Zaman: Prş Haz 19, 2025 18:38

News News of Figen ÖZEN

Site map of Figen ÖZEN » Dizin : Figen ÖZEN

CIA'nın Çetecileri! (6) / Figen ÖZEN

CIA'nın Çetecileri! (6)

Cemaat Kelle Avında...

Kalemi elinize alırsınız, yazmak istediğiniz konu aslında belirgindir. Binlerce istihbarat elemanı at koşturmaktadır ülkenizde... Bir başka ülkenin teröristleri eğitilmekte, silahlandırılmakta ve bir eşbaşkan, kendisine verilen görevi, önce Suriye'yi daha sonra da sıradaki ülkeyi parçalamak adına Türk milletini ateşe atmak üzeredir.

Bayramlar yasaklanmakta ve milli benlik parçalanmak istenmektedir. El altından CIA'nın Çetecileri ülkede bildiğini okumaktadır.

Ancak Son Kulis'te yayımlanan bir beyanat ile isyanınızı dile getirmek zorunda kalırsınız. Çünkü o beyanatta ...
Read more : CIA'nın Çetecileri! (6) / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1358 | Yanıtlar : 0

"Türk Gençliğine Bıraktığım Emanet" / Figen ÖZEN

"Türk Gençliğine Bıraktığım Emanet"

"Saygıdeğer baylar, sizi, günlerce işlerinizden alıkoyan uzun ve ayrıntılı sözlerim, en sonu tarihe mal olmuş bir dönemin öyküsüdür. Bunda, ulusum için ve yarınki çocuklarımız için dikkat ve uyanıklık sağlayabilecek kimi noktaları belirtebilmiş isem kendimi mutlu sayacağım.

Baylar, bu söylevimle, ULUSAL VARLIĞI SONA ERMİŞ SAYILAN BÜYÜK BİR ULUSUN, BAĞIMSIZLIĞINI NASIL KAZANDIĞINI; BİLİM VE TEKNİĞİN EN SON İLKELERİNE DAYANAN ULUSAL VE ÇAĞDAŞ BİR DEVLETİ NASIL KURDUĞUNU anlatmaya çalıştım.

Bugün ulaştığımız sonuç, yüz yıllardan ...
Read more : "Türk Gençliğine Bıraktığım Emanet" / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1101 | Yanıtlar : 0

"Samsun'a Çıktığım Gün!" / Figen ÖZEN

"Samsun'a Çıktığım Gün!"

1919 yılı Mayıs'ının 19'uncu günü Samsun'a çıktım.

Genel Durum ve Görünüş:

Osmanlı Devleti'nin içinde bulunduğu topluluk, Büyük Savaş'ta yenilmiş, Osmanlı ordusu her yanda sarsılmış, şartları ağır bir "Ateşkes Anlaşması" imzalanmış. Büyük Savaş'ın uzun yılları içinde ulus, yorgun ve yoksul bir durumda. Ulusu ve ülkeyi Büyük Savaş'a sokanlar, kendi başlarının kaygısına düşerek, yurttan kaçmışlar. Padişah ve Halife görevinde bulunan Vahdettin, soysuzlaşmış, kendini ve yalnız tahtını koruyabileceğini umduğu alçakça önlemler araştırmakta. Damat Ferit Paşa'nın ...
Read more : "Samsun'a Çıktığım Gün!" / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1246 | Yanıtlar : 0

Aşkı Anlatabilir Misiniz? / Figen ÖZEN

Aşkı Anlatabilir Misiniz?

Aşkı anlatabilir misiniz?

Aşk ne şiirlerle, ne türkülerle ne de tuvale yansıyan renklerle tanımlanabilir.

Hiç bir beste, şiir ve tablo gerçek aşkın yürekte yarattığı o heyecanı yansıtamaz. Aşk, aşktır işte...

O öyle bir duygudur ki, sevdiğiniz uğruna canınızı bile feda edersiniz.

Aslında bu yazı 68 yaşındaki bir yüreğin hiç bitmeyen, her gün, her dakika ve hatta her alınan her nefeste tazelenen, güçlenen bir aşkın itirafıdır.

Bana kızmayın dostlar, artık yüreğime sığmayan, sel ...
Read more : Aşkı Anlatabilir Misiniz? / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 864 | Yanıtlar : 0

Son Söz Gazi Mareşal Mustafa Kemal Paşa'nındır!.. / Figen ÖZEN

Son Söz Gazi Mareşal Mustafa Kemal Paşa'nındır!..

“Erdoğan ve Gül, tezkerenin geçmesinde kendilerine destek olmayan Silahlı Kuvvetler’i cezalandırmak için Amerika’dan bir şey yapmalarını istedi. Onlar da Türk subay ve askerlerinin başına çuval geçirdiler.” Milli Görüşçü Yazar Ahmet Akgül – “AKP İNTİHARA GİDİYOR”

“Ahmet Akgül isimli Milli Görüşçü yazara göre, Türk subaylarının başına çuval geçirilmesinden sonra Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları’nın istifa edeceği hesaplanıyordu. Ancak asker olaya çok öfkelenip yönetime el koymaya kalksaydı Amerika Erdoğan ve ...
Read more : Son Söz Gazi Mareşal Mustafa Kemal Paşa'nındır!.. / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1166 | Yanıtlar : 0

"Arz Ederim Paşam!" / Figen ÖZEN

"Arz Ederim Paşam!"

Bir dost, gönül dostum Gazanfer Eryüksel, "PARÇA TESİRLİ BOMBA" başlıklı yazımın altına şu yorumu yazmış.

"Dersimiz: Tam Bağımsız Türkiye Konu: Kemalist Devrim Ödev: YA İSTİKLÂL- YA ÖLÜM Arz ederim Paşam"

Ben de bu yazıya "Arz ederim Gazi Paşam" diye başlamak istiyorum.

Mustafa Kemal Paşa Erzurum Kongresi sonucunda 1919- Temmuz-Ağustos Türk vatanının bölünmez bütünlüğü üzerinde ısrarla durmuştur. Mandayı, her hangi bir devletin gölgesine sığınmayı ret ederek Türk ulusunun istencini ve milli egemenliği bütünleştiren ...
Read more : "Arz Ederim Paşam!" / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1222 | Yanıtlar : 0

Parça Tesirli Bomba… / Figen ÖZEN

Parça Tesirli Bomba…

Bindirilmiş değil, bin dirilmiş kıtalardık. Yüreğimizden kopup gelen "Gün Doğdu" marşı ile Cumhuriyet'i sahiplenmek için döküldük yollara...

Gün doğdu, uyandık.

Siperlere dayandık.

Bağımsızlık uğruna,

Al kanlara boyandık...

Kimimizin parası yoktu, Ankara'ya gitmek için… Borç aldı. Kimimiz çocuklarının aşından ekmeğinden kesti. Bazılarımız gençlerin yol parasını ödedi. Otobüsleri Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile donattık. Yanlış hatırlamıyorsam, Antalya'dan 30-35 otobüs dolusu insandık. Bazılarımız yere bağdaş kurmuştu, bazılarımız ayakta...

Kimse uyumuyordu otobüste... Sessiz bir bekleyiş ...
Read more : Parça Tesirli Bomba… / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1372 | Yanıtlar : 0

Atatürkçü Olmak, O'nun Yöntemini Eyleme Geçirmektir! / Figen ÖZEN

Atatürkçü Olmak, O'nun Yöntemini Eyleme Geçirmektir!

"Atatürkçü olmak nedir? Kısacası, Atatürk'ün ulusal kurtuluş hareketini yöntemini eyleme geçirmektir. Atatürk sevgisiyle, Atatürkçü olmayı birbirinden ayırmalı. Atatürk sevgisi sıcak bir duygu halinde kalabilir. Atatürkçü olmak ise bir duygu değil sadece bir eylemdir. Atatürkçü olmak, O'nun sözlerini yenilemek, resimlerini duvara asmak, anıtlarında çelenklerle gözyaşı dökmek, O'nun anılarıyla ah çekmek değildir. Atatürkçü olmak, O'nun yöntemini eyleme geçirmektir.

Atatürkçü olmak, bir savaş vermek, Türkiye'nin tarihsel çatışmasını yenmek demektir. O'nun eyleminin adı ...
Read more : Atatürkçü Olmak, O'nun Yöntemini Eyleme Geçirmektir! / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1201 | Yanıtlar : 0

Takla Atmasını Hiç Beceremedim! / Figen ÖZEN

Takla Atmasını Hiç Beceremedim!

Öğrencilik yıllarımda Beden Eğitimi dersinde sadece sınıfın değil, tüm okulun en başarılı kız öğrencisiydim.

İnanın, abartmıyorum en zor hareketleri son derece kolaylıkla yapardım. Halata tırmanır, voleybol oynar, 100-200 metrede birinciliği hiç kimseye kaptırmazdım. Uzun atlamada hiç geçilmezdim. Ama takla atmasını, inanın doğru söylüyorum hiç mi hiç beceremezdim.

Takla atmak... Şimdi düşünüyorum da o zaman takla atamadığım için çok utanırdım. Bazı arkadaşlarımın büyük bir beceri ile yaptığı takla atmayı bir türlü başaramaz, ...
Read more : Takla Atmasını Hiç Beceremedim! / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1219 | Yanıtlar : 0

Kayıp Ülke Türkiye! (6) / Figen ÖZEN

Kayıp Ülke Türkiye! (6)

Gazi Paşa bir kez daha suskunluğunu bozarak konuşmaya başladı.

- Bakın Hanımlar, Beyler, bu Yüksekova meselesi bir,iki cümle geçiştirilecek bir konu değildir. Yüksekova, Misak-ı Milli sınırları içinde bir ilimizin, Hakkari'nin bir ilçesidir. Devlete verdiği iki kuruş vergiye karşılık, devletten 15 lira yardım alır.

Burada verdiğim rakamlar, verdiği vergi ve aldığı yardımın arasındaki çarpıcı orantısızlığı işaret amacını taşımaktadır.

Ama Yüksekova'da uygulanan yöntem özerklik provasının çoookkk ama çok ötesindedir. Yüksekova'da devlet, kaymakam, savcı, ...
Read more : Kayıp Ülke Türkiye! (6) / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 1131 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148687 ileti • Toplam 46068 başlık • Toplam 25009 üye

x