Zaman: Cum Mar 29, 2024 0:07

News News of Dünyayı Sarsan Tarihi Olaylar ve Öyküleri

Site map of Dünyayı Sarsan Tarihi Olaylar ve Öyküleri » Dizin : Dünyayı Sarsan Tarihi Olaylar ve Öyküleri


Maşa varken el yakmamak...

Resim
David Lloyd George


Türk orduları Makedonya'dan ve Trakya'dan hızla geri çekilirken, beş yüzyıl sonra, Osmanlıların Avrupa'da ayak bastıkları yerlerden sökülüp Asya'daki anayurtlarına sürüldükleri açıkça görülüyordu. 10 Kasım 1912 Pazar günü artık sonuçtan kimsenin kuşkusunun kalmadığı bir sıra, Londra'daki genç bir Yunanlı yeni günlüğüne şu heyecan verici satırları yazıyordu:

"Bu akşam Downing Street 11 numarada yemek yedim. Yemekte Lloyd George, Masterman, Spender, Roberts ve üç hanım vardı. Konuşma hep savaş konusundaydı. Akşam yemeğinde Lloyd George ...
Read more : Maşa varken el yakmamak... | Görüntüleme : 1624 | Yanıtlar : 0


Katliamın 51. yılında Kerkük Şehitlerini rahmetle anıyoruz

Katliamın 51. yılında Kerkük Şehitlerini rahmetle anıyoruz

Irak Türkmenleri Şehitler Haftası 1959 - 2010


14 Temmuz 2010, Irak Türkmenlerinin Kerkük'te uğradıkları en büyük katliamın 51. yıldönümüdür. Bu tarih, katliamlar zincirinde en önemli halka olduğu için unutulmaz ve bütün şehitler her yıl o gün saygıyla ve minnetle anılır..

Türkmenler kadar; tarihte hiçbir millet yoktur ki, neredeyse her şehri bir katliamla anılmasın... Tarihte hiçbir millet yoktur ki, yıllar itibariyle bakıldığında, sistematik olarak katledilmesin... Tarihte hiçbir millet yoktur ...
Read more : Katliamın 51. yılında Kerkük Şehitlerini rahmetle anıyoruz | Görüntüleme : 1862 | Yanıtlar : 2


Srebrenitsa! Bizlere uzak olmayan bir yer!..


15 yıl önce bugün!

Srebrenitsa Katliamı ya da Srebrenitsa Soykırımı, 1991-1995 Yugoslavya İç Savaşı (Hırvatistan Savaşı ve Bosna Savaşı)'nda Srpska Cumhuriyeti Ordusu'nun Srebrenica'ya karşı giriştiği Krivaya '95 Harekâtı esnasında Temmuz 1995'te yaşanan ve en az 8300 Boşnak'ın Bosna-Hersek'in Srebrenitza kentinde general Ratko Mladiç komutasindaki ağır silahlarla donatılmış Bosna Sırp ordusu tarafından öldürülmesine verilen addır. Katliamda bir kısım kadın ve küçük yaşta çocuğun da öldürüldüğü, belgelerle kanıtlanmıştır .

Bosna Sırp ordusunun dışında katliama "Akrepler" olarak ...
Read more : Srebrenitsa! Bizlere uzak olmayan bir yer!.. | Görüntüleme : 13263 | Yanıtlar : 2


Emperyalizmin fotoğrafları

Resim

Timothy H. O’Sullivan'ın Amerikan iç Savaşının en kanlı cephe savaşlarından Gettysburg Muharebesi'nde çektiği bu kare aynı ülke insanlarının birbirini nasıl kıydığının ölümsüz simgesi oldu...

Resim

Eddie Adams'ın Vietnam Savaşı'nın savaşını bitiren İnfaz adlı karesi: General Nguyễn Ngọc Loan'ın Nguyễn Văn Lém'i soğukkanlılıkla öldürdüğü bu kare dünyayı sarsmıştı.

Resim

Vietnam'ınTrang Bang köyüne yapılan Amerikan napalm bombardımanı sırasında çekilen bu kare Huynh Cong Ut'un dünyayı sarsmasını sağladı. Küçük kızın fotoğrafa yansıyan korku ve gözyaşları dünyanın vicdanını ...
Read more : Emperyalizmin fotoğrafları | Görüntüleme : 2411 | Yanıtlar : 0


Hama Katliamı (Şubat 1982)

Resim

HAMA KATLİAMI
(Nusayrilerin Zulmü)


Hama, Suriye’de İslami hareketin en güçlü olduğu şehirlerden biridir. Bu özelliği dolayısıyla Hama şehri 1982 yılında büyük bir katliama şahit oldu. Hafız el- Esed’in kardeşi ve zamanın Genelkurmay Başkanı Rıf’at el-Esed, Şubat 1982′de bir gece vakti Hama’ya havadan ve karadan saldırı düzenledi. Saldırıya katılmak istemeyen askerlerin çoğu anında idam edildiler. Bazıları da Müslümanlar tarafına geçtiler. Birkaç gün devam eden Hama katliamında yaklaşık kırk bin Müslüman şehid oldu. Şehir adeta bir ...
Read more : Hama Katliamı (Şubat 1982) | Görüntüleme : 6165 | Yanıtlar : 11


Fransa’nın Cezayir Soykırımı

  • Bu yapım, 1945-1963 yıllarında Cezayir’de Fransız emperyalizminin, sistematik ve organize olarak 1.5 milyon Müslüman Arabı katlederek gerçekleştirdiği, üstü örtülmüş bir soykırımın, gizli tutulan çarpıcı görsel belgelerini ve kanıtlarını sunmaktadır.

  • Attila Hakan Ganimgil tarafından hazırlanan bu belgesel, Fransa’nın Cezayir’deki, katliamlarının, toplu tecavüzlerin, infazların, işkencelerin, toplama kamplarının gerçek filmleri, fotoğrafları, tanıkları ve itirafları ile yaşanan soykırımı tüm yönüyle belgelemektedir..

  • Bu belgesel, Cezayir soykırımının, gizlenen tüm belgelerini ve yönlerini, trajik görüntüleriyle gün ışığına çıkarmaktadır.



Resim

İndir: ...
Read more : Fransa’nın Cezayir Soykırımı | Görüntüleme : 2462 | Yanıtlar : 5


Fransız İhtilali

İhtilalin Başlaması ve Dönemleri :

Fransa Kralı, XVI. Lui'nin, halktan yeni bir vergi almak için "Etajenero" yu toplamasıyla başlayan İhtilal 5 dönemden geçmiştir.

1. Etajenero, Milli Meclis ve Kurucu Meclis Devri (1789 – 1791) : Etajenero'nun, 5 Mayıs 1789' da toplanmasıyla başlayan bu dönemde, köylü ve Burjuvaların milletvekilleriyle, soylu ve rahiplerin milletvekilleri arasında toplanma konusunda anlaşmazlık baş göstermiştir. Toplantıların ayrı ayrı salonlarda değil, aynı salonda yapılmasını isteyen köylü milletvekillerinin isteği, soylu ve rahip milletvekilleri tarafından ...
Read more : Fransız İhtilali | Görüntüleme : 5788 | Yanıtlar : 1


Dünyayı Sarsan 50 Gerçek

BBC Programcısı Jessica Williams, dünyanın röntgenini çekmiş. Tespitlerini ise "Dünyada Değişmesi Gereken 50 Gerçek" adını verdiği bir kitapta toplamış. Seyfi Öngider'in editörlüğündeki Aykırı Yayınevi'nden piyasaya yeni sürülen bu kitap, oldukça ilginç.
"50 gerçek" olarak adlandırılan aykırılıklar, yanlışlıklar veya sorumsuzluklar, ilk bakışta birbiriyle ilintili gözükmeyebilir. Ama her biri, dünyanın çivisinin üzerine bir balyoz gibi iniyor.
"Yokoluş"a doğru hızla sürükleniyoruz. Kendi ikbalimiz için fır dönerken, bir de dünyanın nasıl döndüğüne bakalım...



İşte, dünyayı ...
Read more : Dünyayı Sarsan 50 Gerçek | Görüntüleme : 5883 | Yanıtlar : 18


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147871 ileti • Toplam 45514 başlık • Toplam 24803 üye

x