Yiğ İT Bulut Faciası

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

Yiğ İT Bulut Faciası

İletigönderen türkpaşaoğlu » Prş Haz 11, 2009 15:29

Doğan Grubundan ayrılan ve Ciner'in Gazetehabertürk'üne transfer olan Yiğit Bulut, SkyTürk'te yayınlanan Son Nokta programına konuk oldu. Ulusalcı söylemleriyle bilinen hükümet ekonomi politikalarını sık sık sert bir şekilde eleştiren Bulut'un programda söyledikleri şaşırttı.

Kriz süreci bitti
"Dünya krizden çıkıyor diyen" Yiğit Bulut, "Başbakan da aynı teoriyi savundu. Artık kriz süreci bitti. Bütün krizler para krizleridir, bütün darbeler para transferidir. Dünyadaki sistemde akıllı sayısı azalıyor, ahmak sayısı artıyor. Bu yeni bir ekonomik düzene geçiştir. Türkiye bunu çok iyi algılamalıdır." dedi.

Erdoğan'ı IMF'ye karşı durduğu için seviyorum
Başbakan Erdoğan'ın IMF'ye karşı duruşunu desteklediğini söyleyen Bulut "Bakın Erdoğan'ı 5-6 yıl sürekli, neredeyse her gün eleştirdim. Ama bir gerçek var. IMF ile anlaşmaması Türkiye'nin tuzaktan çıkması için ilk adımdır. İnanılmaz soyuluyor Türkiye. Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki dik duruşunu destekliyorum. IMF ile anlaşmamak Menderes'in Ruslara İş Bankası ve petrol ofisini satmasıyla aynı karardır. Ve Sayın Başbakan'a burdan söylüyorum. Çok dikkatli olsun. Bunu onu seven biri olarak söylüyorum. Çünkü finansal Ergenekon'a çomak sokuyor. Çok dikkatli olması lazım. Erdoğan'ın oyunu düşürmek için her türlü oyun yapılabilir." dedi.

Yiğ İT Bulut

yanlışmı tanımışım bu yiğit denilen adamı,ben yiğit bulut denen kişiliği milliyetçi vatanperver kalemi güçlü bir gazeteci bilirdim,haberi şimdi okudum ve hayretler içerisindeyim...aman tanrım!
hani çoşkun denizler gibi aköpe hükümetine yazılar yazan televizyon ekranlarında milliyetçilikten dem vuran bu adama ne oldu ki acaba, bu açıklamaları yaparken şarhoşmu dedim kendi kendime ama olmadığı apaçık ortada,
aklım almıyor nereye gidiyor türkiye ;
bütün kaleler zapt edilmiş ,bütün tersanelerine girilmiş ,devletin el değiştirdiği bir ortamda adam bildiğimiz değer verdiğimiz kişilikler
şerefsiz olmuş nediyeyim yuuhh be yazıklar olsun....
Kullanıcı küçük betizi
türkpaşaoğlu
Üye
Üye

İletiler: 96

İletigönderen orhunefe » Prş Haz 11, 2009 15:45

Yahu bu adamınki nasıl bir dönüştür? Zaman Gazetesine verdiği mülakatı okusanız mideniz kaldırmaz.

Ne oldu da birdenbire hidayete erdi bu? Vallahi çok şaşırdım. Yuh olsun...
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye

İletiler: 452

İletigönderen İrfan Tuna » Prş Haz 11, 2009 16:19

Dostlar, hiç şaşkınlığa düşmeyin. Atalarımızın dediği gibi, ''Kış kışlığını, kuş kuşluğunu yapıyor''
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen Ram » Prş Haz 11, 2009 16:23

Kusura bakmayın ama, daha çok şarıcağınız isimler çıkacak. Ayrıca, bu jöleli artist Cenene adlı kanalda vatan mı müdafaa ediyordu da bir anda vatansever yazarlar arasına girdi¿?

Örnekler çoğaltılabilir; Altan brothers-ın üvey annesi Mine G. Kırıkkanat, Tuncay Özkan veyahut Süheyl Batum da "vatansever-Atatürkçü aydın" kümesinde gsterilmiyor mu¿?
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Laçin » Prş Haz 11, 2009 16:46

Şaşıracak bir şey yok! Erdoğanın açık açık IMF'ye karşı gelmesi benide sevindiriyor. Ali Tezelde uzun süredir IMF'nin sosyal Güvenlik konusunda yeni istekleri olduğunu bunu basına bazı kaynaklarla yaydığını da söylüyordu. Kıdem Tazminatının kaldırılması, Gelir İdaresinin özerk olması vesaire vesaire!
Açık açık Brezilya örneğini veriyor. Toptan kurtuluruz sizden diyor. Tüsiad gibi patronlarda İMF'Yi istiyor. Sebep İMF aracılığyla Gelir İdaresinin özelleşmesini üzerlerinde çok büyük yük olarak gördükleri kıdem tazminatı gibi konuları halledecekler de ondan.
Tüsiad sene başında açıklama yapmıştı Gelir İdaresi konusunda şimdi belli oluyor herşey.
Yiğit Bulut İMF konusunda sonuna kadar haklı!
99 2001 arası batık bankaların bedelini hala 50 milyar doları geçti deniyor, hala ödüyoruz. İMF o zaman çengeli taktı, tekrara bir çengel takmaması için çalışmak lazım.
Adamlar para verip geri ödeyin demiyor ki! Parayı verdikten sonra bütün Ekonomi politikalarınada karışırız diyorlar. Anlaşmalar sürüyorlar. Bağlayıcı oluyor mecburen... Ülkeyi onlar yönetiyor bu sefer tabi!

AKP'yi de göreceğiz. Başbakan ne kadar ciddi bu açıklamalarında ?
Sene sonuna kadar herşey belli olur.
Kullanıcı küçük betizi
Laçin
Üye
Üye

İletiler: 80

İletigönderen maydonos » Prş Haz 11, 2009 17:52

her donem de donekler vardir. bir kisi daha rte ye biat etmis. babasinin sozunu dinlemis. korkmus zavalli bence adini degistirsin. havada bulut sen adini degistir suyut....
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Haz 11, 2009 19:17

YİĞİT BULUT NEDEN DÖNDÜ?

Ulusalcılar arasında yıldızı parlayan gazeteci Yiğit Bulut'un dün gece Sky Türk'te yaptığı çıkış izleyicileri şoke etti. Ergenekon soruşturmasına önceleri inanmadığını ancak şimdi inandığını kaydeden Bulut'un düşüncelerindeki bu değişim merak konusu oldu.

Aslında bu değişimin sebebi çok basitti.

İddialara göre, Ergenekon'daki gözaltı-tutuklu dalgasının kendisine uzanacağını düşünüyordu. Yiğit Bulut bu soruşturma kapsamında, muhalif görüşleri nedeniyle kendisinin de gözaltına alınabilme, Silivri Cezaevi'ne konma ihtimalinden dolayı korkuyordu.
Medya kulislerinde Ergenekon Soruşturması'nın mutlaka gazetecileri de kapsayacağı dedikoduları Yiğit Bulut'u hep ürküttü.
Son günlerde benzer dedikoduların artması ve soruşturmanın Bulut'a kadar uzanacağı sözleri görüşlerinin değişmesine etkili oldu. Ortada hiçbir yeni bilgi-belge yokken, "Ergenekon'a dün hiç inanmıyordum bugün inanıyorum" demesinin sebebi bu korkuydu.

Yiğit Bulut dönüşünü bir çırpıda yapmadı. Önce dinci basının hoşuna gidecek görüşleri birbiri ardına yazmaya başladı. Özellikle Darwin karşıtlarının inandığı 'akıllı tasarım'a destek vermesi kemik okur kitlesinin tepkisine neden oldu. Hatta kimi yorumcular 'Yiğit bu gidişle AKP'li de olur' dedi.
Görünen o ki Yiğit Bulut'a mail gönderenler haklı çıkacak gibi...

Odatv.com
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen MansurSah » Prş Haz 11, 2009 19:35

İm (Kod): Tümünü seç
HABERTÜRK
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=152510&cat=160&dt=2009/06/11

"Artık Ergenekon'a inanıyorum"
Yiğit Bulut: "En başta inanılmaz karşıydım ama.."

11.06.2009 16:49
Gazeteci Yiğit Bulut, SkyTürk'te yayınlanan Son Nokta programına konuk oldu. Ulusalcı söylemleriyle tanınan Bulut, Ergenekon davasıyla ilgili çok ilginç açıklamalarda bulundu. Ergenekon soruşturmasının başlangıcında karşı olduğunu söyleyen Bulut, sürecin ilerleyen safhalarında fikirlerinin değiştiğini şu sözlerle anlattı: "Ergenekon soruşturması sürecinde saat 5'lerde 6'larda insanalrın gözaltına alınması eleştirilebilir. Ergenekon operasyonu Türkiye'nin içine yerleşmiş bir zümrenin sökülüp atılmasına yönelik bir operasyon. En başta ben inanılmaz karşıydım ama gelişmeleri gördükçe ve özellikle yurt dışı bağlantılarını gördükçe... Alman bağlantısını bulabilecekler mi çok merak ediyorum."

-------

Benim şahsi yorumum kısaca gene TürkSolu'nun ifadesi ile: "Sağcıdan fikir adamı yaratmanın imkansızlığı"

Uzunca:

Ram yazdı:.. Kusura bakmayın ama, daha çok şarıcağınız isimler çıkacak. ..

Esasında.. Yani bu ortamda biraz safları bölmek gibi duruyor bu söyleyeceklerim ama:

Bir tahtaya iki tane çivi çaksak ve bir lastiği bu iki ipe takarak, lastiğin herhangi bir noktasına bir kalem koyarak, lastik boyunca kalemi gezdirsek, ortaya çıkan şekil bir elips olur. Kalemi lastiğe ittirerek, zorlayayarak gezdirsek, aynı odaklı lakin daha büyük alana sahip bir elips olur.

Odakların birisi belli: Cumhuriyet. Diğeri ise, adındaki "ikinci" sözünün, "birinci"den daha ileri bir rakam olduğuna aldanacak değiliz; diğer odak, Cumhuriyet karşıtı olan odaktır.

Misal: "Morison" Demirel bile, günümüzde artık Atatürkçü falan gibi kalıyor. Kemal Gürüz, İlhan Selçuk.. Daha ne isimler. Evet İlhan Selçuk. Trajikomik mesele şudur ki, (Erol Manisalı, Attila İlhan gibi) gerçek Atatürkçü o kadar az kalmış ki, sırf rozet Atatürkçüleri hatta Selçuk'un kendi deyimiyle "gardrop Atatürkçüleri"ni bile, içeri alıyorlar.

Daha derine girmeden, içimi bir tereddüt kaplıyor:
a) En ufak falsosu olanı bile davadan gayrı görmek
b) Rozetçi, gardropçu da olsa ne olursan gene gel demek.

İlhan Selçuk, Attila İlhan'ın Dip Dalgası'na liderlik etmek üzere, Demirel'i önerdi. Hani şu Menderes'in yolunda giden, onun asılmasının mağdurluğuyla hep oy alan Amerikancı, Morison Demirel'i.

Kemal Gürüz de zaten, Demirel'in YÖK başkanlığına atadığı, sonra uzatmasını onayladığı insandı.
Kemal Alemdaroğlu.. Uzun hikaye, karmaşık da bayağı.

Çok isim var; herbiri için ayrı teşhis gerekir. Lakin normalde, Kemalist Devrim'in neferi olmayı bırakın, tarafsız bile sayılamayacak, yani karşı devrim tarafında sınıflandırılabilecek insanlar, odağın diğer tarafının engince ilerlemesi yüzünden, elipsin alabildiğine genişlemesine bağlı olarak, sanki Atatürkçü safta kalmış gibi oldular.

6 Ok'tan üçü, taş gibi, bir ders gibi, "Devletçilik-Halkçılık-Devrimcilik" diye ortada dururken, sermayeciliğin, amerikancılığın, sağcılığın, Atatürkçülük ile ne alakası olabilir Allahaşkına?

Ama geldiğimiz nokta o kadar vahim ki, muhtemel yeni anayasanın hepten felaket olacağından, 82 Anayasası'nı bile; Kaldırılması durumunda gemin azıya alınacağını bildiğimizden, YÖK'ü bile, savunur hale gelmişiz.

Bu yere düşmüş cevher halimizden olacak, misal ben, Mesut Yılmaz, Fethullah Terör Örgütü hakkında açıklamalarda bulununca sevinerek naralar attım.

Yada işte Yiğit Bulut'un, iktisat hakkında, aslında benim bir iktisatçı değil yalnızca iki dönem mikro ve makro iktisat dersleri almış bir mühendis olarak tabii bildiğim şeyleri söylüyor olmasını, yıllarca alkışladıydım -sağcı ve sermayeci olduğu gerçeğini hep bir şerh olarak koyarak.

Ram'in dediği gibi, daha ne isimler çıkacak. Bence, hele bir karşı devrimcilerle hesaplaşalım, sonra içimizdeki sahte devrimcilerden de kurtuluruz evelallah, yada tam tersi, içimizdeki sahtelerden kurtulmadıkça, karşı devrimcilerden ömr-ü billah kurtulamayız belki. Neyse, umutsuzluk gibi lüksümüz olmadığı bilinciyle,

Hakir olduysa millet şanına noksan gelir sanma
Yere düşmekle cevher sakıt olmaz kadr ü kıymetten

Vücudun kim hamir-i mâyesi hâk-i vatandandır
Ne gam rah-ı vatanda hak olursa cevr ü mihnetten

----

Sahi, bir zamanların sıkı "sağcı" (!) Atatürkçüsü, Sinan Aygün'den ne haber???
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 611

İletigönderen maydonos » Prş Haz 11, 2009 20:36

cok dogru her grup kendi ideolojisini uretiyor. dogal olarak onlarin da fikir adamlari var ama nalinci keseri gibi insanliga degil ama kendi taraflarina ve cikarlarina vuruyorlar agizlarini.

Mansursah son zamanlarin en dogru sozu bencede. gundeme cok uygun.
"Benim şahsi yorumum kısaca gene TürkSolu'nun ifadesi ile: "Sağcıdan fikir adamı yaratmanın imkansızlığı" "

ve gercek, akillanacagi yok bu sag kesimin, kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Mustafa Recep » Prş Haz 11, 2009 22:21

Holding medyasının patron yalakası yazarlarıın en belirgin özelliğidir döneklik,

Yiğit Bulut üstüne alınmasın,

niyetimiz kimseyi kırmak değildir şurdakini buraya koymak değilidir :D ...

Saflar belirginleşiyor,

zayıflar düşecek.
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

İletigönderen kush » Prş Haz 11, 2009 23:51

bu illettiklerinizin kaynagini da verebilirimisiniz. Eger yazilanlar dogru ise bu is ayni dolmabahce görüsmesine bensemis. Yazik etmis sahsiyetine hem de cok yazik :x
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

İletigönderen Panzehir » Cum Haz 12, 2009 0:07

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen BabaHoroz » Çrş Haz 24, 2009 11:01

Yiğit Bulut doğru söylemiş neden bu kadar yüklendiniz adama anlamadım ?
İMF ile işimiz olmamalı.İMF den yakamızı kurtarmadan düzelemeyiz.Tayyip'i sevmem ama İMF ye karşı duruşu benimde hoşuma gidiyor,belkide rol yapıyordur onu bilemeyiz.
Bu vatanın çıkarına kim ne yaparsa hoşuma gider.
En sevmediğimiz kişi bile olsa,doğru yaptığında takdir etmeliyiz.En sevdiğimiz kişi bile olsa yanlış yaptığında yermeliyiz
Sadece ve Sadece DENİZLİSPOR lu,Her konuda Objektif, Dobra, AntiEmperyalist ve Tam Bir TÜRK
Kullanıcı küçük betizi
BabaHoroz
Üye
Üye

İletiler: 104

İletigönderen İlteriş » Çrş Haz 24, 2009 11:56

Arkadaslar, hatayi biraz da kendinizde arayiniz lutfen, hosunuza giden her soze kanmayin, bunlari her dillendirene de inanmayin.

Bir hocam soyle soylemisti;

"Ben dostlarimi 6 yilda secerim"

Sizler de, fikirdas ve yoldaslarinizi, 6 yilda degilse bile, belli bir sinama suresi sonunda benimseme yoluna gidin, hicbir zaman temkini ve supheciligi elden birakmayin.

Bazen bir sozun dogrulugundan cok, onun neden soylendigi daha onemlidir.

Yillarca komsularina dogru bilgiler ogretip, durustluguyle hayran biraktiktan sonra, onlari donusturen, yanlislari empoze eden "Dost gorunen dusman"larin gunumuzde de varoldugunu unutmayin.

Bakiniz:
"Dost Gorunen Dusman - Uc Dahinin Bir Eseri"

[img]http://img5.imageshack.us/img5/3204/dostgorunendusman.jpg[/img]
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen maydonos » Çrş Haz 24, 2009 15:53

%100 Gokturkmehmet haklisin!!!
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos