İşte Deniz Feneri

Genel & Güncel Konular

İletigönderen firefinder36 » Cmt Eyl 13, 2008 19:10

hazır bu denizfeneri muhabbeti her kanalda çılgın bir sekilde haber olurken türkiyedeki denizfeneride bunu fırsat bilip bir heyetle kanal kanal gezsede açıklama yapsa iyi olur diyorum.ya da yaptıda ben mi kaçırdım...
tamam sitede bir acıklama var ama herkeste internet ve araştırma yoksulluğu var malum ülkemizde internet=msn :)
Atatürk'ün gençliğe hitabesi bir duvar süsü değil,erken uyarı sistemidir.
Kullanıcı küçük betizi
firefinder36
Üye
Üye

İletiler: 16

İletigönderen firefinder36 » Cmt Eyl 13, 2008 19:14

hatta gilda sana nediyim ben şimdi .... sendemi gildaaa :)
Atatürk'ün gençliğe hitabesi bir duvar süsü değil,erken uyarı sistemidir.
Kullanıcı küçük betizi
firefinder36
Üye
Üye

İletiler: 16

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Şub 18, 2009 12:05

İşte polis raporundaki Akman

Deniz Feneri davasıyla ilgili soruşturma raporunda, Akman’la ilgili 7 sayfa var.
Almanya’daki Deniz Feneri e.V. davasına konu olan soruşturma raporunda, RTÜK Başkanı Zahid Akman’la ilgili olarak yedi sayfa yer alıyor. Raporda, ‘Akman’ın AKP tarafından RTÜK Başkanlığı’na atandığına’ dikkat çekiliyor

Frankfurt Bölge Mahkemesi, Almanya tarihinin en büyük bağış dolandırıcılığı olan Deniz Feneri e.V. davasına adı karışan RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın peşini bırakmıyor. Milliyet’in ele geçirdiği soruşturma raporunda Akman’la ilgi olarak yedi sayfa bilgi ve suçlamalar yer aldı.

14 kişilik özel soruşturma ekibinin, “Ağır dolandırıcılık, kara para aklama, vergi ve sosyal prim kaçırma” başlığıyla verdiği raporda, ‘Akman’ın AKP tarafından RTÜK Başkanlığı’na atandığına’ dikkat çekiliyor, kuryelikleri, Almanya ve Türkiye’deki şirket ortaklık, iştirak ve yöneticilikleri anlatılıyor.

Türkiye kamuoyundaki yoğun eleştiriye rağmen görevden alınmayan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın izin vermemesi nedeniyle hakkında işlem yapılamayan Zahid Akman hakkında, Almanya’da halen 2 ayrı soruşturma yürütülüyor.

2008 tarihli soruşturma raporunun Frankfurt Bölge Mahkemesi’ne sunulmasından sonra hukuken 17 Eylül 2008’de kesinleşmiş olan Deniz Feneri e.V. kararında, adı yöneticiler arasında geçen RTÜK Başkanı Dr. Aykut Zahid Akman’a ilişkin veriler, “Deniz Feneri’nde 2. dalga” denilen diğer bir soruşturma ile OFWeG Kooperatifi dolandırıcılığı soruşturmalarında kullanılıyor. Frankfurt Savcılığı önümüzdeki aylarda, bu soruşturmalarla ilgili olarak dava açılması için başvuruda bulunacak.

Ticaretle ilişkisi şaşırttı

Frankfurt Emniyeti Mali Şube (K 31) Başkomiseri Alexander Böhm imzalı 405 sayfalık soruşturma dosyasında, “Türkiye’nin RTÜK Başkanı’nın, Almanya’da radyo televizyon faaliyeti dışındaki birçok sermaye şirketi ve kooperatifle ne işi olduğu” sorusu gündeme getiriliyor.

Dr. Aykut Zahid Akman’ın 17 Temmuz 2005’te AKP’nin önerisiyle RTÜK Başkanlığı’na atandığı anımsatılan soruşturma raporunda, zanlılar Firdevsi Ermiş, Gökhan Gürbüz, Mehmet Taşkan ile tanıklar Abdurrahim Vural ve Yusuf Kara’nın ifadelerine dayanılarak, “Dr. Akman’ın Deniz Feneri bağlantılı şirketler hiyerarşisinde üst sırada görüldüğü, şirketlerin işleri ve özel nedenlerle 2003-2005 yılları arasında sık sık Almanya’ya geldiği” bilgisine yer veriliyor.

‘Almanya’ya uğramaz oldu’

Dr. Akman’ın Deniz Feneri e.V.’den 5 yıl 10 ay hapis cezası alan Mehmet Gürhan’ın Flörsheim’deki müstakil evinde ikamet eder göründüğü ve bir dönem Euro 7 şirketinin müdürü sıfatıyla alabildiği Almanya’da ikamet iznini uzatmadığı belirtilen soruşturma raporunda, Aykut Zahid Akman’ın Almanya’daki şirket ortaklıkları ve para kuryeliği anlatılıyor. Raporun 176. sayfasında, Zahid Akman’ın gayrı resmi (çifte) muhasebe kayıtlarına göre 2003-2005 yılları arasında kısmen Kanal 7 Başkanı Zekeriya Karaman ile birlikte 8 ayrı partide, toplam 1 milyon 278 bin euro nakit para taşıdığı belirtiliyor.
25 Nisan 2007 tarihinde Dr. Akman’ın resmen kayıtlı bulunduğu Flörsheim’deki eve polis baskını yapılmış ancak, evde Akman yerine yine Kanal 7 Int televizyonunda çalışan spiker Bülent Över’in ailesiyle kaldığı belirlenmişti.

Dr. Aykut Zahid Akman, halen devam eden soruşturmalardan dolayı gözaltına alınma tehlikesi bulunduğundan, daha önce sık sık geldiği Almanya’ya iki yıldır hiç uğramıyor.

Akman’ın şirket ortaklık ve yöneticilikleri

Akman’ın RTÜK Yasası’nı ihlal anlamına gelen Almanya ve Türkiye’deki şirket hissedarlık, iştirak ve yöneticilikleri konusunda “6350 Js 203391/06” dosya numaralı soruşturma raporunda belirtilen şirketler: Weiss GmbH, Euro 7 GmbH, Atlas GmbH, European C&M GmbH, Aktif Barter AŞ, Atlas Pazarlama Ltd., Beyaz Holding AŞ Beyaz İletişim AŞ, Reklam Medya İletişim Ltd., Yurt Haber Ajansı Ltd., Mepa Medya Pazarlama Ltd.

İRFAN ERGİ / Milliyet
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen antalyalim » Çrş Şub 18, 2009 14:46

Çetin Taş yazdı:
rafet, öyle renkli ve öyle güzel reklamlari vardi ki Almanyada,

Bütün arkadaslarim bir ramazan fitrelerini fenere bagisladilar, ben bile
Hızlı Düzenle

Gildacığım.Hadi bu zamana kadar o güzel ve renkli reklamlara inandılar ve bağış verdiler.Bakalım bundan sonra da bağış yapmaya devam edecekler mi?
Hani var ya şimdilerde bir reklam....Şöyle bitiyor,''Senceeee?''

Çetin Taş
Almanya da bagislar bütün hiziyla devam ediyor.
Keriz Feneri adi altinda degil de" Filistine Yardim" adi altinda yapiliyor.Hem de artik Türk, Müslüman,Alman,Rus demeden herkesten istiyorlar.Kapi kapi dolasiliyor.
Eee bi yerde herkese müsteri gözüyle bakmak gerekiyor, ne de olsa Ticarethane...
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen maydonos » Çrş Şub 18, 2009 18:24

inanin devam ederler..babam derdiki bir yalani bin yalanla ortemezsin artarak devami gelir..rte ne diyor durmak yok soymaya satmaya sallamaya devam...bu millette yine akp diyor...demekki hirsizliga hurafeye hilafete devam...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen SAVCI_33 » Çrş Şub 18, 2009 19:44

Tutturdular Ergenekon davası diye yıldırım gibi adamları gözaltına alıp asıp kesiyorlar sözde yargı bağımsız o zaman neden 4 aydır dosya Türkiye'ye gelmiyor... :evil: ,
Kullanıcı küçük betizi
SAVCI_33
Üye
Üye

İletiler: 88

"Bizde adalet bakanları dosyalara karışmaz"

İletigönderen Panzehir » Prş Şub 19, 2009 0:42

CHP MYK üyesi Ali Kılıç’ın Deniz Feneri dosyasını Türkiye’ye getirdiklerini açıklamasının ve dosyadan bazı bilgileri basınla paylaşmasının ardından Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Alman makamları dosyayı Türkiye’ye göndermeden önce eski bir gazeteci arkadaşa vermişse, Dışişleri Bakanlığı da bu konuda Alman makamlarından açıklama beklemektedir. Alman Adalet Bakanı misafirimiz olacak ve bu konuyu da kendisiyle görüşeceğim ve bu konuda bilgi alacağım.” şeklinde bir açıklama yaptı.

GAZETEPORT’un ulaştığı Frankfurt Savcılık Sözcüsü Hakim Doris Müller-Scheu ise “Bizde Adalet Bakanları dosyalara karışmaz, bilmezler bile" dedi.

Müller-Scheu'nun açıklamaları şöyle:

“Tabi bakanınız istediği adalet bakanı ile görüşebilir ama adalet bakanı da ona, “Dosyayı kimin sızdırdığını ben nereden bileyim?” diyecektir. Dün benim de ifade ettiğimden farklı bir şey o da bilmiyordur. Ayrıca bizde adalet bakanları hukuk davalarına ve dosyalara karışmazlar. Bilmezler de dosyaları, görmezler de.

TÜRK KAHVESİ SEVSE DE GELEMEZ

Kaldı ki Adalet Bakanınız davet edecekse Federal Adalet Bakanı Bayan Zypris’i değil, Frankfurt Eyalet Adalet Bakanı Bay Hahn’ı davet etmeli çünkü bizde federal sistem var ve Frankfurt’tan Bakan Hahn sorumlu. Bay Hahn da göreve başlayalı daha iki hafta oldu. 18 Ocak 2009’da yapılan seçimlerde seçildi ve mesaisine daha yeni başladı. Türk kahvesi sevse de bu ara Türkiye’ye gelebileceğini sanmıyorum bu nedenle. Zaten o da davalara ve dosyalara karışmaz. Bilmez, görmez.”

KILIÇ: BUNDAN FAYDALANIN

Bakan Şahin’in tepkisini CHP MYK Üyesi Ali Kılıç da GAZETEPORT’a şu sözlerle değerlendirdi:

“Aracılığınızla Sayın Bakan Şahin’e sesleniyorum. Bakan bize teşekkür edeceği yerde telaşa kapılıyor. Telaşı bırakın. Deniz Feneri olayının Türkiye boyutunu ve ayrıntılarını ortaya çıkarmak istiyorsanız, işte, 5 aydır getirtemediğiniz dosyayı getirttik. Bundan faydalanın.”
Safile USLU / Gazeteport

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Oğuz Kağan » Prş Şub 19, 2009 14:20

Deniz Feneri’nin ‘alem’ fotoğrafı

Denİz Feneri Derneği’nin ekran yüzü Uğur Arslan dört kadın arkadaşıyla içki masasında

Denİz Feneri Derneği’nin ekran yüzü Uğur Arslan’ı Kanal 7 ekranlarında ’kimsesizlerin kimi’ olarak yardım toplarken, topladığı yardımları fakir-fukara’ya dağıtırken hatırlıyoruz. Ama bu defa karşımıza çıkan fotoğraf bildiğimiz Uğur Arslan imajından oldukça farklı. Uğur Arslan dört kadın arkadaşıyla içki masasında. İşte bu fotoğraf gazeteci Vedat Ali Aydın ve Ali Gülen’in yayımladıkları ‘AKP’nin Feneri Böyle Söndü’ adlı kitabın kapağını süslüyor. Arslan, 1997’de Kanal 7’de aynı adla yardım programı sunmaya başladı. Almanya’daki derneğin düzenlediği etkinlikleri de sundu. Türkiye’deki Deniz Feneri’nin 4 yıl başkanlığını yaptı.

’Ben o karede içki içmiyorum’

Halen TV’de ’çöpçatan’ programı sunan Arslan VATAN’a konuştu: ”AKP’nin Feneri Böyle Söndü“ isimli kitabın kapağında fotoğrafıma yer verilmesinden derin üzüntü duydum. İki sene önce Kütahya’da adıma gerçekleştirilen şiir ve imza gününün ardından, organizasyon sahipleri ve ilin ileri gelen ailelerine mensup gençlerden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir akşam yemeği düzenlendi. Kapaktaki fotoğraf yemekte hemen her masada aile dostlarım ve hayranlarımla çektirdiğim hatıra fotoğraflarından biridir.”

Gözlerin bantlanması üzücü

“Fotoğrafta ev sahibi beyefendilerin görüntüsü deniz feneri resmi ile kamufle edilip kamuoyunu yanıltmaya yönelik olarak kurgulanmıştır. Aile dostlarım ve davetlilerin ahlâka aykırı bir durum varmış gibi gözlerinin bantlanarak kapatılması ise beni ayrıca üzmüştür. İmâ edilmeye çalışıldığı gibi o masada alkol tükettiğim asılsız ve mesnetsiz bir iftiradır. Zira sigara ve alkol kullanmadığımı beni tanıyanlar bilir. Demokrat bir insanım. İsteyen çay isteyen rakı içer. Şahsıma ve ticarî itibarıma zarar veren bu kitapla ilgili, yayınevi ve kitabın yazarları nezdinde tüm hukukî haklarımı sonuna kadar savunacağımı kamuoyuna duyururum.”

VATAN
Namık KEMAL:

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen mukanorkan » Prş Şub 19, 2009 14:23

belki resmi de çeken tayyip tir :D
Kullanıcı küçük betizi
mukanorkan
Üye
Üye

İletiler: 425

İletigönderen kaye » Cum Şub 20, 2009 9:31

Hadi fotografa cevap verdin, yolsuzluğunuza cevap ver o zaman :)
Ne diyeceksin, yine "demokrat bir insanım, isteyen çalar, isteyen kandırır, isteyen yer ama, ben yemem" mi diyeceksin. O kadar masumsan, temizsen, namusluysan, gururluysan, böyle içerisine fesat karışmış bir organizasyonda hala ne ararsın??
Aslında şu yönden de haklısın, o bantlar bayanların gözlerine çekilmemeliydi; senin gözlerine çekilmeliydi (fotograf için söylemiyorum, içkin sigaran beni ilgilendirmiyor, fenerinizin aydınlattığı kişiler açısından yorumluyorum göze bant çekilmesini).
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen Türk-Kan » Cum Şub 20, 2009 22:32

Yüzyılın Vurgunu Deniz Feneri Yolsuzluğu ve AKP İlişkisi

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Şub 21, 2009 9:31

Antalyalım,aksi bir durum olsa şaşardım zaten.Onun için kimse bana halk dalkavukluğu yaptıramaz.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Şub 22, 2009 14:18

Kara para takibi

Türk bankalarında Deniz Feneri’nden gelen 16.9 milyon euronun izi aranıyor.

MASAK, Deniz Feneri e.V davasında “borç” olarak gösterilen ancak Türkiye’ye girdiğinde buharlaşan 16.9 milyon euronun gittiği adres olarak gösterilen isimlerin banka hesaplarını inceliyor. Davanın ana sanığı Mehmet Gürhan ile Alman savcıların haklarında soruşturma yürüttüğü Kanal 7 yöneticileri Zekeriya Karaman, Mustafa Çelik, İsmail Karahan ve RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Harun Kapuyoldaş’ın Türk bankalarındaki hesap hareketleri henüz dava dosyası gelmemiş olmasına rağmen Ankara Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile mercek altına alındı

ANKARA - Almanya’daki Deniz Feneri davasında asıl faillerden biri olarak ismi geçen RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin Türkiye’deki banka hesap hareketleri büyüteç altına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile harekete geçen Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, Deniz Feneri soruşturmasında adları geçen RTÜK Başkanı Zahid Akman, Kanal 7’nin sahibi Zekeriya Karaman, kanalın yönetim kurulu üyeleri İsmail Karahan, Mustafa Çelik ile şirket ortağı Harun Kapuyoldaş ve Almanya’daki Deniz Feneri davasının hükümlüsü Mehmet Gürhan’ın mal varlıkları ile varsa ortağı oldukları şirketlerin mal varlıklarına ilişkin inceleme başlattı.

MASAK, Türkiye’de faaliyet gösteren tüm bankalara bir yazı ile başvurarak söz konusu kişilere ve ortağı olabilecekleri şirketlere ait hesap hareketlerini kendilerine bildirmelerini istedi. Bir bankanın CEO’su söz konusu MASAK yazısının kendilerine 5-6 hafta kadar önce geldiğini söyledi. Bir başka bankanın genel müdürü ise “Sözkonusu inceleme ile ilgili benim bir bilgim yok. Ancak biz artık bu tür incelemeleri bilgi işlem servisine bıraktık. Eskiden elemanlarımızın yaptığı araştırmayı şimdi bilgisayar ortamında yapıyoruz. Dolayısıyla benim duymamış olmam ya da bana bildirilmemiş olması normal” diye konuştu.

MASAK’ın incelemeyi “Suç gelirlerinin aklanması” çerçevisinde yürüttüğü öğrenildi. Soruşturmanın “suç gelirlerinin aklanması” kapsamında yürütülüyor olmasının, Akman başta olmak üzere hakkında soruşturma yürütülen 6 kişi açısından ciddi sonuçlar doğurabileceği vurgulanıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı savcı, Nadi Türkaslan’ı geçen yıl Eylül ayında Deniz Feneri vurgununun Türkiye ayağını soruşturmakla görevlendirmişti. Almanya’da süren davaya ilişkin dosya henüz Türkiye’ye ulaşmadı. Bu yüzden Türkiye’de Deniz Feneri ile ilgili soruşturma tam anlamı ile derinleştirilemiyor. Savcının da dosya olmaksızın yapılabileceklerle ilgili harekete geçtiği belirtiliyor.

Ceza almışlardı

Almanya’da açılan davanın sonunda Almanya’da kurulan Deniz Feneri Derneği’nin 2002-2007 yılları arasındaki hesapları incelenmiş ve Türkiye’ye 16.9 milyon euroluk bir bağışın illegal yollardan gönderildiği belirlenmişti. Bu tespitlerden sonra da dernek yöneticilerinden Mehmet Gürhan 5 yıl 10 ay, Mehmet Taşkan 2 yıl 9 ay ve Firdevsi Ermiş de 1 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Almanya’daki Deniz Feneri davası kamuoyuna yansıdığı ilk günlerde, RTÜK Başkanı Zahid Akman, “3.5 yıldır, yurtiçinde ve yurtdışında da hiçbir ticari faaliyetim yoktur” demiş ancak Ankara’nın en ünlü alışveriş merkezi Armada’nın ortakları arasında yer aldığı anlaşılmıştı.

KANAL 7 operasyonla küçültüldü

Kanal 7’nİn sahibi olan Yeni Dünya A.Ş., geçen yılın ortasında ilginç bir operasyona tabi tutuldu. Ağustos 2008’de 14.6 milyon TL’lik sermayesi sürpriz biçimde ’400 bin TL’ye indirildi. Aynı gün şirket bölünerek bir kısmı Hayat Görsel Yayıncılık A.Ş.’ye devredildi. Hayat Görsel Yayıncılık A.Ş.’nin Yönetim Kurulu da tıpkı bir önceki şirket gibi Karaman, Çelik ve Karahan’dan oluşuyor. (Hayat A.Ş. ise isim değiştirmiş bir şirket. İlk adı Yeni Pasifik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Eski ortakları da RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Deniz Feneri Ankara Temsilcisi Mevlüt Koca)

Zekeriya Karaman, Zaman’da yayınlanan röportajda, “ Kanal 7’nin mevcut şirketi bölünerek başka bir şirketle birleşiyor. Yani mevcut mal varlığının önemli bir kısmını biz başka bir şirkete aktarıyoruz” demişti.

Deniz Feneri e.V’den Türkiye’ye giden para: 16.9 milyon euro

1) 8 milyon euro Deniz Feneri Derneği’ne

2) 5.3 milyon euro şirketlere:

Weiss GmbH: 1.8 milyon euro

Beyaz Holding: 1.5 milyon euro

Euro 7: 500 bin euro

Haliç Deniz LTD: 400 bin euro

Atlas GmbH: 289 bin euro

ASS-Plan: 225 bin euro

Yurt Haber Ajansı: 135 bin euro

3) İzine rastlanılamayan para: 3.6 milyon euro

ALMANYA İTTİFAKI:

MASAK’IN İNCELEDİĞİ 5’Lİ EKİBİN ORTAKLIKLARI

1-Önce Deniz Feneri e.V, sonra Eruo 7 şirketi kuruldu

- Şirket adı: Euro 7 GmbH (Türkiye’deki Kanal 7’nin kuruluşu)

- Kuruluşu: 23 Mayıs 2001

- O günkü sermaye: 50.000 E (Bugünkü sermaye 1.000.000 E) (Deniz Feneri e.V 24 Mart 2001’de kurulduktan iki ay sonra bu şirket devreye girdi.)

- Ortaklık yapısı: Mehmet Gürhan (%19), Zekeriya Karaman (%24), Mustafa Çelik (%19), İsmail Karahan (%19), Zahid Akman (%19)

2-Beyaz (Weiss) Holding’in kuruluşu

- Şirket adı: Weiss GmbH

- Kuruluşu: 17 Ocak 2003

- O günkü sermaye: 500.000, e Bugünkü sermaye:1.500.000 e

- Mehmet Gürhan %22.5, Zekeriya Karaman %16.9, Mustafa Çelik %16.8, İsmail Karahan %16.8, Zahit Akman %16.8

TÜRKİYE İTTİFAKI

Almanya’dakİ şirketlerin ’çekirdeğini’ oluşturan Z.Karaman, M.Çelik ve İ.Karahan, Türkiye’de Kanal 7’yi yayınlayan şirketin sahipleri. Aynı zamanda Beyaz Holding, Merkez Medya Ltd, Yurt Haber Ajansı, Haliç Deniz LTD, Set Programcılık A.Ş, Nokta Elektronik medya LTD, Bil Bilişim A.Ş.’nin de aralarında olduğu 13 şirket kurdular.

Para Deniz Feneri’nden çıkıp hep o tanıdık 5 isme gidiyor

Deniz Feneri e.V davasında “borç” paraların gittiği iki şirket, Weiss GmBH ve Euro 7 olduğu belirtilmişti. Bu iki şirketin ortaklık yapıları incelendiğinde, hep aynı 5 isim ortaya çıkıyor. Deniz Feneri e.V’nin kurucusu Mehmet Gürhan, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Kanal 7 Genel Yayın Müdürü Mustafa Çelik, Kanal 7 Yayın Müdür Yardımcısı İsmail Karahan ile RTÜK Başkanı Zahid Akman.

İLK ADRESLERİ MEDIA 7

Türkiye’deki Kanal 7, 1995 yılında Almanya’da Media 7 GmbH adıyla bir şirket kurdu. Media 7’nin genel müdürü de muhasebecisi de Deniz Feneri e.V’dekilerle aynı isimlerdi. Genel müdürleri İsmail Karahan ile Mehmet Gürhan, muhasebecisi itirafçı sanık Firdevsi Ermiş’ti. Media 7, YİMPAŞ’ın gurbetçilerden topladığı paraları Kanal 7’ye aktardığı ortaya çıkarılınca, kendini kurtarmak için iflas ettiğini açıkladı. Media 7’den sonra 2001 yılında Euro 7 kuruldu. Bu şirketin kurucuları da yine aynı isimler olarak ortaya çıkıyor. Euro 7’nin kurucuları arasında Mehmet Gürhan ile Kanal 7 yöneticileri Zekeriya Karaman, Mustafa Çelik ve İsmail Karahan var. Şirketin eski genel müdürleri arasında ise bu isimlere ek olarak RTÜK Başkanı Zahid Akman dikkati çekiyor.

Sermaye artırımı

Yine iddianamede Weiss GmBH’nin sermayesinin bağış paralarıyla artırıldığı anlatılıyor. 2003 yılında Weiss Handels und Investment GmbH şirketinin sermayesi 500 bin euro artırıldı. Ödeyen şahıslar olarak da Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Zahid Akman, Mustafa Çelik ve sanık Mehmet Gürhan gösterildi. Deniz Feneri’nin gayri resmi muhasebesine de, Weiss şirketine karşı 250 bin euro “sermaye olarak ödendi” ibaresi altında geçirildi. 2004 yılında da sermaye arttırımı yurtdışından, Karaman, Karahan, Akman ve Çelik tarafından yapılan havale ile yapılmıştı.

Türkiye’deki adı Beyaz

5 ismin birlikteliği Kanal 7 ve Euro 7 ile sınırlı kalmadı. Karaman, Çelik ve Karahan 1998 yılında 5 milyon YTL sermayeyle Beyaz Holding’i kurdu. Yönetim Kurulu Başkanı koltuğunda yine Karaman, yardımcısı Çelik, Karahan da yönetim kurulu üyesiydi.

Kanal 7 ile on-line

Deniz Feneri e.V’nin Türkiye bağlantısını kanıtlayan bir başka delil yine iddianamede ortaya çıkıyor. İddinamenin 88 ve 91. safaylarında itirafçı sanık Firdevsi Ermiş’in kullandığı muhasebe sistemi anlatılıyor. Sistemin Alman makamlarınca anlaşılmaması veya baskın sırasında yakalanmaması için gerçek muhasebe kayıtlarının “İstanbul’daki Kanal 7 binasındaki server’a kaydedildiği belirtiliyor. Firdevsi Ermiş’in bilgisayarından Kanal 7 serverine giriş yapıldığı anlatılıyor.

Baskına karşı tedbir

Mehmet Taşkan ise 91. sayfada yer alan ifadesinde bu server ile ilgili şu itirafta bulunuyor: “2006 yılından bu yana bilgilerin kaydedildiği ve Türkiye’de bulunan bir Server var. Ermiş bunu bana bir kez gösterdi. Ermiş, fiili muhasebeyi kendi bilgisayarında yaptı ve hatta bir gün Ermiş bana, sadece kendi işyerinden (masasından) buna (servere) girilebileceğini söyledi. Bilgiler bu şekilde kaydedilip hafızaya geçiriliyordu, Maliye’den gelebilecek herhangi bir baskın veya aramaya karşı tedbir nedeni olarak bu uygulama yapıldı. Ancak serverin nerede bulunduğunu bilmiyorum, Ermiş bana Server’in Türkiye’de olduğunu söyledi, onun için de bunun Kanal 7’de olabileceğini düşünüyorum.”

Karaman’a giden borç

İddianamede 2007 yılına ait, Derneğin hesap numaralarından cash çekilen paralar başlıklı bölümde, 2007 yılı Ocak-Şubat aylarında Deniz Feneri’nin hesap numaralarından (Almanya ve Hollanda’da) 1 milyon 620 bin euro nakit para çekildiği anlatılıyor. Bu nakit paraların tümünün Gürhan’ın Hollanda’da bizzat çektiği para hariç, Firdevsi Ermiş, Mehmet Taşkan ve hakkında ayrıca soruşturma yapılan İzzet Kurum tarafından çekildiği ve Gürhan’a teslim edildiği belirtiliyor.

Resmi muhasebede, çıkan bu paralar Türkiye’deki yardıma muhtaç kişilere nakit olarak aktarılmış diye gösteriliyor. Ancak olayın aslı iddianamede şöyle aktarılıyor: “Gürhan’ın kasasında 29 Ocak 2007 günü Yapı Kredi Bankası’na yapılmış olan ödemelerle ilgili evraklar bulunmuştu. Bu evraklardan, 250 bin euronun Zekeriya Karaman’a ve 500 bin euro’nun da Reklam Media’ya (Yeni Dünya ile aynı adres) gittiği, aynı tarih olan 29 Ocak 2007 günü de, Yapı Kredi bankasından 250 bin euro paranın Euro 7 GmbH’nın hesabına havale edildiği ve havale edenin de hakkında ayrıca soruşturma yapılan Karaman’ın olduğu ortaya çıkmaktadır.

VATAN
Namık KEMAL:

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzt Mar 02, 2009 22:33

Fenercilerden Baykal'a dava

Deniz Feneri'nin, 1 milyon TL'lik dava dilekçesi yarın mahkemeye teslim edilecek.

Deniz Feneri Derneğinin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında, yarın 1 milyon TL'lik manevi tazminat davası açacağı bildirildi.

Deniz Feneri Derneği'nden yapılan açıklamada, CHP Genel Başkanı Baykal hakkında, “uzunca süredir Almanya Deniz Feneri e.V. adlı dernekle ilgili iddiaları kullanarak, Türkiye Deniz Feneri'nin kişilik haklarına her fırsatta saldırıda bulunduğu” gerekçesiyle tazminat davası açılacağı belirtildi.

Açıklamada, dava dilekçisinin yarın Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliğine teslim edileceği kaydedildi.

gerçekgündem
Namık KEMAL:

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletigönderen Oğuz Kağan » Cum Nis 24, 2009 8:43

Deniz Feneri'nde yeni skandal

Alman savcıların 15 asli failin ifadesi için Ankara'dan talepte bulunduğu ortaya çıktı.

Alman savcıların Türkiye'deki 15 asli failin ifadesinin alınması için Ankara'dan talepte bulunduğu ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı 'Böyle bir dosya yok' diyor

Alman Savcılık yetkilileri, “Deniz Feneri dosyası ile birlikte gönderdiğimiz bir dosya ile Zekeriya Karaman ve Zahid Akman’ın da aralarında olduğu 15 kişi hakkında bilgi istedik. Yanıt verilmedi” açıklaması yaptı.

Deniz Feneri e.V. soruşturmasında bir skandal daha ortaya çıktı. Almanya’daki Frankfurt Savcılığı’nın, ifadesini alıp, tutukladığı Mehmet Gürhan, Firdevsi Ermiş ve Mehmet Taşkan hakkında yargılamayı sonuçlandırdıktan sonra aralarında RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın da bulunduğu 15 kişi hakkında Türkiye’den “adli yardımlaşma” kapsamında bazı bilgileri talep ettiği ve 2 aydır hiçbir yanıt alamadığı belirtildi.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, Almanya’da böyle bir talebin yer aldığı bir dosya gelmediğini açıklarken, Frankfurt Savcılığı Sözcüsü Doris Müller-Scheu, adli yardımlaşma talebini içeren dosyanın Deniz Feneri e.V dosyası ile birlikte Türkiye’ye gönderildiğini söyledi. Gazeteport’tan Safile Usul’a konuşan Doris Müller-Scheu, bir süre bekleyeceklerini, adli yardım talebi çerçevesinde istedikleri bilgiler gelmezse kendi imkanlarıyla soruşturmayı tamamlayacaklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

’Beklemeyiz’

“Türkiye’den talep ettiğimiz bilgiler elimize ne zaman geçer, Türk makamları istediklerimizin ne kadarını verir, yoksa hiç mi bilgi vermez, bunu şu anda bilmiyoruz. Almanya’da suç teşkil eden bazı eylemler Türkiye’de suç olmayabilir, O zaman Türkiye bu gerekçeyle bize vermesini istediğimiz bilgileri vermeyi reddedebilir. Biz soruşturması devam eden bu şahısyarı Türkiye’ye gelip sorgulayamayacağımıza göre, Türk Adalet Bakanlığı’nın bizim için bu sorgulamayı yapıp, elde edeceği bilgileri bize yollamasını bekleyeceğiz. Eğer istediğimiz bilgilerin gelme süresi uzarsa, o zaman daha fazla beklemeden, soruşturmayı kendi imkanlarımızla nasıl sonuçlandıracağımızı düşünürüz. Şimdilik bekliyoruz.”

’Bizde dosya yok’

Savcılık Sözcüsü Doris Müller-Scheu’nün açıklamalarıyla ortaya çıkan, Almanya’nın adli yardım talebiyle ilgili dosyayı, Ankara’da Adalet Bakanlığı yetkililerine sorduk, “Bizde böyle bir dosya yok” karşılığını aldık. Uluslarası Hukuk ve Dışilişkiler Genel Müdürü Ahmet Fırat, VATAN’ın Basın Müşavirliği aracılığıyla konuya ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi: “Benzer haberler, Almanya’daki Deniz Feneri dosyasının geldiği günlerde de çıktı ama bize böyle bir dosya gelmedi. Ne o zaman gelmişti ne de aradan geçen sürede böyle bir dosya gelmiş değil. Almanya’dan böyle bir dosya gelse bu Adalet Bakanlığı’na gelir ve bunu biz kesin olarak bilirdik.”

Sözcü ısrarlı: Talep ettik

Bunun üzerine Frankfurt Savcılığı Sözcüsü Doris Müller-Scheu ile bu kez de biz konuştuk. Müller-Scheu, Adalet Bakanlığı’nın “Dosya gelmedi” açıklaması hakkında bir yorum yapmak istemedi. Fakat, Almanya’nın Zahid Akman ve Zekeriya Karaman dahil 15 kişi hakkında bazı talepleri olduğunu, bununla ilgili dosyayı, Türkiye’nin talep ettiği Deniz Feneri e.V. dosyasıyla ile birlikte gönderdikleri bilgisini teyid etti.

Almanya’daki Deniz Feneri e.V. davası 1 Eylül 2007’de başlamış, 17 günde karara varılmıştı. Mahkeme, 2004 yılında kurulan derneğin, 41 milyon euro bağış topladığını, bu paranın 12 milyon euroluk kısmının usülsüz harcandığını tesbit etmişti. Buna göre, hakkında soruşturma yürütülen 18 kişiden üçü çeşitli cezalara çarptırıldı. Mahkeme, “Asıl failler Türkiye’de” diyerek Türk adli makamlarının da harekete geçmesi gerektiğine işaret etmişti.

Frankfurt savcılığı “asıl failler” diye nitelenen ve aralarında RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın da bulunduğu 15 şüpheli hakkında soruşturmayı sürdürürken, adli yardım talebi kapsamında, bu kişilerin para hareketlerini ve ifadelerini içeren bilgilerin gönderilmesini talep etti.

3 tercüman 59 gündür çalışmayı sürdürüyor

Almanya’daki Deniz Feneri e.V. davasının Türkiye ayağına ilişkin iddialarla ilgili soruşturma kapsamında istenen dosyanın çevirisi de bitmedi.

24 Şubat’ta savcılığa teslim edilen dosyayı 3 tercüman 59 gündür çevirmeye çalışıyor. Dosya, İşçi Partisi’nin 8 Eylül 2008’deki suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturmadaki talep üzerine 170 gün sonra 24 Şubat 2009’da Ankara Başsavcılığı’na ulaşmıştı. Tercüme bitse bile, soruşturmanın ayrıntılarının kamuoyu tarafından öğrenilmesi önünde hukuki engeller var. Dosyadaki kısıtlama kararına göre soruşturma tamamlanıncaya kadar davada şikayetçi olan İP ile şüpheli konumdaki kişiler ve vekilleri dosyadan belge ve bilgi alamayacak.

[img]http://img5.imageshack.us/img5/7364/gercekgundem.png[/img]
Namık KEMAL:

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x