Yeni anayasanın şifresi MEB'de

Genel & Güncel Konular

İletigönderen sessiz sedasız » Prş Eyl 15, 2011 10:46

Anayasanın hükümleri olan Atatürk ilke ve inkılaplarına atıfta bulunan tüm cümleler çıkarıldı.

MEB'in Teşkilat Kanunu'nu değiştiren KHK ile bakanlığın görev tanımı tamamen değişti. Anayasanın mevcut hükümleri olan Atatürk ilke ve inkılaplarına atıfta bulunan tüm cümleler çıkarıldı. Bu değişiklik, yeni anayasanın şifrelerini verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat Kanunu'nu sil baştan değiştiren KHK, önceki gece Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlıktaki taşları yerinden oynatan KHK, bakanlığın yeni eğitim politikasının da 'Atatürk milliyetçiliği, Türk milletinin değerleri ile Atatürk ilke ve inkılaplarına' dayanmayacağı sinyalini verdi. Teşkilat Kanunu'ndan 'Türk milleti' ifadesinin çıkarılması, Kürt açılımının uzantısı olarak nitelendi. Yeni KHK; yeni anayasada bu ifadelerin yer almayacağının da sinyali verildi. Eski Teşkilat Kanunu'nda Bakanlığın görevleri sıralanırken, anayasadaki Atatürk milliyetçiliği, Atatürk ilke ve inkılaplarıyla başlangıç ilkelerine şöyle atıf yapılıyor: 'Atatürk inkılap ve ilkelerine ve anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, manevi, tarihi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan ...'

YENİ DÜZENLEMEDE YOK

Yeni KHK ile Bakanlığa sadece insan haklarına dayalı öğrenci yetiştirmek üzere şu görev tanımı yapılıyor: 'Okul öncesi, ilk ve ortöğretim çağındaki öğrencileri bedeni, zihni, ahlaki, manevi, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştiren ve insan haklarına dayalı toplum yapısının ve küresel düzeyde rekabet gücüne sahip ekonomik sistemin gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak...'

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

Bakanlığın görevleri 12 fıkrayla tanımlanırken, eğitime erişim ve fırsat eşitliğinin sağlanması yönünde hüküm konulması dikkat çekti. Yükseköğretime giriş sistemine ilişkin usul ve esasların belirlenmesinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğü yetkili olacak.

Milli Eğitim sil bastan

MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Çelik, Hüseyin Çelik zamanında AB projesi olarak yürütülmüş kapasite geliştirme çalışması yapılmış yeşil kitapta öngörülen değişiklikleri kanun tasarısı haline getirdiklerini belirterek 'KHK ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Meslek Eğitimi Genel Müdürlüğü çatısına alınmadı. Mümkün olduğu kadar ideolojik bir tartışmaya neden olmasın istedik' dedi.

Gerçek Gündem, 15 Eylül 2011

Görev tanımına Atatürk tırpanı

Yeni teşkilat yapısı yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı’nın görev tanımına ‘Atatürk tırpanı’

CHP: MEB’in ‘milli’ kısmı tarih oldu CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un KHK ile değiştirilmesine “Meclis’in devre dışı bırakılması, hükümetin Milli Eğitim Bakanlığı üzerinde 2002 yılından beri yürüttüğü özel politikanın finali olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘milli’ kısmı tarih olmuştur” diye tepki gösterdi. İnce “Artık adı milli olan bakanlığın milli bir görevi olamayacağı bu hükmün çıkarılmasıyla ilan edilmiş bulunuyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) teşkilat yapısı, dün Resmi Gazete’de yayımlanan kanun hükmünde kararname (KHK) ile sil baştan değişti. Bakanlık’ın hizmet birimlerinin sayısı 32’den 17’ye inerken daire başkanı ve şube müdürü kadroları yerine kariyer uzmanlık sistemi getirildi. İdari yöneticilere verilen ek ders ücreti uygulamasına da son verilirken düzenlemeyle MEB’in görev tanımındaki “Atatürk inkılap ve ilkeleri ile cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı öğrenci yetiştirme” ifadesi kaldırıldı. Bunun yerine, “öğrencileri, bedeni, zihni, ahlaki, manevi, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştirme, insan haklarına dayalı toplum yapısının ve küresel düzeyde rekabet gücüne sahip ekonomik sistemin gerektirdiği bilgi ve beceriyle donatmak” amacı getirildi. Milli Eğitim Bakanı’nın Bakanlık hizmetlerini “milli güvenlik siyasetine uygun” olarak yapma görev tanımı da çıkarıldı.

Bakan Ömer Dinçer yeni teşkilat yapısının Bakanlık’ın merkezi ve büyük olan yapısından kaynaklanan koordinasyon ve bürokratik sorunları aşmak için yapıldığını belirtti. MEB’in KHK ile değişen yapısı bazı başlıklarla şöyle.

• Üst düzey yöneticilere sözleşme modeli: Bakanlık’ın merkez örgütünde uzman yardımcılığından müsteşara kadar olan üst düzey bürokratlar kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalıştırılacak, bu statüdekilere yılda 4 ikramiye verilecek. Üstün gayret ve başarı gösteren üst düzey personele bakanın onayıyla 2 teşvik ikramiyesi ödenecek. Böylece üst düzey yöneticilere bir yılda 6 kez ikramiye alma olanağı tanınmış oldu.

• MEB’de uzmanlık dönemi başladı: Şube müdürleri ve daire başkanlığı kadroları yerine kariyer uzmanlık sistemi getirildi. Bakanlık’ın yaklaşık uzman ve uzman yardımcısı kadrosunda 400 personel çalıştırılacağı belirtilirken, bu yıl bitmeden 50 ya da 100 uzmanın göreve başlayabileceği belirtiliyor. Uzmanların aylık ücretinin 3 bin 500 TL olacağı kaydedildi.

• Yöneticiye ek ders ücreti yok: Öğretmenler dışında yönetici ve personele verilen ek ders ücreti uygulamasına son verildi.

• TTK’nin yetkileri azaltıldı: MEB’in beyini olarak nitelendirilen Talim ve Terbiye Kurulu’nun (TTK) üye sayısı 15’ten 10’a indirildi.

• Yöneticilere ‘performans’ kriteri: Bakanlık’ın her kademesindeki yöneticilere performans kriteri getirildi. Eski teşkilat yapılanmasında yöneticilerin görevlerine atanma ve bu görevlerde yükselmede ‘kariyer ve liyakat esas alınır’ ifadesi kaldırıldı.

• Rotasyon yasada: Öğretmenlerin özüre bağlı yer atamaları yalnızca yaz aylarında yapılacak. İl ve ilçe milli eğitim müdürleri ile okul müdür ve müdür yardımcılarına yönelik yönetmelikle düzenlenen rotasyon uygulaması KHK ile yasaya da girdi. Müdür ve müdür yardımcılarının atamasında hizmet süresi ve kıdemin yanı sıra performans da dikkate alınacak.

• Din Öğretimi meslek çatısına girmedi: Bakanlık’ın meslek eğitimine ilişkin birimleri Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü çatısı altında toplanırken imam-hatiplere yönelik faaliyet gösteren Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bu yapının dışında tutularak yapısı aynen korundu.

İlk Kurşun, 15 Eylül 2011
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Re: Yeni anayasanın şifresi MEB'de

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Eyl 15, 2011 19:56

CHP'li Çıray'dan Sert MEB Tepkisi: AKP Kuzu Postuna Bürünmüş Kurttur!

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray MEB'le ilgili yapılan düzenlemeye sert tepki gösterdi: MEB teşkilât yasasından Atatürk’ü silen AKP, kuzu postuna bürünmüş kurttur.

İşte Çıray'ın o açıklaması...

Ezik bir tutumla PKK ile pazarlığa oturanların ve intihalcilikleri mahkeme kararı ile kanıtlanmış olanların ‘Türk milleti’ kavramını MEB Teşkilât Kanunu’ndan silmeleri normaldir. Bunu ‘sivilleşme’ kılıfı ile örtbas etmek isteyenler ise suç ortaklarıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat Kanunu'nu sil baştan değiştiren KHK, önceki gece Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Görüldü ki, AKP kuzu kılığına girmiş kurttur. KHK’de, Atatürk ile ilgili bütün ibareler silindi. Artık AKP’nin eğitim politikaları “Atatürk milliyetçiliği, Türk milletinin değerleri ile Atatürk ilke ve inkılaplarına” dayanmayacak. Çünkü, “Atatürk inkılap ve ilkelerine ve anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, manevi, tarihi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan ...” ibareleri Teşkilât Kanunu’ndan çıkartıldı.

PKK’lılarla adeta yalvarak pazarlığa oturan AKP zihniyeti, Teşkilat Kanunu'ndan “Türk milleti” ifadesini de çıkardı. Böylece seçim öncesi Erdoğan’ın Türk milliyetçisi kesilmesinin, her zamanki çokyüzlü AKP siyasetinin bir sonucu olduğu ortaya çıktı. Bugün sözde ekonomik istikrar uğruna özgürlüklerimizin kısıtlanmasına göz yumanlara sesleniyorum: AKP kuzu postuna bürünmüş kurttur.

Bu tutum sürpriz değildir. Bizim uyarımız AKP’nin postuna bakıp onu kuzu zannedenleredir. AKP ve onun çekirdek kadrosunun Atatürk ve “Ne mutlu Türküm diyene” kavramı ile hesabı vardır; o hesabı görüyorlar. Çünkü Türkiye’deki siyasal İslamcılar, Atatürk milliyetçiliğine adeta düşmandırlar. Onların Atatürk milliyetçiliğiden nefret etmelerinin nedeni Türk modernleşmesinin temelini oluşturmasıdır. Daha da önemlisi Atatürk insanımızı cemaat kültürünün kulu olmaktan çıkararak, özgür birer birey yapmaya çalışmıştır. Irkçılığa dayanmayan Atatürk milliyetçiliği, onların elinden biat etmiş insanları almıştır. Yani lâikliği tamamlayan bir kurucu unsurdur. Ama bu böyle devam etmeyecektir. Çünkü Allah doğruların yanındadır.

Turktime, 15 Eylül 2011
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x