Son bir yıl içinde doğalgaza yapılan yüzde 80 zammın kış soğuğunda faturalara yansıması üzerine vatandaşın elindeki faturalar ödenemez hale geldi.
Faturaları tahsil edemeyen İGDAŞ; çareyi kredi kartına 6 taksit yapmakta buldu. Ancak, İGDAŞ'ın vatandaştan aylık yüzde 1,5 faiz alması, faiz üzerinden de yüzde 18 DKV eklemesi tepkilere neden oldu.
YÖN RADYO Haber Merkezi'ne ulaşan bir dinleyici, İGDAŞ Şişli Hizmet Merkezi'nde yaşadığı durumu şöyle anlattı:
"199 liralık faturayı tek taksitle ödemek istedim. Sıradaki kişilerle veznedarın konuşmasını duyunca duvara asılı afişte belirtilen aylık yüzde 1.5 yerine toplam yüzde 10 alınacağını belirtti. Bunun üzerine elimde bir belge olması amacıyla ben de faturamı 6 taksitle ödemeye karar verdim.Ve, sözlü olarak aylık yüzde 1.5'un toplam yüzde 10'a tekabül etmeyeceği itirazında da bulundum.
Verilen yanıtta itirazınız varsa muhasebe müdürüne söylemem istendi. Ben de binanın üst katına çıkıp muhasebe müdürüne görüşeceğimi söyledim. Oysa muhasebe müdürlüğünün Alibeyköy'de olduğunu öğrendim. Dolayısıyla itiraz etme imkanı bulamadım.
Ayrıca yüzde 10'dan başka faizin KDV'sini de ödemek zorunda bırakıldım. Özet olarak yüzde 199 liralık faturama toplam 21.13 lira daha fazla ödemek zorunda bırakıldım.
Görülmektedir ki, yılda yüzde 80 oranında zam yapılan doğalgaz faturaları ödenemez hale gelince belediye sanki lütufta bulunuyormuşcasına halkı kandırmakta faiz ve faizden de ikinci bir kez KDV alarak bizi kazıklamaktadır."

http://www.gercekgundem.com/index.php?p=174442