Zaman: Çrş Haz 18, 2025 13:18

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

2019 için bir planı olan kim var? / Arslan BULUT

2019 için bir planı olan kim var?

İnsanların çoğunluğu, gözüyle gördüğüne inanır. Yine çoğunluk gördüğünün bir kurgu olabileceğini hiç düşünmez! Oysa toplum hayatı, tarih boyunca aldatma ve kandırma ile yönlendirilmiştir.

Kitlelerde belli algılar oluşturmak için yapılan propagandaların doğru olmadığını delilleriyle sergileseniz bile çoğu zaman inandırıcı olmaz. Çünkü o kitleler, hayatları boyunca zihinlerine yerleştirilmiş fotoğraflarla düşünür! Yani düşündüğünü zanneder. Kendi algısının, kurgu algı olduğunu bilemez. Doğruyu tespit ederek kendisine sunanları da bu sınırlı algısı ile değerlendirir. ...
Read more : 2019 için bir planı olan kim var? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1581 | Yanıtlar : 0

Beştepe senaryoları ve oyun içinde oyun! / Arslan BULUT

Beştepe senaryoları ve oyun içinde oyun!

Ahmet Hakan, soruyor:

-Abdullah Gül çıkarsa çok büyük başarı şansı olur" deniliyor, katılıyor musunuz?

Deniz Baykal
, cevap veriyor:

-Eğer çıkarsa bu ciddi bir tablodur. Sayın Gül, cumhurbaşkanı adayı olmayı, bu siyasi bağlantıları dikkate alarak, bu 49'u rencide etmeyecek bir anlayış içinde aday olarak çıkma eğilimi sergilerse ona bakılır. Varsa öyle bir niyeti Sayın Gül'ün değerlendirilmesi gerekir.

* * *

Bu konuşmalar, ilk anda haber sitelerinde "Deniz Baykal, 'Abdullah Gül, ...
Read more : Beştepe senaryoları ve oyun içinde oyun! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2313 | Yanıtlar : 0

Ayna ayna söyle bana ben diktatör müyüm? / Arslan BULUT

Ayna ayna söyle bana ben diktatör müyüm?

Son 10 gün içinde dünya çapında çeşitli kuruluşlar basın özgürlüğü raporları yayınladı. Bu arada, Türkiye'nin basın özgürlüğü açısından ne durumda olduğunu anlayabileceğimiz bir gazetecilik olayı da yaşandı!

Söz konusu raporları; Yeniçağ, Sözcü, Yeni Asya, Yeni Mesaj ve Evrensel gibi birkaç gazete ile başta odatv olmak üzere birkaç internet sitesinden başka yayınlayan olmadı!

Bu haberlerden birini okuyan Emin Sezer hoca telefonda diğer gazetelerin sessizliğine dikkat çekti. Biraz araştırdım, gerçekten ...
Read more : Ayna ayna söyle bana ben diktatör müyüm? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 16463 | Yanıtlar : 0

Devletin ajansı kime "terörist" diyor? / Arslan BULUT

Devletin ajansı kime "terörist" diyor?

Anadolu Ajansı, "ABD, PYD/PKK ortaklığıyla NATO anlaşmasını ihlâl ediyor" başlıklı bir analiz yayınladı.

Analizde şu ifadeler kullanıldı:

*Anlaşma, üyelerine saldırıya uğrayan müttefiklerine yardım yükümlülüğü getirirken, PKK, NATO üyesi Türkiye'ye, yine NATO üyesi ABD'den aldığı silâhlarla saldırıyor.

*Türkiye'nin 26 Nisan'da Suriye'nin Karaçok ve Irak'ın Sincar bölgesindeki PKK hedeflerini vurmasının ardından, terör örgütünün sınır hattındaki TSK unsurlarını hedef alan saldırılarında Amerikan yapımı TOW füzesi kullandığı ortaya çıktı.

* * *

Tayyip Erdoğan ...
Read more : Devletin ajansı kime "terörist" diyor? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2199 | Yanıtlar : 0

"Patates dini" nasıl gerçek oldu? / Arslan BULUT

"Patates dini" nasıl gerçek oldu?

Kayseri'de görülmekte olan FETÖ'cü avukatlarla ilgili davada sanıklardan biri "Etkin pişmanlık konusu cezaevinde de konuşuluyor ancak itirafta bulunmanın ihanet olduğu, ahiretimizi kaybedeceğimiz söyleniyor. Cezaevlerinde yoğun bir psikolojik baskı var" dedi. Anadolu Ajansı da bu haberi, "FETÖ'nün, 'itirafçı olursanız ahiretinizi kaybedersiniz' yalanı" başlığıyla yayınladı.

Referandumdan 11 gün önce de Bursa'da konuşan Tayyip Erdoğan, "Türkiye koalisyon tartışmaları olmadan, istikrar ve güven ortamı tehdit edilmeden yönetileceği bir döneme girecek. Buna karşı çıkacağım derken ...
Read more : "Patates dini" nasıl gerçek oldu? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1703 | Yanıtlar : 0

"Altın Nesil" nasıl çürütüldü? / Arslan BULUT

"Altın Nesil" nasıl çürütüldü?

Malatya'da, İnönü Üniversitesi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerince Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "Geleceğin İnşasında İmam Hatip Okulları" konulu bir sempozyum düzenlendi.

Toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gelecek için önce insanın inşa edilmesi gerektiğini belirterek "Bu toprakların, coğrafyanın yetiştirdiği insanlar kendi değerlerini, medeniyetlerini, kodlarını geleceğe taşısın diye gençliğe yatırım yaparken, imam hatip okulları üzerinden yaptı" dedi.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de "Bugün ...
Read more : "Altın Nesil" nasıl çürütüldü? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1204 | Yanıtlar : 0

"Cebren"ciler FETÖ ise hileciler neci? / Arslan BULUT

"Cebren"ciler FETÖ ise hileciler neci?

Hrant Dink cinayetiyle ilgili iddianamede, olayın "FETÖ'nün şiddet içeren bir başlangıç eylemi" olduğu belirtiliyor. Bu iddianın geçtiği cümle aynen şöyle:

"Dink'in öldürülmesi, yasama, yürütme, yargı ve diğer tüm devlet kurumlarını, silahlı kuvvetler ve emniyet teşkilâtını denetimlerine almak için FETÖ/PDY'nin şiddet içeren bir başlangıç eylemidir."

İddianamede, "15 Temmuz başarısız darbe kalkışmasına giden süreçte, Hrant Dink cinayeti bu yolda ve bu amaç için attırılan ilk kurşun olması nedeniyle yürütülen soruşturmanın mahiyeti, niteliği ...
Read more : "Cebren"ciler FETÖ ise hileciler neci? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1605 | Yanıtlar : 0

Turpun büyüğü kimin heybesinde? / Arslan BULUT

Turpun büyüğü kimin heybesinde?

Ulusal Kanal'da referandum öncesi yapılan programlarda Devlet Bahçeli'nin eyalet sistemi isteyen Cumhurbaşkanı'nın danışmanları ile ilgili "Ben olsam hemen görevden alırdım" sözleri sorulunca ağzımdan "Bana danışmanını söyle kim olduğunu söyleyeyim" sözleri dökülmüştü. Herkes bilir; sözün aslı "Bana arkadaşını söyle kim olduğunu söyleyeyim" şeklindedir.

Referandumdan sonraki tartışmalar üzerine de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Avrupa'nın tutumu üzerine konuşurken, "Bazı Batılı aydınlar, siyasetçiler bir şeylerin sonunu ilan ettiklerini görüyoruz. Dinin, siyasetin sonunu ilan etmeler vs. ...
Read more : Turpun büyüğü kimin heybesinde? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1949 | Yanıtlar : 0

Çözüm; Mustafa Kemal olmak! / Arslan BULUT

Çözüm; Mustafa Kemal olmak!

23 Nisan'da, basında, düşünen herkes "egemenlik" kavramı üzerinde durdu; Ertuğrul Özkök'ün Cumhurbaşkanı olan çocuklarla ilgili yazısı güzeldi.

"Egemenlik" evet ama neyin üzerinde egemenlik? Vatan dediğimiz, vatan yaptığımız toprağın üzerindeki egemenlik değil mi?

Fakat farklı bilince sahip siyasi kadrolar, "egemen olmak"tan, halka çoban olmayı anlıyor ve bütün icraatlarını bu çerçevede sürdürüyor! Bu, insanları mal veya köle olarak gören bir yaklaşımdır. İnsan kitlelerini koyun yerine koyanlar işte bu zihniyet sahipleridir. Bu durumu açıklayanları ...
Read more : Çözüm; Mustafa Kemal olmak! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1717 | Yanıtlar : 0

Referandumda "Hakim Kanaat" ve Yeniçağ... / Arslan BULUT

Referandumda "Hakim Kanaat" ve Yeniçağ...

Mühürsüz oy skandalı, referandumun sonucunu etkilediği halde iktidar ve yandaşları, "Bu iş bitmiştir" diye kamuoyu oluşturmaya çalışıyor!

Kamuoyu ise, gazeteciler, gazeteler ve televizyonlar üzerinden oluşturuluyor. Sosyal medya da çok etkili oluyor ama sanal ortamdaki fikirler, değerlendirmeler veya görüşlerin zemini de gazetecilere dayanıyor.

Bu itibarla, gerçeğin sadece bir kısmını değil tamamını ortaya koyacak Yeniçağ gibi gazetelere toplumun ihtiyacı her zamankinden daha fazla.

* * *

Bilindiği gibi kamuoyu oluşturmak, "bir düşünceyi ...
Read more : Referandumda "Hakim Kanaat" ve Yeniçağ... / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1554 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148685 ileti • Toplam 46066 başlık • Toplam 25009 üye

x