Zaman: Pzt Eki 27, 2025 18:18

News News of Arslan BULUT

Site map of Arslan BULUT » Dizin : Arslan BULUT

Barak Obama’nın 29 Ekim takıntısı! / Arslan BULUT

Barak Obama’nın 29 Ekim takıntısı!

Resim
29 Ekim’de Tayyip Erdoğan’ın, halka mesaj verirken “Cumhuriyet, tüm etnik kökenlere, eşit mesafede duran bir yapıya kavuşmuştur” dediği dakikalarda, Türkiye’nin, 30 senedir mücadele ettiği PKK’nın Suriye’deki uzantısına yardım etsinler diye Irak’ın PKK’sı olan peşmergelere yol vermesi, onların da “araçlarımız arıza yaptı” diye gece geçmeleri gereken yolu gündüz kat ederek kendileri açısından bir çeşit bayram kutlaması yapması, Amerika’nın Sesi Radyosu’nun da bir numaralı gündem maddesi oldu.

Radyo, “Peşmerge geçişi sırasında yaşanan ...
Read more : Barak Obama’nın 29 Ekim takıntısı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 858 | Yanıtlar : 0

Tereddüde düşmek yok! / Arslan BULUT

Tereddüde düşmek yok!

Resim
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi tören alanında bir konuşma yapan Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Cumhuriyeti milletimizin ortak eseridir, aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti, cumhurun tamamının yani istisnasız 77 milyonun cumhuriyetidir, 77 milyonun her bir ferdi, bilaistisna bu Cumhuriyetin öz evladıdır, bu Cumhuriyetin eşit derecede sahibidir” dediği dakikalarda Barzani yönetiminin gönderdiği silahlı peşmergeler, “polis ve jandarma ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleri altında” Nusaybin’e varmıştı.

Araçlarında doçka, katyuşa füzesi ve havan topu ...
Read more : Tereddüde düşmek yok! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 715 | Yanıtlar : 0

Türkiye’deki en büyük şerefsizlik! / Arslan BULUT

Türkiye’deki en büyük şerefsizlik!

Resim
Ankara’da bir belediye otobüsü sürücüsünün, kolları olmadığı için gazilik kartını cebindeki cüzdandan çıkaramayan Yılmaz Yiğit’e “Benim için mi kollarını kaybettin... İyi ki kollarını kaybetmişsin... Şerefsiz” diyebilmesi üzerinde yeterince durulmadı. Evet o sürücü görevinden alındı ama öfkeyle söylenmiş olsa da sözün sahibinin aynı zamanda bir seçmen olduğunu da hatırlayalım!

“Hangi partiye oy vermiştir” derdinde değilim. Hiç fark etmez! Bana göre sürücünün, “Benim için mi kollarını kaybettin?” sorusunu sorabilmesi, “şerefsiz” diye hakaret etmesinden ...
Read more : Türkiye’deki en büyük şerefsizlik! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 584 | Yanıtlar : 0

IŞİD, PYD ve AKP’nin üst aklı aynı! / Arslan BULUT

IŞİD, PYD ve AKP’nin üst aklı aynı!

Resim
Biz ötedenberi, El Kaide gibi örgütlerin arkasında Amerikan planlaması bulunduğunu söylüyorduk. Son olarak IŞİD’i de ABD’nin organize ettiğine dair somut verileri hatırlatıyor ve Türkiye’nin bu satranç tahtasında piyonlardan bir adım önde olduğunu, ancak oyun bittiğinde piyonlarla aynı kutuya konulacağını belirterek, devleti yönetenleri uyarmaya çalışıyorduk.

Tabii bir gazeteci olarak bunları ifade etmek, tek başına yeterli olmuyor, basında herkes, gerçeği bildiği halde bu tür değerlendirmeleri hemen “komplo teorisi” kapsamında göstererek ...
Read more : IŞİD, PYD ve AKP’nin üst aklı aynı! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 579 | Yanıtlar : 0

Asıl savaşı kaybetmemek! / Arslan BULUT

Asıl savaşı kaybetmemek!

Resim
Yunan ordusu, 10 Temmuz 1921’de Bursa-Eskişehir, Bursa-Tavşanlı-Kütahya ve Uşak-Dumlupınar-Seyitgazi istikametlerinde üç ayrı koldan taarruza geçti. Afyon ve Kütahya işgal edildi. 19 Temmuz günü Eskişehir düştü. 24 Temmuz 1921 günü yapılan muharebeyi de kaybeden Türk ordusu, s’nın komutayı bizzat alması ile Sakarya Nehri’nin doğusuna çekilmek zorunda kaldı. Aksi halde Türk ordusu kuşatılacak ve imha edilecek; yeni Türk devleti tarihe karışacak, Anadolu’daki Türk varlığı yok olacaktı... Ankara’da Meclis’in bile Kayseri’ye taşınması gündemdedir...

İşte bu ...
Read more : Asıl savaşı kaybetmemek! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 538 | Yanıtlar : 0

Türk’ün evi temelden su alıyor! / Arslan BULUT

Türk’ün evi temelden su alıyor!

Resim
Trabzon’un Maçka ilçesi Ocaklı köyünde bulunduğum sırada Hulki Cevizoğlu aradı ve bütün arkadaşlar gibi “Nerelerdesin?” diye sordu. Ben de köyde yapacak işlerim olduğunu, meselâ evin temelden su aldığını, çaresine bakmaya çalıştığımı söyledim Cevizoğlu, “İyi ama Türkiye elden gidiyor sen de ‘bari evimi kurtarayım’ mı diyorsun?” diye takıldı... Tabii Türkiye elden giderse kişisel mülkiyetin de bir kıymeti kalmaz ama aslında evi kurtarmak için Türkiye’nin kurtuluşuna model olacak bir yöntem uyguladığımı söyleyebilirim... ...
Read more : Türk’ün evi temelden su alıyor! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 799 | Yanıtlar : 0

IŞİD senaryosunun en ince ayrıntıları... / Arslan BULUT

IŞİD senaryosunun en ince ayrıntıları...

Resim
Prof. Dr. Anıl Çeçen, “Asıl oyun şimdi başlıyor” başlıklı makalesinde, emperyalistlerin kıtalar üzerinde egemen olabilme çekişmelerinin tarihçesini anlattıktan sonra “Devlet kapitalizminin ötesinde Batılı ülkelerin şirketleri, fazlasıyla büyüyerek dünya sahnesine çıkmışlar ve kendi devletlerinin desteği ile şirket emperyalizmi olarak piyasa kapitalizmini yer kürenin bütün halklarına ve ülkelerine yeni emperyal düzen olarak dayatmışlardır. Bu doğrultuda, dünya ülkelerinin ham maddelerine ve enerji kaynaklarına uluslararası tekeller el koyarken, çeşitli senaryolar ve komplolar sahneye konulabilmiştir.” ...
Read more : IŞİD senaryosunun en ince ayrıntıları... / Arslan BULUT | Görüntüleme : 1279 | Yanıtlar : 0

"Yeni Türkiye" İçin Yeni Nüfus İthali! / Arslan BULUT

"Yeni Türkiye" İçin Yeni Nüfus İthali!

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 49 rehinenin serbest kalmasının ardından Türkiye’nin IŞİD’le mücadeleye desteğini artırmasını beklediklerini söyledi. Kerry, konuya ilişkin konferanslara katılan NATO üyesi Türkiye’nin kendini IŞİD’le mücadele çabalarına yardım etmeye adadığını belirterek, “Ancak rehine sorununun üstesinden gelmeleri gerekiyordu” dedi.

Rehinelerin IŞİD tarafından Türkiye’ye teslim edilmesinin birinci sonucu bu...

İkinci sonuç ise rehineler daha teslim edilmeden anlaşma gereği alınmış görünüyor. Rehineler Tel Abyad’a varmadan çatışmalar o bölgede sürüyordu. ...
Read more : "Yeni Türkiye" İçin Yeni Nüfus İthali! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 875 | Yanıtlar : 0

Türkiye’nin başına bir çuval daha geçirildi! / Arslan BULUT

Türkiye’nin başına bir çuval daha geçirildi!

Resim
2008 yılında dönemin Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, Perşembe yaylasından Ayder yaylasına kadar bütün Doğu Karadeniz yaylalarını, kara yoluyla birbirine bağlamayı ve bazılarında konaklama merkezleri oluşturmayı öngören bir projesini açıklamıştı. Böylece, Akdeniz’deki “mavi yolculuk” gibi Karadeniz yaylalarında da “yeşil yolculuk” yapılabilecekti.

O zaman, bu gelişmeyi, “Karadeniz yaylalarını, mera statüsünden çıkarıp halkın elinden alarak, yabancılara satmaya kalkışabileceklerinden endişe ediyorum” diye yorum yapmıştım

Çünkü önümüzde örnekler vardı. GAP’ın ve KOP’un, Resmi Gazete’de ...
Read more : Türkiye’nin başına bir çuval daha geçirildi! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 579 | Yanıtlar : 0

PKK’nın talepleri AKP programında! / Arslan BULUT

PKK’nın talepleri AKP programında!

Resim
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, “Ya hükümet ana dilde eğitimi kamusal hizmet olarak kendisi vermeli, ya da eğitimi yerele devretmeli, ya da sivil inisiyatifin yaptığı okullara karışmamalıdır. Ama, üçünü de yapmayıp ’ana diliniz yasaktır’diyor, bu kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ise “Şimdi Kürtçe kurs açılabilir mi, açılabilir, yasak mı? Değil. Gidersiniz başvuruda bulunursunuz, şartları yerine getirirsiniz açarsınız, Türkçe kurs da öyle açılıyor, İngilizce kurs da ...
Read more : PKK’nın talepleri AKP programında! / Arslan BULUT | Görüntüleme : 791 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149149 ileti • Toplam 46423 başlık • Toplam 25118 üye

x