İşte CHP'yi karıştıran kadın

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Mar 03, 2009 23:53

GöktürkMehmet, ben konuyu yanlış anlamadım. ÇetinTaş'a alevilik hakkında suçlamalarda bulunmadım. Sadece CHP teşkilatındaki alevilerle ilgili söylediklerini abartılı buluyorum. Biraz empati kursak ne olur o insanlar yıllar sonra muktedir olma şansı yakalıdılar ve bunu da değerlendirmek istiyorlar. İnan ki bu oran çok düşüktür. Bunu her türlü inanca, kültüre sahip gruplarda yapıyor. Yani demek istediğim alevilerin yaptıkları kimsenin gözüne batmasın. Bunların doğruluğu ya da yanlışlığı hakkında kesin bir fikre sahip değilim. Bunları Türk demokrasisine bakarak konuşmak gerekir.

Birşey daha eklemek istiyorum madem konu alevilik, ülke olarak onlardan vergi alıyor musun alıyorsun, onları her türlü sağıyor musun sağıyorsun. O zaman neden onların inançlarına saygı göstermiyorsun, onların ibadet yerlerine karışıyorsun. Alevilikte Türk inatçılığı, Türk kültürüne bağlılık ve Hz.Ali sevgisi olduğu için inançlarına daima sahip çıkacaklardır.

Lütfen aleviler hakkında bir fikir edinmek istiyorsanız bir Cemevine gidin. Gördüğünüz şeylere eminim ki çok şaşıracaksınız. Bu düşünceleriniz yüzünden çok pişman olacaksınız. Giderseniz bir daha böyle temelsiz savlarda bulunmazsınız.

Amacım bu konuda insanların dikkatini çekmekti. Bunu ÇetinTaş'ı ve onun gibi düşünenleri kastederek söylememiştim. Maksadım farklıydı ama siz yanlış anladınız. Şahsımda kimseyi suçlamak, küçük düşürmek, hakaret etmek yoktur. Siz bu konularda bilgi sahibi olabilirsiniz ancak toplum yeteri kadar bilgi sahibi değil. Sizi rencide ettiysem özür dilerim. Böyle düşüneceğinizi tahmin etseydim o yazıyı yazmazdım. Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen termO » Çrş Mar 04, 2009 0:17

Arkadaşlar yapmayın nolur,bugün Alevi yurttaşlar Chp'yi oy olarak desteklemeseler Chp'nin hali ne olurdu? Din,dil,ırk,mezhep,renk ayrımcılığı yapılmamalı ama alevilere de diğer kesimler gibi eşit muamelede bulunulmamalı.Ben İzmir'liyim,ve önümüzdeki seçimlerde İzmir'deki bazı alevi örgütleri chp'yi desteklemeyeceklerini açıkladılar.Çünkü chp her seçim öncesi alevilerden çeşitli vaatlerle oy istemekte fakat seçim sonrasında ise alevileri doğal seçmeni olarak gördüğü için bu vaatlerini unutmakta,basit-gereksiz hatta komik açılımlar yaparak oy kazanacağını zannetmektedir.Bunun ne kadar yanlış olduğunu seçim sonrası göreceğiz.
Kaldı ki İzmir chp'nin en güçlü olduğu illerden birisi ve Türkiye'nin en büyük şehirlerinden birisi,adeta simge durumunda bir yer.Eğer Chp burayıda kaybederse sadece bir büyüksehiri kaybetmiş olmayacak,tüm moralini-gücünü ve saygınlığını da kaybedecektir.Gerçi son yıllarca chp iyice erimeye başladı,eski Chp ile şimdiki Chp arasında o kadar çok fark var ki...
Chp'li kimi arkadaşlar bile alevilere böyle bakmaya başlamışsa bu üzücü bir durumdur...Eğer bugün Chp yüzde 20 civarı sabit bir oy alabiliyorsa bunun en az yarısınını alevi yurttaşlara borçludur.
Kullanıcı küçük betizi
termO
Üye
Üye

İletiler: 12

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Mar 04, 2009 9:39

Göktürkmehmet,başta canım babacığım olmak üzere pek çok yakınım,akrabam yıllardır CHP örgütlerinde çalışıyorlar.Dolayısıyla kesin ifadelerimin nedenleri yıllardır onlardan duyduklarım,öğrendiklerim ve birlikte yaşadıklarımdır.

Zafercem kardeşim,kesinlikle alınman ya da darılman için bir şey yazmadım,inan bana.Ama tartıştığımız konunun da ciddi ve önemli olduğu düşüncesindeyim.Ve bir kesimin yaptığı tutuculuğa,adam kayırmaya,mezhepçiliğe ve hemşehriciliğe karşı çıkarken başka bir kesimin yaptığı benzer hareketlere karşı çıkmazsak kendimize olan saygımızdan şüphe etmemiz gerekir.

termo,Alevi yurttaşların CHP'yi oyları ile desteklemeleri onların inandığı dünya görüşüne en yakın partinin CHP olmasındandır.Onların her türlü sorunu ile tüm memnuniyetsizliklere ve eleştirilerine rağmen tek ilgilenen partinin CHP olmasındandır.Bu onların CHP'ye rest çekmesini,çeşitli Alevi dernekleri aracılığı ile oy vermeyeceklerini açıklamalarını haklı kılmaz.Dolayısıyla sadece Alevilerin değil herhangi görüşten insanların oy verdikleri partiden daha sonra oy verdikleri için ayrıcalık talep etmek hakkı yoktur düşüncesindeyim.
Ayrıca Alevi yurttaşların sayısı kimilerine göre 15,kimilerine göre 20 milyon.Kaba hesapla 7,5 ile 10 milyon civarı bir Alevi oyu sözkonusu.Son seçimlerde CHP'nin aldığı oy miktarı nedir?7 milyon 317 bin 808.Bu rakamlar üzerinde konuşacak çok şey var ama ben düşünmeyi tercih ediyorum.

Urumchi,teşekkür ederim.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen maydonos » Çrş Mar 04, 2009 10:07

Kisisel dusuncem su, boyle bir gelisim varsa chp icinde bunun sebepleri olmali.Inanmiyorum sirf iktidar icin boyle bir yapilanma icinde olduklarina.Varsa da bu radikallesmenin bir nedeni olmali.Simdi zaman icerisindeki sosyal olaylari iyi takip etmek gerekiyor.Cunku kabul etmesi zor olsada Anadolu Turklugunu ve gelenegini surdurmeyi basaran Alevi Turkmenlerine zarar verilmemesi gerekiyor.Aslinda Ecevit doneminde aldiklari yaralarin sonucu bu hale gelmis olabilirler mi?Cunku o donemlerde Anadolunun 5 ilinde ne kadar Ataturkcu aAevi varsa Suni Turk milliyecilerine temizletilmek istenmisti.Tarihi iyi analiz etmeliyiz.Boyle bilimsel olmayan sirf onlar hakim diye ortaya cikmak ne derece dogru bilemiyorum.Bu arada Alevi oldugum sanilmasin..Yillarca oyle oldugum sanilarak ayrimciliga ugradim.Ama onemsemiyorum.Insan olmak onemli olan. dogru, duzgun, adam gibi adam olmaya calismak.herkese kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen bezgin » Çrş Mar 04, 2009 17:01

CHPyi karistiran kadin!

Korsan kaset furyasinda Erkin Korayin söyle bir toplama kasedini yapmislardi. "Erkin Koray Meyhanede. Hic cikmadi ki!"

Erkin Baba emeginin calinmasindan cok, kasede verilen isme kizmisti, kissadan hisse.

Mansetin devaminda:
Ne zaman karismadi ki?

CHP karisti basligi en favori gazete basligidir, ana haber bülteni klasigidir.

http://www.google.com/search?q=%22chp+karisti%22

Neden? Cünkü duygusal bir halkiz, dramayi, entrikayi severiz. Bu özelligimizi bilen Deniz Baykal gibi uyanik siyasetciler yüzyillarca bu özelligimizi kullanarak koltuklarini korudular.

CHPde su an tartisilmayan, üzerinde fikir üretilmeyen, felsefesini kaybetmis üc sey nedir?

1. Cumhuriyet
2. Halk
3. Parti

CHP karismismis. Peh.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen AlpereN » Çrş Mar 04, 2009 17:34

sosyal demokrasi batı emperyalizminin sosyalizmi hançerlemek için yarattığı bir garabettir.CHP'nin halka yabancılaşmasının en önemli sebebi de işte bu sosyal demokrasi tercihini yapmasıdır.Fakat partiyi kuran ATATÜRK olduğu için ve çimento ile sosyal demokrasi harcı birbirine uymadığı için sosyal demokrat bir parti de olamamıştır CHP.

Sosyal Demokrasi Avrupa emekçileri için aslında büyük kazanım olmuştur.AB emekçileri bu konuda evrensel değil bireyci yaklaştıkları için Sosyal Demokrasi onların işlerine gelmiştir.Ve bu konuda Avrupa Burjuvazisi ile uzlaşmışlar sömürüden pay almışlardır ve almaktadırlar.
Benim merak ettiğim konu ise Çetin abi, Liberal Demokrasi ile Kemalizm kesinlikle uyuşmaz bu zaten tartışmasızdır.Ama Emre Kongar gibi Sosyal Demokratlar Kemalizmi Sosyal Demokrasi olarak yorumlarlar.Yalnız senin söylediğin ise Sosyal Demokrasi ile Kemalizmin kesinlikle uyuşmadığıdır.
Sosyal Demokrasiyi Ilımlı Kapitalizm olarak düşünürsek, Devletçi ve Halkçı olan ama Özel Mülkiyeti reddetmeyen kamu yararına kısıtlayan, toplumun çıkarını temel alan Kemalizm Sosyal Demokrasi olmuyormu? Sosyal Demokrasi Batıda Burjuva Demokrasisi olarak gelişmiştir bu doğrudur.Ama Türkiyede durum farklı,Kemalizmin Devlet Sosyalizmi olduğunu düşünürsek bile bu Sosyal Demokrasi olmuyor mu?
Şöylede bir soru sorulabilir Kemalizmin İktisadi Politikası tam olarak nedir?
Rotası Sosyalizm midir?
Sosyal Demokrasi midir?
Türkiyenin şartlarına uygu Kapitalizm midir? yoksa
Türkiye şartlarına uygun Sosyalizm midir?

bence bu soruları ayrıntılı olarak düşünmeli ve cevaplamalıyız.Ben henüz daha askerliğini bile yapmamış bir genç için Çetin abi senin ve sitedeki büyüklerimin yorumlarını,düşüncelerini merak ediyorum.Ve düşünce ufkuma yeni şeyler katcağını düşünüyorum.Bence bunu çok iyi tartışmalı,iyi analiz etmeli ve 21.yy'da Kemalizmi gerektiği şekilde ele almalı ve gerçekleştirmeliyiz.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Çetin Taş » Çrş Mar 04, 2009 20:14

Aslinda Ecevit doneminde aldiklari yaralarin sonucu bu hale gelmis olabilirler mi?Cunku o donemlerde Anadolunun 5 ilinde ne kadar Ataturkcu aAevi varsa Suni Turk milliyecilerine temizletilmek istenmisti.Tarihi iyi analiz etmeliyiz.Boyle bilimsel olmayan sirf onlar hakim diye ortaya cikmak ne derece dogru bilemiyorum.Bu arada Alevi oldugum sanilmasin..Yillarca oyle oldugum sanilarak ayrimciliga ugradim.Ama onemsemiyorum.Insan olmak onemli olan. dogru, duzgun, adam gibi adam olmaya calismak.herkese kolay gelsin.

maydonos,açıkçası Ecevit döneminde aldıkları yaralardan Ecevit'i sorumlu tutuyormuşsun gibi bir his var içimde.Ülkücü katillerin yedikleri haltların suçlusu neden Ecevit olsun?Bunu anlamadım,eğer yanlış anlamışsam hatamı düzelt lütfen.
Bilimsel olmayan sırf onlar hakim diye ortaya çıkmak diye nitelediğin benim anlattıklarım ve bunların da bilimsel olup olmadığının analiz metodu nedir?Neticede son derece net biçimde bildiğim gerçekler var.Madem öyle al sana başka bir örnek vereyim.Yaşadığım ilçe olan Bahçelievler CHP İlçe Başkanlığı.30 senedir bir Alevi yurttaşımız gider,çbürü gelir.Arada Alevi olmayan adaylar çıkar fakat onlar hemen saf dışı bırakılır.Şimdi ben bu kadar yakından,içinden ve net biçimde bildiğim gerçekleri hangi bilimsel yöntemle inceleyeyim maydonos hanım kardeşim?
Ben CHP'de Aleviler görev almasın demiyorum.Aksine CHP'de Aleviler,Sünniler,ateistler,teistler,varsa budistler,zerdüştler,puta tapanlar yani herkes görev alsın.Ama herhangi bir mezhebin ya da etnik kökenin kaddrolaşması olmasın.Kadrolar dahil oldukları mezhebin,etnik kökenin,siyasi fraksiyonun görüşleri için değil CHP için yani ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ İÇİN mücadele etsinler.

Ah be bezgin,haklısın da kısa vade de çözüm de görünmüyor.

Alperen,sadece Emre Kongar değil.Atatürkçü olarak bildiğimiz,tanıdığımız pek çok kişi bilinçli ya da bilinçsiz olarak sosal demokrasiyi savunurlar.Pek çoğunun sosyal demokrasi tanımı da birbirinden farklılıklar gösterir.Bunun nedeni sosyal demokrasinin ortaya çıktığı andan itibaren farklı coğrafyalarda birbiriyle zıt yollar izlemesidir.
Örneğin Bolşevik Devrimi'ni gerçekleştiren Rus devrimcilerinin kurduğu partinin adı Rus Sosyal Demokrat İşçi Partisi'ydi.Buna karşılık Rosa Lüksemburg ve arkadaşlarının yapmak istedikleri eylemleri engelleyen,bastıran partinin adı da Almanya Sosyal Demokrat Partisi'dir.Bu örnekleri çoğaltabiliriz ama neticede sosyal demokrasi için bir önceki mesajımda söylediğim EMPERYALİZMİN SOSYALİZMİ HANÇERLEMEK İÇİN YARATTIĞI GARABET tanımımın arkasındayım.Sol bir ideoloji gibi görünerek solun devrimci,mücadeleci ve hedefe gitmek için gerekli olan agresif yanını tamamen törpüleyen ve sermaye ile anlaşma yolunu tercih eden içi romantik ideallerle süslenmiş bir sistemdir sosyal demokrasi.

Kemalizm ile uyuşması kesinlikle mümkün değildir çünkü KEMALİZM her şart altında vazgeçilemeyecek 6 İLKE'ye sahiptir.Oysa ki günümüzde çoğunluğunu sosyal demokrat iktidarların oluşturduğu Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin sözde üyeliği için en önemli engel olarak bazen açıktan,bazen üstü örtülü her zaman hedefinde olan işte o 6 ilke ve dolayısıyla KEMALİZM'dir.Senin de çok güzel kısa ve öz söytlediğin gibi sosyal demokrasi ılımlı kapitalizmdir.Biz ne kapitalist olmalıyız,ne de sosyalist.Aynı şekilde bu 2 sisteme tamamen karşı da olmamalıyız ama 2 sistemin de olumlu yönlerini alıp uygulamalıyız.Tıpkı KEMALİZM'in yaptığı gibi.6 ilkeyi incelediğimizde yarısının Kapitalist e yarısının da Sosyalist düşünce ile bağlantılarını fark edeceksiniz.

İsmet İnönü'nin Ortanın Solu tabiri günümüze yaklaştıkça SOSYAL DEMOKRAT CHP şekline dönüştürülmüştür.Ama yine bir temel ve üstüne inşa edilmeye çalışan yapı ile uyum sorunu vardır.Ben bir KEMALİST olarak zaten şu sistem veya bu sistemi Türkiye'nin şartlarına uygundur veya değildir diye sınıflandırmam.Çünkü benim için yegane geçerli sistem KEMALİST SİSTEM'dir.ATATÜRK'ün sağlığı boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nde uygulanan EKONOMİK,SİYASİ,SOSYAL POLİTİKALARIN TAMAMIDIR.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Çrş Mar 04, 2009 21:17

Cetin Tas arkadas, Sari sol diye bir kavram gelistirmisti sayin Ecevit.O donemde iskenceden gecenlerin haddi hesabi yok.Sola en buyuk darbeyi o donemde maalesef Ecevit vurmustur.Aslinda cok buyuk tesadufler varda burada acmayayim simdi.Ecevitin misyonu cok iyi arastirilmali sahsi dusuncem..Biraz arastirmani rica ederim.Mhp de bu donemde ozellikle tasaron gorevi yapmistir.Alevilerin tek siginagi chp olmustur bu donemde ve sonrasinda.Iyiki chp vardi.Alevi Turkmen topluluguna sahip cikmislardir.Umit ederim Alevi kesim dejenere edilmez.Evet eger boyle bir olusum var ise bencede haklisin o zaman.Taraf tutma ve adam kayirma iyi bir sey degil burada hem fikrim..Umit ederim bu olumsuzluklar duzelir ve bolunmeler yasanmaz.Ben sahsen tum Ataturkculerin birlesmesi tarafindayim..Birde boyle bir bolunme dusunmek dahi istemiyorum.
Su an sen icinde yasadigin icin daha iyi bilirsin.Ben zaten araliklarla gelebiliyorum.Uzaktan gazel okumasi kolay tabi.Babam daha cok ilgili ve o sag olsun o yasina ragmen ilgileniyor.Ondan aliyorum haberleri.Nasil bu hale gelmis bence arastirilmasi gerekir.Yine soyluyorum gercek nedenlerinin ve bu asiri taraftar orgutlenmenin engelleyecek bir mekanizma olusturulmali.Ben ne Alevi nede Suni oldugum icin olaylara sizin acinizdan bakamiyorum.Ama hangi taraf bu ayrimciligi yapiyorsa konusulup halledilmeli.Parti ici demokrasi neden saglanamiyor onuda anlamis degilim zaten.Babam da Maltepe ye gidiyor ve cok daginiklar her kafadan bir ses cikiyor diyor..Umit ederim duzelir.Toparlanirlar. kolay gelsin..Saygilar..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Çetin Taş » Prş Mar 05, 2009 10:04

maydonos kardeşim,sondan başlayayım,ben de senin gibi ne Alevi ne de Sünniyim.Dini inancım yok benim.
Alevilik inancı ilginçtir belki Anadolu'da Türkmen dini inancı olarak gelişti ama neticede bugün Anadolu'da milyonlarca Alevi Kürt vatandaşımız da var.
Ben inan CHP'de Kürtçülük yapan Aleviler'den de henüz bahsetmedim.
Mevzu inan ki çok karışık ve sağlam kafayla,sağlıklı bir şekilde üzerinde düşünülüp yapıcı fakat aynı zamanda da radikal tavırlarla çözülmelidir bizzat CHP içinde.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x