Zannedersin Himalayalar

Zannedersin Himalayalar

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Mar 28, 2009 15:08

41 derece, 3 dakika 44 saniye kuzey, 28 derece, 51 dakika 8 saniye doğu. Şu an... Bu satırları yazdığım çalışma odamın koordinatları. Çünkü... Abonesi olduğum GSM şirketinin böyle bir hizmeti var. "Neredeyim" yazıp, 7777'ye mesaj atıyorsun, bi kaç dakika sonra şak diye cevap geliyor. Şehir içinde 300-500 metre, şehir dışında en fazla 1-1.5 kilometre sapma gösteriyor. O kadar hassas. Ver bu koordinatları havacılık veya harita bilgisi olan birine, gözü kapalı eliyle koymuş gibi bulur beni.

ABUK SABUK REKLAMLAR YAPILCAĞINA..
Abuk sabuk reklamlar yapıp, 3 kuruşa indirdik, 1 kuruşa indirdik filan gibi, dini imanı para olmuş millete "ucuzluk" müjdeleri verileceğine, bu tür "hayat kurtaran bilgiler" verilseydi, Muhsin Yazıcıoğlu ve diğer 5 kişi çoktan bulunmuş olurdu. Çalıştığı kurum, o telefon eden gazeteci arkadaşıma 7777'yi öğretseydi, önce konumunu öğrenir, sonra 112 Acil'i arardı. Sağlık Bakanlığı, 112 Acil'de çaresizce çırpınan o kızcağıza 7777'yi öğretseydi, "Gazeteci arkadaşım, lütfen 7777'ye mesaj at, sonra hemen beni tekrar ara" derdi. İçişleri Bakanlığı, 155 İmdat'taki polis memuruna 7777'yi öğretseydi, o polis memuru, en azından 112 Acil'deki kızcağıza öncelikle ne yapması gerektiğini söylerdi. Veya... Sağlık Bakanlığı, 112 Acil'de çaresizce çırpınan o kızcağıza teknolojik eğitim vermiş olsaydı, "Benimle konuşmaya devam et, yerini bulmaya çalışıyoruz" diyeceğine, "Telefonu kapat, benimle konuşmaya devam edersen şarjın 10 dakika sonra tükenir, konuşmazsan, stand-by konumunda 5-6 saat dayanır, sinyal yaymaya devam eder, seni bulmamız kolaylaşır" derdi.

KRİZ MASASINDA OKEY OYNAYIN
Uzatmayayım... Bizim Başbakan'ın, miting meydanlarında "Bırak davarı, koyun güdemez bunlar" dediği dakikalarda, Beyaz Saray'daki Obama, uzay mekiğindeki astronotlarla canlı yayında sohbet ediyordu. Neymiş efendim, Sikorsky'ler kalkmış da, komandolar gelmiş, gece görüş sistemleri devredeymiş, Casa uçakları arıyormuş falan... İş işten geçtikten sonra Awacs göndersen, hikáye! Adresi bilmen lazım... Adresi. Adresi bilmezsen, göt kadar arazi, sana Himalaya kadar büyük gelir! Ve, bu kafayla gidersen Türkiye... O kriz masasında anca okey oynarsın.

Kaynak: http://yeni.haber1.com/haberdetay.asp?N ... tegoryid=6
YILMAZ ÖZDİL'in HÜRRİYET Gazetesi'ndeki 28 Mart 2009 tarihli köşe yazısı.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen PearL-GraiN » Cmt Mar 28, 2009 17:19

teknolojinin t sinden haberimiz yok iş bilmediğimiz her yerde ortaya çıkıyor :cry:
Kullanıcı küçük betizi
PearL-GraiN
Üye
Üye

İletiler: 174

İletigönderen Gökhan DEDE » Cmt Mar 28, 2009 22:03

Yazık gerçekten yazık. Olaydan haberdar olan bütün dünya herhalde kıs kıs gülüyordur bize. Utanıyorum ...
Seçenler ile seçilenlerin ortak ihaneti içindeyiz.
İyilerin, kötüler kadar cesur olmadığı bir toplumun sonundan şüphe edilir.
Gökhan Hasret DEDE
Kullanıcı küçük betizi
Gökhan DEDE
Üye
Üye

İletiler: 101

İletigönderen lozan 2005 » Cmt Mar 28, 2009 23:07

Ama isdedikleri herkezin telefonunu kafalarina göre dinleyip basina servis ediyorlar.
Isdedikleri yerde isdedikleri zaman.Her sey aninda olurken.
Helikopder kazasini bulamiyorlar.
Ben gülüyorum.
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletiler: 716

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Mar 28, 2009 23:44

PearL-GraiN yazdı:teknolojinin t sinden haberimiz yok iş bilmediğimiz her yerde ortaya çıkıyor :cry:

:olmaz: Sen Türkiyesin, büyük düsün!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Oğuz Kağan » Cmt Mar 28, 2009 23:54

Türk-Kan yazdı:
PearL-GraiN yazdı:teknolojinin t sinden haberimiz yok iş bilmediğimiz her yerde ortaya çıkıyor :cry:

:olmaz: Sen Türkiyesin, büyük düsün!

Resim
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x