- İm (Kod): Tümünü seç
HABERTÜRK
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=152510&cat=160&dt=2009/06/11
"Artık Ergenekon'a inanıyorum"
Yiğit Bulut: "En başta inanılmaz karşıydım ama.."
11.06.2009 16:49
Gazeteci Yiğit Bulut, SkyTürk'te yayınlanan Son Nokta programına konuk oldu. Ulusalcı söylemleriyle tanınan Bulut, Ergenekon davasıyla ilgili çok ilginç açıklamalarda bulundu. Ergenekon soruşturmasının başlangıcında karşı olduğunu söyleyen Bulut, sürecin ilerleyen safhalarında fikirlerinin değiştiğini şu sözlerle anlattı: "Ergenekon soruşturması sürecinde saat 5'lerde 6'larda insanalrın gözaltına alınması eleştirilebilir. Ergenekon operasyonu Türkiye'nin içine yerleşmiş bir zümrenin sökülüp atılmasına yönelik bir operasyon. En başta ben inanılmaz karşıydım ama gelişmeleri gördükçe ve özellikle yurt dışı bağlantılarını gördükçe... Alman bağlantısını bulabilecekler mi çok merak ediyorum."
-------
Benim şahsi yorumum kısaca gene TürkSolu'nun ifadesi ile: "Sağcıdan fikir adamı yaratmanın imkansızlığı"
Uzunca:
Ram yazdı:.. Kusura bakmayın ama, daha çok şarıcağınız isimler çıkacak. ..
Esasında.. Yani bu ortamda biraz safları bölmek gibi duruyor bu söyleyeceklerim ama:
Bir tahtaya iki tane çivi çaksak ve bir lastiği bu iki ipe takarak, lastiğin herhangi bir noktasına bir kalem koyarak, lastik boyunca kalemi gezdirsek, ortaya çıkan şekil bir elips olur. Kalemi lastiğe ittirerek, zorlayayarak gezdirsek, aynı odaklı lakin daha büyük alana sahip bir elips olur.
Odakların birisi belli: Cumhuriyet. Diğeri ise, adındaki "ikinci" sözünün, "birinci"den daha ileri bir rakam olduğuna aldanacak değiliz; diğer odak, Cumhuriyet karşıtı olan odaktır.
Misal: "Morison" Demirel bile, günümüzde artık Atatürkçü falan gibi kalıyor. Kemal Gürüz, İlhan Selçuk.. Daha ne isimler. Evet İlhan Selçuk. Trajikomik mesele şudur ki, (Erol Manisalı, Attila İlhan gibi) gerçek Atatürkçü o kadar az kalmış ki, sırf rozet Atatürkçüleri hatta Selçuk'un kendi deyimiyle "gardrop Atatürkçüleri"ni bile, içeri alıyorlar.
Daha derine girmeden, içimi bir tereddüt kaplıyor:
a) En ufak falsosu olanı bile davadan gayrı görmek
b) Rozetçi, gardropçu da olsa ne olursan gene gel demek.
İlhan Selçuk, Attila İlhan'ın Dip Dalgası'na liderlik etmek üzere, Demirel'i önerdi. Hani şu Menderes'in yolunda giden, onun asılmasının mağdurluğuyla hep oy alan Amerikancı, Morison Demirel'i.
Kemal Gürüz de zaten, Demirel'in YÖK başkanlığına atadığı, sonra uzatmasını onayladığı insandı.
Kemal Alemdaroğlu.. Uzun hikaye, karmaşık da bayağı.
Çok isim var; herbiri için ayrı teşhis gerekir. Lakin normalde, Kemalist Devrim'in neferi olmayı bırakın, tarafsız bile sayılamayacak, yani karşı devrim tarafında sınıflandırılabilecek insanlar, odağın diğer tarafının engince ilerlemesi yüzünden, elipsin alabildiğine genişlemesine bağlı olarak, sanki Atatürkçü safta kalmış gibi oldular.
6 Ok'tan üçü, taş gibi, bir ders gibi, "Devletçilik-Halkçılık-Devrimcilik" diye ortada dururken, sermayeciliğin, amerikancılığın, sağcılığın, Atatürkçülük ile ne alakası olabilir Allahaşkına?
Ama geldiğimiz nokta o kadar vahim ki, muhtemel yeni anayasanın hepten felaket olacağından, 82 Anayasası'nı bile; Kaldırılması durumunda gemin azıya alınacağını bildiğimizden, YÖK'ü bile, savunur hale gelmişiz.
Bu yere düşmüş cevher halimizden olacak, misal ben, Mesut Yılmaz, Fethullah Terör Örgütü hakkında açıklamalarda bulununca sevinerek naralar attım.
Yada işte Yiğit Bulut'un, iktisat hakkında, aslında benim bir iktisatçı değil yalnızca iki dönem mikro ve makro iktisat dersleri almış bir mühendis olarak tabii bildiğim şeyleri söylüyor olmasını, yıllarca alkışladıydım -sağcı ve sermayeci olduğu gerçeğini hep bir şerh olarak koyarak.
Ram'in dediği gibi, daha ne isimler çıkacak. Bence, hele bir karşı devrimcilerle hesaplaşalım, sonra içimizdeki sahte devrimcilerden de kurtuluruz evelallah, yada tam tersi, içimizdeki sahtelerden kurtulmadıkça, karşı devrimcilerden ömr-ü billah kurtulamayız belki. Neyse, umutsuzluk gibi lüksümüz olmadığı bilinciyle,
Hakir olduysa millet şanına noksan gelir sanma
Yere düşmekle cevher sakıt olmaz kadr ü kıymetten
Vücudun kim hamir-i mâyesi hâk-i vatandandır
Ne gam rah-ı vatanda hak olursa cevr ü mihnetten----
Sahi, bir zamanların sıkı "sağcı" (!) Atatürkçüsü, Sinan Aygün'den ne haber???