Zaman: Pzt Mar 16, 2026 18:33

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Böyle bir düzen kurulmuş: Dokunan yanıyor / Saygı ÖZTÜRK

Böyle bir düzen kurulmuş: Dokunan yanıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri, Fetullah Gülen'in emekliliğini iptal etti. Kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar'ın, “örgüt lideri” olduğuna ilişkin Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nin kararına ve davada “zaman aşımının” 10 yıl olduğu belirtilmesine rağmen, nasıl olduysa 5 yıl olarak uygulandı.

İlginçtir, sözünü ettiğimiz iki olayı incelediğimizde bile bunları gündeme getirenlerin hep mağdur edildiğini görüyoruz. Kimisi sözde “Ergenekon Terör Örgütü”nün üyesi yapılmış, kimisi siyasetin en tepe noktasındayken gücü tırpanlanmış. ...
Read more : Böyle bir düzen kurulmuş: Dokunan yanıyor / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1066 | Yanıtlar : 0

Torba teklif dönemi / Çiğdem TOKER

Torba teklif dönemi

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adı verildiği halde, dünya anayasa hukuku literatüründe yeri ve adı olmayan “eşsiz” (!) sistemle birlikte, Bakanlar Kurulu ortadan kalktı malum.

Bakanlar Kurulu tarihe gönderilince, onun eseri olan ve adına “kanun tasarısı” denilen yasama faaliyeti de sona ermiş, konuşma ve yazım dilinden çıkmış oldu.

Düne kadar yollardan biri olan “kanun teklifi”, artık TBMM’nin biricik yasama faaliyeti.

(Bütün mevzuatın Cumhurbaşkanı kararnameleriyle hazırlanıp değiştirilmesinin mümkün olduğu bir yeni düzende, neden kanun teklifine ...
Read more : Torba teklif dönemi / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 967 | Yanıtlar : 0

Yargıtay'a Öyle Bir İsim Seçildi ki!.. / Müyesser YILDIZ

Yargıtay'a Öyle Bir İsim Seçildi ki!..

2010 Anayasa referandumundan sonra yargının başına gelmeyen kalmadı.

Önce en alttan, en tepeye tüm önemli yargı birimlerine “FETÖ”cüler oturdu. “İş yoğunluğu” gerekçesiyle Yargıtay'da üye sayısı artırıldı ve bir kalemde 150 civarında “FETÖ”cü seçildi. Özellikle TSK'ya yönelik kumpas davalarda görev yapan birçok isim Yargıtay üyesi yapıldı.

Erdoğan, “Ne kadar tehlikeli olduklarını 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarına yönelik operasyonla” anladığını söylese de yargıyı “FETÖ”den kurtarmak için ancak 17/25 Aralık 2013'ten sonra ...
Read more : Yargıtay'a Öyle Bir İsim Seçildi ki!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1061 | Yanıtlar : 0

Yandaşların yazmadıkları… / Zeynep GÜRCANLI

Yandaşların yazmadıkları…

Türkiye'de yeni yönetim sisteminin devreye girdiği hafta, dış politika açısından da çok hareketli geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın -göreve başlayan her Cumhurbaşkanı'nın yaptığı gibi- Azerbaycan ve KKTC'yi ziyareti, ardından da NATO zirvesine katılması, yeni dönemde izlenecek dış politikanın da şifrelerini verdi.

Kısaca özetlemek gerekirse; “Batı cephesinde yeni bir şey yok”.

Her zaman olduğu gibi, bol bol Batı karşıtlığı söylemlerle geçen seçim kampanyasının ardından, AKP ve yandaşlar yüzlerini yeniden Batı'ya döndüler.

Gerek NATO zirvesinde ...
Read more : Yandaşların yazmadıkları… / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 965 | Yanıtlar : 0

Adnan Hoca ve FETÖ, Mossad ve CIA ürünü / Savaş SÜZAL

Adnan Hoca ve FETÖ, Mossad ve CIA ürünü

Cumhuriyetimizi yok edip “Cemahiriyemizi” de kurduk. Ekonomiyi de damada havale edip eldeki avuçtakileri de külliyenin küllerinde eritip, sen sağ ben salim. Kurtulmuş olduk. Dünyadaki tüm kredi kuruluşları batıyorsunuz diye feryat ederken biz hâlâ neden bu grupları gündemin ön maddelerine oturtuyoruz hiç düşündünüz mü? Acaba bu arada belki kalmıştır içerden bir iki şaşkın çıkarda yayınlanan onlar fermanlara itiraz eder etmesin diye yıllarca milleti kerizleyen Adnan Hoca mı feda ...
Read more : Adnan Hoca ve FETÖ, Mossad ve CIA ürünü / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 1124 | Yanıtlar : 0

Adnan Oktar ve adamları böyle kurtuldu / Saygı ÖZTÜRK

Adnan Oktar ve adamları böyle kurtuldu

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesi Başkanlığı'nın koordinesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 1999 yılının kasım ayında önemli bir operasyon başlıyordu. Dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, operasyon için start vermiş, uzun süredir takip altında bulundurulan Adnan Hoca (Adnan Oktar) ve müritleri olduğu belirtilen kişilere yönelik gözaltılar başlamıştı.

Operasyon sırasında, Adnan Hoca'nın villası televizyonlarda gösteriliyor, villada bulunan tarihi eserler, süslemeler herkesi şaşırtıyordu. Olay her yönüyle ilginçti. Mankenlerin isimleri geçiyor, ...
Read more : Adnan Oktar ve adamları böyle kurtuldu / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 957 | Yanıtlar : 0

Türkiye Nereye Gidiyor? / Türker ERTÜRK

Türkiye Nereye Gidiyor?

Bugün dünya; 11 Eylül 2001 saldırısının hemen ardından bir ay bile geçmeden Afganistan’a yapılan müdahale ve 2003’de ABD’nin Irak’ı işgali ile başlatılan III. Dünya Savaşı’nın içindedir. Bu savaş, her geçen gün küresel anlamda daha da yaygınlaşmaktadır.

Halen içinde bulunduğumuz III. Dünya Savaşı’nı, tarihte yaşanan 17 milyon insanın yaşamını kaybettiği I. Dünya Savaşı (1914-1918) ve 65 milyon insanın yaşamını kaybettiği II. Dünya Savaşı (1939-1945) ile karıştırmamak lazım. Eğer geçmişte yaşanan kalıplar içinde bir ...
Read more : Türkiye Nereye Gidiyor? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1213 | Yanıtlar : 0

Kendinizi kandırmayın! / Levent BULUT

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"nde daha önce 21 olan bakanlık sayısı, bazı bakanlıkların birleştirilmesiyle 16'ya düşerken, Başbakanlığa bağlı kurumlar Cumhurbaşkanlığına bağlandı. Bununla birlikte birçok kurumun görev ve yetkileri tekrar belirlenirken, yeni kurumları oluşturmak için de düzenlemeler yapılıyor. Bunlardan biri de yerel bir kredi derecelendirme kuruluşunun oluşumuna imkân sağlayan düzenleme.
Yani son yıllarda AKP iktidarında sık sık duyduğumuz "kendi kredi derecelendirme kuruluşumuzu açarız" söylemi bu düzenlemeyle gerçek olacak...
Önce şu konuya bir açıklık getirelim: Kredi derecelendirmesi; bir ...
Read more : Kendinizi kandırmayın! / Levent BULUT | Görüntüleme : 801 | Yanıtlar : 0

Kurbağaların suyu ısınıyor / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Kurbağaların suyu ısınıyor

Ömer Diken denilince, benim aklıma ilk olarak "millî orduya kumpas" geliyor; eksik söyledim, "FETÖ'nün millî orduya kumpası"... Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinin, "FETÖ'cü darbeciler"ce doldurulmak üzere boşaltılması; akla hayale sığmayan dev bir tasfiye operasyonun kalem kırıcısı geliyor.

Ömer Diken adı, bende, ömürlerinin büyük bölümünü terörle mücadeleyle geçirmiş ve terörle müzakereye kurban edilmiş 365 "Türk subayı"nın, hukuku giyotinleştirerek infazlarını yapan celladı çağrışımı yapıyor.

Ömer Diken denince;

Oturduğu o yüksek kürsüden, karşısındakileri adeta birer "böcek" ...
Read more : Kurbağaların suyu ısınıyor / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU | Görüntüleme : 1225 | Yanıtlar : 0

Bakan, Milli Eğitim'i değiştirecekmiş! / Işık KANSU

Bakan, Milli Eğitim'i değiştirecekmiş!

Saray kabinesinin yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u olumlayan, eğitimi değiştireceğini ileri sürenler oldu.

Selçuk’u yakından tanıyanlarla görüştük. İşte birkaç not:

- Piyasacıdır. Piyasa istemlerine dönük bir eğitim sistemini savunur.
- Maya okullarının sahibi ve kurucusudur.
- AKP’nin ilk iktidar yıllarında Talim Terbiye Kurulu’na getirilmişti.
- Talim Terbiye’nin başına getirildiğinde SPAN Amerikan Eğitim Danışmanlık şirketiyle birlikte çalışıyordu.
- Muhafazakâr değildir, ancak değişik düşünceleri vardır. Bir kalıba koyamazsınız.
- Gazi Üniversitesi’nden yetişmiş, ...
Read more : Bakan, Milli Eğitim'i değiştirecekmiş! / Işık KANSU | Görüntüleme : 1242 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x