Türkan Saylan'ı kaybettik

Genel & Güncel Konular

Türkan Saylan'ı kaybettik

İletigönderen sessiz sedasız » Pzt May 18, 2009 5:24

ÇYDD Başkanı Prof. Türkan Saylan hayatını kaybetti.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Türkan Saylan tedavi gördüğü habstanede sabah 05.20'de hayata gözlerini yumdu. İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü'nde kanser tedavisi sürdürülen ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'ın doktorları yaşam destek tedavisi uyguluyordu. Saylan'ın uykusuzluk şikayeti üzerine uyku ilacı yardımı ile rahat uyumasının sağlandığı ve kan değerlerindeki düşüklük nedeniyle kemoterapi uygulamasına son verildiği bildirilmişti.

Acı haberi alan sevenleri İstanbul Çapa Tıp Fakültesi önünde toplanmaya başladı.

Türkan Saylan Kimdir?

Saylan, 13 Aralık 1935 İstanbul'da dünyaya geldi. Cumhuriyet döneminin ilk mütahhitlerinden Fasih Galip Bey ile evlendikten sonra müslüman olup Leyla adını alan İsviçreli Lili Mina Raiman çiftinin beş çocuğunun en büyüğüdür. 1968 yılında İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı’nda Başasistanlığa başlamıştır. 1971’de İngiliz Kültür Heyeti’nin bursuyla İngiltere’de ileri eğitim görmüş, 1974 de Fransa’da 1976’da yine İngiltere’de kısa süreli çalışmalar yapmış, 1972’de doçent, 1977’de profesör olmuştur. 1982 – 1987 yılları arasında, İstanbul Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanlığı’nı, 1981 – 2001 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi Lepra Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü’nü yürütmüştür. 1990’da oluşturulan “İÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi”nin kuruluşunda görev almış ve 1996’ya kadar Müdür Yardımcılığı ile Kadın Sağlığı derslerinin koordinatölüğünü yapmıştır. Dermatoloji kliniğinin öğretim üyesi olarak 2002 yılı sonuna kadar çalışmış ve 13 Aralık 2002 tarihinde emekli olmuştur.

1976 yılında lepra (cüzzam) çalışmalarına başlamış, Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı’nı kurmuştur. 1986’da kendisine Hindistan’da “Uluslararası Gandhi Ödülü” verilmiştir. 2006 yılına kadar Dünya Sağlık Örgütü’nün Lepra konusunda danışmanlığını yapmıştır.

Uluslararası Lepra Birliği’nin (ILU) kurucu üyesi ve Başkan yardımcısıdır. Avrupa Dermato Veneroloji Akademisi’nin ve Uluslararası Lepra Derneği’nin üyesidir. Dermatopatoloji Laboratuvarının, Behçet Hastalığı ve Cinsel İlişkiyle Bulaşan Hastalıklar Polikliniklerinin kurulmasında yer almıştır. 1981-2002 yılları arasında 21 yıl, gönüllü olarak Sağlık Bakanlığı İstanbul Lepra Hastanesi Başhekimliği’ni yapmıştır.

1989’da, bir grup Atatürkçü aydın tarafından devrim yasalarını ve laik düzeni koruyup geliştirmek amacıyla oluşturulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) kurucularındandır ve halen Genel Başkanlığını yürütmektedir.

14 Nisan 2007 Ankara-Tandoğan ve 29 Nisan 2007 İstanbul-Çağlayan Cumhuriyet mitinglerinin organizasyonunda ve icrasında bulunmuştur.

1990’da oluşan “Öğretim Üyeleri Derneği”nin kurucusudur ve ilk dönem II. Başkanlığını yapmıştır.

1995’de mezun olduğu lise için oluşturulan Kandilli Kız Lisesi Kültür ve Eğitim Vakfı'nın (KANKEV) üyesidir.

1995’de kurulan Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı (TÜRKÇAĞ)’nın kurucusu ve başkanıdır. Birçok mesleki ve sosyal derneğin üyesidir.

Gönüllü kuruluş olarak; ÇYDD’nin Genel Başkanlığını, TÜRKÇAĞ ve KANKEV Vakfı Başkanlığı ile Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı Başkanlığı’nı, sürdürmektedir.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 31 Mart 2000 tarihinde Sosyal Hizmetler Danışma Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Halen bu görevi sürdürmektedir.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 2 Şubat 2001’de YÖK üyeliğiyle görevlendirilmiş ve bu görev Şubat 2007’de bitmiştir.

2003 – 2004 arasında Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu üyeliği ve İstanbul İl İnsan Hakları Kurulu üyeliklerinde bulunmuştur.

Ödülleri

-1996’da İstanbul Üniversitesi kendisine “Atatürk İlke ve Devrimleri” ödülünü vermiştir.

-İngiltere dermatologlarının derneği olan Dowling Kulübü (1978) ve "Kuzey Amerika Klinik Dermatoloji Derneği" (1996) tarafından onur üyesi seçilmiştir. Bugüne kadar çok sayıda ödüle layık görülmüştür.

- “Atatürk İlke ve Devrimleri Ödülü” İstanbul Üniversitesi (1996),

- “Ülkemizde Yılın Kadını Ödülü” (1990),

- “Melvin Jones Ödülü” (1991),

- “Atatürkçü Düşünceye Hizmet Ödülü” İncirli Lions (1996),

- “Kuvayi Milliye Ödülü” Haliç Rotary (1997),

- “Fahrettin Kerim Gökay Ödülü” Türk Lions Vakfı (1997),

- “Türkiye Ziraatçiler Birliği Dayanışma Ödülü” (1998),

- “75. Yıl Ödülü” Türk Kadınlar Birliği Şişli Şb. (1998),

- “Uğur Mumcu – Muammer Aksoy Ödülü” ADD İstanbul Şubesi (1999),

- “Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Onur” ödülü (2000),

- İtalya “Foyer des Artistes Kurumu Ödülü” (2001),

-Cüzzamlı Hastalara verdiği uzun süreli hizmet ve getirdiği bakış açısı nedeniyle “Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği 2001 Yılı Ödülü”,

- “Atatürk Ödülü” Amerika / Atatürk Topluluğu (2001),

- “Sanat Kurumu Onur Ödülü” (2002),

- “Atatürk / Çağdaşlık Ödülü” Dünya Atatürkçü Kuruluşları (10 Kasım 2003),

- “Üstün Hizmet Ödülü” Yıldız Teknik Üniversitesi (2004),

- Eğitim yaptığı katkılar nedeniyle “Eğitim Ödülü” TED Koleji,

- “Kendinden once hizmet” ilkesine örnek davranışı nedeniyle “100. Yıl Mesleki Başarı Ödülü” Rotary Kulübü,

- “İnsan Hakları Ödülü” İzmir Karşıyaka Belediyesi (2004),

- “Türkiye’nin En İyi Eğitimcisi” Ödülü - Tempo Dergisi (2004),

-Kültür Üniversitesi’nin İstanbul genelindeki üniversitelerin öğrenci ve öğretim üyeleri arasında yaptığı anket sonucunda “Yılın En Yürekli Kadını Ödülü” (2004) ,

-“Puduhepa Ödülü” - Adana Kütür Sanat Derneği (2005),

- “Meslek Hizmetleri Ödülü” Ankara Emek Rotary Kulübü (Ekim 2005),

- “Toplumsal Barış Ödülü” Barış Radyo,

- “İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü” -

- SODEV Sosyal Demokrasi Vakfı (2005),

- “İyi Kalpli Ol Ödülü” Türk Kalp Vakfı (2006),

- “Yılın Başarılı İş Kadınları Ödülü” Dünya Gazetesi (2006),

- “ÇEK Eğitim Ödülü”, Çağdaş Eğitim Kooperatifi (2006).

Kaynak
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Yargan Kam » Pzt May 18, 2009 6:15

Başımız sağolsun, güzel bir insan daha uçmağa vardı...
...Umut Samimiyettir...

Resim ''Üze Tenri Basmasar, Asra Yir Telinmeser''
''Yukarıda Gökyüzü Çökmedikçe, Aşağıda Yer Delinmedikçe''

...Cumhuriyet Fazilettir.
Kullanıcı küçük betizi
Yargan Kam
Üye
Üye

İletiler: 199

İletigönderen receylan » Pzt May 18, 2009 8:05

alsınlar şimdi muhterem popolarına kına yaksınlar...
Kullanıcı küçük betizi
receylan
Üye
Üye

İletiler: 398

İletigönderen maydonos » Pzt May 18, 2009 8:09

Topragi bol olsun. Tanri onu her zaman korusun.. Sozun bittigi yer bu olsa gerek... Turk milletinin basi sag olsun... Aci hepimizin...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen antalyalim » Pzt May 18, 2009 8:26

Nur icinde yatsin...
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen bozkurtlar diyari » Pzt May 18, 2009 8:33

Neden hep iyi niyetli insanlar?

Tanri rahmet eylesin.

Paylasim icin tesekkürler...
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen yigitler » Pzt May 18, 2009 19:42

Allah rahmet eylesin. Butun ailesine, dostlarina, CYDD yoneticilere, uylerine ve Turkiye'nin basi sag olsun.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen Çetin Taş » Pzt May 18, 2009 19:44

Işık olsun.Şerefsizlerin gözlerini kamaştırsın.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen alpbilgekagan » Pzt May 18, 2009 20:07

Mesajlara müdahale etmeyin lütfen...
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur. (1923)

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
alpbilgekagan
Üye
Üye

İletiler: 81

İletigönderen Neyzensever » Pzt May 18, 2009 20:34

alpbilgekagan yazdı:Üniversitede okurken görmüştüm. pkklı öğrenciler çydd adlı dernekte görev yapıyorlardı. Bu kadın hakkında dikkat etmek lazım. Türkçü kardeşlerimiz akıllı olun...

sende ortaligi mi karistirmak icin geldin.

Allah rahmet eylesin. Butun ailesine, dostlarina, CYDD yoneticilere, uylerine ve Turkiye'nin basi sag olsun.
Kullanıcı küçük betizi
Neyzensever
Üye
Üye

İletiler: 74

İletigönderen baragakal » Çrş May 20, 2009 1:38

Turk Milleti, en çalışkan, en aydınlık, en muhtesem isler yapmis sivil şahsini kaybetti...

Allah'in ismini, O'nun Kitabindan okuduklarini, Peygamberinin hayatindan bildiklerini, tezgahlarina mal diye koyup satan, Hoca Efendi ve türevlerinin akil erdiremedikleri bir Hanimefendi... Yasadigi zaman içinde bunlarin ustune kabus olup çoktu. Simdi, ellerindeki her kanali kullanarak kirleteye çalisma çabalarindan bunlara ne derece zarar vermis oldugu anlasilir...

Bu memleketin en fakir camisine gidip merdivenine duran dilenci, o gun karnini doyurur. O yuzden tezgahina Allah'i koyan bu yamyamlarin isi hep kolaydir, bu haysiyetsizler bir camiye/bolgeye el atmadan once alirlar hesap makinasini cemaatinin varligini hesaplar. Uygun mebla gormeden derin ugrasa girmezler.

O yuzden yasarken Turkan Saylan'a buyuk kinleri vardi oldukten sonra da surecek. Kinin temeli ondaki samimiyeti gormus olmalaridir, gizliden degil alenen savasmistir, bu kahpeler gibi ne Allah yoluna adanmis hayatlar tiyatrosu oynar, ne salya sumuk vaazlar verir,.. Bu hanimefendi topladigi her kurusu, her esyayi, emegiyle, boyun bukmeden toplanmistir, aptallardan degil akillilardan istemistir, ve dahi bir çopune el degmeden nereye ulasmasi gerekiyosa oraya ulastirmak gibi bir onura sahip olmustur.

Topragi bol olsun.
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen alpbilgekagan » Çrş May 20, 2009 2:11

Neden kızdığınızı anlamıyorum. Akıllı olun akıllı. Ben sadece gözlerimle gördüğüm bir gerçeği dile getirdim. Bana laf atan arkadaşlar terbiyeli olun, söz söylediğiniz kişiyi tanımadan büyük sözler etmeyin. Neyse çydd denilen dernekte pkklı öğrenciler görev yapıyordu. 2005 yılında bitirdim ben üniversiteyi. Kafkas üniversitesinde okudum. Arkadaşlar bu gibi yapılanmalar böyledir. Mesela eğitim-sen denilen örgüt batıda solcu, doğuda pkklıdır. Güncelmeydan aydın insanların bulunduğu bir sitedir. Herkes belgeyle konuşsun lütfen. Ben gözlerimle gördüğüm bir gerçeği anlattım. Sözlerimin yanlış olduğunu gösteren belgeler ortaya konulursa memnun olurum...
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur. (1923)

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
alpbilgekagan
Üye
Üye

İletigönderen alpbilgekagan » Çrş May 20, 2009 2:15

alpbilgekagan yazdı:Ulan alpbilgekağan.
Defol git geldiğin mağaraya.
Ne PKKsı?
Bu sitede senin gibi kişiliksizlerin yeri yok.
Başka kapıya.

bu mesajı yazan arkadaşa teessüf ederim.. Aydın kişiler böyle konuşmazlar. Kendine Atatürkçü dediği için sesimi çıkarmıyorum. Çok ayıp gerçekten...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
alpbilgekagan
Üye
Üye

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş May 20, 2009 2:18

alpbilgekagan yazdı:Ulan alpbilgekağan.
Defol git geldiğin mağaraya.
Ne PKKsı?
Bu sitede senin gibi kişiliksizlerin yeri yok.
Başka kapıya.

ya bu arada mazur görülürse bişey söyleyecem...buraya arasıra fetocu ve bazı cahil yada pek bilgisi olmayan vatandaşlar geliyor.bunlar siteden atılmasada herkes ağzını bozmadan, efendice geleni ikna etmeye çalışsa daha iyi olmaz mı? ben üniversitede okuyorum ve burda her türden insan var.her türden arkadaşım da var...ve benim koyu bir Atatürkçü olduğumu fakültede çoğu kişi bilmesine karşın bazı elemanların beni cemaat evinde ki sohbetlere çağırdığı bile oluyor.yani fetocular adam kapabilmek için bu kadar çaba sarfederken bizim bu şekilde kendimizden olmayanı def etmek ne kadar doğru.yalnış anlaşılmasın site yönetimine bir laf etmiyorum çünkü onların bu sitede, bu gibi insanlarla uğraşmaktan ne kadar yorulduklarını tahmin edebiliyorum ama bence burada karşıt görüşlüleri doğru yola çekebilmek için biraz sabırlı olmamız gerekmiyormu ???
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen maydonos » Çrş May 20, 2009 2:26

Arkadaslar lutfen birbirinize karsi saygili olun. birbirinizi yerken diger insanlara bayram yasatmayin.

simdi yemek istirken diger linkler dolu oldugu icin ntv yi izledim hay izlemez olaydim. yeni mbeb bakani olan cubukcu mudur nedir? hicbirseyden haberi yok bilgisi yok. belliki piyon. programdaki serefsiz ogrencinin yuzunu goremedim; o alcak bu yeni bakan bozuntusuna aynen sunu soyledi "her sabah okunan, Turkum dogrugum caliskanim andini kaldirmayi dusunurmusunuz? bununla ilgili bir calisma yapabilir misiniz? o yastaki cocuklar bunu algilayamiyorlar da. simdi mubarek agzimi acmayayim ama yanit "su tartismaya acabiliriz."

Simdi sunu soyluyorum o bakan bozuntusuna cok begendikleri ve ornek aldiklari ulkede bu ant her sabah yapiliyor. anladinizmi? bu soysuz alcak guruha dur diyecek bir kurum yokmu? tartismaya acarmismis.

Ben diyorum ki bu konularla ilgilenin birbirimize laf atacagimiza. gozumuzu baska noktalara dikelim..kahretsin ki birbirimizi yemekten cok seyleri kaciriyoruz.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x