bezgin yazdı:GöktürkMehmet yazdı:Benim bahsettigim "Yardim" degil. Turk Milletinin isine gelebilecek Uluslararasi olaylar.
En azindan Dogu Türkistan'in isine gelebilecek bir uluslararasi olay düsünemiyorum. En son Cin Hükümeti 6 Uygur'lu direnisciyi ölüm cezasina mahkum etti. Türkistan'daki durum gittikce kötülesmekte, insanlar sokaklarda infaz edilmekte.
Dogu Turkistan, bu olayla dunya gundemine gelmeden once zaten bir soykirim yasiyordu bezgin. Bunu yillara yayilan demografik nufus oranlarindaki inanilmaz degisimler acikca gosteriyor.
Su an durum kotulesmekte mi emin degiliz bezgin. Oradan celiskili haberler geliyor.
Uygurlara yapilan insanlik disi muamelelerin, dunya capinda protesto edilmesi Cin'i duraksamaya zorlamis gorunuyor.
Eger ki abartili gibi gorunen Cin'in uygulamalarina iliskin haberlerin %1'i bile dogruysa, ben BIR INSAN OLARAK, Uygurlarin ayaklanmalarini canlarini kurtarabilecekleri tek yol ve yontem olarak kabul edebilirim.
Son cikan olaylar sebebiyle dunyanin gozu o bolgeye cevrildi ve Cin, bunun uzerine (belki de kisa sureli olarak) KIYIM politikasinda duraksadi.
Cin icin en buyuk kabuslardan biri, dis dunyada "Katliamci" olarak taninmaktir. 1 Milyar nufusunu ihracat ile besleyen Cin, dis dunyadan "insan haklari ihlalleri nedeniyle BOYKOT" yerse, ekonomik cokuntuye girer ve bu zincirleme etkilere yol acar. Bu nedenle, bolgeden gelen linc ve sokak ortasi cinayetlerinin goruntuleri damarinda Turk kani akan herkesi etkileyip sokaga doktugu zamanlarda, yani avrupa'da Amerika'da Turk vatandaslari ve hatta Turklukle Muslumanlikla alakasi olmayip, INSAN olduklari icin bu goruntulerden rahatsiz olan insanlarin tepkileri Cin'i urkutmustur ve bu duraksatma kim bilir oradaki kac Uygur'un hayatini kurtarmistir.
Ve, Cin'in algilamamizi istedigi gibi olaylari algilamak, ilerki donemlerde kim bilir kac Uygur'un "dunyanin haberi olmadan katledilmesine" neden olacaktir.
ABD ile Cin'in iliskilerinin girift ve karsilikli derin iliskiler temelinde oldugunu zaten bu olaylar olmadan once de savunuyordum, simdi de o fikirdeyim. Bu fikir durduk yerde olusmadi. Guantanamo'da Cin istegiyle 20 Uygur'un aylardir iskence gordugunu ve onlarin Cin ve Amerikan ajanlarinca "Ortaklasa" sorgulandiklarini biliyorum.
"Turk acisindan bakmak" iste bizi bu yanlistan koruyacakti, ama yapamadik!
Bu Uygurlar aptal mi ki, olmeyecek bir durumda idiyseler, ABD'nin gaza getirmesiyle, Cin tarafindan oldurulecek bir duruma kendilerini dusursunler bezgin?
Ama olay o degil iste!
Benim capraz okumalarim ve kendi capimda arastirmalarim neticesinde de gordugum sudurl
Oluyorlardi;
Buyuk bir zulum goruyorlardi,
Hatta namuslarina (kadinlarina) el uzatiyorlardi!
Sonunda olumde olsa kaybedecekleri hicbirseyi sereflerinden daha buyuk ve onemli gormediler!
Ve bir yerde patladilar!
Bunda ABD'nin etkisi vardir ama kesinlikle butun Uygur toplumunun isyan icin cok daha buyuk sebepleri vardi. Olumlerden olum begenmek zorunda kalan insanlari suclayamiyorum.
Benim sitedeki arkadaslarla bu konuda anlasamamamin tek nedeni de bu. Cok fazla kendimi onlarin yerine koyarak dusunuyorum.
Butun bunlarin yanisira "Benim oradaki olaylarla ilgili aldatilmis olabilecegim ihtimalini" sakli tutuyorum.
Ama gelen goruntuler yuregimi o kadar yakti ki, Soydaslarimin katledilmeleri gibi bir durumu hoyratca gozardi etme ihtimalini bile kendime yakistiramiyorum.
Yapilacak en oncelikli is, Cin ile Turk(Milli Hukumeti'nin) oturup konusmasidir. Elbette bagimsiz ve Kemalist politikalari yuruten bir Turkiye, Dunya'daki ve ozellikle Orta Asya'daki agirligi nedeniyle, Cin'e politika dikte ettirebilecek durumda olacaktir. Dis Turklerin bagimsizligi oyle ABD istedi, Fransa istedi diye olmaz.
1. O Turk toplulugu aci cekiyorsa, zalimlerce yonetiliyorsa olur,
2. Turkiye bu Turk toplulugunun acilarina seyirci kalmaz, maddi, manevi destek verirse olur.
Benim esas politika onerim budur zaten.