Türkiye Maarif Vakfı Kanunu!!! / Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Türkiye Maarif Vakfı Kanunu!!! / Mahiye MORGÜL

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Tem 15, 2016 18:52

Türkiye Maarif Vakfı Kanunu!!!

Bu Maarif Vakfı öğretmen yetiştirme ve müfredat yenileme dahil MEB'nın tüm yetkilerini alıyor....

Yani 4 yıllık yeni anaokulları için gereken "okur-yazar öğretmenliği" sertifikalarını da burası verecek.

Şu anda tüm anaokulu öğretmenleri panikte, SINIF ÖĞRETMENLİĞİ FAKÜLTELERİ de KAPANACAKLARINI KONUŞUYOR.

28 Şubatta sol gösterip sağ vurdular, bu kez sağ gösterip bel altı vuruyorlar.

"Cemaatle MEB'da hiç kapışma yok dikkat edin" diyordum, artık kokusu çıktı, cemaate karşı kurulmuş gibi göstererek Milli Eğitime son darbeyi İndirdiler, adı bile MAARİF oldu.

Ders kitapları bir daha değişecek. Neden hepsini geri dönüşüme verdiklerini anladınız, geçmiş yılların kitaplarıyla karşılaştırma bile yapmanız istenmiyor. Çocuğunuz kullandığı kitabı hatıra saklamak istese bile zorla elinden alıp çöpe atıyorlardı.

Tüm Cumhuriyet Eğitimi artık cemaatüstü Maarif Vakfının çöplüğünde....

Mahiye Morgül

Dipçe: Milli Eğitim Bakanlığı Paranteze mi Alınıyor?

28 Haziran 2016 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren Türkiye Maarif Vakfı Kanunu ile Milli Eğitim Bakanlığının görev ve yetkileri adeta bu vakfa veriliyor.

Türkiye Maarif Vakfı, yurt içinde ve yurt dışında okulöncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar eğitim kurumları açmak, yurt, pansiyon ve lojman gibi tesisler kurmak, eğitimci kadrosunu yetiştirmek, eğitim programlarını yapmak dahil Milli Eğitim Bakanlığına ait benzer birçok yetkiye sahip kılınmış..

Maarif Vakfı Kanununda, Resmi Gazetede yayınlanmasından itibaren 1 ay içinde Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden Maarif Vakfına 1.000.000 TL. aktarılacağı ve Vakıf Senedinin MEB tarafından 3 ay içinde hazırlanacağı hükme bağlanmış.

Oysa Vakıflar Kanunu ve Medeni Kanununa göre, bir Vakfın kuruluşunda, vakfın amaçlarını yerine getirebilmesi için öncelikle bir malvarlığı tahsis edilmesi ön koşuldur.

Bu diğer Vakıflara tanınmayan ayrıcalık başta Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır, Anayasa Mahkemesince iptali gerekir.

Ayrıca, Vakfın karar organı olan Mütevelli Heyetinin 12 üyesinden 4’ü Cumhurbaşkanı tarafından 3’ü Bakanlar Kurulu tarafından atanan 7 DAİMİ üyeden oluşuyor. 2 üye MEB, 1 üye Dışişleri Bk.lığı, 1 üye Maliye Bk.lığı ve 1 üye YÖK temsilcisi olarak görevlendiriyor.. Mütevelli heyet üyeleri 72 yaşının bitimine kadar görev yapabilecekler. Maarif Vakfı kanunu 4. md.sinin 2.fıkrasına göre Diplomatik ayrıcalıkları da olacak:

Mütevelli Heyeti, Vakıf Senedinde her değişikliği yapabilecek.

Maarif Vakfı kuruluşundan itibaren her türlü vergi muafiyetine sahip olacak. Oysa, Vakıfların vergiden muafiyeti konusu, Vakıflara Vergi Muafiyeti Tanınması Hakkında Kanun ile belirlenmiştir. Buna göre; Maliye Bakanlığının önerisi üzerine Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınacak vakfın; vergi muafiyeti talebinde bulunmadan önce kuruldukları tarihten itibaren en az bir yıl süre ile faaliyette bulunuyor olması ve bu süre içindeki faaliyetleri ile Devletin kamu hizmeti yükünü azaltıcı etki sağlamış olmaları gerekmektedir.

Bu açıdan da, diğer vakıflar karşısında ayrıcalıklı bir konuma sahip olmuştur ve Maarif Vakfı Kanununun eşitlik ilkesinin ihlali nedeniyle AYM.nce gerekir.

Maarif Vakfının merkezi İstanbul’da olacak. Oysa MEB ve diğer tüm temsilci gönderecek Bakanlık ve YÖK Ankara'da olmasına karşın... YENİ TÜRKİYE???

Maarif Vakfı Kanununun 3. maddesinin 3.fıkrasına göre, Vakfın yurt dışında örgün veya yaygın eğitim kurumu açmış olduğu yerlerde diğer kamu kurumu ve kuruluşları aynı amaçla eğitim birimi açamayacak.

Bu hüküm, MEB yetkilerinin Vakfa devri anlamına gelmektedir.

Aslında yeni bir vakfa ihtiyaç var mıydı? Kanımca, HAYIR. 1981’de (MEBV) Milli Eğitim Bakanlığı Vakfı olarak kurulan, Merkezi: Ankara’da olan, 1986’da adı değiştirilerek Milli Eğitim Vakfı adını alan ve amaçları arasında “Atatürkçü düşüncenin yerleştirilmesi” olan MEV varken, yeni bir vakfa ihtiyaç duyulmasının arka planını izlemek dikkate değerdir.

Yoksa amaç tüm Bakanlıkları tek elde toplamak mı? Karar organı olan Daimi 7 Mütevelli Heyet üyesinin 4'ü CB ve 3'ü Bakanlar Kurulunca atanacağı dikkate alındığında amacın tek elde toplamak olduğunu söylemek mümkün…

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden aktarılacak 1 Milyon ile kuruluşu yapılacak Maarif vakfı, eğitim birliğini, bu açıdan, Anayasa 174. maddesinin ihlali niteliğindedir.

Birçok hükmüyle Anayasanın eşitlik ilkesine, eğitim birliği ilkesine aykırı olan Maarif Vakfı Kanununun iptali için Anayasa Mahkemesine başvurulması halinde, yürütmeyi durdurma talebinde bulunulması gerekmektedir. 28 Haziran’da Resmi Gazetede yayınlanmasından itibaren 1 ay içinde MEB bütçesinden 1 Milyon TL aktarılması önlenmelidir.

Türkiye artık aklını başına almalı, dini siyasete, eğitime alet etmekten kaçınmalı, yeni paraleller üretmekten vazgeçmeli,
bilim, özgürlük, eşitlik ve fırsat eşitliği gibi uzun vadeli amaçlara hizmet eden kaliteli bir eğitim modeli oluşturmalı.

Ülkemiz için, geleceğimiz olan çocuklarımız için önemli olan budur.

Nazan Moroğlu


Eğitimci-Yazar Mahiye MORGÜL, 15 Temmuz 2016
http://www.mahiye.net
mahiye@gmail.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Mahiye MORGÜL

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x