Ve Sevigen İstifa Etti!..

Genel & Güncel Konular

Ve Sevigen İstifa Etti!..

İletigönderen Panzehir » Cum Şub 20, 2009 23:09

İstanbul’da bir arsanın satışına aracılık ettiği ve kâr sözleşmesi imzaladığı yönünde iddialar ortaya atılan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen düzenlediği basın toplantısında partideki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

İstanbul’da bir arsanın satışında aracılık yaptığı ve ortaklık sözleşmesi imzaladığı iddiaları ortaya atılan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, partideki görevlerinden istifa etti.

Sevigen, televizyonlardan canlı yayınlanan basın toplantısında şu açıklamayı yaptı:

“Bir süredir benim üzerimden iftiralarına devam ettiler. Kaset var, rant ortaklığı var gibi iddialar ispatlanamadı ama karalama kampanyası devam etti. Hakkımda ortaya atılan iddiaların hiçbiri doğru değil. Ne belediye üzerinde nüfus kullanarak plan değişikliği yapılmıştır, ne de aracılık yaparak tek kuruşluk bir menfaat sağlanmıştır. Bu iddiaların hepsi günlerce televizyonda yayınlanmıştır.

İmar değişikliği için mevki ve makamımı kullanmadım. Yargı önünde tüm iddia sahipleriyle hesaplaşacağım.

Olay AKP ile aynı kefeye koyarak dengeleme girişimidir. Şahsımda AKP’nin kirliliğinin CHP’nin dürüstlüğüne bulaştırılmak istenmiştir.

Bu koşullarda bir kuruşluk, çıkara dayalı bir istismarım ve herhangi bir girişimim yoktur. Ne kendimin ne de çocuklarımın kursağından bir kuruş kul hakkı girmediği halde partim yıpratılmak istenmiştir.

Deniz Baykal’a teşekkür ediyorum, Genel Başkanımı korumak için, altını çizerek belirtmek istiyorum partimi korumak için hukuksal olarak iddiaların ve yargısız infazın hesabını yargıda sormak için partideki görevimden ayrılıyorum.

Kampanyayı başlatan ve sürdüren gazetenin en üst kadrodaki görev yapan yöneticisinin Bakırköy Belediyesi ile ilgili talebini kabul etmedim.

Üzgün olmadığımı ifade ediyorum. Ne kadar haklı ve doğru bir iş yaptığımı şimdi daha iyi anlıyorum. Her kuşun eti yenmez. Ellerinde kalemi olanlar o kalemlerle şantaj yaptı.

Milletvekili görevime devam ediyorum, CHP’ye ömür boyu hizmetimi sürdüreceğim.
”
Sevigen kimdir? Dans şampiyonluğundan CHP zirvesine

Baykal Şimdi Ne Yapacak?
Haberin Görüntüsü

- Kaynak -

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Türk-Kan » Cum Şub 20, 2009 23:16

Darisi SAV'la BAYKAL'in basina.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Panzehir » Cum Şub 20, 2009 23:26

Türk-Kan yazdı:Darisi SAV'la BAYKAL'in basina.

Nerde o günler. Bence CHP için hayırlısı olur, en azından ben öyle düşünüyorum.

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Ram » Cum Şub 20, 2009 23:39

BAYKAL ve SAV'a ek olarak, AB yanlıları ve kalan bilgi yoksunları da temizlenmelidir. "Adam kalmaz" diye endişelenmesin CHP, en azından CHP'ye yetecek kadar adam bulunur.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Şub 21, 2009 0:09

Sevigen'in istifası iyi oldu ama biraz geç oldu. İstifasını geciktirerek CHP'ye küçümsenmeyecek derecede zarar verdi. Zaten zarar vermeseydi şaşardım. Sırada Önder Sav, Deniz Baykal gibi CHP'ye takoz olanlar var. Umarım onların da istifasını görürüz.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen mukanorkan » Cmt Şub 21, 2009 0:33

Tekrar dansa döner :)
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen ozyurdundaparya » Cmt Şub 21, 2009 7:37

Haybeden geldi haybedeb gitti... hayırlı olsun
Duymak İstediğini Söylüyorsa Birileri ; Uzak Tut kendinden bu zibidileri...!
Kullanıcı küçük betizi
ozyurdundaparya
Üye
Üye

İletiler: 30

İletigönderen bozkurtlar diyari » Cmt Şub 21, 2009 10:37

Isin özü biz kimlere güvenip basa getirecegiz.
Sahtekar hirsiz akp'mi?
Politikanin Psini bile bilmeyen koltuk dignegi Bahceli'mi?
Yoksa Baykal ve arkadaslarimi?
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye

İletiler: 570

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Şub 21, 2009 11:55

AKP'den Sevigen'e destek

Devlet Bakanı Egemen Bağış: Siyasilerin hemen linç edilmesini doğru bulmuyorum...

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Bu seçim öncesi hissettiğim destek, bundan önceki seçim kampanyalarının hepsinin daha üzerinde" dedi. CHP'li Sevigen'in istifasına da değinen Bağış, siyasetçilerin hemen linç edilmesi doğru değil diyerek Sevigen'e destek verdi.

Esnafın talepleri ve sorunları ile beklentilerini dinleyen Bağış, yolda karşılaştığı ve kendisine istek ve şikayetlerini aktaran bazı vatandaşlarla da sohbet etti.

Esnaf ziyaretinden sonra Yeniköy Spor Kulübü tesislerine gelen Bağış, burada toplanan vatandaşlar, partililer ve esnafa hitaben yaptığı konuşmada,
"Halkın AK Parti yönünde karar vereceği" şeklinde bir izlenim edindiğini söyledi. Bağış, AK Partinin adaylarının "şov değil, iş yapmak için çalışacaklarını" kaydetti. İstanbul'un kıymetinin bilinmesi gerektiğini dile getiren Bağış, AK Parti iktidarından önceki dönem ile sonraki dönemi karşılaştırarak yapılan hizmetleri anlattı.

Egemen Bağış, Sarıyer'deki esnaf ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalar yaparak sorularını cevaplandırdı.

Halkın, Türkiye'nin gelmiş olduğu noktadan ve enflasyonun düşmesinden, Türkiye'nin küresel krizden en az etkilenen ülkelerden olmasından memnunluk duyduğunu ifade eden Bağış, "Şunu çok içtenlikle söyleyebilirim ki ben 3 seçim yaşadım. 2002, 2004 ve 2007'de. Bir de referandum yaşadık. Hepsinde sokakta vatandaşımızın nabzını ölçme imkanımız oldu. Bu seçim öncesi hissettiğim destek, bundan evvel yaşadığım secim kampanyalarının hepsinin daha üzerinde" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın İstanbul'a Cumhuriyet tarihinde yapıldığından daha fazla alt geçit, tünel yaptığını, metrobüs gibi yatırımlarla ulaşım sorununu çözdüğünü ve hava kirliliğiyle mücadele etmek adına doğal gaz kullanımını teşvik ettiğini anlatan Bağış, Topbaş'ın İstanbul halkının gönlünde çok büyük bir teveccüh oluşturduğunu söyledi.

"SEVİGEN'İN BU OLAYLARA AÇIKLIK GETİRECEĞİNE İNANIYORUM"

Bağış, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in partideki görevlerinden istifa ettiği belirtilerek yöneltilen bir soruya "Ben siyasilerin böyle hemen linç edilmesine, hemen suçlanmasına çok sıcak bakmıyorum" karşılığını verdi.

Sevigen'in 2002'den bu yana aynı Meclis çatısı altında kimi gün tartıştığı, kimi gün birlikte Türkiye'nin önünün açmak adına oy kullandığı bir meslektaşı, bir arkadaşı olduğunu ifade eden Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnsanların hangi partide siyaset yaptıkları önemli değil, ama Türkiye demokrasisinin belirli bir olgunluğa gelmiş olması önemli. Neticelere bir bakmak lazım, yaptıklarına bakmak lazım. Kanunlarımızla, kurallarımızla onları incelemek lazım. Ondan sonra karar vermek lazım. Yargısız infaz yapmaya kalkanları hangi partide olursa olsun ben doğru bulmuyorum. Aynı sorunları bizler de yaşıyoruz. İnsanlar bilip bilmeden yanlış ithamlarda bulunabiliyorlar. Suçlamalarda bulunabiliyorlar. Önce iyi incelemek gerektiğine inanıyorum. Ben Sayın Sevigen'in de bu olaylara açıklık getireceğine inanıyorum."

Bağış, "AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mehmet Akif Şişmanoğlu hakkında Sarıyer'de ne gibi izlenimler aldınız?" soru üzerine Şişmanoğlu'na ve partisine Sarıyer'de çok ciddi bir teveccüh olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın dünyada estirdiği rüzgarın, Sarıyer'de de kendini hissettirdiğini gördüğünü aktaran Bağış, Şişmanoğlu'nun kazanacağından şüphesi olmadığını ifade etti.

"İNSANLARIMIZ HÜKÜMETİNDEN MEMNUN"

Türkiye'nin, İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreterliğini üstlenmesinin, 47 yıllık bir aradan sonra Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi üyeliğini devralmasının ve Medeniyetler İttifakı gibi dünyanın en önemli barış projesine eş başkanlık yapmasının da vatandaşları memnun ettiğini dile getiren Bağış, "İnsanlarımız hükümetinden memnun. Sıkıntılar yok değil, var tabii ki ama onları aşmak için umudu yine AK Partide. AK Parti olarak bu seçimlere umutla giriyoruz." dedi.

Bir basın mensubunun, "AB'ye üyelik sürecine" ilişkin sorusu üzerine Bağış, "44 yılda kimsenin yapamadığını yapıp AB'den bir müzakere tarihi aldık.
Daha sonra ön taramaları ve detaylı taramaları bitirdik. Müzakerelere başladık. Bugün 10 fasıl açılmış durumda" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın Dışişleri Bakanlığı ve Baş Müzakerecilik dönemlerinde atılmış çok önemli adımlar olduğunu söyleyen Bağış, üstlendiği mesuliyetin bilinci içinde, her kesimden insanları ortak bir hedefte birleştiren AB projesinde, elinden geleni yapmaya çalıştığını ifade etti.

Egemen Bağış, Avrupalılar'dan ve halktan çok olumlu sinyaller aldıklarını vurgulayarak, "Halkımız da artık çocuklarının yarınları için, daha aydınlık bir Türkiye'de yaşamak adına, daha demokratik, daha müreffeh, daha insan haklarının oturduğu bir ülkede yaşamak adına, AB projesine destek veriyor. Biz halkımızın bu desteğiyle bu yolda önemli adımları hızla atacağımıza inanıyoruz. Çalışmalarımız sürecek" dedi.

GERÇEKGÜNDEM
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 21, 2009 19:36

CHP Konya Milletvekili Atilla KART, Mehmet SEVİGEN'in istifasını değerlendiriyor

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen PearL-GraiN » Pzr Şub 22, 2009 10:33

Baykalıda bir gün görebilcekmiyiz böyle
Kullanıcı küçük betizi
PearL-GraiN
Üye
Üye

İletiler: 174

İletigönderen termO » Pzt Şub 23, 2009 0:19

Arkadaşlar dikkat ediyormusunuz,Chp içinde nedense devamlı ''adam yok-adam kalmaz-yerine kim gelir acaba'' gibi soru işaretleri dolaşıyor.İnanıyorum ki bugün Chp'nin başında Baykal olacağına o koltuk boş kalsın,Chp daha çok oy alır.Hiç olmazsa bilmem ne açılımı gibi absürt günlük politikalar izlemez Chp.
Kullanıcı küçük betizi
termO
Üye
Üye

İletiler: 12

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x