İşte CHP'yi karıştıran kadın

Genel & Güncel Konular

İşte CHP'yi karıştıran kadın

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Mar 02, 2009 17:58

CHP'nin Bağcılar mitinginde yaşanan çarşaflı kadın krizinin etkileri sürüyor.

CHP'yi karıştıran kadının kimliğinin yarattığı soru işaretlerine şimdi de eşinin iddiaları eklendi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "Bizde şaşkınlık içinde izledik. Otobüse binmek istedi, kapıyı açtık içeriye aldık. Kıymet abla biz de daha önce aday olmuş bir kişiydi"
Tekin, "Bir provokasyon var ancak bunun arkasında kimler var çözemedik. Eşinin bize söylediği 3 gün akp belediye başkanıyla görüştüğü ve akp seçim ofisine gittiği... Nimet ablanın nasıl böyle bir provokasyona alet olduğunu anlamadık. Eğer rakip parti yaptıysa onlara da yapıştıramıyorum" diye konuştu.



Bağcılar’da çarşaflı bir kadın Kılıçdaroğlu’yla konuşma yapmasına izin verilmeyince ortalık karıştı. Gözlüğü çıkarılan kadın CHP’li çıktı. İl Başkanı Tekin, “1999’da aday adayımızdı. Üç gün önce AKP’li Belediye Başkanı’yla görüştüğünü öğrendik. Ardından bunun olması garip” dedi.

İSTANBUL Bağcılar’da seçim çalışması yapan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun otobüsüne binen çarşaflı bir kadın olay çıkardı. Nahoş görüntüler TV’lerde “CHP’liler çarşaflı bir kadını ’AKPli, provokatör’ diye tartaklayıp çarşafını açmaya kalktı’ diye yansıdı. Müdahalenin ardından gözlüğü çıkarılan kadının, 1999 seçimlerinde CHP’den milletvekili aday adayı olan Kıymet Özgür olduğu anlaşıldı. Uzun yıllardır CHP’li olan Kıymet Özgür’ün gerçekte modern giyimli ve başı açık olduğu da ifade edildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, yaşanan olayın perde arkasını VATAN’a şöyle anlattı: “Kemal Bey’le birlikte Bağcılar’da seçim çalışması yapıyorduk. Kemal Bey bazı semtlerde otobüsün üstünden halka konuşma yapıyordu. Bu sırada bir çarşaflı hanımın otobüse binmek istediğini gördüm. Arkadaşlara ’Yardımcı olun, otobüse alın’ diye söyledim. Otobüse aldık. Doğru Kemal Bey’in yanına gitti. Kendisini öptü. ’Size güveniyoruz’ dedi. O sırada Kemal Bey yine kısa bir konuşma yapacaktı. Çarşaflı Hanım, ’Ben de sizinle beraber görüneyim’ dedi. ’Programı bozmayalım. Sonra bakarız’ dedik. Kemal Bey konuştu. Otobüs hareket etti. Bu sırada bir taşkınlık yaşandı. Arkadaşlardan biri, ‘A bu bizim Kıymet Abla’ diye bağırdı. Baktık ki gerçekten bizim Kıymet Hanım’mış. Çok aktif bir partilidir. 1999’da milletvekili aday adayımız olmuştu. Hatta 5 gün önce İl Binası’na gelip bizi ziyaret etti. Neden böyle bir şey yaptığını gerçekten ben de anlayamadım. Çok şaşırdım. Bir süre sonra arkadaşlarımız çok ilginç bir bilgiye ulaştı. Kıymet Hanım 3 gün önce AKP’li Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ile görüşmüş. Bu görüşmenin ardından böyle bir olayın meydana gelmesini çok anlamlı buluyorum.”


İşte kendi kaleminden Kıymet Özgür

1944 yılında Razgrad / Bulgaristan'da dünyaya geldim.

İlk - orta öğrenimimi Razgrad'ta tamamladım.

Lise öğrenimimi Türk Pedagojisi olarak yapmak istedim; fakat 2. sınıftan terk ettim.

Bulgaristan Hükümetine ait et işletmesinde sorumlu yönetici olarak 10 yıl görev yaptım.

1989 yılında Türkiye'ye turist olarak geldim. kendi işyerim olarak, kartonpiyer üzerine çalıştım.

Daha önceden almış olduğum eğitimler ve iş tecrübem nedeniyle kendime ait olan işyerimin yönetim organizasyonunu ve muhasebe işlerini kendim yürüttüm.

Evli ve 2 çocuk annesiyim....

kaynak.1

kaynak.2
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Mar 02, 2009 21:05

Dün sıcağı sıcağına hem çeşitli internet sitelerinde ve hem de çeşitli(çoğu bildik)televizyon kanallarında ''bakın işte CHP'nin çarşaf açılımı aha budur''diyen yavşaklara bu haber kapak olsun.Ortada bir provokasyon olduğu kesin.Çok şey yazarım da gerek yok.

Netice siyaset dünyanın her yerinde siyaset ve burası da Türkiye.Böyle olunca dünün modern görünümlü Bulgaristan göçmeni Kıymet hanımı,bugünün çarşaflı Kıymet teyzesi olabiliyor.

Neyyyysseee....Bakalım İstanbul'u kim alacak?Bakalım 2. iddianame ne zaman gündeme sunulacak?Bakalım TSK(Türkiye'nin Sessiz Kuvvetleri)ne zaman kendisine karşı yapılan hakaretlere,komplolara,saldırılara hakkı ile karşılık verecekler?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Mar 02, 2009 21:29

Çetin Taş, olayın provokasyon olduğu kadının Kemal Kılıçdaroğlu'na nedensiz tepkisinden belli. Ne olursa olsun CHP'li yetkililer bu provokasyona gelmemeliydiler. Olayı daha sakin karşılamalıydılar.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Mar 02, 2009 21:46

zafercem,tabi ki daha sakin karşılamalıydılar ama bazen işler istenmeyen şekilde gerçekleşebiliyor.

Bu kadın gerçekten de aday gösterilmeyeceğini öğrenince açık açık ''sizi rezil edeceğim''diyen bir kadın.Orda tepki gösterenler bu kadını tanımışlar.Kadına ''Sen Kıymet abla mısın?''demişler,kadın ısrarla yüzünü göstermeyip ''hayır''demiş.Bu sırada Kılıçdaroğlu'na karşı ettiği sözler ve orada bulunan kameramanların kameraları çalıştırmaları üzerine ister istemez kadını tanıyan partililer heyecanlanmışlar.Ve o hoş olmayan,zorla çarşafı çıkartıyormuş şeklinde izlediğimiz görüntüler ortaya çıkmış.Aslında bu Kıymet hanım çarşaflı,kapalı bir hanım değilmiş.Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bunları böyle -miş'li geçmiş zaman anlatıyorum çünkü olayın aynen böyle gerçekleştiğini öğrendim.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Mar 02, 2009 22:08

Çetin Taş, söylediklerinin tamamına katılıyorum. Ancak senin, benim gibilerin bunu bilmesi birşey değiştirmiyor. Önemli olan CHP'nin bu olay yüzünden kamuoyundaki imajı. CHP bu konuda haklı olabilir ama ne yazıkki CHP'nin kendini anlatamama sorunu var. Kendini dindar diye lanse eden medyada, dindarlıkla pek alakaları yok ama neyse, bu olay farklı anlatılıyor. Yok kadının çarşafı zorlan açılmış, yok kadın darp edilmiş bir sürü yalan yanlış şeyler. Onlar da gerçeğin farkında ama mevzuyu böyle kullanmak işlerine geliyor. Bir de Kıymet Özgür gibi şantajcıları CHP'de barındırmamak gerekiyor. Gün gelir bugünkü gibi partiye zarar vermeye çalışırlar. Bu olay umarım CHP'ye ders olmuştur.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Mar 02, 2009 22:33

zafercem,CHP ile ilgili düzeltilecek,düzeltilmesi gereken pek çok şey var.Keşke sadece Kıymet Özgür olayı olsa.
Daha önce hiç tartışıldı mı Güncel Meydan'da bilmiyorum ama tartışılmadıysa da tartışmaya açayım o zaman.CHP'nin bir başka ve bence derinden derine en büyük sıkıntısı ALEVİLİK!!
Evet,Alevilik!CHP'nin Genel Başkanlık hariç tüm kademeleri(aslında Deniz Baykal'dan bile şüphelenmeye başladım son zamanlarda)Alevilerin denetimi altında.İlçe başkanları,il başkanları,belediye başkanları,milletvekilleri araştırdığınızda çoğunlukla Alevi.Bir ilçenin başkanı Alevi ise yerine gelecek olan başkan da yine Alevi oluyor.Aynı şey il başkanlıkları için de sözkonusu.İl genel meclisi üyelikleri için de,ilçe belediye meclisi üyelikleri için de.

Bu yazdıklarımdan kimse beni ALEVİ DÜŞMANI sanmasın!Böyle bir şey yok.Ama bizler nasıl ki AĞLAKZADE tarikatının devletin kurum ve kuruluşlarını,siyasi partileri ele geçirmesinden rahatsızsak,nasıl ki Süleymancılık tarikatının ve Sünnici Şeriatçıların yine devletin kurum ve kuruluşlarını ele geçirmelerinden rahatsızsak ATATÜRK'ün partisi olan CHP'de de inceden inceye bu ALEVİCİLİK yapılmasına aynı şekilde karşı olmalıyız.CHP KEMALİSTlerin partisi olmalıdır,ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNE İNANANLARIN partisi olmalıdır.Dinli-dinsiz,Alevi,Sünni ayrımı olmadan ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ'ne yürekten inanan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının partisi olmalıdır.Ama bu parti ne yazık ki yıllar içinde ALEVİCİ bir yapıya bürünmüştür.

Her türlü bağnazlığa,her türlü tutuculuğa,her türlü ırkçılığa,dinciliğe karşıyım,karşı olmalıyız.Sadece ve sadece ATATÜRK'e olan bilimsel ve akılcı bağlılık bizim karşı olamayacağımız,aksine yanında olduğumuz gerçeklik olmalıdır.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen maydonos » Pzt Mar 02, 2009 22:38

Cetin Tas sence chp sosyal demokrat bir parti mi?bence oncelikle bu tartisilmali.
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53

İletigönderen Ram » Pzt Mar 02, 2009 23:11

Çetin, CHP Alevi vatandaşlarımıza ayrıcalık (kayırmacılık) yapıyor yıllardır, bu yönd söylediklerinde haklısın Fakat bunun nedeni Alevilerin yoğun talebi değil, CHP'nin politikası diye düşünüyorum.

İlkesiz, ahlâksız ve kayırmacı bir parti olarak gördüğüm ve Gazi Paşa'nın devrim oluşumunun ismini kullanan bu parti daha ne kadar soytarılara yer verecektir¿?

Diyelim ki, yukarıdaki haberde görülen çarşaf giymiş kadın, su katılmamış bir kışkırtmacı olsun; ağzından tükürükler saçarak küfreden ve kadını orasından-burasından çekiştirerek, sövüp-sayarak kameralara âdeta izlence veren soytarılar ne olacak peki¿?

Orada iri kıyım biri gözüme çarpıyor. Hani yaptığının tasvip edilmezliği bir yana, nasıl bir ahmak ki, partisini küçük düşüreceğini bile bile -bilmemesi imkânsız- orada bu kışkırtmaya âlet oluyor, hem de nasıl âlet oluyor.

Çetin, gel CHP'yi basalım, genel başkan olarak seni başa geçirelim. Bundan başka çare varsa o da olur tabii...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen maydonos » Pzt Mar 02, 2009 23:21

Cok guzel bir oneri :!: Hadi bakalim kolay gelsin.
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Mar 02, 2009 23:35

Çetin Taş yazdı:zafercem,CHP ile ilgili düzeltilecek,düzeltilmesi gereken pek çok şey var.Keşke sadece Kıymet Özgür olayı olsa.
Daha önce hiç tartışıldı mı Güncel Meydan'da bilmiyorum ama tartışılmadıysa da tartışmaya açayım o zaman.CHP'nin bir başka ve bence derinden derine en büyük sıkıntısı ALEVİLİK!!
Evet,Alevilik!CHP'nin Genel Başkanlık hariç tüm kademeleri(aslında Deniz Baykal'dan bile şüphelenmeye başladım son zamanlarda)Alevilerin denetimi altında.İlçe başkanları,il başkanları,belediye başkanları,milletvekilleri araştırdığınızda çoğunlukla Alevi.Bir ilçenin başkanı Alevi ise yerine gelecek olan başkan da yine Alevi oluyor.Aynı şey il başkanlıkları için de sözkonusu.İl genel meclisi üyelikleri için de,ilçe belediye meclisi üyelikleri için de.

Tamamen yanlış biliyorsun. Deniz Baykal, alevilerin denetimi altında değildir. Bunu neye dayanarak söylüyorsun? Deniz Baykal'dan şüphelenmene gerek yok o alevilerden pek hazzetmez. Deniz Baykal partiyi Kürt, Alevi diye dışlamasaydı bugün CHP'nin oyu %35'in altına düşmezdi. Bahsettiğin ilçelerde baskın nüfus alevi olduğu için belediye başkanları, il başkanları, milletvekilleri alevidir. Emin olabilirsin ki bu seçilen kişilerin oranı hayli düşüktür. Sen Türkiye olarak aleviyi dışlamışsın bırakta onlar böyle var olabilsinler. Osmanlı'dan beri zulüm gördükleri için birbirlerine tutunarak yaşamaya çalışıyorlar. Yaşanılan süreç onları haklı gösteriyor. Ülkemizde her başı sıkıştığımızda alevilik bu ülkenin modern yüzü diyoruz o halde onların siyasette bizi temsil etmesine müsaade edelim.

Çetin Taş yazdı:Bu yazdıklarımdan kimse beni ALEVİ DÜŞMANI sanmasın!Böyle bir şey yok.Ama bizler nasıl ki AĞLAKZADE tarikatının devletin kurum ve kuruluşlarını,siyasi partileri ele geçirmesinden rahatsızsak,nasıl ki Süleymancılık tarikatının ve Sünnici Şeriatçıların yine devletin kurum ve kuruluşlarını ele geçirmelerinden rahatsızsak ATATÜRK'ün partisi olan CHP'de de inceden inceye bu ALEVİCİLİK yapılmasına aynı şekilde karşı olmalıyız.CHP KEMALİSTlerin partisi olmalıdır,ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNE İNANANLARIN partisi olmalıdır.Dinli-dinsiz,Alevi,Sünni ayrımı olmadan ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ'ne yürekten inanan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının partisi olmalıdır.Ama bu parti ne yazık ki yıllar içinde ALEVİCİ bir yapıya bürünmüştür.

Senin alevi düşmanı olmadığını tahmin edebiliyorum. Aleviler bu ülkenin gözüne battığı için herkesin gözüne çöp batabiliyor. CHP'de alevicilik yapılmıyor. Parti sana niye alevici görünüyor biliyor musun, vatansever sünni vatandaşlarımızın birçoğu partiye ihanet etmiş, partiyi satmıştır. Geriye cumhuriyete, Atatürk'e, rejime sadık alevi nüfus ve sünni nüfus kalmıştır. Cumhuriyet mitinglerine yüzbinlerce alevi katılmıştır. Bunu göz ardı edemezsin.

Birşey daha eklemek istiyorum madem konu alevilik, ülke olarak onlardan vergi alıyor musun alıyorsun, onları her türlü sağıyor musun sağıyorsun. O zaman neden onların inançlarına saygı göstermiyorsun, onların ibadet yerlerine karışıyorsun. Alevilikte Türk inatçılığı, Türk kültürüne bağlılık ve Hz.Ali sevgisi olduğu için inançlarına daima sahip çıkacaklardır.

Lütfen aleviler hakkında bir fikir edinmek istiyorsanız bir Cemevine gidin. Gördüğünüz şeylere eminim ki çok şaşıracaksınız. Bu düşünceleriniz yüzünden çok pişman olacaksınız. Giderseniz bir daha böyle temelsiz savlarda bulunmazsınız.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

İletigönderen bezgin » Sal Mar 03, 2009 0:24

Arkadaslar yapmayin etmeyin gözünüzü seveyim. Deniz Baykalin sorunlarin etrafindan dolasmaya yönelik siyaset tarzi bizi de bozuyor.

Ilkeler ve uygulamalar yönünden su CHPye bir bakalim. Atatürkün emaneti, her Türkiye Cumhuriyeti vatandasinin dogal üyesi oldugu partimizde ne kadar cumhuriyer, ne kadar halk, ne kadar toplum (sosyal), ne kadar demokrasi kaldi? Yoksa alevi orani suymus, basörtülü, tarikatci orani buymus, bunlar derinlerdeki sorunlari görmemizi engelleyen ve bizzat Deniz Baykal ve etrafindaki Amerikanci güclerin ekmegine yag süren yapay tartismalardir.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 1394
Kayıt: Prş Eki 30, 2008 1:35

İletigönderen Oğuz Kağan » Sal Mar 03, 2009 0:26

"Şov öyle olmaz, böyle olur"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bağcılar ziyaretindeki 'çarşaflı kadın' CHP üyesi Kıymet Özgür olayı HABERTÜRK'e anlattı.

Uzun süredir CHP'li olduğunu söyleyen Özgür şöyle devam etti: "İlçede siyaset yapılmıyordu. Hesap yapılıyordu. Parti toplantıları yapılamıyor. Bunu defalarca İl Başkanlığına ilettim. Gürsel Tekin'den iki defa randevü istedim. Söz veriyor, gerisini getirmiyor. Ankara'ya haber verdim. Hiç dikkat etmediler. Seçimler yaklaştı Belediye Başkan adayı bulamıyorlar."

Bağcılar İlçe Başkanı Zeki Çetin'in yalan söylediğini öne süren Özgür, kimliğini saklamadığını belirtti.

Özgür, "Söylediklerimi inkar ediyorlar. Çünkü basın yoktu. Son çare olarak oraya gittim. Bazısı açılır da şov yapaar. Ben de kapanıp da şov yaptım. Baykal çarşaf açılımıyla şov yaptı ya. Öyle olmuyor şov. ben de böyle şov yaptım. " diye konuştu.

BAYKAL: BU İŞİN İÇİNDE BİR İŞ VAR

Bu arada CHP lideri Deniz Baykal olayla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: ''İstanbul'da seçim çalışmalarını başarıyla sürdüren ve Başbakan Erdoğan'ın da uykularını kaçıran Anakent Belediye Başkan adayımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsü içinde ve dışında meydana gelen olaylar çok üzücü, üzücü olduğu kadar düşündürücü ve anlamlıdır. Kuşkusuz işin içinde iş de vardır, olabilir. Bu üzücü, anlamlı ve düşündürücü olayı da perde arkası ne olursa olsun, kadına ve medyaya şiddet uygulamaya kalkışıldığı için kınıyorum.''



HABERTÜRK
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

İletigönderen Çetin Taş » Sal Mar 03, 2009 21:47

Maydonos kardeşim,sosyal demokrasi batı emperyalizminin sosyalizmi hançerlemek için yarattığı bir garabettir.CHP'nin halka yabancılaşmasının en önemli sebebi de işte bu sosyal demokrasi tercihini yapmasıdır.Fakat partiyi kuran ATATÜRK olduğu için ve çimento ile sosyal demokrasi harcı birbirine uymadığı için sosyal demokrat bir parti de olamamıştır CHP.Ama bence bunu ayrıca tartışalım maydonos kardeşim çünkü bu Alevilik konusunda ki tartışmanın daha da derinleşmesini istiyorum.

Ram kardeşim,sağolasın.Keşke senin gibi,benim gibi adamlar CHP'nin başına geçebilse.O günleri görürüz umarım.Kadına hayvan gibi tepki gösteren o iri kıyım ve arkadakiler ise ne yazık ki yurdumuzun gerçeği Ram kardeşim.Akıllı adamın yapacağı bir tepki miydi o gösterdikleri:?Tabi ki hayır!!

zafercem kardeşim.Alevilik konusunda oldukça fikir sahibiyim,oldukça bilgiliyim.Pek çok Alevi arkadaşım var.Pek çok kez cemevine gittim.Alevilik inancının bizlere özellikle son 50 senedir dayatıldığı gibi İslamiyet'in bir dalı,kolu olduğuna da inanmıyorum.Aksine Tğürklerin şamanizmden geleneklerini fazlasıyla içinde barındıran ve bunu İslami inançlarla harmanlayan bir Anadolu dini olduğunu düşünüyorum.Zorlarsak Müslümanlığın Anadolu yorumu da diyebiliriz.Sanırım bu da apayrı bir tartışma konusu.Gelelim asıl tartıştığımız konuya.

Alevilere tarih boyunca zulümler yapılması,baskılar uygulanması tabi ki aklı başında hiçbir Türk vatandaşı tarafından doğru ve haklı bulunmaz.Ama bu yapılan zulümler ve haksızlıklar da Alevilerin CHP yönetimini kuşatmalarını,il-ilçe-kasaba-nahiye-köy örgütlerini abluka altına almalarını haklı kılmaz.Nasıl ki Sünnici dayatmalara veya Ağlakzadenin devlet kurum ve kuruluşlarını ele geçirmesine karşı çıkmak vatansever her Kemalist'in boynunun borcu ise Atatürk'ün partisinin de ALEVİCİ bir kuşatma altına alınmasına karşı çıkmak aynı borçtandır düşüncesindeyim.Bu seçimlerden sonra bana göre bu çok geç kalmış tartışma yapılmalıdır.

Mesele hakkında yüzeysel değil derinliğine bilgi sahibiyim zafercem arkadaşım.O kadar ki 2 hafta önce Gürsel Tekin'in(bak o da Alevidir,tıpkı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Alevi olduğu gibi) neden istifa etmek istediğini ve son an da istifadan vazgeçtiğini biliyorum.Sen biliyor musun?Bilmediğini kabul edip anlatayım.

CHP'de pek çoklarının sandığının aksine örgüt geneline Deniz Baykal hakim değildir.Aleviler ve tabi Aleviler'den kastetiğim Alevi Dayanışması birinci etkin güçtür CHP içinde.Baykal pek çok kararı alırken onların ciddi muhalefeti ile karşılaştı bu zamana kadar.Bu belediye seçimlerinde özellikle İstanbul'da genel merkez yani Baykal her seçimde aday olan çoğunluğu Alevi olan adayların yerine hem yeni yüzler olsun ve hem de bu yeni yüzlerin bazıları da Sünni olsun istedi.Oysa ki Gürsel Tekin pek çok Sivaslı'ya çoktan il genel meclisi üyelikleri sözü vermişti.Son anda genel merkezden böyle bir baskı gelince bunu blöf olarak değerlendirdi Gürsel Tekin ve çoğunluğu yine Alevi olan il yönetiminin de desteği ile genel merkeze istifa resti çekti.Tabi ki genel merkez geri adım attı.
Bunları bu seçimlerde genel merkezin desteği ile il genel meclisi adayı olacağını düşünen ama Gürsel Tekin engeline takılan bir yakınımızdan ve yine partinin çeşitli teşkilatlarındaki yakınlarımızdan biliyorum.

Senin şu söylediğin Alevilerin çoğunlukta olduğu il,ilçeler de Alevi başkanların seçildiği iddian ise her bakımdan sakat ve yanlış bir düşünce.Farzedelim ki haklısın,bir ilde ya da ilçede Aleviler çoğunlukta,o zaman Alevi başkan mı seçmeliyiz?Peki bu mantıkla Sünnilerin çoğunlukta olduğu başka bir ilde Sünnileri mi başkan seçeceğiz?Bu yapılan mezhepçiliğin ta kendisi olmuyor mu?Peki nerede kaldı laiklik,Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık?

Ki öyle değil,bak kesin olarak bildiğim ilçeleri sayayım.Üsküdar,Bağcılar,Bahçelievler,Bakırköy,Beşiktaş,Kadıköy ilçe başkanları hep Alevi kökenli yurttaşlarımızdan.Neden yahu?

zafercem arkadaşım ve bu platformdaki diğer arkadaşlarım.En ufak bir Alevi düşmalığım,Alevilere karşı bir kinim yok.Bundan emin olun lütfen.Tıpkı en ufak bir Sünni düşmanlığım,dinsiz ya da ateist düşmanlığım olmadığı gibi.Ama bizler eğer ATATÜRK ilke ve devrimlerine bağlı aydın ve vatansever insanlarsak her türden tutuculuğa karşı çıkmalıyız.Nasıl ki bu ülkede Süleymancı,Nakşibendi,Nurcu gibi mezhepçilikler sakıncalı,yanlış ve tehlikeli ise Alevicilik'te sakıncalı,tehlikeli ve yanlıştır.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye
 
İletiler: 2354
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 22:02

İletigönderen Urumchi » Sal Mar 03, 2009 22:32

Çetin Taş yazdı:Maydonos kardeşim,sosyal demokrasi batı emperyalizminin sosyalizmi hançerlemek için yarattığı bir garabettir.CHP'nin halka yabancılaşmasının en önemli sebebi de işte bu sosyal demokrasi tercihini yapmasıdır.Fakat partiyi kuran ATATÜRK olduğu için ve çimento ile sosyal demokrasi harcı birbirine uymadığı için sosyal demokrat bir parti de olamamıştır CHP.Ama bence bunu ayrıca tartışalım maydonos kardeşim çünkü bu Alevilik konusunda ki tartışmanın daha da derinleşmesini istiyorum.

Ram kardeşim,sağolasın.Keşke senin gibi,benim gibi adamlar CHP'nin başına geçebilse.O günleri görürüz umarım.Kadına hayvan gibi tepki gösteren o iri kıyım ve arkadakiler ise ne yazık ki yurdumuzun gerçeği Ram kardeşim.Akıllı adamın yapacağı bir tepki miydi o gösterdikleri:?Tabi ki hayır!!

zafercem kardeşim.Alevilik konusunda oldukça fikir sahibiyim,oldukça bilgiliyim.Pek çok Alevi arkadaşım var.Pek çok kez cemevine gittim.Alevilik inancının bizlere özellikle son 50 senedir dayatıldığı gibi İslamiyet'in bir dalı,kolu olduğuna da inanmıyorum.Aksine Tğürklerin şamanizmden geleneklerini fazlasıyla içinde barındıran ve bunu İslami inançlarla harmanlayan bir Anadolu dini olduğunu düşünüyorum.Zorlarsak Müslümanlığın Anadolu yorumu da diyebiliriz.Sanırım bu da apayrı bir tartışma konusu.Gelelim asıl tartıştığımız konuya.

Alevilere tarih boyunca zulümler yapılması,baskılar uygulanması tabi ki aklı başında hiçbir Türk vatandaşı tarafından doğru ve haklı bulunmaz.Ama bu yapılan zulümler ve haksızlıklar da Alevilerin CHP yönetimini kuşatmalarını,il-ilçe-kasaba-nahiye-köy örgütlerini abluka altına almalarını haklı kılmaz.Nasıl ki Sünnici dayatmalara veya Ağlakzadenin devlet kurum ve kuruluşlarını ele geçirmesine karşı çıkmak vatansever her Kemalist'in boynunun borcu ise Atatürk'ün partisinin de ALEVİCİ bir kuşatma altına alınmasına karşı çıkmak aynı borçtandır düşüncesindeyim.Bu seçimlerden sonra bana göre bu çok geç kalmış tartışma yapılmalıdır.

Mesele hakkında yüzeysel değil derinliğine bilgi sahibiyim zafercem arkadaşım.O kadar ki 2 hafta önce Gürsel Tekin'in(bak o da Alevidir,tıpkı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Alevi olduğu gibi) neden istifa etmek istediğini ve son an da istifadan vazgeçtiğini biliyorum.Sen biliyor musun?Bilmediğini kabul edip anlatayım.

CHP'de pek çoklarının sandığının aksine örgüt geneline Deniz Baykal hakim değildir.Aleviler ve tabi Aleviler'den kastetiğim Alevi Dayanışması birinci etkin güçtür CHP içinde.Baykal pek çok kararı alırken onların ciddi muhalefeti ile karşılaştı bu zamana kadar.Bu belediye seçimlerinde özellikle İstanbul'da genel merkez yani Baykal her seçimde aday olan çoğunluğu Alevi olan adayların yerine hem yeni yüzler olsun ve hem de bu yeni yüzlerin bazıları da Sünni olsun istedi.Oysa ki Gürsel Tekin pek çok Sivaslı'ya çoktan il genel meclisi üyelikleri sözü vermişti.Son anda genel merkezden böyle bir baskı gelince bunu blöf olarak değerlendirdi Gürsel Tekin ve çoğunluğu yine Alevi olan il yönetiminin de desteği ile genel merkeze istifa resti çekti.Tabi ki genel merkez geri adım attı.
Bunları bu seçimlerde genel merkezin desteği ile il genel meclisi adayı olacağını düşünen ama Gürsel Tekin engeline takılan bir yakınımızdan ve yine partinin çeşitli teşkilatlarındaki yakınlarımızdan biliyorum.

Senin şu söylediğin Alevilerin çoğunlukta olduğu il,ilçeler de Alevi başkanların seçildiği iddian ise her bakımdan sakat ve yanlış bir düşünce.Farzedelim ki haklısın,bir ilde ya da ilçede Aleviler çoğunlukta,o zaman Alevi başkan mı seçmeliyiz?Peki bu mantıkla Sünnilerin çoğunlukta olduğu başka bir ilde Sünnileri mi başkan seçeceğiz?Bu yapılan mezhepçiliğin ta kendisi olmuyor mu?Peki nerede kaldı laiklik,Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılık?

Ki öyle değil,bak kesin olarak bildiğim ilçeleri sayayım.Üsküdar,Bağcılar,Bahçelievler,Bakırköy,Beşiktaş,Kadıköy ilçe başkanları hep Alevi kökenli yurttaşlarımızdan.Neden yahu?

zafercem arkadaşım ve bu platformdaki diğer arkadaşlarım.En ufak bir Alevi düşmalığım,Alevilere karşı bir kinim yok.Bundan emin olun lütfen.Tıpkı en ufak bir Sünni düşmanlığım,dinsiz ya da ateist düşmanlığım olmadığı gibi.Ama bizler eğer ATATÜRK ilke ve devrimlerine bağlı aydın ve vatansever insanlarsak her türden tutuculuğa karşı çıkmalıyız.Nasıl ki bu ülkede Süleymancı,Nakşibendi,Nurcu gibi mezhepçilikler sakıncalı,yanlış ve tehlikeli ise Alevicilik'te sakıncalı,tehlikeli ve yanlıştır.



Tek kelime ile kusursuz bir yorum gercekten tebrikler ...
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye
 
İletiler: 259
Kayıt: Çrş Şub 25, 2009 17:46

İletigönderen İlteriş » Sal Mar 03, 2009 22:49

zafercem,
CetinTas'in ne dedigi bu kadar acikken, konuyu nasil onun nasil aleviler hakkinda bilgi sahibi olmadigina getirdin anlamadim. Bizi birarada tutan sey Kemalizm'dir. Benim en iyi arkadaslarim nedense hep aleviler oldu bu gune kadar, cunku ortalama olarak daha aydin bir kitle. Cetintas da nitekim bunu soylemis. Ote yandan CetinTas'in CHP ile ilgili iddialari ne kadar gercekci bilmiyorum, CHP teskilatlari hakkinda yeterince bilgi sahibi degilim, ve CetinTas'in benden daha cok bilgi sahibi olabilecegini teslim etmekle birlikte, nasil bu kadar emin konusabildigini de anlayamadim. Sonucta hickimsenin alninda sunni ya da alevi yazmiyor.

Ornegin CetinTas sana bir soru; "Hic sunni oldugu icin CHP'den dislanan bir Kemalist gordun mu duydun mu?"

Ote yandan kapatalim bu konuyu, ben de sunniyim, ama sunnilere sinir oluyorum ne olacak simdi? Gerci isin temeline inmek gerekirse mezhepleri gereksiz altbasliklar olarak gordugumu de belirtmeliyim.

Sonuc olarak meselemiz aydinlanma meselesidir, en aydin insan en guzel insandir, dini mezhebi ne olursa olsun.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x