Güçbirliği'nin Kesinleşen Adayları

Genel & Güncel Konular

Re: Güçbirliği'nin Kesinleşen Adayları

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 08, 2011 1:44

Bu kadar sendika, örgüt, dernek, İşçi Partisi bu işe girerken herhalde bu işi yapabileceklerine inandıkları için, yapabileceklerini düşündükleri için giriyorlar.
Ben de bu işi başaracaklarına inanıyorum.
SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı ortalama 60-70 bin oyun yeterli olacağını söylüyor.
CHP(MHP'den zaten umudu çoktan kestim)akıllı olup son bir hamle yaparak 11 Nisan'dan önce hala bu platform ile birlikte hareket edebilir ama mevcut CHP yönetiminden bunu beklemek gerçekten bayağı bir iyimserlik sanırım. Çünkü Cumhuriyet İçin Güç Birliği Platformu (CİGBP) tam 3 senedir yani kurulduğundan beri başta CHP olmak üzere vatansever siyasi partileri AKP'nin politikalarına karşı bir araya getirmeye uğraşıyor. Bu çağrılara siyasi partiler içinden ne yazık ki sadece İP olumlu yanıt verdi.
Ben bu oluşumun AKP'ye büyük zarar vereceğinden eminim ama özellikle İzmir'de CHP'nin de bu CİGBP'nu desteklememesinden dolayı bayağı canının yanacağına inanıyorum. Başka şehirlerimizde de yine benzer can yanması hissedecektir CHP ama kendi düşenin ağlamadığını, özellikle de KEMALİST seçmenin bu kadar onurunun ayaklar altına alınmaması gerektiğini dost ve düşmanla beraber CHP yöneticileri de görecektir diye düşünüyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

12 yeni ilde daha kesinleşen adaylar

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 08, 2011 22:44

-Kırklareli Halil Nebiler-Gazeteci-Yazar
-Aydın Orhan Özkaya-Tapu ve Kadastro Eski Genel Müdür Yardımcısı
-Çorum Murat Burhanoğlu-Doktor
-Diyarbakır Mehmet Tanrıkulu-Arslanoğlu Köyü Muhtarı
-Manisa Zihni Hoşkar-Eski Dişhekimleri Odası Başkanı
-Mersin Şükran Akal-Eğitimci
-Denizli Mustafa Güleç-Eğitimci
-Edirne Mehmet Saygın Turan-Emekli Ağır Ceza Resi
-Gümüşhane Vecdet Ertek Gürpınar-Emekli Kurmay Albay
-Balıkesir Cemil Kartal Demir-Eski Burhaniye Ticaret Odası Başkanı
-Adana Hayrettin Çavuşoğlu-Mali Müşavir
-Gaziantep Abdullah Sabri Kocaman-Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen bezgin » Pzt Nis 11, 2011 12:10

Resim
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen İrfan Tuna » Sal Nis 12, 2011 14:17

12 Haziran seçimlerine 60 gün kala, siyasi partiler milletvekili aday listelerini açıkladı. Bağımsız adaylar da, seçime girecekleri il ve bölgeleri saat 17:00 itibarı ile Yüksek Seçim Kurulu'na bildirdi. AKP Hükümeti ve Tayyip Erdoğan diktatörlüğüne son vermek amacıyla, mecliste yeni bir grup kurma amacıyla yola çıkan "Cumhuriyet Güçbirliği" oluşumu da; 31 Bağımsız adayını kamuoyuna duyurdu. İşte; Cumhuriyet Güçbirliği'nin seçime yürüyen yurtseverler ordusu!..

DOĞU PERİNÇEK İzmir 2. Bölge İşçi Partisi Genel Başkanı, Hukuk Doktoru

ÇETİN DOĞAN İstanbul 2. Bölge E. Orgeneral, 1. Ordu Komutanı, Balyoz Tertibi tutuklusu

ERDOĞAN KARAKUŞ Ankara 2. Bölge E. Hava Korgeneral, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı, Türk Hava Kurumu E. Genel Başkanı

OSMAN YILMAZ İstanbul 1. Bölge Eğitimci, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Önceki Genel Başkanı

CEYHAN MUMCU Ankara 1. Bölge Avukat

ÜMİT ÜLGEN İstanbul 3. Bölge Makine Mühendisi, Atatürkçü Düşünce Derneği GYK Üyesi ve Marmara Bölge Sorumlusu, USTKB Dönem Sözcüsü, Makine Müh. Odası İstanbul Şb. E. Bşk.

HASAN ATİLLA UĞUR Antalya E. Albay, Ergenekon Tertibi Tutuklusu

YAŞAR MÜJDECİ İzmir 1. Bölge E. Hava Korgeneral

HALİL NEBİLER Kırklareli Gazeteci-Yazar

ORHAN ÖZKAYA Aydın Tapu ve Kadastro Eski Genel Müdür Yardımcısı

ABDULLAH SABRİ KOCAMAN Gaziantep Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Hakimiyet Gazetesi Sahibi

M. DENİZ YILDIRIM Isparta Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

ZİHNİ HOŞKAR Manisa Diş Hekimleri Odası Önceki Başkanı

MEHMET TANRIKULU Diyarbakır Bismil Cumhuriyet Köyü Muhtarı

MURAT BURHANOĞLU Çorum Doktor

CEMİL KARTAL DEMİR Balıkesir İşadamı, E.Burhaniye Ticaret Odası Başkanı

MUSTAFA GÜLEÇ Denizli Eğitimci

MEHMET SAYGIN TURAN Edirne E. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı

VECDET ERTEK GÜRPINAR Gümüşhane E. Kurmay Albay

MAHMUT ŞENTUT Mersin Noter

HAYRETTİN ÇAVUŞOĞLU Adana Mali Müşavir

BÜLENT BAŞ Trabzon Reklamcı

MEHMET AKKAYA Zonguldak Sendikacı

MEHMET ALANBEL Bursa Mali Müşavir

NERMİN YILDIZ Eskişehir Cumhuriyet Kadınları Derneği Eskişehir Şube Başkanı

MELİH SÜRMELİ Hatay Diş Hekimi

RECAİ ALKAN Kocaeli ADD Gölcük Şube E. Başkanı, E. Yarbay

ZAFER ŞEN Tekirdağ Ulusal Kanal Çorlu Temsilcisi, E. Binbaşı

EMİN AKYÜZ Niğde Ziraat Y. Mühendisi

MEHMET OKTAY KARAKAMIŞLIOĞLU Muğla Diş Hekimi

HASAN PARKAN Kayseri Hukukçu - Yazar

http://www.cumhuriyetgucbirligi.org
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 12, 2011 16:04

Vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun.
Keşke 40 bölgede 40 üye parolası gerçekleştirilebilseydi.
Neyse, şimdi adayların bir an önce seçim bölgelerine giderek o bölgelerdeki CİGBP üyeleri ile birlikte ciddi birer kampanya başlatmalarının zamanı.
Şahsi düşüncem bu adaylardan 5'inin meclise girmeleri başarıdır. 10 tanesinin girmesi muhteşemdir. 20 ve üzerisi ise DEVRİM'dir.
31 adayın, 31'ine de başarılar diliyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Nis 12, 2011 16:15

Bir tarafta bunlar, diğer tarafta işbilmez avanak yeni CHP'liler. Ben ne İşçi Partisi'nin Kemalistiyim, ne de bu yeni liberal sağ tandanslı CHP'nin Kemalistiyim. Benim zihin dünyamda bu ikisine de yer yok. Neden anlamak istemiyorsunuz arkadaşlar, İşçi Partisi'nin -özellikle Doğu Perinçek- olduğu bir platformda başarı gelme imkanı pek yoktur. Sebep de Bekaa vadisi'ndeki o malum görüntüler. İşçi Partisi ne yapsa hep o görüntüler hatırlatılacaktır, aynısı Yalçın Küçük için de geçerli.

Ayrıca CHP ile ilgili bana gelen suçlamalara da müsaadenizle cevap vermek istiyorum. Ben hiç istemez miyim CHP'nin Mustafa Kemal'in partisi olmasını, ben istemez miyim CHP'nin 6 Ok'un tam anlamıyle hakkını vermesini. Ben partizan biri değilim, sadece eldeki mevcutlara göre değerlendirme yaptım. Şu an CHP'de olan bitenlerin ben de farkındayım ve ne yazık ki kara kara düşünüyorum. Yıllarca Baykal denen hizipçi bir sürü Kemalistin başını yedi, şimdi sıra bu yeni liboş CHP'lilere geldi. Aslında en büyük suçlu, CHP'yi Kemalist düşünceden uzaklaştıran İsmet İnönü'ndür. Kısacası, ne sağcıyım ne solcu, Kemalistim Kemalist!
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 12, 2011 16:55

Kutadgubilig (yahu adın ne canım kardeşim, yazarken bile zor oluyor her seferinde?)...
Bir kere Kemalist, Kemalist'tir...Öyle İşçi Partisi'nin Kemalist'i, CHP'nin Kemalist'i, ADD'nin Kemalist'i, vs. diye bir şey yoktur.

Bu konu çok uzadı, karşılıklı olarak düşüncelerimizi de yazdık.

Doğu Perinçek'in o görüntüleri ile ilgili olarak yine bu forumda o kadar uzun tartışıldı ki ben dahil pek çok kişinin en çok yorum yazdığı konu başlığı olma özelliğini halen taşıyor(sana tavsiyem eğer bu zamana kadar okumadıysan o konu başlığına girip içeriği oku kardeşim). Ben Doğu Perinçek'in avukatı da değilim. Ama neticede sevdiğim, saydığım, değer verdiğim insan. Böyle bir platformda bu şekilde yazılar görünce ister istemez birkaç bir şey yazmak ihtiyacı hissediyorum. Elimde değil. Ona PKK'lı ya da PKK sempatizanı diyen insanlar (ki zaten önemli bir bölümü bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlar, senin bahsettiğin resimlere bakıp bu fikre kapılan insanlar)aslında ne kadar yanıldıklarını bilseler utançtan birkaç gün insan içine çıkamazlar. PKK ve AYDINLIK HAREKETİ en son yan yana gelecek olan şeylerdir. PKK'nın bu ülkede katlettiği ilk insanlar AYDINLIKÇILARDIR. PKK'nın ölüm listelerinde en tepedeki isimlerin başında her zaman Doğu Perinçek gelir.
Üstelik atalarımız ne demiş, "Ainesi iştir kişinin, lafa bakılmaz."...
Doğu Perinçek'in yaptıkları hem de sadece şu son 4-5 senede yaptıkları nelerdir?
-Cumhuriyet Devrimleri uygulansın kampanyası yapmak...
-2007 genel seçimlerine, ondan önce 2002 seçimlerine ATATÜRKÇÜ'lerin birlikte girmeleri gerektiğini savunmak...
-Cumhuriyet mitinglerini bütün parti örgütleriyle düzenlenen her yerde en etkin şekilde desteklemek...
-Türkiye'ye karşı izlenen ERMENİ SOYKIRIMI'NI TANIYIN baskılarına bizzat yerinde önce İsviçre'de mahkeme başkanının suratına ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİZMİN YALANIDIR demek, sonra Berlin'de yine kendisinin de katılımcılarından olduğu TALAT PAŞA KOMİTESİ ile ERMENİ SOYKIRIMI YALANI'nı haykıran yürüyüş yapmak.
-Her fırsatta Milli Demokratik Devrimi savunmaya devam etmiştir. Atatürk'ün bu milletin yetiştirdiği en büyük değer olduğunu her fırsatta vurgulamıştır. Başka solcular-sosyalistler gibi kökü dışarıda solculuk yapmamıştır. Hep bu topraklara basmıştır ayağını.

Hal böyle iken, Doğu Perinçek'in adaylığı neden seni ya da kendisine Kemalist'im diyen bir insanı rahatsız etsin? Ben kendi adıma İzmirli seçmenin gereken cevabı dosta ve düşmana vereceğinden eminim.

Baykal konusunda da kesinlikle seninle aynı şekilde düşünmüyorum. Baykal yıllarca en yakın bildiği adamların kurbanı oldu. Örgütlere hakim olduğunu sandı ama örgütlere hakim değildi. Çevresindekiler hakimdi. Kemalistleri falan da harcamadı Baykal. Hele dünkü CHP'nin aday listelerinden sonra Baykal'ın Kemalistleri harcadığını söylemek kusura bakma Kutadgubilig kardeşim ama çok hem de çok vicdansızca olur.

Sonuç olarak...Ben haklı çıktım demek beni başkaları gibi mutlu etmez. Ama Perşembe'nin gelişi de Çarşamba'dan belliydi. CHP'nin gerçekten artık Y-CHP olduğu belli. Bence partinin adını değiştirmeleri en doğrusu. Belki bu şekilde CHP'ye sahip çıkacak Kemalistler'de çıkar ortaya.

Kendi adıma CHP'nin geldiği noktadan büyük üzüntü duyuyorum. Ama beni temsil etmeyen bir siyasi parti isterse babamın genel başkanı olduğu bir parti olsun artık benim için bitmiştir. Geçmiş seçimde olduğu gibi EMANET OY vermeyeceğim CHP'ye. Sanırım dünkü açıklanan listelerden sonra pek çok CHP'ye samimiyetle oy verecek kişi de benim gibi düşünüyordur.

Eğer İzmir'den Doğu Perinçek ve Yaşar Müjdeci aday gösterilmeseydi ben inanıyorum Mustafa Balbay'ı da aday göstermeyebilirdi CHP. Tamamen Mustafa Balbay'ı ve hem de Doğu Perinçek'in karşısından aday göstermesinin sebebi, "alın işte bu da Ergenekon tutuklusu, kurtaracaksanız bizim adayımızı kurtarın" demek içindir. Öyle olmasaydı Tuncay Özkan'a ya da İlhan Cihaner'e neden yer vermesinler listelerinde? Sinan Aygün'e, Mehmet Haberal'a yer verirken sorun olmuyor da, Tuncay Özkan ve İlhan Cihaner neden sorun oluyor?

Netice olarak Kutadgubilig kardeşim! Ne CİGBP, ne de başkası CHP'nin oylarını bölmüyor...CHP kendi kendisini başka bir noktaya çektiği için olacaklardan tamamen kendisi sorumludur. Olacaklar da CHP için de, Türkiye için de iyi olmayacaktır...

Ama bu millet dibe vurduğu noktada yeniden dirilmeyi bilmiştir.
İşte bu nedenle CİGBP' nun bağımsız adayları çok hem de çok daha büyük önem kazandı. Bence dün saat 17:00'dan sonra bu önem çok hem de çok daha fazla artık.

Herkes iyice düşünüp 12 Haziran 2011'de vicdanını rahat ettirecek şekilde oyunu kullanmalıdır.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen bezgin » Çrş Nis 20, 2011 20:36

Ceyhan Mumcu ve Erdoğan Karakuş “Beyaz Grevde”

Resim

“Cumhuriyet Güçbirliği” bağımsız milletvekili adayları Ceyhan Mumcu ve Erdoğan Karakuş bugün “Herkese eşit, nitelikli, ulaşılabilir, ücretsiz sağlık hizmeti” talepleriyle Türkiye genelinde başlattılan greve destek olmak için Hacettepe Üniversitesi Hastanesi sağlık çalışanlarıyla birlikteydiler.

“Cumhuriyet Güçbirliği” Ankara birinci bölge adayı Ceyhan Mumcu sağlık çalışanlarının gerçekleştirdiği iki günlük grevle ilgili olarak şunları söyledi:

“Sağlık çalışanları çok barışçı, çok haklı ve çok anlaşılır bir grev yapıyorlar. Onları bu eyleme itenler biz vatandaşların sağlığına düşman olanlardır. Dolayısıyla, bu eylemi salt hekimlerin hemşirelerin teknisyenlerin ve diğer sağlık personelinin eylemi olarak görmek son derece yanlış olur. Bu eylemde hasta olarak benim de haklarımı savunulmaktadır. Bu noktada sağlık çalışanlarının yaptığı bu eylem bir vatandaş olarak benim hasta haklarım adına da gerçekleşmektedir. Burada değişmesini istenen her uygulama bizlerin sağlı ve dolayısıyla mutlu yaşaması için talep edilmektedir. Bu sebeple hepimiz onlara destek olmalıyız. Sağlık çalışanları, onların önünü açacak yöneticilere ve onları temsil edecek siyasetçilere bir an önce kavuşmalıdır. Önümüzdeki seçimlerde bunun gerçekleşeceğine inanıyorum.”

Cumhuriyet Güçbirliği Ankara ikinci bölge adayı Erdoğan Karakuş ise greve ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:
“Bu ülke herkesin haklarını arayacağı bir ülke olmalıdır. Başbakan Erdoğan gibi, hak arayanların karşısına ben beş on bin kişi çıkarırım demekle ileri demokrasi olmaz. Sağlık Bakanı ise, böyle haklı ve son derece geniş katılımlı bir eylemi birkaç marjinal gurubun eylemi olarak nitelendiriyor. Sağlık Bakanın görmek istemeği şudur; bu grevde dile getirilen sorunlar, talep edilen haklar Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan bütün vatandaşlarının hakları ve sorunlarıdır. Dolayısıyla, bu grevde tüm sağlık çalışanları ve vatandaşlar bir arada bulunmaktadır. Bu sorunlar acilen en iyi şekilde çözülmelidir. Bizler bu konuda üstümüze düşeni sonuna kadar yapmaya hazırız. Sorunlar çözüme kavuşturuluncaya kadar konun takipçisi olacağız”

cumhuriyetgucbirligi.org, 20.04.2011

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen bezgin » Prş Nis 28, 2011 0:35

Ankara 2. Bölge Bağımsız Adayı Erdoğan Karakuş:

"CUMHURİYET DEVRİM KANUNLARI UYGULANACAK!"

CHP Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı ve CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Kuşoğlu, “tekke ve zaviyelerin sosyolojik bir gerçek olduğunu” savunarak, bu kurumların açılmasını istedi. Kuşoğlu, bu sözleriyle, Atatürk Devrimlerini gerçekleştiren Kurtuluş Savaşı kahramanlarının kemiklerini sızlattı.

Kuşoğlu, bununla da yetinmemiş “Buraları irtica yuvaları naraları atmak, gerçekleri görmemek, akla, mantığa ve Atatürk anlayışına aykırıdır” diyerek irtica yuvalarını savunmak adına Atatürk’ü alet etmek gafletine düşmüş ve Atatürk Devrimlerini savunanları “nara atmakla” suçlamıştır.

Fethullahçı gazete, Bülent Kuşoğlu’nun bu açıklamalarını, “tekke ve zaviyelerin kapatılması toplumu yozlaştırdı, yeniden açılmalı” başlığı ile ellerini ovuşturarak vermiştir.

Atatürk’ün “Efendiler ve Ey Millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz” sözleri bütün milletimizin belleğindedir ve milletimizce gönülden benimsenmiştir.

Ortaçağ karanlığına karşı haykıran büyük devrimciyi tarikat yanlısı fikirlerine alet edebileceğini düşünenler, milletin aklıyla ve hafızasıyla alay etmektedirler.

Tekke ve zaviyeler kaldırılmasaydı, bu örgütlenmelere müsamaha edilseydi, Atatürk Devrimlerinin en temel kanunlarından olan Tevhid-i Tedrisat” Kanununu ve Medeni Kanunu hayat geçirmek mümkün olabilir miydi? Cumhuriyetin okullarında yetişen Bülent Kuşoğlu milletvekili adayı olabilir ve bu konumunda bulunabilir miydi?

Kuşoğlu’nun “tekkelerin çağdaşlaşmasını” isteyen açıklamaları, milletimiz ve özellikle CHP yurttaşlarımız açısından uyarıcı olmalıdır. Kuşoğlu, tekke ve zaviyelerle ilgili bu sözlerini, tekke ve zaviyeleri kaldıran CHP’nin çatısı altında yapabilmektedir. CHP yöneticilerinden Kuşoğlu’nun bu açıklamalarına bir tepki gelmediği gibi, bu sözlerin ödülü imişçesine CHP’nin en çok oy aldığı bir ilçeden milletvekili adayı yapılabilmiştir.

CHP’nin “Yeni CHP” diye yeniden dizayn edilmesinde Kuşoğlu’nun bu fikirlerinin nasıl bir yer tuttuğu da açıkça görülmektedir.

Kuşoğlular her şeyi söylemekte özgür olabilirler, ancak tekkeleri hortlatmaya yönelik açıklamalarına Atatürk’ü alet edemeyeceklerdir. Milletimiz buna izin vermeyecektir.

Cumhuriyet Güçbirliği, kuracağı Milli Hükümetle Devrim Kanunlarını kararlılıkla uygulayacak, Cumhuriyet Devriminin bağımsızlık, demokrasi ve aydınlanma yönündeki bütün kazanımlarını halk yararına geliştirecek; çağdaş toplumu kurmanın tarihsel birikimi olarak değerlendirecektir.

cumhuriyetgucbirligi.org, 27.04.2011

Erdoğan Karakuş, Ankara 2. Bölge Bağımsız Adayı
Resim

Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen bezgin » Çrş May 04, 2011 13:54

İzmir Perinçek Diyor!..

İzmir genelinde seçim bürolarının sayısı 76′yı buldu. Hedef 15 Mayıs’a kadar 120′ye çıkarmak. Doğu Perinçek ve E. Korg. Yaşar Müjdeci için çalışan gönüllü sayısı 10 bini bulacak. Seçmenlerin ilgisi bunun da aşılacağını gösteriyor. Güçbirliği adaylarının seçilmeme ihtimali yok.

CHP’nin kalesi İzmir’de Doğu Perinçek’e oy vermeyi konuşuyor. Cumhuriyet Güçbirliği çalışanları AKP’nin bir il yöneticisinin çevresine “Perinçek korkutucu bir şekilde geliyor ve tabanımızı etkiliyor” dediğini öğrenmişler.

Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Doğu Perinçek’in Ana Seçim Merkezi’nde yola çıkmak üzere boy boy dizilmiş ve üzerleri Perinçek posterleri giydirilmiş seçim araçlarıyla karşılandık. Hummalı çalışma marş sesleri eşliğinde devam ediyor. Bu yoğunluk arasında İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, sorularımızı yanıtladı.

İlçe ilçe örgütleniyor

-2. Bölgede çalışmalar nasıl gidiyor?

Oldukça yoğun bir çalışma tempomuz var. Doğu Perinçek ve Yaşar Müjdeci gönüllülerinin sayısı 5 binin üzerine
çıktı. İzmir’in ilçelerinde Cumhuriyet Güçbirliği yönetimleri oluşturuluyor. Pazar günü Alsancak seçim bürosunu açarak, İzmir çapındaki seçim büroları sayısını 76′ya çıkardık. Bu seçim bürolarının 41′i Doğu Perinçek’in aday olduğu ikinci bölgede kurulu. Hedefimiz 15 Mayıs’a kadar İzmir’deki seçim bürolarının sayısını en az 120′ye çıkarmak. Doğu Perinçek ve Yaşar Müjdeci için el ilanları, bildiriler, damla rozetler, afişler, flamalar, çıkartmalar,
evlerin balkonlarına asmak için kırlangıçlar, pankartlar hazırlandı. Ayrıca Salı gününden (bugün) itibaren
http://www.doguperincekmeclise.com ve http://www.oyundoguperinceke.com web sitelerimiz de kullanıma hazır olacak. Yurttaşlarımız bu sitelerden gönüllü olabilecekleri gibi, çalışmalarımızı da takip edebilecek. Önümüzdeki günlerde, akşamları yurttaşların yoğun olduğu merkezlerde lazer gösterileri de yapacağız.

‘Perinçek yüzlerce vekile değer’

-İzmir CHP’nin kalesi olarak görülüyor. Doğu Perinçek’in buradan aday olması CHP’nin oylarını böler mi?

Doğu Perinçek, milletimizin gönüllerindeki adaydır. Türkiye’deki seçim sistemi seçmenleri yıllardır kötünün iyisine oy vermeye zorluyor. Perinçek’in bağımsız aday olması ile baraj sıkıntısı kalmadı. Milletimiz Meclis’te görmek istediği adaya oy verecektir. İzmir’den herhangi bir partiden bir milletvekili yerine Doğu Perinçek Meclis’e girecek. Bu bir milletvekili CHP’nin adayı da olabilir. Örneğin CHP, 7 milletvekili değil de 6 milletvekili çıkarsın; ama o giremeyen CHP’linin yerine yüzlerce milletvekiline eşdeğer Doğu Perinçek girsin. Bu gerçeği ifade ettiğinizde, kafası karışık herkesi ikna ediyorsunuz.

‘Masalarda gönüllü oluyorlar’

-Doğu Perinçek’in seçilme şansı nedir?

Çalışmalarımız sonucunda gördüğümüz, seçmenlerimizin Sayın Doğu Perinçek’e ilgisinin çok yüksek olduğu. Çalışmaya başlarken, Haziran başına kadar Doğu Perinçek ve Yaşar Müjdeci için çalışacak 10 bin gönüllü kaydetmeyi önümüze koymuştuk. Şu anda 5 bin gönüllüye ulaştık.

Bu gönüllüler, açılan tanıtım masalarında, seçim merkezlerimize gelerek ya da (232) 462 71 66 irtibat numaramızı arayarak isimlerini yazdırdılar. Hedefimizi aşacağımız şimdiden görülüyor. Bu da göstermektedir ki, Doğu Perinçek ve Yaşar Müjdeci’nin seçilmeme ihtimali yok. Tüm İzmirlileri seçim merkezlerimize gelerek ya da irtibat numaralarımızdan arayarak gönüllü olmaya davet ediyoruz.

AYDINLIK, 03.05.2011

Resim

Konsensus Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı: "Sıralamaya baktığımızda Perinçek Meclis'e girdiğinde AKP'li vekil gider. Bu CHP'nin vekil sayısında bir eksilmeye yol açmaz. Bütün bilgileri birleştirdiğim zaman Perinçek İzmir'den seçiliyor. Çetin Doğan'ın, Yaşar Müjdeci'nin ismleri öne çıkıyor. Tuncay Özkan, hiçbir şey yapmasa bile seçiliyor"

Seçimlere günler kala yapılan anketler Cumhuriyet Güçbirliği'nin Bağımsız Milletvekili Adayları Doğu Perinçek ve Tuncay Özkan'ın seçileceğini, E. Org. Çetin Doğan'ın ve E. Korg. Yaşar Müjdeci'nin öne çıktığını gösteriyor. Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nin yaptığı kamuoyu yoklamasına göre, İzmir 2. Bölge adayı Doğu Perinçek ve İstanbul 1. Bölge bağımsız adayı Tuncay Özkan Meclis'e giriyor.

Cem TV'de Hakan Bayrakçı'nın hazırlayıp sunduğu programa katılan Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı, "İzmir 2. Bölge'den Doğu Perinçek yüksek bir olasılıkla seçilecek" dedi. 3 bin kişiyle yapılan ankete göre bağımsız adayların durumunu ele alan Sarı, "İstanbul Anadolu yakasında Tuncay Özkan, İzmir'de Doğu Perinçek, Sivas'ta Abdüllatif Şener ve Yalova'da Yaşar Okuyan. Herkes bu isimleri seçimlerde dikkatle takip etsin" diye konuştu.

Habertürk sansürledi

Türkiye genelinde 375 mahalle ve köyde 3 bin kişiyle yüz yüze anket yapan Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, seçimlerde oy kullanacak seçmenlere, "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunu yöneltti. Habertürk gazetesi için yapılan araştırma sonuçları 1 Mayıs'ta gazetede yayımlandı. Ancak Habertürk Perinçek'in ismini sansürledi.

Doğan ve Müjdeci öne çıkıyor

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi Genel Müdürü Murat Sarı'ya ulaştık. Sarı, Habertürk'te yayımlanan haberin eksik olduğunu söyledi. Murat Sarı şöyle konuştu:

"Habertürk'e Doğu Perinçek'i de belirttim. Ama onu habere koymamışlar. Sıralamaya baktığımızda Doğu Perinçek Meclis'e girdiğinde AKP'li vekil gider. Bu CHP'nin vekil sayısında bir eksilmeye yol açmaz. Bütün bilgileri birleştirdiğim zaman Perinçek'in İzmir'den seçileceği görülüyor. Perinçek için 70 bin-80 bin oy yeterli olacak.

İstanbul 2. bölgede Çetin Doğan'ın, İzmir 1. Bölgede Yaşar Müjdeci'nin isimleri de öne çıkıyor. Siyasi partilerde pek önemli değil ama bağımsız adaylarda saha çalışması çok önemli. Güçbirliği'nin diğer adaylarıyla ilgili henüz bir araştırma yapmadık. O yüzden onların durumunu bilemiyorum. Yalova'da Yaşar Okuyan'ın şansı da çok yüksek. Tuncay Özkan, hiçbir şey yapmasa bile seçiliyor. Özkan'ın yüzde 3 alması yetiyor. 80 bin oyla seçiliyor. Özkan'ın seçilmesi, İstanbul 1. bölgede AKP'den 1 vekil azalır. CHP'ye ise bir zararı yok."

Sonar Araştırma Şirketi Genel Müdürü Hakan Bayrakçı da yapılan araştırmalarda aynı manzarayla karşılaştıklarını ifade etti. Henüz anketlerin bitmediğini belirten Bayrakçı verileri şöyle değerlendirdi: "Araştırma yapan Konsensus ve Genar şirketleri dışında üç araştırmacı daha Doğu Perinçek'in seçileceğini söyledi."

cumhuriyetgucbirligi.org, 03.05.2011

Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen bezgin » Prş May 12, 2011 14:44

Emekli Tümgeneral Osman Özbek Antalya'da Cumhuriyet Güçbirliği Gönüllüleriyle Buluştu

Cumhuriyet Güç Birliği’nin Antalya Bağımsız Adayı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un seçim çalışmalarına katılarak yurttaşlardan Uğur’a destek istemek için Antalya’ya gelen Emekli Tümgeneral Osman Özbek, Cumhuriyet Güç Birliği Antalya gönüllüleri ile Emekli Albay Uğur’un Konyaaltı Seçim Bürosunda bir araya geldi.

Konyaaltı sakinlerinin izlediği söyleşi de Özbek, Antalyalılardan Hasan Atilla Uğur’a oy vermelerini istedi. Özbek, 12 Haziran Genel seçimlerinde CHP’ye oy vermeyeceğini, oyunu Silivri’deki kahramanlara vereceğini duyurdu.

Abdullah Öcalan’ın ‘benim projelerimi Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu çok güzel uyguluyor’ sözlerini hatırlatan Özbek, Türkiye ziyareti sırasında Ahmet Davutoğlu’nun Mesut Barzani’ye ‘ağabey’ demesini de anımsatarak, 12 Haziran’da bu anlayışın o koltuklardan indirilmesi gerektiğini kaydetti. Muhalefete de yüklenen Özbek şöyle konuştu;

“Cumhuriyet Güç Birliği’ni neden kurdunuz diye soruyorlar. Eski CHP’ye oy veren Osman Özbek neden şimdi partinin oylarını bölecek şekilde davranıyorsun diyorlar. Bende diyorum ki; Abdullah Öcalan’ın projelerini yapan ve aşiret reisine ağabey diyen bir adamı Dış İşleri Bakanlığı Koltuğunda oturtmak ne kadar muhalefet sayılır? Siz majestelerinin muhalefetisiniz.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Düzce’de gerçekleştirdiği seçim mitinginde ‘12 Haziran'da sandıktan öyle bir kardeşlik mesajı verin ki Kandil de Silivri de dersini alsın’ sözlerini hatırlatan Özbek Başbakan’ı sert sözlerle eleştirdi.

“Silivri’de bir tane kalpazanlık yapan adam var mı? Silivri’de bölücü başına bir tane Sayın diyen var mı? Silivri’de bir tane haçlı seferlerine evet diyen adam var mı? Silivri’de bir tane şehitlere kelle diyen var mı? Neden sen Kandille Silivri’yi birbirine eşit hale getiriyorsun. İmralı’yla pazarlık eden biri var mı Silivri’de. İmralı’ya devletin müsteşarını ben mi gönderdim? Silivri’ deki vatanseverlerle Kandildeki hainleri bir tutanlara Antalya’dan tek bir oy çıkmaması gerekiyor."

Sadece Hasan Atilla Uğur’a ve Silivri’dekilere oy verilsin demediğini, her ailenin bir oyunu, CHP’ye oy verenlerin bir oyunu Silivri’den aday olanlara, Antalya’da Hasan Atilla Uğur’a vermesini istediğini söyleyen Özbek, yıllarca CHP’ye oy verdiğini ama bu seçimlerde CHP’ye oy vermeyip, Silivri’deki kahramanlara oy vereceğini duyurdu.

Rusya Başkanı Vladimir Putin’in ve Fransız bir bakanın Libya operasyonu ile ilgili ‘haçlı seferi’ yorumunu da hatırlatan Özbek, Ülkemizde de haçlı seferlerinin iktidar ve muhalefet tarafından onaylandığını fakat Silivri’deki tutsakların onaylamadığını vurguladı ve “Haçlı seferlerini onaylamıyorsanız Silivri’deki kahramanlara oyunuzu veriniz” diye çağrıda bulundu.

Özbek iktidarın ‘açılım’ projelerini de ‘açılımın sonu PKK Karadeniz’e kadar açıldı’ sözleriyle eleştirdi. Özbek şöyle konuştu: “ Bunun hesabını kim soracak muhalefet. Muhalefet şimdi röntgencilerin, kasetçilerin, kopyacıların peşinde. Biz böyle bir muhalefet istemiyoruz. Biz olayları önceden gören muhalefet istiyoruz.”

2004 yılında yaptığı bir konuşmada ‘Büyük Orta Doğu Projesi’nin hedefinde CHP ve MHP var’ sözlerini tekrar yenileyen Özbek, “2004 demiştik siz ne önlem aldınız? Neden eşbaşkanlığı meclise getirmediniz? Eşbaşkanlıkla Amerika arasındaki gizli anlaşmaları açıklanmasını neden istemediniz. Sadece Salı günleri konuştunuz. Silivri’dekilerin duruşmadaki savunmaları bizim muhalefetin Salı günü yaptığı konuşmalardan daha ciddidir” diye konuştu.

Türkiye’de milletvekili adaylarını Amerika’nın, cemaatin, TÜSİAD’ın, MÜSİAD’ın ve en temizini de Genel Başkanların seçtiğini kaydeden Özbek, Silivri’deki kahramanları ve Antalya’nın yüz akı Atilla Uğur’u halkın seçeceğini belirtti ve “ Antalyalı Amerika’nın gösterdiği aday mı? TÜSİAD’ın adayları mı? Yoksa senin evladın mı? Evladına sahip çık” diye konuştu.

Özbek sözlerini şöyle sonlandırdı “Ben buraya işte bunları söylemek için geldim. Ben kimseye iftira etmiyorum. Ben kimsenin oylarının bölünmesini falan da istemiyorum. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmesini istemiyoruz” diye konuştu.

Özbek ‘13’ünde Atilla Uğur kardeşimizi Meclis’te görmek umuduyla’ diye yazarak imzaladığı Kansız Savaş isimli kitabını Albay Uğur’un eşi Pakize Uğur’a hediye etti.

Harbiye’de törende ‘1283 Mustafa Kemal içimizde’ dediklerini bildiren Özbek sordu katılımcılar yanıtladı. Atilla Uğur kahraman şerefli Türk Subayı nerde? İçimizde… Atilla Uğur 13 Haziran’da nerede olacak? Mecliste…

Resim
cumhuriyetgucbirligi.org, 12.05.2011

Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen midnightman » Cum May 13, 2011 3:53

oncu birlikler bir yola ciksin ondan sonra tartisirsiniz.biraz sabredin acele etmeyin.isaret fisegi yakildi.merak etmeyin devami gelecek.hem de buyuk bir guc birligi olarak.bekleyin ve gorun.
Kullanıcı küçük betizi
midnightman
Üye
Üye

İletiler: 5

İletigönderen bezgin » Sal May 17, 2011 15:20

Resim

Aydınlık Gazetesi'nin 11 Nisan 2011 tarihli sayısında yayınlanan Yaşar Müjdeci'yle yapılan röpörtajı dikkatinize sunuyoruz:

İzmir, Perinçek ve Müjdeci'yi Meclis'e göndermeye kararlı

'AKP-CHP Güçbirliği'nin değirmenine su taşıyor'

Müjdeci: “Halk, Cumhuriyet Güçbirliği hareketini bir umut olarak benimsedi. Güven sağlandı. Bu güvenin üstünde yükseliyoruz”... Türkiye İşçi Partisi'nin 15 milletvekili çıkardığı seçimdeki çalışmalarda bizzat bulundum. Cumhuriyet Güçbirliği'nin çalışmalarında o günlerdeki inanç ve coşkulu havayı görüyorum.

Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci, Cumhuriyet Güçbirliği hareketinin İzmir Birinci Bölge adayı. Güleç, ayrıntıları atlamayan, zaman diliminin bütün saniyelerine özenli ve dikkatli bir duyarlılığı oylumlu sevimlilikle taşıyan birikim. İlk tanıştığınızda yılları aşıveren sıcacık bir dostluğun içine karşısındakini çekiveriyor. Yaşar Müjdeci paşa bir bulut, bir mavi sıcaklık. Ömrü göklerde geçmiş ya, o bir gökyüzü. İzmir’de Cumhuriyet Güçbirliği’nin Kordon'daki bürosunda buluşuyoruz. İki katlı büyük bir mekan. Gençler kadınlar karınca sabrı ve hızıyla çalışıyorlar. Bir seçim bürosundan öte, fabrika hareketliliğinde. İnancı dokuyarak zamana sarmışlar.

TİP havası var

Türkiye İşçi Partisi'nin 15 milletvekili çıkardığı seçimdeki çalışmalarda bizzat bulundum, kahve toplantılarına gittim. Bugün, Cumhuriyet Güçbirliği'nin çalışmalarında oradaki inanç ve coşkulu havayı görüyorum. Havada aynı koku var.

ABD iki partili sistem dayatıyor

Yaşar Müjdeci, çayımızı getirenden yanımızdan geçen herkesle ilgili. Gönül alan sevgisiyle, emeğe saygısıyla geliştirdiği iletişim kuramıyla kurda kuşa dost. Adanalı bir çiftçinin çocuğu. “Çocukluğumu süsleyen iki hayalim vardı. Doktor ya da pilot olmak. 1963 yılında pilot teğmen olarak Hava Harp Okulunu bitirdim. Çocukluk hayallerimi doya doya yaşadım. 1999 yılında Korgeneralden emekli olduk. NATO’da görev yaptım. Dışarıda içeride ülkeme hizmet etmeye çabaladım.” Diyor ve sohbetimiz adaylık sürecine geliyor. Yaşar Müjdeci bu konuyu da şöyle anlatıyor:

“Türkiye 50 yılı aşkın süredir bir arayış içinde. Demokrasiyi arıyor. Bağımsız bir ülke olarak yaşamının onurunu arıyor. Gelişmeyi arıyor. ABD ülkeye el koymuş. Şimdi bakın ABD yanlısı basın bir anket furyasıyla AKP’yi %46, CHP %22, MHP’yi %10’larda gösteriyor. Bunu niye yapıyorlar. ABD, Türkiye'de iki partili bir demokrasi öngörüyor. Biz ABD Türkiye’nin iç işlerine bu denli elini sokmasın dedik.”

Kılıçdaroğlu ile görüşme

Yaşar Müjdeci İzmirlilerin olayı kavradıklarını memleketin aydınlık yüzünün Cumhuriyet Güçbirliği’ne güldüğünü belirterek CHP Genel Başkan’ı Kılıçdaroğlu ile tarihi bir buluşmayı anlatıyor:

“Bizzat Kılıçdaroğlu ile görüştük. 'Sizi izliyorum kadın kollarınız gençlik kollarınız çok iyi. Yetkili kurallara bu olayı götüreyim' dedi ve bu sözü sonrası nezaketen bile geri dönmedi.”
Burada ilginç bir ayrıntı önemli. CHP’nin örgütsel yapısı son derece nahif gençlik ve kadın kolları pasif. CHP’de taban birbirine zıt, karşıtı ve Kılıçdaroğlu partisinin bu zaafını biliyor. “Sizde gençlik ve kadın kolları çok iyi” derken bu aslında partisi için bir saptama. Eleştiri.

Cumhuriyet askeri

Mustafa Kemal’in ülküsünü benimsemiş bir Cumhuriyet askeri olan Yaşar Müjdeci paşa en çok emperyalist güçlerin ülkeyi ellerinde tutmasından hüzünlü. Siyasete fırlamasının özü bu.
“Dış odaklar iç oluşumlara hakim, ve daha fazla hakim olmak istiyorlar. Sorun Türkiye’nin bağımsızlığı meselesi. Biz ne ABD ne AB. Bağımsız başı dik, karnı tok Türkiye diyoruz. Bütün bu güzelliklerin içinde bağımsızlığı çekip alırsanız her şey yok olur. Atatürk’ün 'istiklali tam' sözü bizim anladığımız bağımsızlıktır."

Tutunduğumuz dallar güçlü

İzmir halkı karar vermiş Cumhuriyet Güçbirliği’nin iki adayı Doğu Perinçek ve emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci’yi Meclis'e göndermeye kararlı. 5 bini aşkın gönüllü kart almış çalışıyor. Her adaya seçilmek için altmış bin oy gerek.
Seçim bürosunda bir genç hanım bu hareket CHP oylarını mı böler sözüne anlamlı bir açıklama getiriyor.
“Biz AKP’nin oylarını azaltırız. CHP sandalye kaybetmez, AKP kaybeder” diyor. Sayın Müjdeci de görüşe katılıyor.
“Tutunduğumuz dallar güçlü çıktı. Halk bize tutunmaya başladı. Dar zamanı kolay aştık. Halk Cumhuriyet Güçbirliği hareketini bir umut olarak benimsedi. Ülkenin sıkıntısı güvensizlik. Türkiye genelinde 242, İzmir’de 147 sivil toplum örgütü bizimle çalışıyor. Bu sayı her gün artıyor. Cumhuriyet Güçbirliği güven sağladı. Bu güvenin üstünde yükseliyoruz. Üyelerimiz kendi alanında değer olmuş kişi ve kuruluşlardır.”

Seçimden sonra da varız

Müjdeci inançlı ve umutlu. İnancı umudunu yaratıyor. Umut inancını… Ve söylemini sürdürüyor:
“31 seçim çevresinde 20 milletvekili çıkarmayı umuyor, hedefliyoruz. Böylece Meclis'te grup kurmanın koşulları doğar.

13 Haziran’da tablo ne olursa olsun bu Güçbirliği Hareketi sürecek sürdüreceğiz. Bu bir nöbet devridir. Hareketi büyüterek ülkenin kaderini değiştirmek için çıktığımız yolumuzu yürüyeceğiz.
13 Haziran’dan sonra da varız. İnandığımız için varız inandıkça varolacağız”

Güçbirliği oyun bozuyor

Yaşar Müjdeci, Amerika’nın dünya hakimiyetine giden yolda acelesi olduğunu belirterek konuşmayı şöyle noktalıyor:

“ABD de giderek Çin’den ürküyor. Çin yanına Hindistan’ı, Brezilya’yı alırsa ABD dünya egemenliği hayaline veda etmek zorunda kalır. Bu yüzden ABD’nin acelesi var. Bu acele ile Irak, Mısır, Tunus, Libya, Suriye, Afganistan halledilmeli ki sıra Türkiye ve İran’a gelsin. ABD şimdi bu planı uyguluyor. Bu plandan vazgeçme lüksü de yok.
AKP ve CHP söylem ve eylemleriyle Cumhuriyet Güçbirliği’nin değirmenine su taşımaktadır. Yüksek Seçim Kurulu'nun son aldığı kararları PKK’nın ayaklanması ile acele iptal etmesi halkı çok düşündürdü."

Seçimin şaibeli olması

Ve 12 Haziran yaklaştıkça toplumda pekişen bir korkuyu Sayın Müjdeci’de dile getiriyor:
“En büyük korkumuz seçimin YGS ve ÖSS’deki gibi şaibeli noktaya gelmesidir. Bunu elbirliği ile önlemek gerek.”

Aydinlik, 17.05.2011

Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen bezgin » Prş May 19, 2011 12:24

"AKP'NİN HAKKINDAN BİZ GELİRİZ" / Meftun Bulunmaz

Resim

Karaburun'da, Cumhuriyet Güçbirliği Olarak 18 Mayıs Çarşamba günü İmza Masası çalışması için hazırlanırken AKP'li Bakan Ertuğrul Günay'ın ilçemizde olduğunu gördük.Olağandan fazla kalabalık, otobüsler dolusu resmi ve sivil polis, Özel Harekatçılar ve sivil görevliler vardı. "Olabilir, resmi bir görevle gelmiştir" dedik. Bazı yollar trafiğe kapatılmış, olağanüstü güvenlik önlemleri alımış, bazı noktalara polisler yerleştirilmişti.

Emniyet'ten "Kalabalık dağılıncaya kadar masa açmamamız" için ricacı (!) oldular. "Nedir?" dedik, Bakan Bey meğerse "Seçim Çalışması" için gelmiş.

"Ayağımıza kadar gelmiş, iyi bir karşılama yapmak gerekir ama CHP'li arkadaşlar bir şeyler düşünmüşlerdir" derken; CHP'li arkadaşların hiçbirini göremedik. İlçe'nin en büyük çay bahçesinde sofralar donatıldı, yerli AKP'lilerle birlikte kahvaltı yapıldı, ardından da Bakan Günay konuşmaya başladı. Çay Bahçesi'nin içi-dışı meraklı kalabalıkla, resmi ve siyah takım elbiseli, siyah güneş gözlüklü sivil ve yine siyah üniformalarıyla özel harekatçılarla çevrelenmişti.

"Neyse, yaşımızı-başımızı almışız, bir kaç kişiyle ne yapabiliriz" diye düşünürken, birden E. Günay'ın şu sözleri ile çarpıldık: "Nazım Hikmet çok büyük bir şairdir ama geçmişte Necip Fazıl gibi, Said-i Nursi gibi farklı fikirlerinden dolayı dışlanmış, eziyet çekmiştir."

Daha fazlasını duymaya ne sinir, ne de sabrımız kalmıştı. Anons arabamıza koştuk, sonuna kadar açarak kapatılan yollara rağmen aracımızı en yakınlarına getirdik. Buradan çevirdiler, arka yoldan yaklaştık. Olmadı,Pazar Yeri'nden duyurduk sesimizi...

"AKP'NİN HAKKINDAN BİZ GELİRİZ"

Marşlarımız ve Anonlarımızla başlarını döndürdük...

Meftun Bulunmaz, 19.05.2011, Aydinlik

Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen bezgin » Prş May 26, 2011 12:32

İZMİRLİNİN VİCDANIYLA İMTİHANI…- ŞENOL ÇARIK

Resim

Padişahımız(!) çıktı “gavur” dedi,

Uzaktan kumandalı bazı ‘yazarlar’ “faşist”;

Kimileri “statükocu” kimileri ise “fanatik” dedi!

Her dönem bir şey buldular…

“Yaftalamıyoruz!” kampanyaları yürütenler en başta olmak üzere mutlaka bir yafta bulup İzmir’liye ihsan eylemeye çalıştılar…

İzmirli ise gocunmadı, darılmadı, mızmızlanmadı…

Bildiğini okumayı sürdürdü.

Sinsi, alçak plan ve tertiplere yüksek duyarlılıkla tepkisini göstererek hem de…

Yürek ferahlatan, “iyi ki var” dedirten yanıyla…

Uzatmaya gerek yok, İzmirlinin duruşunu bu memlekette artık herkes biliyor.

Sınana sınana yürüyor, sınavları bir bir başarıyla geçiyorlar.

YENİ BİR ‘YAFTA’YA DAHA HAZIR MISIN?

Evet, şimdi sıra geldi final sınavına…

12 Haziran günü İzmirli hem kendisiyle, vicdanıyla hem de memleketin geleceğiyle imtihan edecek!

Masa başı hesaplarına, psikolojik harekatlara, okyanus ötesi enerjiyle çalışan mikserli beyin karıştırma operasyonlarına elbet bir cevabı olacaktır.

Bu ‘yegane’ cevap;

‘çantada keklik’, ‘elde var bir’ türünden yaklaşımlara,

“Aman oylar bölünmesin!” nakaratına,

“Mevcut iktidarı destekleyin hizmet gelsin” feryatlarıyla koparılan fırtınalara yetecek de artacaktır…

Evet Cumhuriyetçi, Bağımsızlıkçı, Emperyalist işgale direnişin ilk kurşunu İzmir;

Bu sınavı da başarıyla geçince yeni bir ‘yafta’ya daha kavuşacaksın!

Sana belki “hırsız” belki de “yıkıcı” diyecekler, desinler…

Adını biz koymayalım, yine bir şey bulacaklar mutlaka.

Sen Silivri zindanını yerle bir edip Doğu Perinçek’i Meclis’e gönderirken, onlar salyalı dudaklarıyla bağırıp çağıracaklar.

Boşver aldırma!

70 bin oy lazımsa fazlasıyla çıkaracaksın İzmir, buna yürekten inanıyorum…

Neyse artık biz susalım da İzmirli konuşsun…

İZMİRLİNİN VİCDANIYLA İMTİHANI…- ŞENOL ÇARIK, EDEBİYAT GAZETESİ » , 25.05.2011

Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x