Valide Emine Sultan'ımıza Külliye İsterük! / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

Valide Emine Sultan'ımıza Külliye İsterük! / Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Haz 03, 2012 16:11

Valide Emine Sultan'ımıza Külliye İsterük!

Vapurla Eminönü'nden Üsküdar'a geçerken Fethi Paşa Korusu'nu görünce aklıma geldi...

İstanbul boğazına boş gözlerle bakan 26 hektarlık koskoca tepe! Ağaçtan başka bir şey yok. Ağaç dediğin nedir? Rant getirir mi, kiraya verilir mi?

Olsa olsa kozalak çıkarır. Kozalak da para etmez..

Denizin ortasından Fethi Paşa Korusu'na şöyle bakınca, büyüklerini seven minnettar vatandaş olarak duygularım coşup taştı birden. Bu heyecanla eve geldim, hemen klavye başına oturdum. Nâçizâne önerim şudur:

Valide Emine Sultan hazretlerinin adını, şanını dünya durdukça yaşatacak bir eser kazandırılmalı güzel İstanbul'umuza...

Tayyip Erdoğan gibi büyük bir liderin, bir cihan yıldızının vefalı eşi; Ahmet Burak, Bilal, Esra ve Sümeyye gibi ay parçalarının biricik anaları; kömür isteyene kömür, makarnasız kalana makarna yetiştiren; mübarek Ramazan aylarında çadırlar kurdurarak aç karnımızı doyuran, devlet tarafından bombalanmış vatandaşlarımızın yakınlarına taziye ziyaretinde bulunma yüceliğini gösteren Valide Emine Sultan, sayılamayacak hasletleriyle sadece Ahmet Burak, Bilal, Esra ve Sümeyye'nin değil bu fakir milletin de anasıdır.

Öyleyse, İstanbul'un bomboş duran bir tepesine onun güzel adını taşıyan bir eser dikmek çok mudur?

Aslâ değildir, hâşâ değildir, zinhar değildir!

Kocası hemen bir kararname çıkarsın. Hatta kararnameye de gerek yok, o mübarek kafacıklarını hiç yormasınlar. Karı- koca akşam evde otururken, memleketin ileri gelen mimarları huzura çağrılsın. Oracıkta bir proje çizdirilsin.Emine Sultan son rötuşları yapsın ve ertesi gün Fethi Paşa Korusu'na dozerler girsin. Ağaç, sincap kaplumbağa demeyip silsin süpürsün..

Eşref-i mahlûkatın yanında sincabın lafı mı olur? Hem de eşref-i mahlûkatın daha da "eşrefi" olan Emine Sultan Valide'mizin yanında?

Şöyle içinde cami, medrese, sıbyan mektebi, darüşşifa ve imaret olan bir külliye hayal ediyorum Emine Sultan'ımıza..

Medrese ve sıbyan mektebi için Talim ve Terbiye Nazırı Ömer Bey, derhal bütçe çıkarsın. Darüşşifa ile imaret, hanedana sadakatını ispat etmiş Fettah Tamince, Ahmet Çalık gibi işadamlarımıza ihale edilsin.

Emine Sultan'ımız ayın belli günlerinde kendi mübarek elleri ile çorba kaynatsın, şifa dağıtsın. Vatandaş, bu mübarek kadına bir kez olsun dokunmak için sabah erkenden kuyruğa girsin.Pırlanta taşlı ayakkabılarının, Bursa ipeği eteklerinin altında hizaya gelinsin.

İmaret ve şifahanenin dekorasyonu bizzat Emine Sultan ve kerimeleri Sümeyye Sultan tarafından yapılsın. Ki ince zevk neymiş, kültür neymiş cihan görsün..

Perdeler, bazı densizlerin "pavyon perdesi" tabir ettiği şekilde kat kat insin, aralardan simli püsküller sarksın. Kumaş atlastan ve mor ile kırmızı renklerden oluşsun.

Bütün masa ve sandalyelerin kenarları Swarovski taşlarla bezensin. Mobilyalarda, geleneksel oymacılık sanatımız konuşturulsun. Koltuklar şal desenli döşemelik kumaşla, yerler göbekli halılarla donatılsın. Masa ve yatak örtülerini simli kumaştan isteriz. Üzerine yine ince Swarovski taşlar serpilsin. Havluların kenarında dantel işleme, peçetelerde karanfil deseni olmalı.

Oda kokuları alkol ihtiva ettiğinden köşelere on beş saniyede bir "pısstt" diye gül suyu püskürten koku matikler konulsun. Bütün bu "ince zevk", sonradan zengin olma AKP zevatının evini döşeyen Kervan mağazalarına ihale edilebilir.

Kocasının camisi Çamlıca'dan yükselirken, Emine Sultan'ın külliyesi de Üsküdar sırtlarından selamlasın cihanı...

Sümeyye ve Esra Sultanlar için de projelerim var...

Rumeli Hisarı ile Anadolu Hisarı diyorum...

Birbirine karşıdan bakan iki hüzünlü kızkardeş gibi..

Öyle boş boş duruyorlar da...


Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN) - 3 Haziran 2012, Açık İstihbarat
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Fatma Sibel YÜKSEK (GÜRCİHAN)

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x