Aslinda Ecevit doneminde aldiklari yaralarin sonucu bu hale gelmis olabilirler mi?Cunku o donemlerde Anadolunun 5 ilinde ne kadar Ataturkcu aAevi varsa Suni Turk milliyecilerine temizletilmek istenmisti.Tarihi iyi analiz etmeliyiz.Boyle bilimsel olmayan sirf onlar hakim diye ortaya cikmak ne derece dogru bilemiyorum.Bu arada Alevi oldugum sanilmasin..Yillarca oyle oldugum sanilarak ayrimciliga ugradim.Ama onemsemiyorum.Insan olmak onemli olan. dogru, duzgun, adam gibi adam olmaya calismak.herkese kolay gelsin.
maydonos,açıkçası Ecevit döneminde aldıkları yaralardan Ecevit'i sorumlu tutuyormuşsun gibi bir his var içimde.Ülkücü katillerin yedikleri haltların suçlusu neden Ecevit olsun?Bunu anlamadım,eğer yanlış anlamışsam hatamı düzelt lütfen.
Bilimsel olmayan sırf onlar hakim diye ortaya çıkmak diye nitelediğin benim anlattıklarım ve bunların da bilimsel olup olmadığının analiz metodu nedir?Neticede son derece net biçimde bildiğim gerçekler var.Madem öyle al sana başka bir örnek vereyim.Yaşadığım ilçe olan Bahçelievler CHP İlçe Başkanlığı.30 senedir bir Alevi yurttaşımız gider,çbürü gelir.Arada Alevi olmayan adaylar çıkar fakat onlar hemen saf dışı bırakılır.Şimdi ben bu kadar yakından,içinden ve net biçimde bildiğim gerçekleri hangi bilimsel yöntemle inceleyeyim maydonos hanım kardeşim?
Ben CHP'de Aleviler görev almasın demiyorum.Aksine CHP'de Aleviler,Sünniler,ateistler,teistler,varsa budistler,zerdüştler,puta tapanlar yani herkes görev alsın.Ama herhangi bir mezhebin ya da etnik kökenin kaddrolaşması olmasın.Kadrolar dahil oldukları mezhebin,etnik kökenin,siyasi fraksiyonun görüşleri için değil CHP için yani ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ İÇİN mücadele etsinler.
Ah be bezgin,haklısın da kısa vade de çözüm de görünmüyor.
Alperen,sadece Emre Kongar değil.Atatürkçü olarak bildiğimiz,tanıdığımız pek çok kişi bilinçli ya da bilinçsiz olarak sosal demokrasiyi savunurlar.Pek çoğunun sosyal demokrasi tanımı da birbirinden farklılıklar gösterir.Bunun nedeni sosyal demokrasinin ortaya çıktığı andan itibaren farklı coğrafyalarda birbiriyle zıt yollar izlemesidir.
Örneğin Bolşevik Devrimi'ni gerçekleştiren Rus devrimcilerinin kurduğu partinin adı Rus Sosyal Demokrat İşçi Partisi'ydi.Buna karşılık Rosa Lüksemburg ve arkadaşlarının yapmak istedikleri eylemleri engelleyen,bastıran partinin adı da Almanya Sosyal Demokrat Partisi'dir.Bu örnekleri çoğaltabiliriz ama neticede sosyal demokrasi için bir önceki mesajımda söylediğim EMPERYALİZMİN SOSYALİZMİ HANÇERLEMEK İÇİN YARATTIĞI GARABET tanımımın arkasındayım.Sol bir ideoloji gibi görünerek solun devrimci,mücadeleci ve hedefe gitmek için gerekli olan agresif yanını tamamen törpüleyen ve sermaye ile anlaşma yolunu tercih eden içi romantik ideallerle süslenmiş bir sistemdir sosyal demokrasi.
Kemalizm ile uyuşması kesinlikle mümkün değildir çünkü KEMALİZM her şart altında vazgeçilemeyecek 6 İLKE'ye sahiptir.Oysa ki günümüzde çoğunluğunu sosyal demokrat iktidarların oluşturduğu Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin sözde üyeliği için en önemli engel olarak bazen açıktan,bazen üstü örtülü her zaman hedefinde olan işte o 6 ilke ve dolayısıyla KEMALİZM'dir.Senin de çok güzel kısa ve öz söytlediğin gibi sosyal demokrasi ılımlı kapitalizmdir.Biz ne kapitalist olmalıyız,ne de sosyalist.Aynı şekilde bu 2 sisteme tamamen karşı da olmamalıyız ama 2 sistemin de olumlu yönlerini alıp uygulamalıyız.Tıpkı KEMALİZM'in yaptığı gibi.6 ilkeyi incelediğimizde yarısının Kapitalist e yarısının da Sosyalist düşünce ile bağlantılarını fark edeceksiniz.
İsmet İnönü'nin Ortanın Solu tabiri günümüze yaklaştıkça SOSYAL DEMOKRAT CHP şekline dönüştürülmüştür.Ama yine bir temel ve üstüne inşa edilmeye çalışan yapı ile uyum sorunu vardır.Ben bir KEMALİST olarak zaten şu sistem veya bu sistemi Türkiye'nin şartlarına uygundur veya değildir diye sınıflandırmam.Çünkü benim için yegane geçerli sistem KEMALİST SİSTEM'dir.ATATÜRK'ün sağlığı boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nde uygulanan EKONOMİK,SİYASİ,SOSYAL POLİTİKALARIN TAMAMIDIR.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.