CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "Bizde şaşkınlık içinde izledik. Otobüse binmek istedi, kapıyı açtık içeriye aldık. Kıymet abla biz de daha önce aday olmuş bir kişiydi"
Tekin, "Bir provokasyon var ancak bunun arkasında kimler var çözemedik. Eşinin bize söylediği 3 gün akp belediye başkanıyla görüştüğü ve akp seçim ofisine gittiği... Nimet ablanın nasıl böyle bir provokasyona alet olduğunu anlamadık. Eğer rakip parti yaptıysa onlara da yapıştıramıyorum" diye konuştu.

İSTANBUL Bağcılarda seçim çalışması yapan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlunun otobüsüne binen çarşaflı bir kadın olay çıkardı. Nahoş görüntüler TVlerde CHPliler çarşaflı bir kadını AKPli, provokatör diye tartaklayıp çarşafını açmaya kalktı diye yansıdı. Müdahalenin ardından gözlüğü çıkarılan kadının, 1999 seçimlerinde CHPden milletvekili aday adayı olan Kıymet Özgür olduğu anlaşıldı. Uzun yıllardır CHPli olan Kıymet Özgürün gerçekte modern giyimli ve başı açık olduğu da ifade edildi.
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, yaşanan olayın perde arkasını VATANa şöyle anlattı: Kemal Beyle birlikte Bağcılarda seçim çalışması yapıyorduk. Kemal Bey bazı semtlerde otobüsün üstünden halka konuşma yapıyordu. Bu sırada bir çarşaflı hanımın otobüse binmek istediğini gördüm. Arkadaşlara Yardımcı olun, otobüse alın diye söyledim. Otobüse aldık. Doğru Kemal Beyin yanına gitti. Kendisini öptü. Size güveniyoruz dedi. O sırada Kemal Bey yine kısa bir konuşma yapacaktı. Çarşaflı Hanım, Ben de sizinle beraber görüneyim dedi. Programı bozmayalım. Sonra bakarız dedik. Kemal Bey konuştu. Otobüs hareket etti. Bu sırada bir taşkınlık yaşandı. Arkadaşlardan biri, A bu bizim Kıymet Abla diye bağırdı. Baktık ki gerçekten bizim Kıymet Hanımmış. Çok aktif bir partilidir. 1999da milletvekili aday adayımız olmuştu. Hatta 5 gün önce İl Binasına gelip bizi ziyaret etti. Neden böyle bir şey yaptığını gerçekten ben de anlayamadım. Çok şaşırdım. Bir süre sonra arkadaşlarımız çok ilginç bir bilgiye ulaştı. Kıymet Hanım 3 gün önce AKPli Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ile görüşmüş. Bu görüşmenin ardından böyle bir olayın meydana gelmesini çok anlamlı buluyorum.
İşte kendi kaleminden Kıymet Özgür
1944 yılında Razgrad / Bulgaristan'da dünyaya geldim.
İlk - orta öğrenimimi Razgrad'ta tamamladım.
Lise öğrenimimi Türk Pedagojisi olarak yapmak istedim; fakat 2. sınıftan terk ettim.
Bulgaristan Hükümetine ait et işletmesinde sorumlu yönetici olarak 10 yıl görev yaptım.
1989 yılında Türkiye'ye turist olarak geldim. kendi işyerim olarak, kartonpiyer üzerine çalıştım.
Daha önceden almış olduğum eğitimler ve iş tecrübem nedeniyle kendime ait olan işyerimin yönetim organizasyonunu ve muhasebe işlerini kendim yürüttüm.
Evli ve 2 çocuk annesiyim....
kaynak.1
kaynak.2