İsrail, Türk Büyükelçi'yi alçalttı

Genel & Güncel Konular

İsrail, Türk Büyükelçi'yi alçalttı

İletigönderen Comte » Sal Oca 12, 2010 11:51

İsrail Yediot Ahranot gazetesinde yer alan bir haber, Türkiye İsrail ilişkilerinde gelinen son durumu ortaya koydu.

Resim

Habere göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, Kurtlar Vadisi'yle ilgili rahatsızlığını bildirmek üzere çağırdığı Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Oğuz Çelikkol ile görüşmesinde gazetecilerin ısrarına rağmen tokalaşmadı ve ardından İbranice "Onun bizden daha aşığıda oturduğunun görülmesini istedik" ifadesini kullandı. İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili Ayalon'un bu tavrının utanç verici olduğunu ve iki ülke arasındaki ilişkileri germekten başka bir işe yaramayacağını belirtti.

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi, Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’u, dün makamına davet ederek Kurtlar Vadisi dizisinden dolayı protestolarını ileten İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’un, olayın ağırlığını artırmak için Channel 2 ve Channel 10 televizyonlarını da özel olarak davet ettiğini öne sürdü.

Gazete, Bakan Yardımcısı Ayalon’un, Büyükelçi Çelikkol’la yapılan görüşmeyi kaydeden televizyon kameramanlarına bizzat emirler yağdırdığını duyurdu. Haaretz ayrıca, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun, Kurtlar Vadisi dizisinden dolayı Ankara’nın sadece uyarılmasını istediğini, ancak Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’la yardımcısı Ayalon’un tepkiyi “daha da ağırlaştırma” kararı aldıklarını yazdı.

Dışişleri Bakanı Lieberman’ın, yabancı medyada çıkan İsrail aleyhtarı haber ve görüşlere karşı saldırgan tepki verme politikasını bir kez daha gösterdiğini belirten Haaretz gazetesi, Lieberman’ın Kurtlar Vadisi nedeniyle Türkiye’ye verilen tepkiyi kasıtlı olarak artırdığını yazdı.

Başbakan Benjamin Netanyahu’nun Türkiye’yi sadece uyarmakla yetinilmesini istediğini kaydeden gazete, buna karşılık Liberman ve yardımcısı Danny Ayalon’un Türkiye’ye vurulacak “darbeyi” maksimize etme kararı aldığını bildirdi. Haaretz, Danny Ayalon’un bu amaçla, Büyükelçi Çelikkol’la İsrail parlamentosu Knesset’teki makam odasında yaptığı görüşmeye Channel 2 ve 10 kanallarını da çağırdığını belirtti.

Ayalon’un kameramanlara bizzat emirler vererek neleri gösterip neleri göstermeyeceğine dair talimatlar yağdırdığını kaydeden gazete, “Rahatsız olduğu görülen Büyükelçi alçak bir sedire oturtulmuştu. Karşısındaki üç ciddi suratlı İsrailli ise yüksek sandalyelerde oturuyorlardı. İşte Lieberman’ın milli gururu kurtarma talimatları böyle yerine getirildi” diye yazdı.

Lieberman gibi Başbakan Netanyahu’nun da anti-Semitik ve İsrail karşıtı propagandalara sert karşılık verilmesi gerektiğine inandığını ifade eden Haaretz gazetesi, “Ancak Başbakan’ın, Türk büyükelçinin medya önünde böylesine aşağılanmasını beklediği şüpheli” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet, 12 Ocak 2010
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç

İletiler: 195

Re: İsrail, Türk Büyükelçi'yi alçalttı

İletigönderen Ram » Sal Oca 12, 2010 14:47

Elçi ceketini serip otursaymış ya; kim alçak, kim yüksek o zaman belli olurdu.

İlgili dizide adı Memati olan Gürkan Uygun'un dizideki oğlu kaçırılır ve İsrail konsolosluğuna götürülür, başına kippa takılıp resmi çekilir. Bunu gören başoyuncu İsrail konsolosluğuna girip önüne çıkanı vurur.

İsrail'in bahanesi dizi olmuş; hiçbir dönemde İsrail karşıtlığı bu kadar artmadı.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Comte » Sal Oca 12, 2010 15:00

Aptalca bir tepki sergiledi Israil, yani kisacasi su an oradaki yönetimden beklenen tavir, sasilacak birsey yok.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç

"Skandal Hafif Kalır"

İletigönderen kush » Sal Oca 12, 2010 19:45

Öymen, İsrail'le yaşanan krizi değerlendirdi...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yapılan muameleyi, "Skandal hafif kelimedir. Mutlaka gerekli cevap verilmelidir" sözleriyle değerlendirdi.

Öymen, CHP Grup Toplantısı'na gelişinde gazetecilerin İsrail ile yaşanan krize ilişkin sorularını yanıtladı. İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un İsrail parlamentosundaki odasına çağırdığı Çelikkol'a uyguladığı muamelenin hatırlatılması üzerine Öymen, şunları söyledi:

''Bir taraftan bölge ülkeleri ile sıfır ihtilaf politikası derken, diğer taraftan evvelce hiç yaşamadığımız ortamlara yol açtınız. Özellikle şiddet yolunu benimseyen Hamas örgütünün sözcülüğüne soyunmanız, onların BM'de sözcülüğünü yapacağız demeniz, yalnız İsrail'de değil, mutedil Arap ülkelerinde de tepki uyandırdı. Başka ülkelerde de gerginliğe yol açtı. Diplomaside daha dikkatli olmak lazım.

Hükümete biraz daha dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz. Ama hükümetin yaptığı bu yanlışlık, Başbakan'ın yanlış tavrı, İsrail'e hiçbir zaman oradaki devletimizin temsilcisine saygıyla bağdaşmayan bir tavır sergileme hakkını vermez. Bunu son derece üzüntü verici bir tavır olarak görüyoruz.''

Devletin mutlaka gerekli tepkiyi göstermesi gerektiğini kaydeden Öymen, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir temsilcisi, dünyanın hiçbir ülkesinde hiçbir devletin yetkilisinin karşısında ikinci sınıf bir insan muamelesine tabi tutulamaz, daha aşağıda bir muameleye tabi tutulamaz'' dedi.
Bir gazetecinin 'Diplomasi geleneği açısından böyle bir muamele olabilir mi?' sorusuna Öymen, ''Büyükelçinin elini sıkmadığı anlaşılıyor. Böyle bir muamele Türkiye'nin hiçbir zaman hiçbir koşulda hiçbir hükümet zamanında hak etmediği bir muameledir. Mutlaka gerekli cevap verilmelidir'' karşılığını verdi.

Öymen, başka bir gazetecinin, ''Bu bir diplomatik skandal mıdır?' sorusu üzerine ise ''Skandal hafif bir kelimedir'' yanıtını verdi.

12.01.2010 17:41:00 Kaynak
kalbinizdeki vatan ve bayrak sevgisine selamım olsun!

ya istiklal ya ölüm!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
K. ATATÜRK 20 Ekim 1927
Kullanıcı küçük betizi
kush
Üye
Üye

İletiler: 905

Re: "Skandal Hafif Kalır"

İletigönderen Comte » Sal Oca 12, 2010 21:04

kush yazdı:Öymen "Skandal hafif kelimedir. Mutlaka gerekli cevap verilmelidir" sözleriyle değerlendirdi.

Arka planda silah alisverisleri sürerken, "gerekli cevap" ne kadar anlamli olur? Davosda verilen cevaba benzer.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç

İletigönderen Ram » Sal Oca 12, 2010 22:52

Kurtlar Vadisi senaristlerinden Bahadır Özdener, İsrail’le yaşanan kriz üzerine konuştu.

Pana Film, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde İsrail’in savaş suçu işlediği ifadesine yer verilmesinin ardından, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın, Tel Aviv Büyükelçisi’ni çağırarak, ülkesi adına duyduğu üzüntü ve rahatsızlığı dile getirmesi üzerine bir basın açıklaması yapmıştı. Dizinin senaristlerinden Bahadır Özdener, bu konuyla ilgili haber bültenlerine verdiği röportajlarda Kurtlar Vadisi hayranlarına bir de büyük müjde verdi. “Kurtlar Vadisi Filistin” filminin hazırlıklarını yaptıklarını anlatan Özdener, söyleyecekleri daha çok sözlerinin olduğunu belirtti.

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.kurtlarvadisi.com/index.php?site=news&news_id=392

Filistin'i savunmak bir bu "Özal Vefalıları"na kaldı, bir de Mazlum-Der örümcek oluşumuna... Irak mı¿? Onu zaten savunmuşlardı; hamdolsun.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Urunguj » Çrş Oca 13, 2010 1:01

Ben burada van minuts tarzı bir komedya tezgahlandığı kanısındayım. Amaç AKP iktidarının eline, popülerliğini artırmaya yarayacak malzeme vermek.

Ram'ın belirttiği gibi bu topraklarda İsrail antipatisi hiç olmadığı ölçüde artmış durumda. Eee Amerikan projesi olduğu söylenen AKP'nin bu durumdan nemalanması için, bir ülkenin intiharı tadında karar alabilen bir iktidarın herşeye rağmen desteklendiğini düşündürüyor bana. "İsrail'e diklen, oyunu artır; ama vatanın hakkında her türlü tasarrufta bulunayım" demektir bence!

Resim

Bu resimde Türk Büyükelçisi olduğu söylenen kişi benim elçim olamaz !!!

Baştan kabullenmiş aşağılanmayı!
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletiler: 222

İletigönderen maydonos » Çrş Oca 13, 2010 10:19

Bense her iki tarafinda oynadigini dusunuyorum. Neden? Dis politika baska bir sey degil. Ciddiye almamak gerekiyor. Yorum yazmaya dahi gerek yok.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Comte » Çrş Oca 13, 2010 11:11

Konu malum dizi üzerinden gidiyor ama bence o sadece bir kilif, o dizinin birisinin umrunda oldugunu düsünmüyorum. Ilk sözde anti abd/israil filmi degil, sonda olmayacak.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç

İletigönderen Mustafa Recep » Çrş Oca 13, 2010 12:07

üçüncü çuval olayı!

o büyükelçi de mal gibi bakıyor,

ne biçim diplomat bunlar,

dış işleri susak mı yetiştiriyor?
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

İletigönderen baragakal » Çrş Oca 13, 2010 12:19

Ozellikle Obama geldiginden beri ABD, Israil'le olan sorunlarda tavrini Turkiye uzerinden koyuyor. Bu yolla Obama kendi içideki Israil'le açikça papaz olmuyor, ayni sekilde Turkiye içerde ve çevrede pirim yapiyor.

Israil'in tavri Türkiye'ye degil ABD'ye, -kuklana sahip çik- demistir. Bu kadar kolay ozur dilemesinden çikan anlam açiktir. ABD gibi bir abi, AB gibi ablan varsa -ortada sen diye bisey yoktur-. Türkiye bir suredir zaten fiili olarak yoktur.
En son baragakal tarafından Prş Oca 14, 2010 2:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
baragakal
Salık Takımı
Salık Takımı

İletiler: 377

İletigönderen Başkomutan » Çrş Oca 13, 2010 13:25

Büyükelçi Çelikkol o anı anlattı

Kendisine bir oyun oynandığını söyleyen büyükelçi Çelikkol, "İbranice bilsem salonu terk ederdim" dedi.

Resim

"Kurtlar Vadisi Pusu" dizisindeki bazı sahneler tarafından İsrail Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol, hiç beklenmedik bir tavırla karşılanmıştı.

Kendisiyle tokalaşmayan İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon, Büyükelçi Çelikkol'u kendisinden daha küçük bir koltuğa oturtarak "kendince" aşağılamaya çalışmıştı.

İSRAİLLİ BAKAN TERBİYESİZLİĞİ PLANLAMIŞ!
Haberin devamı

Oğuz Çelikkol, İbranice konuşan Ayalon'un sözlerini anlamadığı için tebessüm etmek zorunda kalmıştı.

Çelikkol, İsrail'in tepki çeken tavrıyla ilgili "Canlı Gaste"ye konuştu.

Büyükelçi Çelikkol, şunları söyledi:

NEZAKET İÇİN SANIYORDUK

"Dışişleri Bakan Yardımcısı dün beni makamına davet etti. Biz ‘Nedir?’ diye telefonla konuyu sorduk. Bize verilen intiba, Bakan Yardımcısı ile daha önce tespit edilen randevunun öne alındığıydı. Bu bir tanışma, bir nezaket randevusuydu. Biliyorsunuz, ben görevime 3.5 ay kadar önce başladım. Bu ziyaretim, bir nezaket ziyareti içinde yapılacaktı. Dün telefon edildiğinde bu nezaket ziyaretinin ele alındığı söylendi.

Sorulmasına rağmen toplantıda kesinlikle Kurtlar Vadisi veya başka bir konunun gündeme gelebileceği yönünde hiçbir bilgi verilmedi.

GAYET İYİ KARŞILANDIK

Toplantı, İsrail Parlamentosu’nda oldu. Parlamento’ya gittiğimizde gayet iyi karşılandık. Birisi bizi kapıda karşıladı, yukarı kadar götürdü.

Sayın Ayalon’un Meclis’teki odasına çıktık. Kapıda sadece 1 dakikalık bir aksama oldu. Ondan sonra kapı açıldı, içeri girdik. El sıkışıldı, gayet iyi bir şekilde karşılandık. Kendisi ‘Böyle acele çağrıldığım için özür dilerim' gibi ifadelerde bulundu, iltifat etti ve ‘hoş geldin’ dedi.

YA DA KARIŞIK OTURACAKTIK

Ben hâlâ bir tanışma ziyareti için gitmiş olduğumu düşünüyordum. Küçücük bir odada üç kişilik bir koltuk vardı. Müsteşar arkadaşımla biz oraya oturduk, 4 tane de sandalye vardı. Zaten onlar 4 kişilerdi. Ya karışık oturacaktık ya da ben koltuğa oturacaktım. Koltuklar arasında 3-4 santim fark olduğunu ben fark etmedim.

İBRANİCE'Yİ ANLAMADIM

Doğrusu böyle bir şeyin gündeme getirilebileceği aklıma bile gelmedi. Daha sonra görüşme bittikten sonra o sırada fark etmedim ama müsteşar arkadaşım fark etti; gazeteci İbranice Ayolan’a bir şey söylemiş, o da çok kısa bir şekilde İbranice bir şeyler söylemiş.

Toplantı bittikten sonra Kudüs’ten Tel Aviv’e gelmeden, bunlar herhalde internet sitelerine İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından verildi. ‘El sıkışırken fotoğraf çekemezsiniz’, ‘Büyükelçi daha alçak bir koltukta oturuyor’ gibi ifadelerde bulunduğu bugünkü gazetelerde yazıyor. İbranice olduğu için bizim bunu anlamamızın imkanı yok.

CESARETİ OLSA İNGİLİZCE SÖYLERDİ

Eğer Bakan Yardımcısı bu ifadeleri İbranice değil İngilizce kullanmak cesaretini gösterebilseydi kendisine gerekli cevabı anında verirdik. Bakan Yardımcısı bunları İngilizce söylemek cesaretini gösteremediği gibi tercüme etmek nezaketini de gösteremedi.

SADECE DİZİYİ KONUŞTUK

Dizi hakkında üzüntülerini belirttiler, dizide bazı sahnelerin kendilerini rencide ettiğini söylediler. Ve dizi dışında başka hiçbir şey konuşulmadı.
BANA PUSU KURDULAR

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcı Danny Ayalon ile yaptığı görüşmede kendisine pusu kurulduğunu söyledi.

CNNTurk’e konuşan Büyükelçi Çelikkol, Ayalon ile görüşmesi sırasında olağan dışı herhangi bir şeyin farkına varmadığını, ancak daha sonra İsrailli bakanın İbranice ne söylediğini haberlerden izlediğinde kendisine bir pusu hazırlanmış olduğunu anladığını ifade etti.

İşte Çelikkol’un açıklamaları:

“Danny Ayalon her zaman Türkiye dostu bir kişiydi. Ben tamamıyla Türkiye dostu birinin daveti üzerine gittim. Parlamento binasındaki görüşme öncesi sadece 1 dakika bekletildim. Çok sıcak bir ortamda karşılandım. El sıkışıktık."

“Sonra ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisi konusundaki rahatsızlıklarını ilettiler ve odadan dostane şekilde ayrıldık.

“Ancak görüşme sırasında Ayalon’un foto muhabirleriyle İbranice çok kısa bir konuşması oldu. Muhabirlere heralde, 'Yeterince fotoğraf aldınız' şeklinde bir ifadede bulundu diye düşündüm.

“Özellikle alçak koltukta oturtulduğum intibası almadım. Hatta onlar iskemlede otururken, ben daha rahat olduğu için koltukta oturtuldum diye düşündüm.

"Ancak daha sonra Ayalon’un görüşmede İbranice ne söylediğini öğrenince olanların tamamen bir pusu olduğunu anladım."

OYUN OYNANDI

Hatta Sayın Bakan Yardımcısı’na ‘İçeride çok basın var’ dedim. Kendisinin cevabı da ‘Türkiye gibi büyük bir ülkenin büyükelçisisiniz, basının ilgi göstermesi normaldir’ oldu. Tamamen bir oyun oynandığı kesin.

KOLTUĞA KENDİM OTURDUM

Bütün bu olayın patlamasına sebep olan İbranice ifadeleri, benim biraz daha alçak bir koltukta oturduğum filan gibi bunlar gerçek değil. Odaya giren herkes bunun gerçek olmadığını tespit edebilir. Dediğim gibi, ben kimse tarafından oturtulmadım, odaya girdiğim zaman üçlü koltuğa biz yöneldik.

TÜRK BAYRAĞI OLMAMASI NORMAL

Bir büyükelçinin, dışişleri bakanlığındaki bir toplantıya gittiği zaman Türk bayrağı konması gibi zaten bir adet yoktur. Bir İsraill Milletvekili ve Bakan Yardımcısı’nın odasında da İsrail bayrağı olması gayet normaldir.

BİLSEM TERK EDERDİM

İbranice bilseydim odayı terk ederdim. Hiçbir kimse Türk Büyükelçisi’ni daha aşağı bir yere oturmak gibi bir ifade kullanılamaz.

3-4 SANTİM DAHA ÜSTÜN MÜ YAPIYOR?

Zaten bu son derece saçma bir olay; bir koltuk ile öteki arasında 3-4 santim fark olması, Bakan Yardımcısı’nı daha üstün bir duruma mı sokuyor?

BÖYLE BİR MİZANSENE RASTLAMADIM

2000-2004 yılları arasında Şam’da görev yaptım. Abdullah Öcalan, Şam’dan atıldıktan sonra görevime gittim. Atina’da da görev yaptım. O dönemde Türk-Yunan ilişkilerinde çok zor dönemler yaşanmıştı. 35 senelik diplomatlık hayatımda böyle mizansen davranışı hiç yaşamadım.

İLKEL KAFA DÜŞÜNÜR ANCAK

O küçücük odada nereye oturulacağı, sandalyenin mi yüksek olduğu, koltuğun, sandalyenin markası filan ancak ilkel bir kafanın düşünebileceği hususlar olduğunu söylemek zorundayım. Bugün İsrail basının da bu olaya gösterilen tepkinin ve İsrailli dostlarımızdan Türkiye ile İsrail ilişkisi geliştirmek için çalışan birçok insandan özür için aldığımız faks, telefon ve mektuplar dün yapılan olayın çirkinliğini ortaya koyması bakımından bizim için de ilginç bir gelişme oldu.”
i.haber

İsrail'den resmi özür geldi

Resim

İsrail'den beklenen özür geldi. Yazılı özür metni Dışişleri Bakanlığı'na biraz önce ulaştı...

İsrail’le “alçak koltuk” krizinde Tel Aviv hükümetinin resmi özür metni Türkiye'ye ulaştı. Şimdi Dışişleri Bakanlığı, yazılı metni inceliyor. Ankara'nın özürle ilgili tutumu bu incelemeden sonra belli olacak.

Hürriyet Gazetesi'nden Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre ilişkileri yumuşatmaya yönelik ilk adım, skandala imza atan Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’dan geldi.

Ayalon dün akşam bir açıklama yayınlayarak, “Türkiye’de İsrail’e dönük saldırılarla ilgili protestom halen geçerli… Ancak yabancı büyükelçileri aşağılamak benim yöntemim değildir ve gelecekte pozisyonumu daha kabul edilebilir diplomatik yollarla göstereceğim” dedi.

Ancak, karışık ifadeler taşıyan bu açıklama, Ankara’da tam bir “özür” olarak algılanmadı. Bunun üzerine, bizzat İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu devreye girdi. İsrail Başbakanlığı bu sabah erken saatlerde bir bildiri yayınladı.

GÜL NET TAVIR KOYDU
Cumhurbaşkanı Gül, "İsrail ile yaşanan diplomatik kriz nedeniyle sorun akşama kadar çözülmezse büyükelçi yarın döner. Ne yaptığını bilmez bir adamın işi ama İsrail'i bağlar..." dedi.

Netanyahu adına yayınlanan bildiride, “Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon’un tepkisini belli etmek için daha uygun diplomatik yollar kullanması gerektiği” belirtildi.

Bildiride, Türkiye’nin beklediği kilit cümle ise hemen ardından geldi:

“İsrail Başbakanı, Ayalon’un özür dilemesinden memnuniyet duymaktadır.”

Böylece İsrail devleti, Türk Büyükelçi Oğuz Çelikkol’a yapılan skandal uygulama konusunda özür dilendiğini, “en üst düzeyde” ifade etmiş oldu.

ANKARA İNCELİYOR

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Ayalon'un açıklamasını yeterli bulmadı. Netanyahu'nun açıklamasının orijinal metni Ankara'ya az önce ulaştı.

Özürle ilgili tutum da orijinal metin incelendikten sonra netleşecek. Ankara'da bugünkü açıklamaların ardından şimdi gözler Savunma Bakanı Ehud Barak'ın ziyaretine çevrildi.

Kaynaklar, Barak'ın Türkiye'de vereceği mesajların kritik önem taşıdığını belirtiyor. Çelikkol, bu ziyaret nedeniyle Ankara'ya geliyor. Geri dönüp dönmeyeceği ise tamamen Barak'ın buradaki değerlendirmelerine bağlı.

“PROTESTO HAKLI”

Diğer yandan Netenyahu’nun bildirisinde ilginç bir unsur daha vardı.

İsrail Başbakanı, Ayalon’un Türkiye’ye yönelik bu protestoyu gerçekleştirmekte “haklı” olduğunu da vurguladı. Sadece, Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın “bu haklı tepkisini gösterirken, izlediği yöntemin yanlış olduğu” da kaydedildi.

internethaber

Yahudi düşünce kuruluşu demişti ki "..AKP iktidarı içerde zayıflıyor.Dış politikada başarı gerek!.. "
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 2297

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Oca 13, 2010 23:01

İsrail ve Yahudiler, Erdoğan'ın, İslâm dünyasının lideri olmasını istiyor!

İsrail’deki skandalı duyunca ilk tepkim, “Kaybetmezsek bulduk” şeklinde oldu! Sorumlu Yazıişleri Müdürümüz Muhsin Küçük bu sözü çok kullanır.

Aslında Davos’ta Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın omuzu da dürtülmüştü. Hem de bir gazeteci tarafından. Şimdi ise büyükelçinin şahsında Türkiye ve Türk Milletine hakaret edildi.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın Türk Büyükelçisi’ni davet ederek aşağıda oturtması, görüşmede Türk bayrağı bulundurmaması, üstelik İbranice konuşarak, gazetecilere “Bu fotoğrafı çekin” demesiyle başlayan kriz, Tayyip Erdoğan’a “İslam Dünyasının Nobeli” denilen Kral Faysal ödülü verileceğinin açıklanması ile aynı güne denk geldi.

Bu bir tesadüf olabilir mi?

* * *

Davos’taki “one minute” krizinden bir ay önce İsrail’in Jerusalem Post gazetesinde Herb Keinon, “Üst düzey yetkililer, Erdoğan’ın ülkede yükselen laik muhalefet karşısında meşruiyetini sağlamlaştırmak için yüksek profilli bir uluslararası diplomatik başarıya ihtiyaç duyduğunu söyledi” diye yazmıştı. Bu bilgiyi gazeteci Herb Keinon’a veren İsrail Başbakanı Ehud Olmert idi. Hem de Tayyip Erdoğan ile görüştükten hemen sonra!

BM Genel Sekreteri Ban-Ki Moon da Erdoğan’a, “Ortadoğu’da liderliğinize ihtiyaç var” diye sesleniyordu!

Yine Avrupa Musevi Kongresi Başkanı Besnainou, Türkiye’de Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül ile görüştükten sonra “Erdoğan’ın, İslam dünyasının sözcüsü olması gerekiyor” demişti.

Ehud Olmert, bakanlarını, “Türkiye aleyhine konuşmayın” diye uyarıyordu!

Türkiye Başbakanı, İsrail Cumhurbaşkanı’na alenen “katil” dediği halde susuyorlardı!

Fakat İsrail’de bu politikayı hazmedemeyenler, ülkenin gururu zedelendi düşüncesiyle Türkiye’den intikam almak istiyordu. Son olarak İsrail hükümetinin Türkleri suçlaması bir şeyler olacağını gösteriyordu.

* * *

Diğer taraftan “Büyük Ortadoğu Projesi, Türkiye’nin dış politika ilkelerine uygun. ABD ile birlikte hareket ediyoruz. Amacımız İslâm ülkelerine özgürlük ve demokrasi getirmek. Olumsuz bir tablo çıkarsa İran’a kapılarımızı kapatmak zorunda kalırız” diyen de Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül idi.

Tayyip Erdoğan da aynı projenin eş başkanlığını üstlenmişti.

Projenin mimarı MOSSAD idi. Türkiye’yi ortadan kaldırmayı, yerine Ortadoğu federasyonu kurmayı öngören ABD-İngiltere-İsrail ortak yapımı Büyük Ortadoğu projesi, Yemen olayında görüldüğü gibi bütün hızıyla uygulamadadır.

Erdoğan’ın her yıl İstanbul’da topladığı Uluslararası Yatırım Danışma Konseyi üyeleri, daha çok ABD ve İngiltere merkezli şirketlerin başkanlarından oluşuyor ve bunların da çoğu Yahudi’dir. Bu toplantılarda Türkiye’de hangi sektörün kime satılacağına karar verilmektedir!

Gül, Çankaya Köşkü’nde İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres onuruna verdiği yemekte yaptığı konuşmada da İsrail’in güvenliği ve tanınmış sınırlar içinde yaşama hakkına sahip olmasının, Türkiye’nin Ortadoğu politikasının değişmez önceliklerinden olduğunu söylemiştir.

* * *

Türkiye’nin İsrail ile kapışması, Tayyip Erdoğan’ın bütün İslâm ülkelerinde yıldızlaşmasını sağladı. Hatta “Mısır’da Mübarek’in karşısında aday olsa Tayyip Erdoğan seçilir!” deniliyor. İşte İsrail ile başlatılan kavganın asıl sebebi bu sonucu elde etmek içindi. BOP eş başkanlığını sürdürmek için bu türde vukuatlara ihtiyaç var!

Tabii olay çok çirkin. Büyükelçinin hemen çekilmemesi ise tam bir rezalet!

Arslan BULUT / YENİÇAĞ, 14 Ocak 2010
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen soma45 » Prş Oca 14, 2010 0:20

Elçi neden kuzu gibiydi!!?

Bendeniz İsrail’i idare edenlerin Allahsızlığına, Kitapsızlığına kızarım ama, devletlerine sahip çıkmalarına da hayranımdır.. İsrail’e yan gözle bakanın gözünü, şeytanın hötüne girse bile bulup oyarlar...
Düşünün “Kandil” onların düşmanı olsaydı, şimdiye kadar çoktan “Kandil dağı düz ova” oluvermişti..
İşte bu yüzden “İsrail’e parmak” atacaksan, arkanı da sağlama alacaksın!..
Davos’ta “çakarken” yüreğimizin yağı erimişti de, Yahudi bekledi bekledi “yüreğimizi elimize” veriverdi!.
Al sana “one minute”, bozdur bozdur harca!..
Hiç üstüme alınmam, bu “kazık” Türk Milletine mi, yoksa adres iktidarın başına mı, iyice düşünülmeli..
Komplo uzmanı Mossad, kimi tezgaha getireceğini ve ortaya çıkacak faturayı ölçüp biçmiştir!.. Elçi “Türkiye elçisi mi, yoksa AKP elçisi mi!!?” kabul edilmiştir, ne dersiniz?!
O elçinin İsrail’de işi ne, adam tam bir “kibarcık”, gönder onu Japonya’ya herkes rahat etsin!..
Mossad’dan bozma Bakan tezgahı kurmuş. ‘Ankara’lıyı önce kapıda bekletiyorlar.. Bu oflaya poflaya odaya giriyor, kameralar çekiyor uyanamıyor!! O sedire oturtuyorlar, karşısına tepesine dikiliyorlar, gözüne İsrail bayrağını sokuyorlar, bizimki sıkıntıdan sırıtıyor ama eli ayağı düşmüş!.
Be adam, insan en azından “Davos”u hatırlar!..
Tayyip ne yapmıştı?!.
Senin başbakanın madem çakıyor, sen de kafa kaldırsana!!
Yok “monşer” diplomat takılıyor..
Ve gol..!
Bütün bunlar bizim gördüklerimiz, ayranımızı kabartan manzaralar..
Peki aslında neler oluyor?!
Gördüklerimizin altında ne var?!.
Yani bu Orta Doğu çukurunda Türkiye ve İsrail kapışıyor mu!!?
Böyle bir enerji zenginliğinin üzerinde taht kurma peşindeki ABD bu “ikiliye” kapışma izni(!) verir mi? Yani “okun yaydan çıkması” gibi bir durum mu var, yoksa “oyun içinde oyunun” bir göstermelik kavgası mı bu?!
İsrail’e çaktığından beri, Arap aleminin gönüllerinin sultanı Tayyip mi, Tayyip...
(Fransa’nın varoşlarında bile Arap göstericiler, ellerinde Tayyip posterleri ile slogan atıyorlarsa..)
Peki Tayyip kiminle canciğer müttefik?!
ABD ile.. (Kendileri ABD Yahudi lobisinden ödüllüdür..)
ABD, Arap alemine en iyi mektubu nasıl yazar?!!
Şimdi değerli okurlar..!
Daha geçenlerde, “yardım heyeti” Mısır üzerinden binbir meşakkatle Gazze’ye girdi.. Nasıl girdi?!.
Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde...
Öyle mi?.. Eğri oturup doğru konuşalım, işin içerisinde ABD-İngiliz parmağı olmasa, o ekibi oraya İsrail sokar mıydı?!
Gazze fatihleri hiç alınganlık göstermesin, olayın aslı nedir ona bakıyoruz..!
Diyelim ki, yazdıklarımız komplo teorisi ve “tepkiler-eylemler” harbi..
Eee ne olacak, Türkiye İsrail’le savaş mı edecek?!
Öyle ya karşılıklı “one minute” devam ederse, sonu ne?!
Herhalde Türkiye, Suriye’ye altıncı orduyu kurar, İsrail de Akdeniz’e gemi çıkarır!..
ABD de seyreder!..
Ama -Türkiye- Tayyip’in İsrail’i parça pincik edeceği kesindir..
Tayyip’in nesi var?.. Vadisi!!
Hani o vadideki Tom Miks bozması süperbücür!..
Bir zamanlar delikanlı sokak çocuğu iken, sonradan zamana uyup Amerikan peşmergesi gibi devşirilen, para aldığı mekana göre film çeviren uydu anten!.. Bunları İsrail üzerine bir saldın mı tamam, Mossad’ı tam alnından vurur evel Allah’ın izniyle!..
Yiğitlik kolay da..
Silahı, cephaneyi İsrail’den alıyorsun, parayı, krediyi de..
Naaber!!?

YENICAG 14-01-10
Behiç KILIÇ
“Milleti kurtaracak, yine milletin kendi iradesi ve azmidir. Manda kabul edilemez!”
Kullanıcı küçük betizi
soma45
Üye
Üye

İletiler: 298

İletigönderen İL-BARS » Prş Oca 14, 2010 1:11

Bunların Ağababaları, Hocaları Erbakan her dakika İsrail'e sallardı. Ama bir bakıyorsunuz, İsrail ile her türlü anlaşmalar(Hepside İsrail lehine) onun dönemnde onaylanmış, imzalanmış.

Sözümona İsrail'e düşman olanlar, Türk Milleti'nin ve Devleti'nin şerefi söz konusu olunca bu yaşanan rezalete göz yummak ve bundan iç politikada yararlanmak gibi acizce işlere bile tevessül ettiler. Açılım ile düşen oylarını, akıllarınca böyle kazanacaklar. Bizans Entrikalarıyla iktidara sahip olacaklarını zannedenler, aldanırlar ve büyük kumar oynarlar.
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye

İletiler: 135

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x