Zaman: Pzr Tem 06, 2025 6:58

News News of Sizin Makaleleriniz

Site map of Sizin Makaleleriniz » Dizin : Sizin Makaleleriniz

“Ezer Geçeriz”

Gerek Suriye’nin, İslâmî terör örgütünün siyah takım elbise giymeye başlayan lideri komutasındaki 60 kamyonetle işgal edilmesi…
Gerek İsrail’in bölgedeki haritaları kendi lehine değiştirmesi ve…
Gerekse de İsrail- İran ve ABD’nin karşılıklı bombalaşma sürecinde gördük ki:
Türkiye’nin son yıllarda yetiştirdiği en üretken endüstrilerden biri, hiç kuşkusuz:
“Yüksek oktanlı hamasi özgüven” fabrikalarıdır…

Bu fabrikalarda, gerçeklikle temas kurmamış ama ses tonu megafon seviyesinde olan Milliyetçi-Müslüman bir kitle üretilmiş... Bunların baş sloganı da belli:
“Amerika’yı ezer geçeriz, Rusya’yı tuzla ...
Read more : “Ezer Geçeriz” | Görüntüleme : 86 | Yanıtlar : 1

Çaydanlık İle Çay Bardakları - Serdar Yıldırım

ÇAYDANLIK İLE ÇAY BARDAKLARI
Bursa'da bir evde çaydanlık ile çay bardağı sandalyelerine oturmuşlar, önlerindeki masanın üstünde bulunan zaman makinesini bilinen yer ve tarihlere ayarlayıp, ekranda görmek istedikleri görüntüleri netleştirmeye çalışıyorlardı. Görüntü net olursa değer kazanırdı. Görüntünün bulanıklaştığı bir ekranda görülenler çaydanlıkla çay bardağının umurunda değildi. Onlar bir taraftan zaman makinesinin zaman ayarını yaparken diğer taraftan konuşuyorlardı:
---- Gerçekleştirilmek istenen iş çabucak olmaz da giderek gerilerse yani umut kıvılcımları ümitleri gerektiği şekilde aydınlatamazsa ve belki de ...
Read more : Çaydanlık İle Çay Bardakları - Serdar Yıldırım | Görüntüleme : 144 | Yanıtlar : 1

ANTİ EMPERYALİZM ve 6. FİLO / Mithat AKAR

6. Filo ve Anti Emperyalizm ve Önyargılarımız

Bugün 17 Temmuz... 1969 yılında Türkiye’ye gelen ABD 6.Filosu'na karşı kitlesel tepki eylemlerinin gerçekleştiği günün yıldönümü. Burada 6.Filo'ya karşı gerçekleştirilen eylemleri kimlerin üstlendiğini ve KMD adı altında örgütlenen gerici grubun 6.Filo'ya karşı eylem yapan gençlere neden saldırdığı üzerinde durmayacağım. Bu konuyu geçmişte çokça tartışan oldu çünkü. Ancak 6.Filo eylemleri ile ilgili ifade etmek istediğim farklı bir konu var: Anti emperyalizm.
Resim
Anti emperyalizm konusunda, özellikle Soğuk Savaş döneminin ...
Read more : ANTİ EMPERYALİZM ve 6. FİLO / Mithat AKAR | Görüntüleme : 147 | Yanıtlar : 0

Fransa Askeri Lideri Ve İmparatoru Napolyon Bonapart İle Birlikteyim

FRANSA ASKERİ LİDERİ VE İMPARATORU NAPOLYON BONAPART İLE BİRLİKTEYİM
Bir zamandır Napolyon ile koordinatlarımızın kesiştiği bir zamanda buluşmak istiyordum ve sonunda buluştuk. Napolyon Bonapart, Fransa imparatoru olmuş, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmak istemiş ve bunu başarmış. Tarih 9-5-2024. Ben Napolyon Bonapart yazıyorum bilgisayarıma ve siteler, forumlar çıkıyor. Hayat hikayesi, fethettiği yerler, hayatları sonlandırılan insanlar. Ben Fransa imparatoru olsam, Fransa'yı yüceltmeye çalışırdım. Komşu ülkelere saldırıp savaş çıkarmazdım. Yaşadığım yıllardan 200 - 300 yıl sonra yeni ...
Read more : Fransa Askeri Lideri Ve İmparatoru Napolyon Bonapart İle Birlikteyim | Görüntüleme : 586 | Yanıtlar : 0

Nasreddin Hoca Korsanlara Karşı

NASREDDİN HOCA KORSANLARA KARŞI
Nasreddin Hoca, Mısır'daki dayısından haber almış. Dayısı, acele gelmesini istemiş. Hoca, Akşehir'den İzmir'e eşeğiyle altı ayda gitmiş. Bir gemiye binip Mısır'a doğru yola çıkmış. Yolda gemiye Rodos korsanları saldırmış. Hoca, yüzükoyun yere yatmış. Sayısı çok fazla olan korsanlar, gemiyi ele geçirmiş. Gemidekileri esir alıp götürmüş. Sadece Hoca kurtulmuş.
Korsanlar gidince Hoca ayağa kalkmış. Sizi melunlar, ayağım takılıp düşmeseydim bilirdim yapacağımı, diye söylenmiş. Dümene geçmiş, rüzgarı arkasına almış ve sonunda Mısır'a varmış. ...
Read more : Nasreddin Hoca Korsanlara Karşı | Görüntüleme : 115 | Yanıtlar : 0

Kavuklu İle Pişekar - Fakirlik Başa Bela

KAVUKLU İLE PİŞEKAR: FAKİRLİK BAŞA BELA
Pişekar: Gel bakalım Kavuklu, azıcık laflayalım.
Kavuklu: Çıktım söğüt dalına, atladım aşağıya.
Pişekar: Amma yaptın ha! Madem aşağıya inecektin, söğüt dalına niye çıktın?
Kavuklu: Canım istedi. Hayatta istediğimi keşke yapabilseydim.
Pişekar: Canının isteyip de yapamadığın neler var?
Kavuklu: Neler yok ki? Fakir doğdum, fakir gidiyorum. Otuz dört yaşındayım. Bir kesere sap olamadım.
Pişekar: Derdimi deştin Kavuklu. Seninki de bir şey mi? Bak ben elli yedi yaşındayım, değil keser, bir ...
Read more : Kavuklu İle Pişekar - Fakirlik Başa Bela | Görüntüleme : 121 | Yanıtlar : 0

Yalan Haber Gerçekten Çabuk Yayılır!

28 Ekim 2017'de yaşanan trajikomik bir olay: Filistinli bir işçi Facebook sayfasında işyerindeki buldozerin yanı başında çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafın altına da "Günaydın!" yazdı. Otomatik bir algoritma Arap harflerinin transliterasyonunda ufak bir hata yapıp harfleri "günaydın" anlamına gelen "Ysabechhum!" olarak değil de "katlet" anlamına gelen "Ydbachhum!" olarak algıladı. Adamın buldozerle insanları ezmeyi planlayan bir terörist olabileceğinden şüphelenen İsrail güvenlik kuvvetleri, adamı bir çırpıda gözaltına aldı. Algoritmanın hata yaptığı anlaşılınca adam serbest bırakıldı. Ama soruna ...
Read more : Yalan Haber Gerçekten Çabuk Yayılır! | Görüntüleme : 533 | Yanıtlar : 0

Kasap Çengeline Takılan ‘Sanat’ !

Ekranlarda bebek katili sevicileri, terör örgütü savunucuları, aşiretlerin gölgesinde kaçakçılık, uyuşturucu ticareti gibi her türlü yasadışı iş yapan insanlar, çıkıp ‘şiddetin her türlüsüne karşıyız’ açıklamaları yapıyor.

Oradan buradan şuradan fonlanan, ABD’den cesur kadın ödülleriyle taçlanan sivil toplum kuruluşlarının uyduruk projelerine gönül veren ünlü simaların sanat adı altında yaptıkları son günlerde yaşanılan sapkınlığın bir parçasına hizmet ediyor.

Kadınların kasap çengeline takılıp işkenceden geçirilmesine ‘sanat’ diyenler kafası kesilerek infaz edilen kadınlar için yasa istiyor!

Neyin doğru neyin ...
Read more : Kasap Çengeline Takılan ‘Sanat’ ! | Görüntüleme : 319 | Yanıtlar : 0

Türkiye’de kadük olmuş kurumlar,

Kadük olmak; “Hükümsüz, geçersiz” anlamındaki kelime, özellikle usûle âit bir eksiklikten dolayı yasalaşamadığı için yâhut yasalaştıktan sonra uygulanmayıp fiilen terkedildiği için hükümsüz kalan bir proje veya yasa için kullanılır.

Sayıştay, Zabıta Teşkilatı, Muhtarlıklar, Tarım ve Orman Bakanlığı, T.B.M.M , Türkiye İnsan Hakları Kurumu, TÜİK, SPK, Kamu Denetçiliği Kurumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Adalet Bakanlığı; ilk etapta aklıma gelen kurumlar artık bir işlevi ve önemi etkisi ve yetkisi kalmayan kurumlar.
Ancak bu kurumlarda yüzlerce kişi ...
Read more : Türkiye’de kadük olmuş kurumlar, | Görüntüleme : 613 | Yanıtlar : 0

Türk Robinsonları,

Robinson Cruseo Daniel Defoe’nun yazmış olduğu herkesin çocukken okuduğu bir roman.
Bir gemi kazası sonucunda ıssız bir adaya düşen bir adamın yaşadıklarını anlatır.
Ne demek Türk Robinsonları; günümüzde yaşadığımız coğrafyada ekonomik koşulların ağırlığı yüzünden maddi yetersizliklerden gençler artık evlenemiyorlar, yalnızlığa mahkum oluyorlar. Neticede bugün bir ev kurmak astronomik rakamlara mâl oluyor bu bedeli de herkes ödeyemiyor.
İşte tam da bu yüzden evlilik oranları günden güne düşüyor, geriliyor. Evlilikler olmayınca da toplumun nüfus yenileme hızı artmıyor. ...
Read more : Türk Robinsonları, | Görüntüleme : 326 | Yanıtlar : 2

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148747 ileti • Toplam 46119 başlık • Toplam 25016 üye

x