Doğu Türkistan'daki Çin Zulmü

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Mar 15, 2009 22:31

"Doğu Türkistan'da hamile kadınlar zorla kürtaj yaptırılıyor, camiler ibadete kapatılarak 'domuz ahırı' yapılıyor."

Doğu Türkistan'ın efsanevi lideri merhum İsa Yusuf Alptekin'in oğlu Ilgar Alptekin, Doğu Türkistan'da hamile kadınların zorla kürtaj yaptırıldığı, 100 binlerce insanın kısırlaştırıldığını, ayrıca Kur'an-ı Kerim öğretilmesi ve ibadetlerin yapılmasının yasaklandığını, camilerin ibadete kapatılarak 'domuz ahırı' olarak kullanıldığını söyledi.

Ilgar Alptekin, Türk Ocağı Samsun Şubesi'nin organize ettiği "Esaret Altında 60. Yılda Unutulan Ata Yurt Doğu Türkistan" konulu toplantıya konuşmacı olarak katıldı. Türk Ocağı Samsun Şubesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Taner Genç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Türk Ocağı Samsun Şube Başkanı Tuncer Çağlayan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Büyük medeniyetlere imza atmış Doğu Türkistanlı Müslüman Türklerin 1949 yılında uğradıkları Kızıl Çin istilasından bu yana tam 60 yıldır unutulmuş olarak esaret altında yaşadıklarını dile getiren İsa Yusuf Alptekin'in oğlu Ilgar Alptekin, 1947 yılında 1.5 milyon olan Doğu Türkistan'daki Çinli sayısının bugün 10-11 milyona ulaştığını belirtti.

Her yıl ortalama 400 bin Çinli'nin Doğu Türkistan'a getirilip yerleştirildiğinin altını çizen Alptekin, "Hedeflerinde 2020 yılına kadar Doğu Türkistan'da 50 milyon Çinli'yi getirip, ülkenin asıl sahibi Müslüman Türkleri azınlıkta bırakmaktır. Kızıl Çin hükümeti, Doğu Türkistan Müslüman Türk halkına tarihte başka örneği olmayan yöntemlerle hem fiziki hem de kültürel soykırım uygulamaktadır. Bir yandan ülkeye Çinli göçmenler getirilirken, diğer yandan Müslüman Türk kızları çalıştırılmak bahanesiyle Çin'e götürüp zorla gayrimüslimlerle evlendirilmektedir. Hamile kadınlarımıza zorla kürtaj yaptırılmakta, anne ve babaların hakları ellerinden alınmaktadır. Ayrıca, 100 binlerce insanımız kısırlaştırılmıştır" diye konuştu.

Çiftçilerin ellerinden alınan toprakların, Çinli göçmenlere verildiğini anlatan Alptekin, "Yer altı zenginlikleri talan edilerek, Çinlilerin refah ve zenginliğinde kullanılmaktadır. Çin'in gelişmesinin en büyük etkeni Doğu Türkistan'dır. Çünkü, Doğu Türkistan yer altı ve yer üstü zenginliklerine önemli derecede sahiptir. Müslümanların özgürlükleri tamamen kısıtlanmıştır. Kuran-ı Kerim öğretilmesi, dini bayramların kutlanması, oruç tutulması, namaz kılınması yasaklanmıştır. Camilerimiz ibadete kapatılmış, domuz ahırı olarak kullanılmaktadır. Budist, Hıristiyan ve Müslüman Çinliler ibadetlerinde tamamen serbesttir. Hıristiyan misyonerler, Doğu Türkistan'da serbestçe dolaşıp propaganda yapabilmektedir" şeklinde konuştu.

Çin zulmünden kurtulabilmek için sayıları az da olsa Müslüman Türklerin dinlerini değiştirdiklerine dikkat çeken Ilgar Alptekin, dünyayı ahtapot gibi sarmaya başlayan Kızıl Çin'in sadece kendileri için değil, yakın-uzak komşuları için de büyük tehlike arz ettiğini, Çin'e 'dur' diyenin çıkmaması halinde ise bir gün uyandıklarında Türkiye'nin sınır komşusu olmuş olabileceğini görebileceklerini sözlerine ekledi.

İnternetajans
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Urumchi » Pzr Mar 15, 2009 22:55

Zafercem super konu secmissin tesekkurler ...

Yillardir , en cok zulum goren Turk toplulugu malesef Doğu Türkistan'daki soydaslarimiz .. Bu da esasinda Cinlilerin ne kadar zalim ve vicdansiz bir topluluk oldugunu ve asla Cinliler ile bir ise girilmeyeceginin yegane gostergesidir ... Esasinda bence
Batida ingilizler ne kadar zalim ise ; Doguda da Cinliler o kadar zalim ... O yuzden Amerika'ya karsi bile Cin'e guvnilip bir ise girilmez ...

Yürek sözlerini söyleme imkânı olmayan Uygur halkı, çöller, dağlar, tarlalarda bu türküleri söyluyor
Görmeye geldiniz mi?
Sevmeye geldiniz mi?
Yanıp küllenmiş ateşleri
Alevlendirmeye geldiniz mi?

Sizin gelir yolunuzu
Süpürey saçım ile,
Su serpeyim şu yollara
Gözdeki yaşım ile…

sozde milliyetci MHP ne yapiyor ??????

Gozyasini durdurmak icin !!!!!!!!!
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen İlteriş » Pzr Mar 15, 2009 23:31

Turkiye'nin bu zulme sessiz kalmasi, gormezlikten gelmesi affedilemez. Turkiye, o insanlarin en temel haklarinin korunmasi icin gerekirse Cin' karsisina almalidir, Cin'i karsisina almanin yollari vardir. Cin mallarinin Turkiye'ye ve Turkiye uzerinden Avrupa'ya satilmasi engellenebilir. Bu bir misillemedir. Turkiye, bu konuda Cin ile masaya oturmalidir, Cin yanasmaz ise ittifaklara girmelidir. Sessizlik ise kesinlikle bagislanmaz bir yanlistir.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen lozan 2005 » Pzr Mar 15, 2009 23:51

Haberrin dogruluk kaynagi ne.

Ben bir kaynak vereyim.
Dursun Özdem -Uygur Karizlarina Yolculuk.Kitabini bir okuyun.
sonrada yorumlayalim.
Bu ikdidardan medet beklenen yorumcu arkadaslar,Ben sizlere ne diyeyim.
sincan -Uygur özerk Bölgesi ile cikan haberlerin bir cogu abarti dolu ve Cia nin özel yapdirdigi haberlerdir.

Türkiye deki Türklere yapilan zullümleri önce görelim.
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletiler: 716

İletigönderen Urumchi » Pzt Mar 16, 2009 0:18

lozan 2005 yazdı:Haberrin dogruluk kaynagi ne.

Ben bir kaynak vereyim.
sonrada yorumlayalim.
sincan -Uygur özerk Bölgesi ile cikan haberlerin bir cogu abarti dolu ve Cia nin özel yapdirdigi haberlerdir.

Biraz adaletsiz bir karsilastirma oldu ;) , Biz Allah'a sukur ozguruz . Bana biraz senin olay Mao'cu Bozkurt yaklasimi gibi geldi .
IP'nin kurtulmasi gereken su Cin hayrani tayfa ... Ben bire bir dinlemistim Uygur Turku hanimdan , kadin nefes alamiyoruz diyordu ...

Amerika'si , Cin'i Rusya'si hepsi Turk milletine zulum etmistir . Birbirlerinden hic bir farki yoktur , hepsi bize dusmandir hepsi ilede bir hesabimiz vardir !!!!
Sukur Herkes bir sekilde kendini kurtardi ama Dogu Turkistan'daki kardeslerimiz hala nefes alamiyor ... .

Bence bu konu Turk aleminin 1 numarali sorunudur . Hatta Turkler'in Filistini'de Dogu Turkistan'dir ..
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletigönderen lozan 2005 » Pzt Mar 16, 2009 0:34

, Biz Allah'a sukur ozguruz
Helal sana
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletigönderen Panzehir » Pzt Mar 16, 2009 0:38

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Urumchi » Pzt Mar 16, 2009 0:41

lozan 2005 yazdı:, Biz Allah'a sukur ozguruz
Helal sana

Dogru diyorsun kardes , Soyle Cin bizi bir kanatlari altina alsada bizde bir ozgur olsak!!!!!
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Mar 16, 2009 0:46

Urumchi yazdı:
Helal sana

Dogru diyorsun kardes , Soyle Cin bizi bir kanatlari altina alsada bizde bir ozgur olsak!!!!!

Özgür müyüz? Sömürgeden beteriz, nasil özgürlükse :)

Yanibasimizda, Irak Türkmenleri kan aglarken neredeyiz? 60 yildir ABD'nin kumasi olacagiz diye cirpinacagimiza, Cin ile iliskilerimize de önem verseydik belki bu konuda bir seyler degistirebilirdik.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Urumchi » Pzt Mar 16, 2009 1:03

Türk-Kan yazdı:
Urumchi yazdı:
Helal sana

Özgür müyüz? Sömürgeden beteriz, nasil özgürlükse :)

Yanibasimizda, Irak Türkmenleri kan aglarken neredeyiz? 60 yildir ABD'nin kumasi olacagiz diye cirpinacagimiza, Cin ile iliskilerimize de önem verseydik belki bu konuda bir seyler degistirebilirdik.

Arkadaslar , bu platformda oldugumuza gore bir sikintimiz var tabi ki toplum olarak ; Ama herhalde Dogu Turkistan ile de kendimizi bir tutacak kadarda degil ;) . Malesef su an sahip oldugumuz guc ancak kendi vatanimizi koruyacak kadar ...
Turkmenlerimiz tabi o da ayri bir yara :( ...

Ama ben tamamen karsiyim Cin ile girilecek bir birliktelige ... Ayni topraklarda yasarken bizim en buyuk dusmanlarimizdi , binlerce yillik bir husumet var . Eminim ki bu Cin Amerika kadar guclu olsa , Amerika'nin iki kati zulum eder ..

Tekrar basa donersek ABD , Rusya ve Cin ucu'de benim icin ayni kefede .. Siyasi Konjoktur geregi Rusya ve Iran ile her turlu birliktelige eyvallah ama Cinle yok hocam o kadarda degil !!!!

Once bir Dogu Turkistan'a olan baskilari kaldirsinlar ondan sonra dusunelim .. .
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletigönderen İlteriş » Pzt Mar 16, 2009 1:21

Cin su anda bile ABD'den filan daha guclu, sadece henuz bu gucunun yeterince farkinda degil. Su anda nufus olarak kendilerinin 70'te biri kadar olan Uygur Turkleri uzerinde guc gosterisi yapiyorlar. 20-30 yil sonrasini tahmin edebiliyorum, sanirim cocuklarimiz "Kahrolsun Cin Emperyalizmi" diye slogan atilan eylemlerde gorebiliriz. Turk-kan'in dis politikada Cin ile iyi iliskiler fikrine ise katiliyorum, ancak bu beraberinde Cin'in Uygur Turkleri uzerindeki asimilasyona yonelik baskilarinin ortadan kaldirilmasi sonucunu dogurabilecek kadar iyi bir isbirligi olabilecek ise.

Yani, evet Cin ile dostane iliskiler kurulmalidir, fakat bu butun Turk Dunyasi'nin Cin'e karsi ortak tavir gelistirebilmesi durumunda "Adil ve Esit" bir iliski haline gelebilir. Sadece Turkiye, ozellikle su kotu yonetilen haliyle, Cin'in karsisina gecip pazarlik yapacak durumda degil maalesef. Turk dunyasi, yani Orta Asya ulkeleri de bu konuda ayni tutumu alabilmelidir, ki su an icin bu cok zor gorunuyor.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen lozan 2005 » Pzt Mar 16, 2009 7:21

Evet -GöktürkMehmet- Bizler ne Abd ne Rusya diyorduk 80 öncesi
Simdi ise ne Abd ne AB diyoruz
Tabiki Yarin cin Emperyalis emeller besler , o zamanda kahrolsun Cin deriz.
Bizim siarimiz ner, Tam Bagimsiz Türkiye.
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Mar 16, 2009 13:06

Dr.Enver Tohti; 'Biri Doğu Türkistan'daki vahşeti durdursun’

İngiltere Türkleri Yardımlaşma Derneği'nde yaptığı konuşmada Dr. Enver Tohti, Çin'in Doğu Türkistan'daki Türkler'e yönelik 'etnik temizlik' uygulamaya çalıştığını belirtirken Doğu Türkleri'nin imdat çığlıklarını dünyanın duymamazlıktan geldiğinin savundu. Dr. Tohti ayrıca gazetemize yaptığı açıklamada çokça tartışılacak bir iddia'yı da ortaya attı. Dr. Tohti'ye göre Çin sistematik olarak Doğu Türkistan Türkleri'ni radyasyonla zehirleyerek öldürüyor.

Türk'üz ve bundan da gurur duyuyoruz.
Çin Doğu Türkistan'ın Lopnur bölgesinde atom bombası denemeleri yapıyor.
İngiltere Türkleri Yardımlaşma Derneği'nde yaptığı konuşmada Dr. Enver Tohti, Çin'in Doğu Türkistan'daki Türkler'e yönelik 'etnik temizlik' uygulamaya çalıştığını belirtirken Doğu Türkleri'nin imdat çığlıklarını dünyanın duymamazlıktan geldiğinin savundu. Dr. Tohti ayrıca gazetemize yaptığı açıklamada çokça tartışılacak bir iddia'yı da ortaya attı. Dr. Tohti'ye göre Çin sistematik olarak Doğu Türkistan Türkleri'ni radyasyonla zehirleyerek öldürüyor.

Türk'lerin kanser oranı Çinli'ler den % 35 daha fazla
Dr. Enver Tohti yaptığı açıklamada, 1994 yılında Doğu Türkistan'ın başkenti Urumchi'de, Railway Merkez Hastanesi'nde çalışırken, son yıllarda hastaneye gelen Doğu Türkistan Türk'ü kanser hastalarının Çin'li kanser hastalarından daha fazla olduğunun farkına vardığını belirtti. Daha sonra bu konu hakkında bir araştırma yaptığını belirten Dr. Enver Tohti durumun böyle olmasında Çin'in Doğu Türkistan'ın Lopnur bölgesinde atom bombası denemeleri yapmasını gerekçe olarak gösterdi. Dr. Tohti, “hastanede görev yaparken neden Çinli'lerin değilde sadece Türkler'in kanser olduğunu araştırmaya başladım. Yaptığım araştırma Türkler'in kanser oranı Çinli'ler den % 35 daha fazla olduğunu ortaya çıkardı. Ancak bu konu üzerinde çalışma yapmam engellendi. Hastanenin komunist sekreteri bana gelip açıkça bu araştırmayı yapamam gerektiğini söyledi. Daha sonra bende bu konu üzerine gizli gizli araştırmalar yapmaya başladım. Yaptığım araştırmalar sonucunda 'Akciğer', 'Kan' ve 'Lenf' kanseri türlerinin hastanemize gelen Türk hastalarında daha fazla olduğunu gözlemledim. Açıkçası bu kanser türlerinin nedeni radyasyon zehirlenmesidir. Araştırmam iki sene sürdü ve bu araştırma benim bir soruyu aklıma getirdi. Bu radyasyon nereden geliyordu? Daha sonra bunun yanıtını da buldum. Çin hükümetinin Doğu Türkistan'ın Lopnur bölgesinde atom bombası denemeleri yaptığını öğrendim. 1996 yılında çalışmalarımı bitirdim” diye konuştu.

Komünist Çin'de bir 'intihar'
Bu konu hakkında o zaman kimseye bahsetmediğini belirten Enver Tohti, bundan bahsetmenin komünist Çin'de bir 'intihar' olduğunu dile getirdi. Tohti, yaptığı bu araştırmaların başına bela açtığını belirterek şunları söyledi; “benim çalışmalarımdan Çin hükümeti haberdar olmuş olacak ki çalıştığım hastane beni dışalamaya başladı. Çince'nin yanında yabancı dil olarak Türkçe yabancı dil sayılmasına ve benimde Türkçe bilmeme rağmen terfimi engellediler. En son olarak hastanenin komünüst sekreteri beni Türk olduğumdan dolayı aşağılayınca bende yakasından tutarak onu yere fırlattım. Böylelikle benim hastanedeki işim bitti. Bende yabancı dil öğrenmek için ülke dışına çıkıyorum diye Çin'den çıkıp önce Özbekistan'a sonra ise Türkiye'ye sığındım. Ardındanda Ankara'daki Birleşmiş Milletler'e sığındım”.

'Durumumuz Tibet'ten daha kötü ancak dünya bizimle ilgilenmiyor'
Bilindiği üzere Çin hükümeti Tibet'li Budistlere yaptığı baskılar yüzünden dünyanın çeşitli ülke ve halklarından protestolar almıştı. Hatta Çin'de yapılacak olimpiyat oyunları için dünyanın önemli şehirlerinden geçerek Çin'e götürülen olimpiyat ateşi, protestocular tarafından Tibet uğruna bir çok kez söndürülmüştü. Bu bağlamda Dr. Enver Tohti, Doğu Türkistanlı'lar durumlarının Tibetlilerden çok daha kötü olduğunu savunurken Doğu Türkistan Türkleri'nin çektiği acıların dünya tarafından görmezden gelinmesini 'manidar' buldu. Dr. Tohti, “dünyanın bu büyük etnik temizliği göz ardı etmesi bana göre Doğu Türkistanlı'ların Türk ve Müslüman olmasından kaynaklanıyor” diye konuştu.

'Tek Çocuk Politikası'nın acısını Doğu Türkistanlılar çekiyor'
Doğu Türkistan Halkının 1997 yılında Barında Bölgesinde yapmış olduğu ayaklanmada Çin'in yaklaşık 60 bin askerini gönderip ayaklanmayı bastırdığını ve bu kanlı ayaklanmada yaklaşık 2 bin Doğu Türkistan'lı Türk'ün öldüğünü dile getiren Dr. Tohti, Çin'in yanlış 'Tek Çocuk Politikası'nın ise Doğu Türkistan'lılar tarafından ödendiğini vurguladı. Dr. Torti, “Çin'deki yanlış 'tek çocuk politikası' jenerasyonu şu anda evlenme çağına gelmiş durumda. Çinli aileler erkek çocuğunu çok sevdiklerinden doğan kız çocuklarını öldürmek zorunda kalmışlardı. Böylelikle bu nesil şu anda çoğunlukta erkek ve evlenecek kız bulamıyorlar. İşte bu yüzden bu kurala uymayan Doğu Türkistan'lı ailelerin kızlarını hükümet iyi para verilmek vaadiyle Beijing'e götürüyor burada ya Çinli'lerle evlendiriliyor ya da 'hayat kadını' olmaya zorlanıyorlar” diye konuştu.

Kaynak
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen SULTAN GALİYEV » Pzt Mar 16, 2009 15:59

lozan 2005 yazdı:Haberrin dogruluk kaynagi ne.

Ben bir kaynak vereyim.
sonrada yorumlayalim.

Nihayet şu işin aslını bilen biri çıktı.
banu avarın çin belgeselinde izleyin birde uygurları
Kullanıcı küçük betizi
SULTAN GALİYEV
Üye
Üye

İletiler: 10

İletigönderen mukanorkan » Pzt Mar 16, 2009 16:06

Dünyada refah,huzur içinde yaşayan Türk varmı ben yok diye biliyorum var diyen varsa söylesin.
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x