Zaman: Prş Haz 19, 2025 18:43

News News of Figen ÖZEN

Site map of Figen ÖZEN » Dizin : Figen ÖZEN

CIA'nın Çetecileri! (1) / Figen ÖZEN

CIA'nın Çetecileri! (1)

"Ben hürriyeti gasp edilmiş bir milletin kızı olarak, istiklâlime nasıl yürüyeceğimi söyleyeceğim. Bu beyanatım kollarımı bağlamak isteyenler için dikkate değer olmalıdır.

Bu millet yok edilemez... Biz yalnız ağlıyoruz.. Ağlayarak kazanılacak hak, hıçkırıklarımı işitecek kalp yok. TEŞKİLATA, NİHAYET FAALİYETE BAŞLAMAK LAZIMDIR."
Darülfünunlu Münevver Saime- Kadıköy Mitingi.

Bugün de benim, sizin kısacası tüm Türk milletinin hürriyeti gasp edilmiş durumda... Silahsız bir işgalle karşı, karşıyayız. Düşmanın var olduğunu biliyoruz.

Bakar-kör gibiyiz... Düşmanı görmekten aciziz, hâyasızca ...
Read more : CIA'nın Çetecileri! (1) / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1238 | Yanıtlar : 0

Sadece Kemalist Düşüncenin Kalemşörüyüm! / Figen ÖZEN

Sadece Kemalist Düşüncenin Kalemşörüyüm!

Sevgili Gençler;

Hakkımda büyük bir özenle yazılmış ancak gerçeğe dayanmayan benim “SORGULAMA” olarak nitelendirdiğim, suçlamalarla dolu yazınızı gülümseyerek okudum.

Evet, gülümseyerek okudum… Beni kızdıramadınız. Bir kez daha yineliyorum, beni kızdırmayı başaramadınız, sadece ve sadece gülümsettiniz.

Gülümsedim çünkü bana ideolojik duruşunuz yanlış diyemediniz. Tam bağımsızlık anlayışı, anti-emperyalist duruşu ve Atatürk’ün “ALTI İLKE”sini savunmayı beceremiyorsun hiç diyemediniz. Çocukluğunuzdan kalma bir alışkanlıkla elinize kalemi alıp, kulaktan dolma bilgilerle, bana cevap verdiğinizi zannettiniz. Belki de ...
Read more : Sadece Kemalist Düşüncenin Kalemşörüyüm! / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1058 | Yanıtlar : 0

Çöplüğe Atılmalılar!‏ / Figen ÖZEN

Çöplüğe Atılmalılar!‏

Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir millet Devlet'inin varlığını borçlu olduğu önderine, böylesine bir hakareti reva görmemiştir ve görmeyecektir de...

Sadece utanç yok yüreğimde... Kızgın ve öfkeliyim...

Atatürk büstü, -kahrolarak yazıyorum- çöplükte... Evet, yanlış okumadınız, belki de sosyal paylaşım sayfasında gördünüz, fotoğrafın altına öfkenizi belirten cümleler yazdınız, Atatürk'ün büstü parçalanarak çöplüğe atılmış.

Eski AB Türkiye Raportörü Hollandalı Parlamenter Arie Oostlandera'ya verilmiş bir "SÖZ" dolaşıyor bilgi ağında...

"Önce orduyu bitireceğiz, sonra Atatürk'ü... Bu konuda da siz ...
Read more : Çöplüğe Atılmalılar!‏ / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1027 | Yanıtlar : 0

Ezberleri Bozmak!.. / Figen ÖZEN

Ezberleri Bozmak!..

Bir kez daha 24 Ocak'ta, O'nun, onların arkasından seslendik. Uğur'lar Olsun!

Kaç kişiydik? Bir işaretle örgütlenen "Hepimiz Hrant'ız", "Hepimiz Ermeni'yiz" diyenler kadar mıydık? Hayır, yoktuk...

Neden? Kimse yanlış anlamasın ben ne Hrant düşmanı ne de sevdalısıyım.

Benim sevdam bu topraklara ve bu toprağın insanlarına...

Öfkem ise kimliği satılığa çıkarılmışlar kadar olamayışımıza...

Eğer beynindeki kefeni söküp atamıyorsan, soğuğa, yağmura aldırmadan Uğur'ları uğurlamak ve emperyalist işgale "Defol", onların kimliksizleştirilmiş işbirlikçilerine "Biz buradayız." demek için meydanları ...
Read more : Ezberleri Bozmak!.. / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 843 | Yanıtlar : 0

Gazi Paşa'ma! / Figen ÖZEN

Gazi Paşa'ma!

Türkiye buz kesti Gazi Paşam... Kara kış insanların ensesinde boza pişiriyor. Aç ve işsiz insanlar sokaklarda...

Hani bir keresinde "Elime sazımı alıp Toroslara çıksam, sana seslensem" diye yazmıştım.

Şimdi düşünüyorum da, sana Toroslardan seslenemem... İngiliz, Hollandalı, Rus sahipleri kızar. Malum oralar, o topraklar onların tapulu malları..

Hani, yorgunluğumu gidermek için bir dere kaynağından bir yudum su içmeye kalksam, İsrailli dikilir başıma...

Madenler, fabrikalar, bankalar...

Ne diyeyim ki Atatürtk'üm , küresel sermayenin çete reisleri ...
Read more : Gazi Paşa'ma! / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1434 | Yanıtlar : 0

Kızlarıma! / Figen ÖZEN

Kızlarıma!

Canım Kızlarım;

Sizler benim canımdan can kopararak dünyaya getirdiğim, gözümden sakındığım, yaşamımdan daha aziz, içtiğim su, kokladığım toprak, yediğim ekmek kadar olmazsa olmazımsınız.

Doğduğunuz ilk günden beri hayatımdaki en önemli yeri siz aldınız. Masallar anlatmadım sizlere. Masal yerine Türk'ün en büyük destanını Bağımsızlık Savaşı'nı fısıldadım kulaklarınıza. Ninniler de söylemedim. Anadolu'mun öz sesini türküleri dinlettim sizlere.

Daha okula başlamadan And'ımızı ezberlediniz. Ziya Gökalp'in, Behçet Kemal'in ve nice ulusalcı şairimizin şiirlerini Ömer Seyfettin'in hikayelerini dinlettim sizlere. ...
Read more : Kızlarıma! / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1180 | Yanıtlar : 0

Kuruluş İlkelerini Yaşama Geçiren Etkin İrade! (1) / Figen ÖZEN

Kuruluş İlkelerini Yaşama Geçiren Etkin İrade! (1)

"Kuruluş ilkelerini yaşama geçiren etkin bir irade ortaya çıkmadığından"

Böyle başlıyor Sn. Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun ADD Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı'ndan istifa mektubu...

19 Mayıs 1989'da kurulan ADD'nin "Kuruluş Bildirgesi" nin son satırlarında aynen aynen şöyle denilmektedir.

"O'nun devrim ve ilkelerinin gelecekte de egemen olmasına katkıda bulunma ve onlara bekçilik yapma zorunluluğunu duymuşlaradır."

Sn. Eminağaoğlu'nu istifaya kadar götüren nedenleri irdelemeden önce, geçek bir Kemalist ve devrimci bir hukukçu olan ...
Read more : Kuruluş İlkelerini Yaşama Geçiren Etkin İrade! (1) / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 852 | Yanıtlar : 0

"1919 Yılı Mayıs'ın 19'uncu Günü Samsun'a Çıktım." / Figen ÖZEN

"1919 Yılı Mayıs'ın 19'uncu Günü Samsun'a Çıktım."

"1919 yılı Mayıs'ın 19'uncu günü Samsun'a çıktım."

15 Ekim-20 Ekim 1927 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası'nın 2. Kurultayı'nda Mustafa Kemal'in yaptığı konuşmanın (NUTUK) başlangıç cümlesi yukarıda yazıldığı gibidir.

19 Mayıs 1919 Türk Bağımsızlık İhtilâli'nin, Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç tarihidir.

Bağımsızlık Savaşı Türk'ün canıyla, kanıyla, Mustafa Kemal'in önderliğinde tarihe yazılmış ve devrin emperyalist devlerine diz çöktüren büyük bir utkudur.

Ayrıca Bağımsızlık Savaşı sonucu kanla, irfanla ve devrimle kurulan Türk Devleti, bir ...
Read more : "1919 Yılı Mayıs'ın 19'uncu Günü Samsun'a Çıktım." / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 933 | Yanıtlar : 0

Kuruluş İlkelerini Yaşama Geçiren Etkin İrade! (2) / Figen ÖZEN

Kuruluş İlkelerini Yaşama Geçiren Etkin İrade! (2)

YARGI-SEN'in kapatılma süreci ile yazıya başlamamız gerekmektedir. Bu süreçte, "bir savaşçının yanlızlaştırılma, tek başına bırakılma"sıyla karşı, karşıya kalmak, her insanın yüreğini acıtacaktır.

Ama ondan önce Sn. Eminağaoğlu'nun, ADD'ndeki savaşını ve kendisini istifaya kadar götüren nedenleri incelememizin gereğine inanmaktayım.

Tarih 10 Haziran 2010... Yazının bu bölümünde ADD kurultay delegesi olarak bizzat şahit olduğum olayları aktaracağım. Ankara- DTC Fakültesi... ADD'nin olağan genel kurulu yapılacaktır. ADD'nin bir evvelki Genel Başkanı Silivri ...
Read more : Kuruluş İlkelerini Yaşama Geçiren Etkin İrade! (2) / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 964 | Yanıtlar : 0

ADD ve Tansel Çölaşan Nereye Gidiyor? / Figen ÖZEN

Türk devrim süreci Jön Türk hareketiyle başlamış, I. ve II. Meşrutiyet ile devam etmiştir. Bu sürecin Mustafa Kemal önderliğindeki aşaması dünyada, emperyalizme karşı verilen Bağımsızlık Savaşı ile taçlanmış bir zaferdir.

Her şeyden önce Türk Devrimi, bir başka tanımlamayla Kemalist Devrim Mustafa Kemal’in önderliğinde, emperyalist devletlerin, Türk ulusuna ve Türk vatanına karşı giriştiği paylaşma hareketine tepki olarak, milletin coşkulu katılımı ile desteklenen, akla ve bilime dayanan bir devrimdir.

Kemalist Devrim’in temelinde, Türk milleti, bağımsızlık anlayışı, altı ...
Read more : ADD ve Tansel Çölaşan Nereye Gidiyor? / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1581 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148687 ileti • Toplam 46068 başlık • Toplam 25009 üye

x