Zaman: Cum Ağu 29, 2025 22:23

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

Asıl mesele: Bu cüreti nereden buldular? / Arslan BULUT

Asıl mesele: Bu cüreti nereden buldular?

Atatürk'e yönelik iğrenç hakaretlere gösterilen tepkilere bakıyorum da meslek hayatımda ve basında ilk defa millî bir konuda, kendisini nöbetçi sayan bizim gibi gazetecilerin anında tavır koymasına ihtiyaç hissedilmediğini görüyorum. Başta Ahmet Hakan, Yılmaz Özdil ve Fatih Altaylı olmak üzere birçok etkili gazeteci, kısa ama öz bir şekilde ne yazılması gerekiyorsa yazdı.

Doğrusu, birkaç gündür, bir yakınımın hayati sağlık sorunlarıyla bizzat ilgilenmek durumunda olduğum için sıcak gündemin her maddesini "yeterince" ...
Read more : Asıl mesele: Bu cüreti nereden buldular? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2224 | Yanıtlar : 0

Ayının dilini kim tutacak? / Arslan BULUT

Ayının dilini kim tutacak?

ABD'nin eski Ankara Büyükelçileri Morton Abramowitz ve Eric Edelman, geçen yıl, ortak bir makale yazarak otoriterlikle suçladıkları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan ya reform yapmasını ya da istifa etmesini istemişlerdi. İngiliz Times gazetesine konuşan terör örgütünün başı Cemil Bayık da artık temel hedeflerinin Tayyip Erdoğan'ın ve AKP iktidarının çöküşü olduğunu söylemişti.

O zaman yaptığımız değerlendirme şöyleydi:

"ABD ve PKK'nın, eş zamanlı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten parti ile Cumhurbaşkanı'nın bir şekilde halledilmesini istemesi, sanıldığı ...
Read more : Ayının dilini kim tutacak? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 24039 | Yanıtlar : 0

FETÖ tamam diyelim; Soros çetesi ne olacak? / Arslan BULUT

FETÖ tamam diyelim; Soros çetesi ne olacak?

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları, darbe girişimi olarak nitelendirilince buna karşı FETÖ operasyonları başlatıldı. FETÖ, ordudan da tasfiye edileceğini anlayınca gerçek bir darbe hazırlığına girişti.

Yaptıkları hazırlıkların, güvenlik kuvvetleri tarafından takip edildiği, kendilerini darbe yapmaya teşvik edenlere kanmamaları, aksi halde suçüstü yakalanacakları, gazeteci Fuat Uğur tarafından 15 Temmuz'dan üç ay önce açıkça yazılmıştı.

15 Temmuz 2016 günü saat 11.40'ta, yani darbe başlamadan birkaç saat önce, Anadolu Ajansı bir haber ...
Read more : FETÖ tamam diyelim; Soros çetesi ne olacak? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2627 | Yanıtlar : 1

2019 için bir planı olan kim var? / Arslan BULUT

2019 için bir planı olan kim var?

İnsanların çoğunluğu, gözüyle gördüğüne inanır. Yine çoğunluk gördüğünün bir kurgu olabileceğini hiç düşünmez! Oysa toplum hayatı, tarih boyunca aldatma ve kandırma ile yönlendirilmiştir.

Kitlelerde belli algılar oluşturmak için yapılan propagandaların doğru olmadığını delilleriyle sergileseniz bile çoğu zaman inandırıcı olmaz. Çünkü o kitleler, hayatları boyunca zihinlerine yerleştirilmiş fotoğraflarla düşünür! Yani düşündüğünü zanneder. Kendi algısının, kurgu algı olduğunu bilemez. Doğruyu tespit ederek kendisine sunanları da bu sınırlı algısı ile değerlendirir. ...
Read more : 2019 için bir planı olan kim var? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1588 | Yanıtlar : 0

Beştepe senaryoları ve oyun içinde oyun! / Arslan BULUT

Beştepe senaryoları ve oyun içinde oyun!

Ahmet Hakan, soruyor:

-Abdullah Gül çıkarsa çok büyük başarı şansı olur" deniliyor, katılıyor musunuz?

Deniz Baykal
, cevap veriyor:

-Eğer çıkarsa bu ciddi bir tablodur. Sayın Gül, cumhurbaşkanı adayı olmayı, bu siyasi bağlantıları dikkate alarak, bu 49'u rencide etmeyecek bir anlayış içinde aday olarak çıkma eğilimi sergilerse ona bakılır. Varsa öyle bir niyeti Sayın Gül'ün değerlendirilmesi gerekir.

* * *

Bu konuşmalar, ilk anda haber sitelerinde "Deniz Baykal, 'Abdullah Gül, ...
Read more : Beştepe senaryoları ve oyun içinde oyun! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2325 | Yanıtlar : 0

Ayna ayna söyle bana ben diktatör müyüm? / Arslan BULUT

Ayna ayna söyle bana ben diktatör müyüm?

Son 10 gün içinde dünya çapında çeşitli kuruluşlar basın özgürlüğü raporları yayınladı. Bu arada, Türkiye'nin basın özgürlüğü açısından ne durumda olduğunu anlayabileceğimiz bir gazetecilik olayı da yaşandı!

Söz konusu raporları; Yeniçağ, Sözcü, Yeni Asya, Yeni Mesaj ve Evrensel gibi birkaç gazete ile başta odatv olmak üzere birkaç internet sitesinden başka yayınlayan olmadı!

Bu haberlerden birini okuyan Emin Sezer hoca telefonda diğer gazetelerin sessizliğine dikkat çekti. Biraz araştırdım, gerçekten ...
Read more : Ayna ayna söyle bana ben diktatör müyüm? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 16471 | Yanıtlar : 0

Devletin ajansı kime "terörist" diyor? / Arslan BULUT

Devletin ajansı kime "terörist" diyor?

Anadolu Ajansı, "ABD, PYD/PKK ortaklığıyla NATO anlaşmasını ihlâl ediyor" başlıklı bir analiz yayınladı.

Analizde şu ifadeler kullanıldı:

*Anlaşma, üyelerine saldırıya uğrayan müttefiklerine yardım yükümlülüğü getirirken, PKK, NATO üyesi Türkiye'ye, yine NATO üyesi ABD'den aldığı silâhlarla saldırıyor.

*Türkiye'nin 26 Nisan'da Suriye'nin Karaçok ve Irak'ın Sincar bölgesindeki PKK hedeflerini vurmasının ardından, terör örgütünün sınır hattındaki TSK unsurlarını hedef alan saldırılarında Amerikan yapımı TOW füzesi kullandığı ortaya çıktı.

* * *

Tayyip Erdoğan ...
Read more : Devletin ajansı kime "terörist" diyor? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 2220 | Yanıtlar : 0

"Patates dini" nasıl gerçek oldu? / Arslan BULUT

"Patates dini" nasıl gerçek oldu?

Kayseri'de görülmekte olan FETÖ'cü avukatlarla ilgili davada sanıklardan biri "Etkin pişmanlık konusu cezaevinde de konuşuluyor ancak itirafta bulunmanın ihanet olduğu, ahiretimizi kaybedeceğimiz söyleniyor. Cezaevlerinde yoğun bir psikolojik baskı var" dedi. Anadolu Ajansı da bu haberi, "FETÖ'nün, 'itirafçı olursanız ahiretinizi kaybedersiniz' yalanı" başlığıyla yayınladı.

Referandumdan 11 gün önce de Bursa'da konuşan Tayyip Erdoğan, "Türkiye koalisyon tartışmaları olmadan, istikrar ve güven ortamı tehdit edilmeden yönetileceği bir döneme girecek. Buna karşı çıkacağım derken ...
Read more : "Patates dini" nasıl gerçek oldu? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1718 | Yanıtlar : 0

"Altın Nesil" nasıl çürütüldü? / Arslan BULUT

"Altın Nesil" nasıl çürütüldü?

Malatya'da, İnönü Üniversitesi ile Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerince Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "Geleceğin İnşasında İmam Hatip Okulları" konulu bir sempozyum düzenlendi.

Toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gelecek için önce insanın inşa edilmesi gerektiğini belirterek "Bu toprakların, coğrafyanın yetiştirdiği insanlar kendi değerlerini, medeniyetlerini, kodlarını geleceğe taşısın diye gençliğe yatırım yaparken, imam hatip okulları üzerinden yaptı" dedi.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de "Bugün ...
Read more : "Altın Nesil" nasıl çürütüldü? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1222 | Yanıtlar : 0

"Cebren"ciler FETÖ ise hileciler neci? / Arslan BULUT

"Cebren"ciler FETÖ ise hileciler neci?

Hrant Dink cinayetiyle ilgili iddianamede, olayın "FETÖ'nün şiddet içeren bir başlangıç eylemi" olduğu belirtiliyor. Bu iddianın geçtiği cümle aynen şöyle:

"Dink'in öldürülmesi, yasama, yürütme, yargı ve diğer tüm devlet kurumlarını, silahlı kuvvetler ve emniyet teşkilâtını denetimlerine almak için FETÖ/PDY'nin şiddet içeren bir başlangıç eylemidir."

İddianamede, "15 Temmuz başarısız darbe kalkışmasına giden süreçte, Hrant Dink cinayeti bu yolda ve bu amaç için attırılan ilk kurşun olması nedeniyle yürütülen soruşturmanın mahiyeti, niteliği ...
Read more : "Cebren"ciler FETÖ ise hileciler neci? / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1612 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148990 ileti • Toplam 46304 başlık • Toplam 25080 üye

x