Yurtsever Değil Hain / Türker ERTÜRK

Yurtsever Değil Hain / Türker ERTÜRK

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Kas 27, 2012 19:43

Yurtsever Değil Hain

Öğreniyoruz ki 910 km’lik Suriye sınırımızı korumak için NATO’dan Patriot bataryalarının ve arkasından da AWACS (Airborne Warning Control System) olarak bilinen erken uyarı uçakları ülkemize gelecekmiş.

Başbakan Erdoğan D-8 liderler Zirvesi için bulunduğu Pakistan’ın başkenti İslamabad’da gazetecilere “ Patriotların tamamen savunma amaçlı olduğunu "söylüyor ve devamında" Topraklarımız, dördüncü maddeye göre NATO topraklarıdır “ diyerek Meclis’ten izin almaya gerek olmadığını ifade etmeye çalışıyor.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ise yaptığı açıklamada "Sınırlarımıza yönelik güvenlik riski ortadan kalktığında Patriotlar geldiği gibi geri dönerler" diyor. Bilgi birikimi ve derinliği yeterli olmayan olan bazı bakanlarımızda "tetik bizde olacak" gibi komik açıklamalarda bulunuyorlar.

Sevgili okurlar bu söylenenler doğru değildir gibi kibar bir söylem içinde olmak istemiyorum. Biraz taktik, strateji, tehdit değerlendirmesi, durum muhakemesi bilen, nokta ve bölge hava savunması nasıl planlanır ve savaş planı nasıl kotarılır konusunda çalışmış birisi olarak söylüyorum; Patriotlar konusunda söylenenler külliyen yalandır, bu ülkeye ihanetin ve emperyalist işbirlikçiliğinin somut belgeleridir.

Patriot ABD’li şirketler tarafından geliştirilmiş uzun menzilli, her hava şartında kullanılabilen, yüksek irtifalardan yaklaşan taktik balistik ve seyir füzeleri ile savaş uçaklarına karşı çok etkindir. Farklı özelliklere sahip üç tip Patriot füzesi olup en uzun menzilli olanı 160 km’dir. Patriotlar Türkiye’de daha önce 1991 ve 2003’de Irak savaşlarında konuşlandırılmıştır.

Bu değerlendirmeyi yapan çıksın karşıma!

Suriye’den Türkiye’ye yönelik bir tehdit kesinlikle yoktur. Davutoğlu “ Tehdidi Genelkurmay değerlendirdi “ diyor. Buna inanmak mümkün değildir. Buradan hodri meydan diyorum! Kim yaptıysa bu değerlendirmeyi çıksın karşıma Türk Milleti’nin karşısında tartışalım.

Suriye o kadar zor durumdadır ve başı beladadır ki, değil ülkemize tehdit olmak, Türkiye anasına küfür etse ki ediyor, sesini çıkarmaz.

Patriot füze bataryalarının ülkemizde konuşlandırılma isteği ABD’nindir. ABD yetkilileri Davutoğlu’dan böyle bir istek yapılmasını istedi o da bunu yerine getirdi. Erdoğan konuyu sonradan öğrendi ama uyum sağladı. Yoksa deliğe gönderirler!

Patriotların konuşlandırılmasının nedenleri;

• Suriye ve İran’ı kışkırtmak,
• Suriye’ye askeri müdahalenin önünü açabilecek bir kıvılcımı çaktırmak,
• Bölgeyi daha da fazla istikrarsızlaştırmak,
• Suriye ile savaş çıksın diye verilen angajman kurallarını kullanmayan ve tetiğe basmayan Türk Askeri yerine yabancısını transfer etmek,
• Suriye ve İran’a karşı yapılacak müdahalede Türkiye’de öncelikli hedef olacak ABD üslerinin ve Kürecik radarının hava savunmasını sağlamak,
• Suriye kuzeyinde bulunan muhaliflere ve Barzanistan’ın batıya Akdeniz’e doğru genişlemesine hava savunma desteği vermek,
• Türkiye sınırlarına yakın olarak faaliyet gösteren muhalif görüntüsü altındaki teröristlere aman vermeyen Suriye hava gücünü tehdit etmek ve onların hareket serbestisini kısıtlamaktır.

Suriye Türkiye’ye değil Türkiye Suriye’ye tehdittir. Hatta tehditten öte ülkemiz Suriye’ye karşı kısmen örtülü kısmen de açık olarak vekelaten savaş yapmaktadır.

S-300’lerden daha büyük tehdit

Patriotların savunma silahı olduğu kuyruklu yalandır ve halkımızı kandırmaya dönüktür. Anımsarsanız 1997’de Kıbrıs Rum Kesimi ( KRY ) “ Yunanistan ve Kıbrıs Ortak Savunma Doktrini “ çerçevesinde Rusya’dan S-300 Hava Savunma Füzeleri alarak Kıbrıs’ta konuşlandırmak istedi.

O zaman Türkiye S-300’lerin Kıbrıs’ta konuşlandırılmasının sadece KKTC’nin değil aynı zamanda Türkiye’nin de güvenliğini tehdit ettiğini öne sürerek tepki göstermiş ve konuşlandırmayı engellemişti.

Türkiye’ye konuşlandırılacak Patriotlar Suriye ve İran’ın güvenliği ile bölgenin istikrarına yönelik çok büyük bir tehdittir. Ayrıca Patriotlar S-300’lerin Kıbrıs’a konuşlandırılması durumunda ülkemiz için yaratacağı tehlikenin fersah fersah üstünde güvenliğimize tehdit teşkil etmektedir.

Patriotların bölgemiz için istikrasızlık kaynağı olacağını ve kışkırtmaya dönük bir girişim olduğunu Rusya dahil tüm bölge ülkeleri söylüyor. Biz de söylüyoruz! Kimler farklı söylem içinde; ABD, AKP ve İsrail. Değerlendirmenize bırakıyorum!

Türkiye’nin NATO ortak savunma sistemi içinde bulunmuş olması Türkiye topraklarının NATO toprakları olduğu anlamına gelmez. Patriotlar için Meclis kararı gerekmektedir. Kim takar hukuku! Kürecik içinde gerekliydi alınmadı, ne fark eder! Çoğunlukları var niçin korkuyorlar ki? Demek ki AKP içinde de yurtseverler var!

Patriotların ateşleme tetiği hiç şüpheniz olmasın NATO’da daha doğru bir ifade ile ABD’de olacaktır. AWACS’ları sorarsanız o uçaklarda Suriye’deki taktik resmi gerçek zamanlı (real time) olarak çıkararak terörist harekatı sevk ve idare etmek içindir. Diğer yandan İran’a müteakiben yapılacak müdahale için hazırlıklar kapsamında gerekli bir adımdır.

Patriot İngilizce bir kelime olup yurtsever anlamındadır. Burada amaç önemlidir. Bu füzeleri yurt savunması için görevlendirirsen gerçekten yurtseverlik yapar. Fakat başka ülkenin çıkarları için onların isteği ile ülkenize konuşlandırırsanız hainlik yapar. Ve işlenen suça hıyanet denir!

Saygılar sunarım.

Türker ERTÜRK, 27 Kasım 2012
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Türker ERTÜRK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x