Yeniden Tarihten Silme Cezası, Yeni Milat / Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Yeniden Tarihten Silme Cezası, Yeni Milat / Mahiye MORGÜL

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Kas 29, 2016 18:48

Yeniden Tarihten Silme Cezası, Yeni Milat

Önüne “yeni” sıfatı koydukları ne varsa bilin ki batılı sömürgecilerin tüm uygarlıklara kestiği “yeniden tarihten silme” cezasının ambalajıdır.

“Yeni” yaftalı Anayasası dahil, “yeni” eğitim modeli proje okulları dahil, “yeni” Fen Bilgisi kitabı dahil...

Nerden çıktı Yeni Fen Bilgisi diye soracaksınız. İçinde İNSAN yok da ondan. Beşinci sınıf Fen ve Teknoloji kitabına bakın isterseniz. Yeni Fen müfredatında canlılar nasıl gruplandırılıyor, açın görün. İçinde “insanlar” diye bir sınıf yok. Normal olarak İnsanlar, Hayvanlar, Bitkiler diye üçe ayrılırken, şimdi yeni gruplandırma şöyle:

“Canlılar dört gruba ayrılır; Hayvanlar, Bitkiler, Mikroskobik Canlılar ve Mantarlar.”

İnsansız Fen Bilgisi kitabı...

Darvin yazdı diyor birisi, Hayvanlar sınıfındayız!

Ama insanların Sindirim Sistemini çiziyor ve anlatıyor. Anlatırken midenin “öğütme” işlevi yok, mideye “besinleri ezen organ” diyor. Peki besinler nerede ezilir/çiğnenir, yok. Bir de “bağırsaklarımız”, kalın bağırsak ve ince bağırsak diye iki ayrı organ olmuş ve kalın bağırsak “atıkları anüse gönderir” diye defalarca cümle kurulmuş. “Anüse atık gönderen hangi organdır” diye soru soruyor, seçeneklerle ağız ile kalın bağırsak yan yana çizilmiş. Ya da, “Dişlerimizin sindirimdeki görevini açıklayan cümle hangisidir, sorusuna seçeneklerden biri “Besin atıklarının dışarı atılmasını sağlamaktır” şeklinde mide bulandıracak kadar iticileştiriliyor.

Beşinci sınıf çocukları derste kusuyor diye aldığım bilgilerin kaynağı bu ünite olmalı. Sonucunu çocukta “öğrenmeye isteksizlik” olarak görüyoruz. Eyvah eyvah!

Kavramları yanlış kullanarak organların işlevini de yanlış öğretiyor:

Ağız: Sindirimin başladığı ilk organ(!)dır. (Yerdir.)

Mide: Yenilen besinleri sıvı salgılayarak ezer(!). (Öğütür, organdır.)

İnce bağırsak: Besinlerin kana geçtiği yerdir(!). (Organdır)

Kalın bağırsak: Atık maddeleri anüse gönderir. (Tanımlarda anlatım birliği yok!)

Sonra, 8.Sınıf Fen kitabında soygazları ametal grubunda gösteriyor, nasıl kimya öğrenecek bu çocuk? Yeni kitapların hepsi böyle.

.....

Yeni eğitim sistemi geliyor, çocuklar 4 yıl anaokulu okuyacaklar, tüm müfredatlar bir daha paramparça olacak. Öğretmenler de bıkacak. Öğretmen yetiştirme sistemi de tarihten silinecek. Teknik öğretmen yetiştirme sistemimizi 2006’da tarihe gömmüşlerdi, tarihten silinmişti.

Mevcut bilgiler bir daha tarihten siniyor. Okul kütüphaneleri on yıl önce hamura gönderilmişti, on yıldan beri kullanılanlar bir daha hamura atılacak. Kütüphaneler yenileniyor adı altında tarihten silinecek.

Yeni haber, Dolmabahçe Arşivi Lalahan’a gönderilecek. Buyurunuz. Kim ulaşır Lalahan’a bu kaynakları görmeye?

Arşivler yok ediliyor, tarihimiz tarihten siliniyor. Meşhur Dolmabahçe görüşmelerini de unutun. Selçuklu Medreselerini de tadilat diye tarihten siliyorlar.

Yeni proje okullar... Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri tarihe karışacak. Başta Ankara AGSL olmak üzere, en deneyimli öğretmenleri alındı, çoğu İmam Hatip okullarına dağıtıldı. Buralardan kaçıp özel liselerde çalışmaları için yapılıyor bunlar. Yeni eğitim piyasası kurulurken oluyor bunlar. Ya özel okul ya sertifikalı müzik kursları...

“Yeni proje” adı altında öğretmenleriyle bütünleşmiş kaliteli eğitim veren Cumhuriyet okulları tarih oluyor!

Proje okulları yeni sisteme göre seviyesi düşürülecek okullardır. Cezası Dünya Bankasından kesildi. Tansu Çiller’in yıktığı son sosyalist kale vardı ya, Sümerbank, böyle.

Bu balyozcu hatunu halkımız unutmasın Cumhuriyet eğitiminin son sosyalist kalelerini tarihten silmekte olan heyetin başındadır. Onu en iyi Bedii Faik anlatır; “Tanya Dudu, Tekelonya’da Bir Kadın Başbakan” kitabında. (Bende 1995 İstanbul, AD Yayıncılık, 1.Cilt var.) Meğerse ne marifetleri varmış Tanya Dudu’nun. Kitabın 2.cildini internette gördüm, her eve lazım bir kitap olduğunu düşünüyorum.

.....

Tarihten sileceklerini kuvvetle tahmin ettiğim için eski ders kitaplarını toplayıp internet siteme koymuştum. ABD’de yaşayan Türk aileler kendi çocuklarını onlarla çalıştırmak için sitemden kitap indiriyorlardı. Sitemi en çok tıklayan ülke ABD ve Kanada idi. Yapımcımız bana bu bilgiyi verdi ve beş yıllığına yaptığı bu siteyi armağan olarak on yıl daha 2028’e kadar uzattı, sağ olsun. Teknik becerisi olan okurlarım o kitapları indirip kendi sitelerine koysunlar, daha uzun yıllar erişilebilir hale getirsinler. Kitaplarımızı tarihten silmelerine izin vermeyelim.

Şimdi güzel bir haberim var. ABD’de yaşayan Türk aileler çocuklarına internet üzerinden video kameralı Türkçe dersi aldırıyorlar. Kadıköy’de böyle internet üzerinden ABD’de yaşayan bir çocuğa ücretli ders veren bir Türkçe öğretmeninin annesiyle tanıştım. Evde konuşmak için değil, öğrendikleri Türkçe ile kendileri Fen ve Matematik çalışabilsinler diye öğreniyorlar. Bu harika bir haber!..

Üç yıl kadar önce bir emekli bayan sınıf öğretmeni arkadaşım Amerika’ya iki yıl yatılı ücretli misafir öğretmen olarak gitmişti. Kaldığı evde ilkokul çağındaki iki çocuğa Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi dersleri çalıştırmıştı. Şimdi artık internet üzerinden Türkçe öğretimine geçilmişse bu daha önemlidir. Türkçe öğretmeni açısından da önemlidir; Türkçe öğretirken para kazanıyor.

......

Eski ders kitaplarını isteyenlere DVD Eğitim Seti göndermeye devam ediyorum. DVD seti alıp kendisi çoğaltıp dağıtmaya başlayanlar var, onlara ülkem adına teşekkür ediyorum.

Yeni ders kitaplarına dava açmaya devam; İngilizce 5.sınıf kitabına bir veliyle davamızı açtık, 1.sınıf yeni Matematik kitabına dava dilekçemiz hazır, gönüllü 1.sınıf velisi arıyoruz.

Türkçe bilim dili olmaya doğru gidiyor. Sabırla ısrarla buna gönül verelim. Cumhuriyetimizin Türkçe bilim eğitimini tarihe gömmelerine izin vermeyelim.

Cumhuriyet kültürü bilim kültürüdür. Çocuklarımızın geleceği için, bilimi korumaya mecburuz. Şimdi öncelikle annelerle, parti ayırımı yapmadan Bilimi Koruma Cephesi kurabilirsek, işte o zaman bizi asla tarihten silemezler.

Yeni Milat, yeni tarihten silme cezası sonuçsuz kalacak, direniyoruz!

Eğitimci-Yazar Mahiye MORGÜL, 29 Kasım 2016
http://www.mahiye.net
mahiye@gmail.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Re: Yeniden Tarihten Silme Cezası, Yeni Milat / Mahiye MORGÜL

İletigönderen Güncelolsun » Cum Ara 02, 2016 14:00

Bilgilendirici makale için teşekkürler.
Kullanıcı küçük betizi
Güncelolsun
Üye
Üye
 
İletiler: 64
Kayıt: Sal Kas 08, 2016 11:43


Şu dizine dön: Mahiye MORGÜL

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x