Türkiye'yi İşgal Planı!
Haiti’deki deprem sonrası, Karayipler’in yalnız ve fakir ülkesi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.. Ülke bitme noktasına geldi.. İç kargaşa, isyanlar, talanlar.. Ülkede güvenlik ve devlet kalmadı.. ve 7 bin ABD askeri!
[img]http://www.millethaber.com/uploads/haber/1264025832.jpg[/img]
Haiti’deki deprem sonrası, Karayipler’in yalnız ve fakir ülkesi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.. Ülke bitme noktasına geldi.. İç kargaşa, isyanlar, talanlar.. Ülkede güvenlik ve devlet kalmadı..
Aslında bu manzara gösteriyor ki, Prof. Celal Şengör’ün ve Vatan gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat’ın yıllardır dile getirdiği tez, Haiti’de gerçek oldu.
Mine Kırıkkanat, “Bir Gün Gece” adlı romanı şu sıralarda Fransız kanalı TV5 Monde’nin internetteki Haiti depremiyle ilgili sayfasında büyük ilgi görmeye başladı. Nedeni ise Kırıkkanat’ın İstanbul’daki olası depremle ilgili senaryosu.. Onunla benzer senaryoyu Prof. Dr. Celal Şengör de Teke Tek programında dile getirmişti. Peki neydi o senaryo?
DEPREM OLURSA T.C. ÇÖKER
İstanbul’da bir deprem olursa Türkiye’nin rejimi ve bağımsızlığı tehlikeye girer.. Çıkan olaylar nedeniyle yabancı güçler Türkiye’ye asker indirir, ülkeyi işgal eder. Türkiye Cumhuriyeti sona erer..
CELAL ŞENGÖR: TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONA ERER
1999 Gölcük Depremi’nin ardından herkes olası İstanbul depremini konuşuyordu. Şu kadar insan ölür, bu kadar bina yakılır tahminleri arasında Prof. Celal Şengör bambaşka bir şey söyledi.
Uzun bir süre önce Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına katılan Prof. Celal Şengör ise şunları söylemişti:
“Eğer İstanbul depremi için önlem almazsak, İstanbul’da olacak bir depremden sonra Türkiye’nin rejimi ve daha ötesi bağımsızlığı tehlikeye girer. Ortaya çıkacak kargaşa sonrasında yabancı güçler gelip Türkiye’yi işgal eder. Türkiye Cumhuriyeti sona erer”
Altaylı’nın bugünkü “Haiti’ye bakıp Celal Şengör’ü görmek” başlıklı yazısında değindiği iddia medyada tartışılmış ancak devlet tarafından ciddiye alınmamıştı.
Altaylı, Şengör’e sormuş.. “Çok önemli bir şey söylüyorsun. Dinleyen yok gibime geliyor. Haklı mıyım?” diye.. “Haklı sayılırsın. Askerlerden başka dinleyen yok. Bir tek onlar çağırdılar, bu olasılığı onlara anlattım” demiş.
BUGÜN HAİTİ, YARIN TÜRKİYE Mİ ?
Tıpkı Haiti’de olduğu gibi.. Mine Kırıkkanat da romanında benzer iddiaları yazmıştı.. Kırıkkanat’ın romanının Fransızcasını okuyan TV5Monde’un Yazı İşleri Müdürü dün Vatan yazarını aramış ve şunları söylemiş:
“Sen bir kâhinsin.. Haiti’ye çıkarma yapan ağır silahlı Çin ve Amerikan ordusunu görünce, İstanbul’da olacaklara dair öngörülerinin gerçeği yansıttığını anladım. Üstelik böyle düşünen bir ben değilim. Sınır Tanımayan Doktorlar’ın eski başkanı Rony Brauman ile yaptığımız röportajı oku. Sanki sen konuşuyorsun..”
SİYASAL HEGOMONYA OYUNLARI
Sınır Tanımayan Doktorlar’ın eski başkanı Rony Brauman, röportajda şunları dile getirmiş:
Doğal felaketler, diplomatik ve stratejik oyunlara çanak tutar. Felakete uğrayan ülke ne kadar zayıf düşer ve zayıflarsa, yabancı güçler arasındaki rekabet de o kadar artar. İstisna yoktur, doğal felakete uğramış, dışarıya açık ve zayıf ülkelerin, kaderidir bu.
Bugün Haiti’ye yardımla birlikte ağır silahlı askerler gönderen Çin, 1974’te uğradığı büyük deprem felaketinde sınırlarını bu yüzden kapadı, kimseden ne yardım aldı, ne de dışarıya bilgi sızdırdı. Kaç kişinin öldüğünü bile bilemedik o depremde, bir milyon kişiden söz edildi...
Doğal felaketin bir parçasıdır siyasal hegemonya oyunları. Yardıma koşan ülkenin STK gibi davranması beklenemez, bir devlet yardımının arkasında mutlaka o devletin çıkar hesapları vardır.”
ABD HAİTİ’YE 7 BİN 500 ASKER ÇIKARDI
Bu röportajdan bir gün sonra ABD’nin şimdiki başkanı Obama, yanına eski başkanlar Bush ve Clinton’ı da alıp hamasi bir “Haiti’ye yardım” söylevi çektikten sonra, depremin altında kalan talihsiz adaya 7 bin 500 asker gönderdi.
ABD, kendisinden önce deprem bölgesine varan ağır silahlı askerleriyle Çin Halk Cumhuriyeti’nin verdiği “mesajı” almıştı. Venezuela Başkanı Chavez, ABD’nin Haiti’yi işgal ettiğini söylerken haklı. Önümüzdeki günlerde küçük adadaki Amerikan askeri sayısının 10 bine çıkması bekleniyor.
TÜRKİYE’NİN BAŞINA GELECEKLERİN GÖSTERGESİ
Vatan gazetesi yazarı Kırıkkanat’a göre Haiti’de yaşananlar Türkiye’nin başına geleceklerin bire bir göstergesi:
“Ben söylemiştim demekten nefret ederim, fakat bu kez, Haiti’de olup bitenler ve bundan sonra olacaklar İstanbul depreminden sonra Türkiye’nin başına geleceklerin, bire bir doğrulaması. Dolayısıyla kendimi tutamayacağım: Ben bunların hepsini nedenleri ve sonuçlarıyla yazdım, sevgili okurlar!
Haiti’nin zavallı tarihçesini, ABD’nin etki alanında tarımının, ekonomisinin, devletinin nasıl bitirildiğini, ABD eliyle kurulan işbirlikçi iktidarların soygun, yolsuzluk düzeni ve bu düzenin yarattığı çeteleşmeyi bilseniz, Türkiye’nin son yıllarda hızlanan ‘değişim’ ivmesiyle varacağı konumun, minyatür bir repliği olduğunu anlarsınız.
Haiti, 9 milyon nüfusuyla İstanbul’dan bile küçük bir ülke. Ne var ki, daha dün Vatan Gazetesi’nde Alman bilimcilerin, “zararı inanılmaz boyutlarda 3 deprem olacak” dedikleri koca İstanbul, kıyaslanmaz zenginliğine rağmen, Haiti’den daha sağlam çıkmayacak, deprem sırasında aynı yıkım, sonrasında aynı sahneler, aynı talan ve yağma, daha büyük çapta yaşanacak.
Ve bugün Haiti devleti nasıl çöktüyse, nasıl rakip yabancı devletlerin bir nüfuz savaşı alanına dönüştüyse, Türkiye de bir Marmara depreminin altında kalacak, belki de bağımsızlığını yitirecek”
ŞİMDİ SORMAK GEREKİYOR..
Fatih Altaylı ve Mine Kırıkkanat bugünkü yazılarını anlamlı bir soruyla bitirmiş..
- Haiti’de olanları ve şimdi ABD’nin “Haiti’ye el koyma operasyonunu” görünce aklıma Celal Şengör geldi. Acaba ülkeyi yönetenlerin de aklına gelmiş midir? (F.Altaylı)
- Dünyanın her yanından, gazeteci arkadaşlarım Türkiye’yi tehlikeye karşı uyarmaya çalıştığımı anladı. Ya uyarının muhatabı ve önlem almazsa yıkılacak olan devletin yetkilileri, onlar anladı mı? (M.Kırıkkanat)
millethaber.com