MansurSah, rica ederim. Genelde ana sayfada olmayan (önemli) basliklar gözden kacabiliyor.
"Benim en büyük düşmanım Ramazan Akyürek"Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan VERSO araştırma şirketi sahibi Erhan Göksel "en büyük düşmanım Ramazan Akyürek" dedi.
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan araştırmacı Erhan Göksel, sağlık kontrolünden geçirildi.
Göksel, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirildi.
Sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürülen Göksel, adliyeden ayrılışı sırasında basın mensuplarının ''Niçin gözaltına alındınız?'' sorusuna
''Bir yıl önce Ergenekon ile ilgili verdiğim röportajı okuyun'' dedi.
Bir gazetecinin, ''Son olarak 11. dalga olmayacak demiştiniz?'' sorusuna ise
''Ben tam tersine peş peşe davalar geliyor dedim. Benim en büyük düşmanımın da Ramazan Akyürek olduğunu söyledim. Unutmayın. Okuyun biraz işinizi yapın arkadaşlar'' diye yanıt verdi.
Göksel, ''Ergenekon örgütüne üye olmakla mı suçlanıyorsunuz?'' sorusu üzerine de ''Hayır böyle suçlamıyorlar. İfademe başvurmak istiyorlar'' diye konuştu. Bir gazetecinin ''neden gözaltına alındınız?'' sorusunu ise Göksel, ''Onu tam bilmiyorum'' diye cevapladı.
Kaynak
16 ilde Ergenekon operasyonu
Ergenekon soruşturması kapsamında 16 ilde operasyon yapılıyor. Şu ana kadar operasyonlarda 40 kişi gözaltına alındı.Ergenekon soruşturması kapsamında sabah saatlerinde başlatılan operasyonlarda 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınna polis ve askerlerin Özel Harekat Dairesi eski Başkanı İbrahim Şahin ile bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Şahin de bir önceki dalgada gözaltına alınmıştı.
İşte operasyonun yapıldığı iller:
ANKARA: Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve VERSO araştırma şirketi sahibi Erhan Göksel'in adı ile Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Mecit Hazır ve Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç ve Türkmeneli Derneği Başkanı Savaş Avcı olduğu kaydedildi.
ANTALYA: Bir emniyet amiri Servet Kaynak ve polis memuru Fahri Süslü
TOKAT: Özel Harekat'ta görev yapan Murat Çavdar
ISPARTA: Eğirdir'deki Dağ ve Komando Okulu'nda görevli bir albayın evi arandı. Uluborlu Jandarma Komutanı Astsubay Başçavuş Hüseyin Çoban ise aranıyor.
KAHRAMANMARAŞ: Özel Harekat Şubesi'nde görevli 3 polis
HATAY: Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli bir komiser ve iki polis memuru
ŞIRNAK: Şırnak merkezde görev yapan Üsteğmen Melih Yüksel, Cizre İlçesi'nde görevli bir astsubay ve Beytüşşebap İlçesi Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan özel harekatçı bir polis memuru
IĞDIR: Özel Harekat Dairesi'nde görevli bir polis
ELAZIĞ: Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek
İSTANBUL: Koruma Şube Müdürlüğü'nde polis memuru Kenan Temur, Jandarma Teğmen Onur Özdemir, Jandarma Teğmen Cihan Arık, gazeteci Ünal İnanç
SİVAS: Sivas'ta aralarında Cumhuriyet Üniversitesi'nde görevli öğretim görevlileri ve yerel gazetecilerin de olduğu 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Feridun Hürmüzlü, Öğretim Görevlisi Ali Tatar, İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Oğuz Demirkaya, 'Sivasmit' isimli internet sitesinin sahibi gazeci Mehmet Bakır, Harun İncesulu, Murat Bişkin, Soner Tozkoparan, Celal Akpolat ve Hüseyin İncesulu var
HAKKARİ: Hakkari merkez ve Yüksekova İlçesi'nde 2 kişi.
VAN: Başkale'de 1 özel harekatçı.
SİİRT: Bir astsubay
İZMİR: Şırnak'ta Çakırsöğüt Tugay Komutanlığı'nde görevli ve İzmir Foça'da bulunan bir teğmen
BURSA: Ergenekon soruşturması kapsamında Şırnak'ta gözaltına alınan üsteğmenin Bursa'nın İznik ilçesinde annesine ait olan evde polis ekiplerince yapılan arama tamamlandı. Evde bulunan yaklaşık 15 CD'ye el konulduğu, incelenmek üzere Bursa Emniyet Müdürlüğüne gönderildiği öğrenildi.
Kaynak
'Yeni gözaltılar olabilir'
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'dan Ergenekon açıklamasıİstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, 'Ergenekon' soruşturması kapsamında değişik illerde 30'un üzerinde yerde arama yapıldığını, bulunan belge ve delillere göre yeni gözaltılar olabileceğini bildirdi.
Başsavcıvekili Çolakkadı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Ergenekon' soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarının müşterek imzaladıkları yazıyla, soruşturmanın önceki evrelerinde elde edilen bilgi ve delillere göre yeni suç delilleri ve suç eşyası bulunabileceği şüphesi olan yerlerle ilgili İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nden arama ve el koyma kararı talep ettiğini kaydetti.
Bu yönde alınan mahkeme kararının bu sabahtan itibaren uygulamaya konulduğunu ifade eden Çolakkadı, şöyle devam etti:
'Arama ve el koyma işlemleri, mahkeme kararına göre gerçekleştirilmektedir. Soruşturmanın bu evresinde kolluk tarafından yakalanan kişiler derhal ilgili Cumhuriyet savcılarına bildirilecek ve Cumhuriyet savcıları bu kişilerin gözaltına alınmasına karar verdiği takdirde yetkili mahkemeye itiraz hakları bulunmaktadır. Bütün soruşturma işlemleri, yasalar çerçevesinde ve mahkemelerden alınan kararlara göre, ilgili Cumhuriyet savcısının koordinesinde görevli 4 Cumhuriyet savcısı tarafından yürütülmektedir.
Açılan kamu davasında iddia makamını temsil eden 2 Cumhuriyet savcısından başka soruşturma evresinde dikkatsizlikle bile hatalı bir işleme meydan vermemek için 4 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş ve ihtiyaç olduğunda yeni görevlendirmeler de yapılacaktır.'
Çolakkadı, soruşturma evresiyle ilgili mahkeme kararlarına itiraz edilebileceğini, bunların da ağır ceza mahkemesi heyeti tarafından incelenerek, karara bağlanacağını söyledi.
Başsavcıvekili Çolakkadı, 'Son operasyonda kaç kişi gözaltına alındı?' sorusu üzerine, 'Değişik illerde 30'un üzerinde yerde arama yapılıyor. Bulunan belge ve delillere göre yeni gözaltılar olabilecektir. O nedenle şu anda sayı veremem' dedi.
Çolakkadı, 'Ergenekon' soruşturmasına ilişkin ek iddianamenin ne zaman tamamlanacağı sorusunu da 'Çalışılıyor. Son safhalarında, bitmesi yakın. Çok yakın zamanda biteceğini tahmin ediyoruz. Bir ayı geçmez tahminime göre' diye yanıtladı.
Kaynak