Necmettin ERBAKAN hayatını kaybetti

Genel & Güncel Konular

Necmettin ERBAKAN hayatını kaybetti

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Şub 27, 2011 12:49

Erbakan hayatını kaybetti

Eski Başbakanlardan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan hayatını kaybetti.

Bir süredir tedavi gördüğü Güven Hastanesi Erbakan'ın saat 11:40'ta hayatını kaybettiğini açıkladı.

Refah Partisi ile 1995 seçimlerinde sandıktan birinci çıkan Erbakan, Doğru Yol Partisi ile kurdukları koalisyon hükümeti ile Başbakanlık koltuğuna oturmuştu.

Son kurultayda Saadet Partisi Genel Başkanlığına seçilen Erbakan 85 yaşındaydı.

Erbakan sol ayağında damar iltihabı teşhisiyle hastaneye kaldırılmıştı. Gereken tetkiklerin yapılmasının ardından Erbakan’ın 24 saat hastanede gözetim altında tutulacağı açıklanmıştı. Hastanede bulunduğu süre zarfında ziyaretçi yasağı uygulanan Erbakan geçtiğimiz Salı günü parti yöneticileriyle hastanede toplantı yapmıştı.

Erbakan'ın cenazesi 1 Mart 2011 Salı günü İstanbul Fatih Camiinde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul Merkez Efendi'deki aile kabristanlığına defnedilecek.

Özgeçmişi

Necmettin Erbakan, 29 Ekim 1926'da Sinop'ta doğdu. İlkokula Kayseri Cumhuriyet İlkokulunda başlayan Erbakan, babasının Trabzon'a tayin olması nedeniyle ilköğrenimini burada tamamladı. Ortaöğrenimini İstanbul Erkek Lisesi'nde bitirdi. 1948'de İTÜ Makine Fakültesi'nden mezun olan Erbakan, aynı yıl burada asistan olarak göreve başladı. 1965'te profesör olan Erbakan, 1966'da Odalar Birliği Sanayi Dairesi Başkanlığı'na getirildi. Daha sonra Genel Sekreter olan Erbakan, 1968 Mayısında Odalar Birliği İdare Heyeti Üyesi, bir yıl sonra da Odalar Birliği Başkanı oldu. 1969 seçimlerinde Konya'dan bağımsız olarak adaylığını koydu ve seçilerek TBMM'ye girdi.

Necmettin Erbakan, 24 Ocak 1970'de Milli Nizam Partisi'ni (MNP) kurdu. Parti, Nisan 1971'de kapatıldı. 11 Ekim 1972'de kurulan Milli Selamet Partisi (MSP) ise Erbakan başkanlığında girdiği 1973 seçimlerinde 51 parlamenterle TBMM'ye girdi. MSP-CHP koalisyonunda Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Erbakan, bu hükümetin 1974 yılı başında bozulmasının ardından kurulan dörtlü koalisyonda da yine Başbakan Yardımcılığı ve Ekonomik Kurul Başkanlığı görevlerini üstlendi.

5 Haziran 1977 seçimlerinden sonra oluşturulan 3'lü koalisyonda da bu görevini sürdüren Erbakan ve liderliğini yaptığı MSP, böylece toplam 4 yıl süreyle hükümet ortağı oldu. 1978 yılı başından 12 Eylül 1980'e kadar muhalefette kalan MSP'nin Genel Başkanlığını yürüten Erbakan, Eylül 1987'deki referandumla yeniden siyasi haklarını elde etti.

Erbakan, 19 Temmuz 1983 tarihinde kurulan Refah Partisi'nin 11 Ekim 1987 tarihinde yapılan kongresinde oybirliğiyle Genel Başkanlığa seçildi. 20 Ekim 1991 seçimlerinde Konya'dan Milletvekili seçilen Necmettin Erbakan, 24 Aralık 1995 genel seçimlerinde de tekrar Konya'dan milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi. Erbakan, 28 Haziran 1996'da Başbakan olarak RP-DYP koalisyon hükümetini kurdu. 21 Mayıs 1997'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, RP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu ve parti Ocak 1998'de kapatıldı. Yüksek Mahkemenin RP'nin kapatılmasına ilişkin kararı ile birlikte Erbakan'a 5 yıl süreyle siyasi yasak getirildi. 5 yıllık siyasi yasağı Şubat 2003'te sona eren Erbakan, 11 Mayıs 2003'te Saadet Partisi 1. Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlığa seçildi.

Erbakan, kamuoyunda “Kayıp Trilyon” davası olarak bilinen davada, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 Mart 2002'de “özel evrakta sahtecilik” suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum oldu. Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Erbakan'ın cezasını onadı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, “Kayıp Trilyon Davası”nda mahkum olan ve mahkumiyet kararları kesinleşen Erbakan dahil 6 kişinin parti üyeliğinden çıkarılması ve partideki organlardaki görevlerine son verilmesini isteyince Erbakan, 30 Ocak 2004'te Saadet Partisi Genel Başkanlığından ve parti üyeliğinden ayrıldı.

Ankara Numune Hastanesinden aldığı sağlık raporu doğrultusunda infazı ertelen Erbakan'ın “Kayıp Trilyon” davasında aldığı hapis cezası TCK'da yapılan değişiklik uyarınca ev hapsine çevrildi. Erbakan ev hapsini çekerken Adli Tıp Kurumunun “sürekli hastalık” raporu doğrultusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 19 Ağustos 2008'de affedildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17136405.asp?gid=373
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: Necmettin ERBAKAN hayatını kaybetti

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Şub 27, 2011 13:01

Kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapmanın huzuruyla gitmiştir bu dünyadan.
Türk Milleti için ne yaptıysa karşılığını-hak ettiği şekilde- başka bir alemde bulmasını diliyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen gogol » Pzr Şub 27, 2011 13:46

allah rahmet eylesin
Kullanıcı küçük betizi
gogol
Üye
Üye

İletiler: 12

İletigönderen murat8 » Pzr Şub 27, 2011 15:06

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi mitinglerinde ( Sen "Türk'üm, doğruyum, çalışkanım..." dersen, buradaki kardeşim de "Kürd'üm, daha doğruyum, daha çalışkanım..." der tabi.) diye naralar atan ve esas ideolojisi olan "Ümmî Görüş"ü hayatı boyunca "Milli Görüş" adıyla pazarlamış ve de taraftarlarınca her zaman "Erbakan hoca şimdikiler gibi değildi, bir kere milliydi milli!" diye şakşaklanmış çok zeki ve de çalışkan zat...

Tabi o müthiş zekasını nerelere kanalize ettiğinin ve de KİM VE KİMLER İÇİN çok ! çalıştığının hesabını verecektir.

Allah, hesabı tamı tamına görendir.
Kullanıcı küçük betizi
murat8
Üye
Üye

İletiler: 36

İletigönderen fetihnesli » Pzr Şub 27, 2011 17:07

Allah rahmet eylesin,
Yaptığı hizmetlerin karşılığını cennete alır inş.

(eleştirileri ve beğenmediğniz taraflarını açılan diğer sayfalarda iletebilirsiniz)
"Akla ne işle uğraşacağını gönül öğretir,
Gönül gelişmezse akıl kötülüklerle uğraşır.
Onun için düsturumuz Bilim+Gönül'dür "

Prof.Dr.Oktay Sinanoğlu
Kullanıcı küçük betizi
fetihnesli
Üye
Üye

İletiler: 41

İletigönderen Ram » Pzr Şub 27, 2011 17:13

fetihnesli yazdı:Allah rahmet eylesin,
Yaptığı hizmetlerin karşılığını cennete alır inş.

(eleştirileri ve beğenmediğniz taraflarını açılan diğer sayfalarda iletebilirsiniz)

Bence burada da belirtilebilir.

İmamların üç kere sorduğu "hakkınızı helâl ediyor musunuz?" sorusuna peşinen "helâl olsun" demek uygun değildir, bir düşünmek gerekir. Bu yüzden hakkını helâl edenlerin yanında "helâl etmiyorum" diyenler de burada görüşlerini belirtebilirler.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Osman_Pasa » Pzr Şub 27, 2011 18:15

Oncelik ile Allah rahmet eylesin , Erbakan keske o muthis zekasini cok daha yararli islerder kullanabilseydi . Her neyse , her fani gibi olumu tatti .
Belki eski ogrencileride olumun tek kacinilmaz gercek oldugunu tekrar hatirlayip , 75 milyon kisinin gelecegi ile ilgili kararlarda adaletli , vicdanli , bagimsiz ve milli olurlar ...
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

İletigönderen Balasagun » Pzr Şub 27, 2011 18:24

Bülent Esinoğlu'nun Erbakan'la olan bir anısı:

Erbakan’ın meşhur Libya çalışma ziyaretinde, devlet heyetinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı adına heyette bulundum.
Erbakan Kaddafi toplantılarına katıldım. Toplantıda gördüklerim ve duyduklarımla ilgili, ertesin gün Batı yanlısı Türk gazetelerinde gördüklerim taban tabana zıt olgulardı.
Erbakan’ın söylemediklerini ve yapmadıklarını sanki yapmış gibi yansıtıyorlardı.
Heyetteki gazetecileri söylersem konu biraz daha iyi anlaşılır. Sabah Gazetesinden Fatih Çekirge, Daily Turkish’den İlnur Çevik vardı. 1996.
Batı, Erbakan’ın Libya ile iyi ilişkiler kurmasını istemiyordu. Batı Libya’yı kendi nüfuz alanı içine almak istiyordu.
Asıl mesele şuydu; Batı tekelleri Libya’ya nadide, makine üreten makineler satmıştı. Bu makineler ile silah üretimi mümkündü. Ancak, Libya bu işi yapamıyor ve makineler boş duruyordu.
Kaddafi bu makileri birlikte kullanmayı teklif etmişti.
İşte Batının yaygarası ve Erbakan’ı orada zor duruma düşürme gayretleri bu yüzden sürdürüldü.
Emperyalist ülkeler, Türkiye’nin Libya’da iş yapması, ortaklıklar kurması, iç işlerine karışmaksızın ilişkilerin geliştirilmesine karşıydı. Hala da öyledir.
O, çalışma gezisinin başarısız kılınmasının arkasındaki asıl neden, emperyalizmin çıkarlarıydı.

Kaynak yazı: http://www.ilk-kursun.com/2011/02/bati- ... -saldirir/

Erbakan hakkında bildiğim en önemli özelliği anti-emperyalist olmasıdır. O hiçbir zaman Batıcı olmamıştır. Erol Manisalı da bu özelliğini çokca tekrarlardı. Allah rahmet eylesin...
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 3523

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Şub 27, 2011 19:40

"Kör ölür, badem gözlü olur"sözünün anlamını bir kez daha anlıyorum hem şu yazılanları okuduğumda ve hem de televizyonları izlediğimde...

Madem öyle, ülkemizin içinde bulunduğu günleri de göz önüne alarak daha yazacak bir şeyler var demektir...

Bu ülkede tarikatleşme-cemaatleşme konusunda üstlendiği rolü, ülkenin sağ-sol kamplaşmasında oynadığı rolü, partisindeki şeriatçıların yaptıkları tahrikler ve konuşmalar neticesinde 28 Şubat'a giden süreci, Kayıp Trilyon olarak adlandırılan davada ki kayıp trilyonların aslında kaybolmadığını, pekala iç edildiğini, bu iç etmenin neticesinde kendi yetiştirdiklerinin iktidar olması nedeniyle(100% eminim bundan, aynı durumda hele hele şimdiki iktidar zamanında Baykal, Masum Türker, Doğu Perinçek veya Kemal Kılıçdaroğlu'nun olabileceğini düşünsenize, kaç yıl yatardı bu kişiler içeride, 20 mi, 25 mi?)yazlık evde hapis cezası çektiğini unutmadım,unutmayın. (Aynı davada hakkında ki dosya neticelendirilmeyen kişi de şu an bulunduğu konum nedeniyle cumhurbaşkanı Abdullah Gül'dür.)

Ecevit'in yaşlılığı ve boy farkı nedeni ile Clinton karşısında Beyaz Saray'da ortaya çıkan pozu her fırsatta eleştiri konusu yapanlar, Erbakan'ın Kaddafi karşısında el pençe divan, boynunu eğmiş fotoğraf karelerini de unutmamalılar.

Sadece "Erbakan anti-emperyalistti" cümlesi bile eğer yaptıklarını bilmesek, onu tanımasak hakkında iyi düşünmemize neden olabilirdi. Ama bu ülkede ARAPÇILIK konusunda, Türk insanının milliyetçi değil de Ümmetçi ve aslında ARAPÇI olması konusunda yaptıkları; Atatürk Devrimleri'ne karşı bilinçli olarak izlediği politikalar, ülkeyi darbelere götüren büyük toplumsal olaylar ve katliamlar karşısında kendisinin ve lideri olduğu parti ve çizgisinin izlediği tutumlar unutulmamalı...

Kıbrıs Harekatı'na her zaman sahip çıktı, harekatı kendisinin yaptırdığını bile iddia etti ama başbakanın Ecevit olduğunu hatırlatıyorum ve bu konuda Erbakan'ın rolünün ne olduğunu önce tarihçilerin ve sonra da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının takdirine bırakıyorum. Eninde sonunda bu ülkeye başbakanlık yapan kişilerin doğru yaptığı birkaç şey de olması aslında çok da anormal bir durum olmamalı. Tıpkı durmuş saat örneği gibi...

"Kanlı mı olacak, kansız mı olacak?"şeklinde ki konuşması ile o; bugünkü AKP'den çok önce, bugünlere gelineceğinin sinyallerini verdi, bu konuşma benim gibilerin beyinlerine kazındı...Gelinen noktada da ne yazık ki KANSIZ OLDUĞUNU,en azından bu zamana kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim şeklinin ve sisteminin, değerlerinin, kurumlarının nasıl değiştirildiğini görüyorum, herkesin de görmesi gerektiğini düşünüyorum.

Sivas Olayları sırasında partisinin izlediği tutumu unutmadım. Sivas Davası sanıklarına koşarak kimlerin avukatlık ettiklerini de unutmuyorum.

Erbakan için söyleyebileceğim olumlu şeyler de var...Belki bunları bazıları bilmiyor, paylaşayım...

-İstanbul Erkek Lisesi'ni 1.likle bitirdi.
-İTÜ'yü 4 üzerinden 4'le ya da başka bir deyişle 100 üzerinden 100 ile bitiren ilk ve tek kişidir.
-Dizel motorlarda püskürtülen yakıtın nasıl tutuştuğu ile ilgili doçentlik tezi Almanya'da büyük yankı uyandırdı.
-Alman Leopard 1A Tankı'nı yapan ekibin şef mühendisiydi.
-Devrim Otomobili'ni üreten ekibin başında yer aldı.

Netice olarak son derece zeki bir insan olduğu, belki de dahi olduğu kesin olan Erbakan'ın bu zekasını politik hayatında da Türk insanının ve Türk Milleti'nin yararına kullanmasını dilerdim.

Ama böyle olmadı. Kemalist bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİ'nin zıttı bir dünya görüşünde olduğu ve ülkemize yarardan çok zarar verdiği benim kimse ile tartışmayacağım gerçeklerdir.

Bir insan ya iyidir ya da kötüdür arkadaşlar. Ölünün arkasından hakaret etmeyelim, küfür etmeyelim ama biz de özellikle de malum medya tarafından sıklıkla yapılan UNUTTURMA taktiklerini yemeyelim...
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Şub 27, 2011 20:37

"Attilâ İLHAN'dan Necmettin ERBAKAN üzerine:""İçinde Cumhuriyetçilik tohumları kalmıştı, bu nedenle zaman zaman antiemperyalist çıkışlar yapardı"

Arslan BULUT'un Attilâ İLHAN söyleşisinden:

İLHAN: Amerikalılar, 1950'den 60'ların sonuna kadar, Türkiye'yi elekten geçirdiler. Nerede hangi tarikat var? Nerede dönmeler yaşıyor? Nerede Yahudilerin tesiri var? Kürtler hangi bölgelerde yaşıyor? Bunu bana, bizzat bu işi yapan profesör söyledi. Bir Fransız profesör gelmiş, başka bir etüt yapıyormuş havasındaydı, ben o zaman Demokrat İzmir'i yönetiyordum. Adamla arkadaş oldum. Fransız Sosyalist Partisi üyesiymiş. Benden de Fransa hikayeleri çıkınca dostluk başladı. Dostluk bitmedi, Türkiye'den ayrıldıktan bir müddet sonra, bana bir mektup verdi adamları. "Ben, Türkiye'de Amerikan şirketleri hesabına şu iş için bulunduğumu söylemiştim. Oysa asıl amaç o değildi. Türkiye hakkında çok kötü tasavvurları var. Ege'deki dönmeleri, Boşnakları, Arnavutları ve diğer etnik grupları saptadım" dedi. Önce Amerika adına bunlar saptandı. Kimi kime karşı kullanabiliriz? Çünkü, ülkücü-komünist meselesi bitti, bu defa laik-anti laik işi çıkardılar. O kadar tertipli götürüyorlar ki. Bunların hepsinin içinde provokasyon var. Refah'ın kapatılmasında da provokasyon var. O çok sert konuşan, parti aleyhine tefsir edilebilecek konuşmalar yapanların ajan olmasından hep şüphelendim.

BULUT: Kimin ajanı, yabancıların mı, bizimkilerin mi?

İLHAN: Ha orası pek belli değil, yabancıların da olabilir, bizimkilerin de. Veya her ikisinin birden. Ama o konuşmalar mutlaka provokasyon. Çünkü, Refah'ın militan tipi o değil. Refah'ta şarklı rahatlığı var genellikle. Efendi havalı adamlar. En başta Necmettin Erbakan. Bunlar ise öyle değil. Bunlar edepsiz, küstah... O tipler çıktı ortaya. Bunlar o hareketin içinde yoktu. Ya onlar birtakım kompleksli heriflerdi, komplekslerini kustular ya da bu iş için kullanıldılar. Her hareketin içine musallat olur bu garip tipler. Bir hareket en çok bunlara dikkat etmelidir. İşe yarayacak gibi görünür, ağzı çok laf yapar, güvenirsin, çağırırsın, her şeyi berbat ederler.

28 Şubat, şeriat tehlikesi olduğundan değil AKP'nin önünü açmak için yapılmış bir Amerikancı darbedir. 28 Şubat'ın simge ismi Çevik BİR, Tayyip'e danışmanlık yapmaktadır bugün. 1996'da Tayyip'i başbakan yapacağını açıklayan Amerikan derin devletinin iki önemli icraatı vardır: 28 Şubat ve 2001 ekonomik krizi.

Kimseyi badem gözlü yapmayız. GM'de Erbakan'la ilgili bir çok bilgi mevcuttur. Ama müslüman olarak en azından kişinin cesedinin soğumasını, toprağa verilmesini bekleriz.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen İrfan Tuna » Pzr Şub 27, 2011 21:19

Erbakan hakkında olumsuz pek çok şey söylenebilir. Halkın din duygularını istismar etmesi, bundan siyasal çıkar sağlamaya çalışması, söylenebilecek olumsuzlukların en başında gelir.

Ama Erbakan'ın hakkını teslim etmemiz gereken olumlu bir yönü vardı ki; Erbakan, bugün işbaşında olan 'öğrencileriyle' kıyaslandığında, onlardan çok daha ''milli'' nitelikleri olan bir liderdi. ABD emperyalizminin Kıbrıs ve Irak konusundaki dayatmalarını asla kabul etmezdi... BOP Eşbaşkanı asla olmazdı...

Allah rahmet eylesin.
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen Oğuz Kağan » Pzr Şub 27, 2011 22:22

Kör ölür badem gözlü olur anlayışında biri olmadığım için kendisiyle ilgili iyi düşüncelere sahip değilim. Türkiye^ye verdiği zararı kolay kolay hiçbir siyasetçi veremez-di ta ki öğrencileri (Akape) çıkana kadar. Türk halkının kutuplaşmasına, birbiriyle kavgalı hale gelmesine sebep olan baş figürlerden biriydi. Gerek eylemleriyle gerek de sözleriyle buna hizmet ediyordu. Rahmetlinin o kadar çok yanlışı var ki -iyi yönleri de var ancak yanlışlarına göre daha az- hangi birini sayayım. Rahmetli benim için hiçbir anlam ifade etmediği için ne üzüldüm diyebilirim ne de sevindim.
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."

http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 12355

İletigönderen Osman_Pasa » Pzr Şub 27, 2011 22:33

Necmettin Erbakan’ın vefatı hepimizi derinden üzmüştür, Milli Görüş camiasının ve milletimizin başı sağolsun.

İlk gençlik yıllarında komikliğe vurup hatta dalga geçtiğimiz Erbakan’ın dünya siyasetindeki yerinin ne olduğunu anlayıp şahsından özür dilememiz için 28 Şubat sürecinden bugüne gelişmelere şahit olmalıymışız..

28 Şubat demek biraz da D 8, demek.. D 8, Milli Görüş’ün dış politikası demek, yani, Müslüman ülkelerin kendi aralarında yakınlaşması. Doğu Konferansı adıyla onlarca aydınla bir sivil örgüt kurup etrafımızdaki Müslüman ülkelerin siyasi ve sivil kuruluşlarını tek tek yüz yüze ayaklarına gidip tanımaya başladığımızda ilk dikkatimi çeken şuydu, nereye gitsek, bize Erbakan’ı ve D 8’i soruyorlardı..

28 Şubat’ın Çevik Bir’leri, sözde laiklik bahaneleri ileri sürüyorlardı ama asıl arkadaki tezgah, Müslüman ülkelerin batıya rağmen ve batıya karşı birbirleriyle yakınlaşmasının Erbakan’la bir fikir ve bir siyasi eylem’e dönüşmesi korkusuydu..

Erbakan devrilip partisi yerle bir edildikten sonra Amerika’nın ilk yaptığı da, bu topraklarda ‘müslüman oyların’ gücünü görüp Türkiye’de, ve şimdi görüyoruz ki Orta-Doğu’da bu Müslüman siyasi ve sivil yapılarla yeni ve ılımlı ama tamamen başka bir dünya inşa etmek.

Başardılar, Milli Görüş’ten koparttıkları tam anlamıyla milli görüş’ün karnını yarararak D8’i başka şekilde hayata sokacak bir ‘ılımlı islam’ politikasını devreye soktular. Fikir Erbakan’ındı, bu fikri torniston yani ters düz edip bu fikrin yerli ve anti-emparyalist yüzünü yok edip yepyeni kendi ifadeleriyle ileri demokrasi, özgürlükçü, ılımlı ve BOP Eş Başkanlığı gibi bambaşka bir ‘elbise’ diktiler.

Eş Başkanlığa soyunan kendi evlatlarına karşı Erbakan Hoca ne söylesin, kitlesini de üzmemek için tabii ki bir ‘nezaket’ dili kullanıyordu, ancak, birebir görüştüğünüzde, Erbakan Hoca Tayyip Erdoğan ve şürekası için akıl almaz ‘siyonist işbirliği’ gibi laflar söylüyordu.

Bundan üç dört ay kadar önce Erbakan hocayla görüştüğümüzde, militan mücahid dava adamı öğretmenliğinden hiç yorulmayan bir inadla bizlere tek tek tarihler vererek olayları işaret ederek işaretlediği kitapların sayfalarını açarak, batının, Amerika’nın ve Siyonistlerin AKP’yi içerden kuşattığını ve Müslüman alemin başına çorap örmeye başladıklarını anlatıyordu..

Yani, yerli, milli, anti emperyalist Erbakan Hoca’nın ‘milli görüş’ü gitmiş yerine batıyla her türlü işbirliğine girmiş ve millilikten yerlilikten ve anti emperyalist lafından iğrenerek konuşan bambaşka bir siyasi yapılanma gelmişti.

28 Şubat sürecinde hocanın başında Amerikan darbesi kırılırken kendisine gidip, hocam, İslamcı, solcu, ocu bucu fark etmiyor, milli ve anti emperyalist ne varsa parçalıyorlar deyip bir nevi özür beyanında konuşmuştum..

Şimdi bir özür daha dilemeliyim, çünkü, Tayyip ve şürekası ilk sahne aldığında bizlere hiç birimizin ağza almaya cesaret edemeyeceği uluslar arası bir tezgahtan bahsediyordu, bizler ‘hoca biraz abartıyor, ileri gidiyor’ intibaı bırakıyordu, işte son günlerdeki siyasi olaylar, hocayı doğruladı ve çok abartılı konuşuyor diye arkadaş arasında eleştirdiğimiz Necmettin Erbakan yine haklı çıkmıştı, seyredin işte ‘milli’ olan şey İslam dünyasında nasıl ‘ılımlı’ bir işbirliğine dönüştürüldü..

Hoca’dan sonra ‘milli görüş’ ne olur bilmem, ama Milli Görüş’ün başına ne geldiyse, milli ve anti emperyalist siyaseti yüzünden geldi, bugün, tüm İslam dünyasında ‘milli ve anti-emperyalist’ bir fikir bulmak imkansız kadar zor..

Bu zorluk artık sadece yıpratılmış dağıtılmaya yüz tutmuş birkaç yüzbin Milli´Görüşçü’nün derdi değil..

Sağcı solcu ilerici gerici adı ne olursa olsun artık bu topraklarda en imkansız siyaset, yerli, milli ve anti emperyalist bir siyaset, üstelik, yerli milli ve anti emperyalist bir siyaseti bu topraklardan kazımakla yok etmekle görevli olanlar, Tayyip Erdoğan ve şürekası, iş başındayken.. Bush’la at pazarlığı yapanların şimdi kendini Fatih’in evladı gibi görmüş ve hep Fatih’in evladı gibi konuşmuş bir liderin cenazesine hangi yüzle katılacak, bilmiyorum..

Milli Görüş’teki arkadaşlarım, hepinizin değil HEPİMİZİN başı sağolsun.. Ve siz biz hepimiz acıyla kahrolarak yaşayarak tecrübe ettik ki 12 Eylül, 28 Şubat ve bugünlerin Ergenekon tutuklamaları, hepsi aynı el’in tezgahı, bir gün sizin bir gün bizim başımıza iniyor..

Gerçek bir güzelliğimiz var, toprağımız ve bağımsızlığı, yakın tarihin işkencehanelerinde acı çeken ağlayan kahrolan herkes artık uyansın, her birimiz her birimizin her yaprağına titremeliyiz.

Nihat Genç
Odatv.com
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Şub 27, 2011 23:23

Türk-Kan yazdı:
"Attilâ İLHAN'dan Necmettin ERBAKAN üzerine:""İçinde Cumhuriyetçilik tohumları kalmıştı, bu nedenle zaman zaman antiemperyalist çıkışlar yapardı"

Arslan BULUT'un Attilâ İLHAN söyleşisinden:

İLHAN: Amerikalılar, 1950'den 60'ların sonuna kadar, Türkiye'yi elekten geçirdiler. Nerede hangi tarikat var? Nerede dönmeler yaşıyor? Nerede Yahudilerin tesiri var? Kürtler hangi bölgelerde yaşıyor? Bunu bana, bizzat bu işi yapan profesör söyledi. Bir Fransız profesör gelmiş, başka bir etüt yapıyormuş havasındaydı, ben o zaman Demokrat İzmir'i yönetiyordum. Adamla arkadaş oldum. Fransız Sosyalist Partisi üyesiymiş. Benden de Fransa hikayeleri çıkınca dostluk başladı. Dostluk bitmedi, Türkiye'den ayrıldıktan bir müddet sonra, bana bir mektup verdi adamları. "Ben, Türkiye'de Amerikan şirketleri hesabına şu iş için bulunduğumu söylemiştim. Oysa asıl amaç o değildi. Türkiye hakkında çok kötü tasavvurları var. Ege'deki dönmeleri, Boşnakları, Arnavutları ve diğer etnik grupları saptadım" dedi. Önce Amerika adına bunlar saptandı. Kimi kime karşı kullanabiliriz? Çünkü, ülkücü-komünist meselesi bitti, bu defa laik-anti laik işi çıkardılar. O kadar tertipli götürüyorlar ki. Bunların hepsinin içinde provokasyon var. Refah'ın kapatılmasında da provokasyon var. O çok sert konuşan, parti aleyhine tefsir edilebilecek konuşmalar yapanların ajan olmasından hep şüphelendim.

BULUT: Kimin ajanı, yabancıların mı, bizimkilerin mi?

İLHAN: Ha orası pek belli değil, yabancıların da olabilir, bizimkilerin de. Veya her ikisinin birden. Ama o konuşmalar mutlaka provokasyon. Çünkü, Refah'ın militan tipi o değil. Refah'ta şarklı rahatlığı var genellikle. Efendi havalı adamlar. En başta Necmettin Erbakan. Bunlar ise öyle değil. Bunlar edepsiz, küstah... O tipler çıktı ortaya. Bunlar o hareketin içinde yoktu. Ya onlar birtakım kompleksli heriflerdi, komplekslerini kustular ya da bu iş için kullanıldılar. Her hareketin içine musallat olur bu garip tipler. Bir hareket en çok bunlara dikkat etmelidir. İşe yarayacak gibi görünür, ağzı çok laf yapar, güvenirsin, çağırırsın, her şeyi berbat ederler.

28 Şubat, şeriat tehlikesi olduğundan değil AKP'nin önünü açmak için yapılmış bir Amerikancı darbedir. 28 Şubat'ın simge ismi Çevik BİR, Tayyip'e danışmanlık yapmaktadır bugün. 1996'da Tayyip'i başbakan yapacağını açıklayan Amerikan derin devletinin iki önemli icraatı vardır: 28 Şubat ve 2001 ekonomik krizi.

Kimseyi badem gözlü yapmayız. GM'de Erbakan'la ilgili bir çok bilgi mevcuttur. Ama müslüman olarak en azından kişinin cesedinin soğumasını, toprağa verilmesini bekleriz.

Türkan, bu işin Müslümanlıkla, dinsizlikle hiçbir ilgisi yok.
Dolayısıyla bekleyip beklememek senin tercihin(sizin, bizim ya da benim değil).
GM'de Erbakanla ilgili birçok bilgi olduğunu ben de biliyorum.
Yazdıklarımı bugün de yazarım, dün de yazdım, sağlıklı olursam ve gerekiyorsa 20 sene sonra da yazarım.

Bakıyorum arkadaşların bazıları da, sen de alıntılar yapmışsınız benim de değer verdiğim ve çok sevdiğim insanlarla yapılan söyleşilerden. Ya da doğrudan bu kişilerin Erbakan ile ilgili düşüncelerinden. Herkesin aynı konu üzerinde aynı şekilde düşünmesi gerekmez. Ayrıca o alıntı yapılan sevdiğimiz insanların da yaptığı her hareketin, söyledikleri her şeyin, belirttikleri her düşüncenin doğru olduğu anlamına gelmez.

Ram yazısında cenaze namazını örnek vermiş. Aynen verdiği örnekteki gibi, her "nasıl bilirdiniz" sorusuna "ya, adamın ölüsü soğusun" diyerek beklendiğinde ne oluyor biliyor musun? Adnan Menderes, Turgut Özal, Muhsin Yazıcıoğlu kahraman oluyor.
Çünkü konuşması gerekenler susuyor, söylenmesi gerekenler söylenmiyor. Konuşmaması gerekenler konuşuyor, söylenmemesi gerekenler söyleniyor. Aradan zaman geçince de aynen KÖR ÖLÜYOR, BADEM GÖZLÜ OLUYOR. Çünkü bizim milletimiz okumuyor.
Çünkü bizim milletimiz düşünmüyor.
Çünkü bizim milletimiz unutuyor.
Çünkü bizim milletimiz hayat koşturmacası ve çilesi içerisinde anlık yaşıyor her şeyi.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzr Şub 27, 2011 23:31

Çetin Taş yazdı:Bakıyorum arkadaşların bazıları da, sen de alıntılar yapmışsınız benim de değer verdiğim ve çok sevdiğim insanlarla yapılan söyleşilerden. Ya da doğrudan bu kişilerin Erbakan ile ilgili düşüncelerinden. Herkesin aynı konu üzerinde aynı şekilde düşünmesi gerekmez. Ayrıca o alıntı yapılan sevdiğimiz insanların da yaptığı her hareketin, söyledikleri her şeyin, belirttikleri her düşüncenin doğru olduğu anlamına gelmez.

Aynı şekilde düşünülmesi için alıntılamadım Çetin, bilgilendirme açısından alıntıladım.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x