Yeni 3 Kasım senaryoları… - Ahmet TAKAN

Yeni 3 Kasım senaryoları… - Ahmet TAKAN

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Mar 09, 2010 20:22

Yeni 3 Kasım senaryoları…

Sanki sihirli bir dernek değdi. Birden bire Avrupa’da hatta daha da uzaklarda PKK’nın kökü kazınacakmış gibi AB’li dostlarımız(!) şer örgütüne karşı operasyon üzerine operasyonlar düzenledi.

İtalya, Belçika, Fransa, Almanya hatta Yeni Zelanda. Terör örgütünün görüntülü aynası Roj TV’ye bile baskın yapıldı. Hep birlikte “aman Allah’ım herhalde AB’li dostlarımız artık gerçeği gördü“ diye sevinir bile olduk.

Abdullah Öcalan’ın, Dursun Karataşların, Fehriye Erdal gibi nice kanlı teröristlerin kimler tarafından yıllarca nasıl barındırıldığını, hatta yakalandıklarında bile hukuk komedileri ile nasıl serbest bırakıldıkları ve ülkemize karşı nasıl havlatıldıklarını herhalde unuttuk. Herhalde bugüne kadar bu sözde dost ülkelere giden siyasetçilerimizin kapı numaralarına kadar adres verip (ben gazeteci olarak bunların birçoğuna şahit oldum) “yakalayın şunları” dediklerini de hatırlamıyoruz.

Unutkanlık artık millet olarak bizde iyice yer etti. O zaman ben de size bugüne kadar gizli kalan ve yakın geçmişte olup biten bazı sıcak gelişmelerden bahsedeyim. Belki biraz uyanmamıza katkısı olur. Buna da, ”Avrupa’da ki PKK operasyonların perde arkası” diyelim. İkinci başlık olarak da “PKK’ ya genel af”ı kullanalım.

Daha önce ki yazılarımda da değinmiştim iktidar partisi okyanus ötesinden gelen talimatlarla yaklaşık 4 yıldır genel af üzerinde çalışıyor… Daha önce TSK ile yapılan bu konudaki istişareler de kesilmiş. Çalışmalar devam ediyor ama artık Genel Kurmay ile hiç İstişare yapılmıyor. Avrupa’da şer örgütüne karşı yapılan operasyonların öncesinde ve sonrasında bilgiler bir tek Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşılmış.

AB’li dostlarımızın müthiş ve dostça (!) yaptığı operasyonun sırlarına gelince;

Geçen sene Askeri kaynaklardan, MİT’e verilen kapsamlı bir bilgi var. Terör örgütü elebaşlarının İsim isim ve tarihleriyle nereden nereye geçecekleri ve kaçacaklarına dair... Kaynaklar, hainlerin bu geçiş ve kaçışlarında çoğu zaman Ermenistan’ı kullandıklarına da ayrıca dikkat çekiyorlar. MİT bu bilgiyi almış, değerlendirmiş. Sonra ne oldu. Biz bir şey duymadık. Duyan varsa bize de söylesin. Benim bildiğim Genelkurmay’da bilgi yok.

İşi farklı taraflardan da kurcaladığımızda daha enteresan veriler ulaşıyoruz. Hükümet genel af için her türlü hazırlığı tamamlamış. 110 kişilik bir de liste hazırlanmış. Bunlar terör örgütünün elebaşları. Genel af çıktıktan sonra Avrupa’ya ve diğer ülkelere yayılmalarına izin verilecek. Hatta iddia o ki kendileri de artık buna teşne vaziyette imişler. Avrupalı dostlarımızın(!) yakaladıkları; onlardan da aynı Öcalan da olduğu gibi paketlenecekler var.

Kendilerine “ya hiç yatmazsınız yada az yatar çıkarsınız“ sözü verilemek üzere.Sanki ikinci bir “memleketine hoş geldin Öcalan” filmi seyreder gibiyim.

Şimdiden düşündükçe içim titriyor. Ya ilerde bir gün eski başbakanlardan biri çıkıp yine “bunları bize niye paketlediler anlayamadım“ derse. Bizde oturup “acaba bunları da MOSSAD’ mı paketlemişti“ diye tartışır durursak.

Konuyu uzmanlarını sorup, danıştım. Hepsi şu görüşte birleşti; ”amaç Barzani’nin bölge de etkinliğini güvenliğini arttırmak.” Tabanda da tavanda da bize de seve seve kabul ettirilen Kürdistan Projesi var.

Yıllardır, Musul, Kerkük ve ABD’nin Irak’tan asker çekeceği ve bölgenin Türk kontrolüne verileceği yalanları ile ağzımıza bir parmak bal sürmek istiyorlar..

ABD’nin Irak’ta 5 büyük üssü var ve halan bunları genişletiyorlar. Yapılan anlaşmalara göre en az 35 bin asker bulunduracaklar. Böyle bir kontrol sistemi ile nasıl asker çekmiş olacaklar? Üslerden biri de büyük bir hava üssü…

Gördüğünüz gibi her şey yine “Kürdistan” projesinde birleşiyor.

Türkiye’de de bir gariplik var. Ana muhalefet partisi CHP birden bire ortaya çıkıp genel aftan yana tavır sergilemeye başladı.

Duyduğumuza göre AKP genel affı bir dahaki seçimin ardına bırakmak istiyor. Ama Okyanus ötesinden büyük baskı var, “açılımlarınızı bir an önce yapın“ diye.

Önümüzdeki günlerde iyi takip edelim. İMF’den de sıcak para pompalanırsa erken seçim artık kaçınılmaz olur. İktidarda MHP’nin Öcalan’ın asılamamasından sonra ne duruma düştüğünü hep beraber gördük.

“Ilımlı” siyasi proje ve toplum mühendislikleri ile bize yine bir şeyler yedirilmek isteniyor. Filmin karelerini bölük –pörçük bize seyrettiriyorlar gibi geliyor insana. Ama öyle değil. Her şey gayet sistematik bir şekilde devam ediyor. Anketleri yalnızca bizim siyasiler ile kurumlar yapmıyorlar. Daha dikkatli yapanlarda var. Açılım, maçılım, reform falan hepsi hikaye..

Ey Türk milleti yeni bir 3 Kasım’a hazır mısınız?

Ahmet TAKAN, 9 Mart 2010, AVAZTÜRK
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x