Ve Gül Irak'ın kuzeyine "Kürdistan" dedi!

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Sema » Sal Mar 24, 2009 12:36

Türk-Kan yazdı:Haberin basligi ve icerigi degistirilmistir!

Bu önemli konuda konudan tamamen alakasız bir soru soracağım icin şimdiden özür dilerim ama merakıma mucib oldu....

Haberin başlığı, iceriği ve kaynağı değiştirildiğine göre konuyu ben acmış sayılmıyorum ama neden ben açmış görünüyorum anlamış değilim?!!

Cevabı her ne olursa olsun, şık değil...

Herkese iyi forumlar...
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Türk-Kan » Sal Mar 24, 2009 13:36

Sema yazdı:

Bu önemli konuda konudan tamamen alakasız bir soru soracağım icin şimdiden özür dilerim ama merakıma mucib oldu....

Haberin başlığı, iceriği ve kaynağı değiştirildiğine göre konuyu ben acmış sayılmıyorum ama neden ben açmış görünüyorum anlamış değilim?!!

Herkese iyi forumlar...

Sorunu(nu)zu pek anlamamakla beraber: Ilk verilen haber "Türk Cumhurbaskani Irak'ta" basligini tasiyan, gelismeleri yansitmayan bir haberdi. Forum kirliligi yaratmamak adina baslik ve haberin icerigi gerektigi gibi degistirildi. Bundan neden sIkInti duydugunuzu pek anlayamadik sevgili Sema :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Sema » Sal Mar 24, 2009 13:44

Türk-Kan yazdı:
Sema yazdı:

Herkese iyi forumlar...

Sorunu(nu)zu pek anlamamakla beraber: Ilk verilen haber "Türk Cumhurbaskani Irak'ta" basligini tasiyan, gelismeleri yansitmayan bir haberdi. Forum kirliligi yaratmamak adina baslik ve haberin icerigi gerektigi gibi degistirildi. Bundan neden sIkInti duydugunuzu pek anlayamadik sevgili Sema :)

Sorumda anlaşılmayacak bir şey yok Sevgili Türk-Kan... Eger forum kirliliği yapıyorsa actığım konuyu çöpe taşıyabilirdiniz, Ve hazırladığınız konuyu kendiniz acabilirdiniz...Tamamen içini boşaltıp kendi hazırladığınız konuyu yazmanız ne derece etik???

Neyse siz bu şekilde takdir etmişsiniz sağlık olsun... Uzatmaya hiç gerek yok..
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Türk-Kan » Sal Mar 24, 2009 13:46

Sema yazdı:Eger forum kirliliği yapıyorsa actığım konuyu çöpe taşıyabilirdiniz.

Bir daha ki sefere öyle yaparim :)
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

hep gizli kapakli isler

İletigönderen alamancı » Sal Mar 24, 2009 13:57

dis politikalarini sadece kendi cemaatlerine degil halka da anlatarak yürütseler belki anlayacagiz. ama yok herseyleri gizli kapakli. Erdogan gider orta dogu kasabi bushla gizli kapakli bir takim anlasmalar yapar bizim bilmedigimiz bir takim sözler verir. pismis kelle sinsi ABDullah keza öyle. sadece bu gizli kapakliliklari bile art niyetleri konusunda önemli kuskular uyandiriyor. sen kimin çikarlarini kolluyorsun? Türkiyenin mi yoksa ABDnin mi yoksa cemaatin mi? senin o bütün kadinlari türbanli görmek isteyen geri kafanin gerisindeki amaç nedir? bu amaçlardan biri Türkiyeyi soyup cemaati zenginlestirerek yesil sermaye yapmak onu anladik. öteki amaçlar neler?
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen Sonturk » Sal Mar 24, 2009 15:18

**********************************************************************(bu yildizlarin yerine istediginiz kufuru yerlestirebilirsiniz)

Bu soysuzlar Turkiye Cumhuriyet´inin butun temel direklerine dinamit yerlestirdiler, yakinda birisi dugmeye basacak ve hersey patlayacak, boyle giderse bize kendimize Turk deyil , sonTurkler diyecegiz, bir daha da hic bir insan kendine Turk demeyecek.
Kullanıcı küçük betizi
Sonturk
Üye
Üye

İletiler: 68

İletigönderen sevdayelleri » Sal Mar 24, 2009 17:43

Olacagi buydu... Gitsinler halen daha oy versinler bunlara... Yakinda üzerinde oturacak topragimiz kalmayacak... Yaziklar olsun...
Ne günlere kaldik ey gazi hünkar... Esek vezir oldu, katir mühürdar...
Kullanıcı küçük betizi
sevdayelleri
Üye
Üye

İletiler: 100

İletigönderen kush » Sal Mar 24, 2009 18:20

Vatan hainligi nedir sorusuna verilen mükemmel bir cevap. Uyu vatandasim uyu. Bakalim gaflet uykusundan uyandiginda kimlerin kucaginda uyanacaksin? Yok yok bu kadarina da pes. Icimden sadece bu müstahaktir demek geliyor ama onu da icime sindiremiyorum. paldir küldür yuvarlaniyoruz bir cukura da millet hala ivir zivirla ugrasmakta.
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

İletigönderen antalyalim » Sal Mar 24, 2009 19:40

Sonturk yazdı: , sonTurkler diyecegiz, bir daha da hic bir insan kendine Turk demeyecek.

Belki de Yeni-ilk-Türkler yada gercek Atatürkcüler deriz.
Bizimle ayni davayi güden insanlarla AKP nin Türkiyede yasayan kürtlerini, ermenilerini, yahudilerini bir tutmak bana yanlis geliyor. Bizlerin icinde "Vatan Aski" olduktan sonra, isterlerse ziplayarak gelsinler, takmayiz.

Ben kendime dogdugum günden beri türk diyorum, cevremdekilerde türk diyor ve bundan sonrada bu mirasi cocuklarim olunca onlara birakmayi düsünüyorum. Onlarda cocuklarina birakacaklar, tipki Atamizin dedelerimize, babalarimiza ve onlarinda bizlere biraktigi miras gibi.
NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE,,,
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen PearL-GraiN » Çrş Mar 25, 2009 6:48

Kürdistan'a Gül yalanlaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak'tan Türkiye'ye döndü. Gül, Esenboğa'da Kürdistan iddialarını yalanladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimle ilgili ''Kürdistan'' ifadesini kullanmadığını söyledi. Gül, ''Böyle terörle mücadele ettiğimiz, zor işlerle uğraştığımız konularda mesafeler de alınmaya başlarken böyle zedeleyici, lüzumsuz tartışmalara girmenin anlamı yok'' dedi.

Irak ziyaretinin ardından Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yapan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra soruları yanıtladı.

Gül, bir gazetecinin ''Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimiyle ilgili ne zaman bir konu olsa yetkililer anayasada nasıl tanımlanıyorsa öyle kullanıyorlardı ancak Kürdistan ifadesini ilk kullanan siz oldunuz'' sözlerine, ''Aslında ben o söylediğiniz ifadeyi kullanmadım'' diyerek karşılık verdi.

Irak'ın birlik ve bütünlüğüne en çok önem veren ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Irak'ın içerisinde kendi anayasalarına göre Irak'ın kuzeyinde bir yerel Kürt yönetimi vardır, bunu söyledik. Onların başbakanlarıyla da görüşme yaptım. Bunlar gayet normal şeylerdir. Bu konularda çeşitli münakaşalar çıkıyor. Çok zor konularla uğraşıyoruz. Bu konularla uğraşırken hepimiz dikkatli olmak zorundayız ve hele hele böyle terörle mücadele ettiğimiz, zor işlerle uğraştığımız konularda mesafeler de alınmaya başlarken böyle zedeleyici, lüzumsuz tartışmalara girmenin anlamı yok.

Ayrıca her ülkenin kendi içinde kullandığı kendi dilleri vardır, kendi terminolojileri vardır, kendi kanunları, anayasaları vardır. Bunlar onları ilgilendirir.

Irak'ın toprak bütünlüğü, siyasi bütünlüğü, bunun için de kendi yönetim tarzlarına Iraklılar kendileri karar verirler. Irak'ın kuzeyinde kendi yerel Kürt bölgesi vardır. Onlarla da ilişkilerimiz var. İlişkilerimiz özellikle, terör örgütü bu bölgede olduğu için terörün oradan arınmasıyla ilgili beklentilerimiz de çoktur. O açıdan böyle bir işbirliği içerisindeyiz. Bunu bu şekilde herkesin anlamasını ve bu şekilde görmesini isterim.''

Cumhurbaşkanı Gül, terörle mücadelede Iraklı makamlarla oluşturulan mekanizmalara Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin nasıl dahil olacağına ve yürütülen görüşmelerin ayrıntılarına ilişkin bir soru üzerine de ''Bu konularla ilgili sizin arzu ettiğiniz kadar açık konuşulamaz'' dedi.

Bu konuyu herkesin belirli bir süre takip etmesi ve beklentilerin nasıl gittiğini görmesi gerektiğini belirten Gül, ilgili kişilerin bu mekanizmalar çerçevesinde görüşmeleri yürüttüğünü kaydetti.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
PearL-GraiN
Üye
Üye

İletiler: 174

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Mar 25, 2009 11:04

Abdullah Gül’ün sözleri sürpriz değildi!

Konu hakkında yeni hiçbir cümle yazmayacağım. Bu köşede daha önce paylaştığım üç yazıdan “alıntılar” yapacağım ve yorumu size bırakacağım... İlk yazımın tarihi 12 Aralık 2007...

“...Pazartesi akşamından itibaren gazetelerde” Babacan’ı Meclis kürsüsünde milletvekillerinin şok eden soruları “ile ilgili haberleri okudunuz. Burada bahsedilen gizli planı” ilk defa 2003 yılında VATAN Gazetesi dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile yapılan bir söyleşide dile getirmiş ve sonraki günlerde ben de detayları araştırarak “yerli-yabancı” kaynaklardan edindiğim “maddeleri” o dönemde çalıştığım “Radikal” ve “Referans” gazetelerinde kaleme almıştım... Kaygım o gün de bugün de aynı; Türkiye Cumhuriyeti ve 72 milyon adına birileri devamlı sözler verip imzalar atıyor, malın gerçek sahipleri olan bitenden asla haberdar edilmedikleri gibi onları korumakla görevli devlet mekanizmaları devre dışı bırakılıyor... Peki o dönemde neler oldu?... Yukarıda da belirttiğim gibi; Abdullah Gül, VATAN gazetesi ile yaptığı bir söyleşide şu cümleleri kullandı; “Ben bu gezileri yapmadan önce, şimdi senin oturduğun koltukta (eliyle koltuğa vurdu) ABD Dışişleri Bakanı Powell oturuyordu. Onunla 2 sayfalık 9 maddelik bir plan üzerinde anlaştık. Ama her yaptığımı kalkıp açıklayamam ki. Powell, Suriye’ye giderken de benimle konuştu. Gizli olan bir sürü gelişme var...” Bu ifadeler oldukça ilginç. Bu gizli anlaşmanın maddeleri neydi? Devletin makamlarının da bilgilendirilmesi gereken bu “9 maddeden” Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay’ın da haberi oldu mu? Böyle gizli bir plana ‘evet’ deme hakkını TBMM devre dışı bırakılarak, Dışişleri Bakanı hangi yetkiye dayanarak kendinde buldu?...

Sevgili dostlar, ikinci yazı Hasan Köni’nin CNNTURK’te tam kandil bombalamasından sonraki sabah yaptığı açıklamalar ile ilgiliydi; “..Hasan Köni’nin dün sabah CNNTURK’te Parametre programında ilginç bir iddiası vardı; “Yapılan operasyonlar NATO doktrin ve talimatları çerçevesinde yapılıyor. Hava operasyonları sonrası atılacak adımlar başlığı altında olacaklar çok net tarif ediliyor. En geç bir yıl içinde yani bu hava operasyon süreci belli bir süre devam ettikten sonra, siyasi çözüm mutlaka gündeme gelecek. Bu operasyonu yapanlar, pazarlık sürecinde Amerika ile hava sahasını açması ve teknik destek sağlaması konusunda muhatap olanlar, söz konusu yazılı NATO doktrinlerini çok iyi biliyorlar. Bu doktrin içinde siyasi çözüme de sıra gelecek...”

Üçüncü ve son alıntım, hem bu köşede hem de Referans gazetesinde aynı ortak satırları paylaştığım yazımdan, Obama’nın Türkiye ziyaretini duyulmasından hemen sonra yazıldı. Bir bölümü de aynen alıntılıyorum; “...Amerika ile yeni bir dönem başladığının analizini 2007 Aralık ayından itibaren bu köşede sizlere defalarca aktarmıştım. Tezim; Amerika’nın 1975 Cezayir toplantısında yaptığı gibi radikal bir dönüşle Kürt kartını en azından elinden masaya bırakarak, Türkiye ile bölgesel net işbirliğine gideceği ve Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile yakınlaşma yerine yeniden Amerika’ya doğru kayacağı yönündeydi. Son seferinde yani Obama’dan çok önce Cumhurbaşkanı ile Amerika’ya giden gazetecilerin aktardıkları da bu tezi doğruladı. Abdullah Gül, ne Amerika’da ne uçakta “Avrupa Birliği” kelimesini ağzına dahi almadı. Bu gazetecilerin de dikkatini çekti. Peki önceki tezimiz, Cumhurbaşkanı Gül’ün son ABD ziyaretinde konuşmadıkları-konuştukları, Obama’nın mesajları ve “Hasan Köni’nin verdiği bilgiyi” birleştirince ortaya ne çıkıyor? Amerika ile Türkiye arasında “Erdoğan’ın ziyareti ile başlayan, Gül’ün ziyareti ile üzerinden geçilen” ve detayları kamuoyuna sunulmayan, “Kandil operasyonu”, “siyasi açılım”, “af” gibi detayların olduğu “net bir anlaşma” var...

Sevgili dostlar, bu alıntılar sonrası şimdi soruyorum ve başka bir “virgül” dahi eklemeden bırakıyorum; Sizce Abdullah Gül’ün “Kuzey Irak için Kürdistan Yerel Yönetimi” vurgusunu yapması bir tesadüf müydü? Yoksa özü “daha önce yapıldığı” iddia edilen “gizli bir mutabakat” ve “açılıma mı” dayanıyordu? Bu bir “tabu yıkımı mı”, yoksa kimsenin haberi olmadan “gizli anlaşmalar” ile devletin politikasının “değiştirilmesi mi”?

Yiğit Bulut
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Mar 25, 2009 11:13

Gül yalanlamış: "Demedim ama gerçek bu". Sevsinler seni ABDullah!

Aldiginiz nefes yalan!!!

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Ram » Çrş Mar 25, 2009 11:30

Memedali Birand, soluk soluğa Abdullah hazretlerinin yanından yeni gelmiş canlı yayında sokağın ortasında: "Gül 'Kürdistan' dedi" diyor. Tam o sırada, Kanal D binasındaki sunucu, "kulağıma bilgiler geliyor" diyor ve Abdullah hazretlerinin "Kürdistan" kelimseni kullanmadığını açıkladığını söylüyor ve işin aslını soruyor. Tam o esnada Abdullah hazretleri Memedalinin arkasında görünen binadan çıkıyor, Memedali bir arkasına bakıyor bir kameraya ve şöyle diyor: "Hayır, hayır dedi. Kesinlikle dedi"

Az kalsın bu böcek bile Abdullah .... ının ne kadar yalancı olduğunu haytkıracaktı.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Mar 25, 2009 14:16

'Türkiye Kürdistan'ı tanıdı'

Barzani, Gül'ün ziyaretini değerlendirdi.

Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisiyle görüşmesinin Türkiye'nin "Kürdistan Bölgesini" tanıması anlamına geldiğini söyledi.

Irak’ın başkenti Bağdat’a iki günlük resmi bir ziyaret düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temaslarının ikinci gününde Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile biraraya geldi. Görüşme sonrasında, Türkiye ile iyi ilişkiler kurma arzusunda olduklarını belirten Barzani, Erbil’e dönüşünde yaptığı açıklamada "Türkiye Kürdistan’ı tanıdı’’ dedi.

Türkiye ile ilişkilerde çok ciddi ilerlemelerin gerçekleştiğine vurgu yapan Barzani, “Bir süre öncesine kadar sınırımıza 100 bin asker yığan ve sınırlarımızı tehdit eden Türkiye ile bugün gelinen nokta çok önemlidir. Bu ilişki ve yakınlaşmanın geliştirileceğine inanıyorum’’dedi

Barzani, Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisiyle görüşmesinin Türkiye'nin "Kürdistan Bölgesini" tanıması anlamına geldiğini belirtti.

Barzani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Bağdat’ta yaptığı görüşmenin çok önemli olduğunu vurgularken, “Bu görüşme iki taraf arasındaki ilişkileri güçlendirmek için çok büyük bir adımdı. Türkiye bizim açımızdan çok önemli bir ülke. Biz Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Türkiye’nin endişelerini de çok iyi anlıyoruz” dedi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin PKK'nın silahı bırakması veya Irak'ı terk etmesi gerektiği açıklaması hatırlatılınca Barzani, “Bizim tutumumuz belli. Sayın Talabani'nin tutumunu da destekliyoruz. Buna rağmen, Türkiye ile ilişkilerimiz sadece bu konudan ibaret değil. Bizi birleştiren, biraraya getiren başka şeyler de var. Bu sorununun sadece güçle çözülebileceğine inanmıyoruz, başka alternatifler olmalı.”

Kürt yönetiminin çocuklara, kadınlara yönelik silahlı eylemlere karşı çıktığını, denetimleri altındaki toprakların komşu ülkelere saldırı amaçlı kullanılmasını istemediklerini belirten Barzani, “Irak Anayasası'na göre Kürdistan bölgesi topraklarından hiçbir şekilde komşu ülkelere saldırılması kabul edilemez. Irak anayasasına bağlıyız. Kürdistan Bölgesi ve Irak’tan başka komşu ülkelere saldırılmasını kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

Türkiye'nin Kürdistan Bölgesi için önemli bir ülke olduğunu ifade eden Neçirvan Barzani, "Türkiye ile ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz. Fakat, Türkiye'nin korkularını da anlıyoruz" dedi.

Kaynak

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen maydonos » Çrş Mar 25, 2009 15:23

Gizli anlasmanin yapildigi gun kabul edildi zaten.Bop nedir?Yani yeni birseymis gibi?Tekrar tekar halka kabul ettiremedikleri icin son cirpinislar.Bu zindik abajur bozuntusu parti ve cb sinden kurtulmanin bir yolu olmali.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x