Zaman: Pzr Ağu 10, 2025 17:54

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Alkışlarla yaşıyorum! / Murat MURATOĞLU

Alkışlarla yaşıyorum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak'ta konuşuyor; “Referandumda yüzde 28,3 oranında bir evet oyu elde edebildiğimizi biliyorum.” Kalabalıktan, “heyo, şak, şak, şak” alkış sesleri…

Erdoğan şaşkın; “Niye alkışladınız? Niye alkışladınız? Yanlış anlaşıldı herhalde!” diyor. Güruh dinlemiyor ki… Sorgulamıyor ki… Ne dese alkışlıyor, ne verse yiyor.

* * *

Konuşmanın devamında Erdoğan; “Burada problemi elbette ki Şırnaklılarda değil, kendimizde arıyoruz” derken, bir kişi “hayır” diye bağırıyor. Bence de hayır! Esas problem bizde…

Doğru anlaşılsa zaten referandumda bırak ...
Read more : Alkışlarla yaşıyorum! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1218 | Yanıtlar : 1

İkinci One Minute! / Türker ERTÜRK

İkinci One Minute!

ABD Başkanı Trump’ın, 6 Aralık’ta Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararı; daha önce bu köşede yazdığımız gibi ülkemizi gayri anayasal ve gayri hukuki olarak yöneten iktidara gerçekten ilaç gibi geldi. Kudüs’ten aynen “One Minute” gibi faydalanmak, din istismarı yapmak istiyorlar. Amaç ise çok açık; halkı kandırarak ve baskı altına alarak, Man Adası ve Zarrab Davası üzerinden gelen savunulması mümkün olmayan suçlamalardan kurtulmaktır.

Geçtiğimiz hafta, Türkiye’nin girişimi ...
Read more : İkinci One Minute! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 757 | Yanıtlar : 0

Futbolcular için cennette kalma süresi 2 yıl daha uzadı / Nedim TÜRKMEN

Futbolcular için cennette kalma süresi 2 yıl daha uzadı

Ülkemizde, sporcuların ve özellikle futbolcuların vergilendirilmesi konusu her zaman tartışılan ve popülizm yapılmaya müsait bir konudur.

Türk Vergi Sistemi incelendiğinde; önce futbolcuların da ücretliler gibi Gelir Vergisi tarifesine göre artan oranlı bir şekilde vergilendirildiği ancak, daha sonra bu usulde vergilendirmenin terk edilerek kaynakta tevkif usulünün belirlendiğini görüyoruz.

İSTİSNA SÜRESİ 2 YIL DAHA UZADI

Ücretli olarak değerlendirilen futbolcuların, diğer ücretlilerden farklı vergilendirilmesini düzenleyen Gelir Vergisi Kanunu'nun Geçici ...
Read more : Futbolcular için cennette kalma süresi 2 yıl daha uzadı / Nedim TÜRKMEN | Görüntüleme : 828 | Yanıtlar : 0

Yoksa FETÖ hâlâ iktidarda mı? / Ali SİRMEN

Yoksa FETÖ hâlâ iktidarda mı?

Mustafa Fehmi Kubilay’ın 23 Aralık 1930’da laik Cumhuriyet karşıtları tarafından, vahşice şehit edilmesinin yıldönümünde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın imzasıyla yayımlanan bildiride, önceki yılların aksine, laikliğe vurgu yapılmaması eleştirilere de yol açtı.

Hulusi Akar’ın laiklik konusundaki çekingenliğini anlamak zor değil. Asker olup da laiklik konusundaki kaygılarını dile getirenler hep Fethullahçılar tarafından kumpas davalarının içine sürüklenmişlerdir.

Ergenekon, Balyoz ve onların foyası meydana çıkınca ardından gelen 28 Şubat davalarından bahsettiğimi anlamışsınızdır sanırım.

* ...
Read more : Yoksa FETÖ hâlâ iktidarda mı? / Ali SİRMEN | Görüntüleme : 926 | Yanıtlar : 0

Yeni Türkiye'nin milli meseleleri / Levent BULUT

Milli meselelerde ayrılık gayrılık olmaz, olmamalı. Kendi içimizde, ülkenin sorunlarını ve yapılan uygulamaları eleştirebilir, doğru ya da yanlış gördüklerimizi dile getirebiliriz. Bunlar her demokrasi ve hukuk devletinde olması gerekenlerdir.
Ama dışarıya karşı bir ve tek olmalıyız.
Zira, ancak bölünmedikçe ve birlik oldukça güçlü olabiliriz.
Bulunduğumuz coğrafyada ise güçsüz olma lüksümüz yok.
Çünkü güçsüz ve zayıf bir ülkeysen, "hasta adam" olursun.
O zaman ülkenin topraklarında, milletin birliği ve beraberliğinde gözü olanlar harekete geçer.
Güç deyince ...
Read more : Yeni Türkiye'nin milli meseleleri / Levent BULUT | Görüntüleme : 573 | Yanıtlar : 0

Kendilerini kalkındırmışların adaleti / Işık KANSU

Kendilerini kalkındırmışların adaleti

Rıza Sarraf’ın açıklamalarına göre: AKP’nin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan öteki para cinsleri dışında, 50 milyon Avro rüşvet almış. İran ile yapılan işlerden de yüzde 50 kâr payı istemiş.

Rıza Sarraf’ın işleri için onun önüne bile yatacağını söyleyen AKP’nin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Çin’deki bankalara referans olmak için 100 bin dolar rüşvet almış.

AKP’nin Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, ambargolar yüzünden uluslararası para aktarması yapamayan petrol ve doğalgaz paralarını ...
Read more : Kendilerini kalkındırmışların adaleti / Işık KANSU | Görüntüleme : 845 | Yanıtlar : 0

Ataname / Cazim GÜRBÜZ

Ataname

Atatürk çok yazılmalı, döne döne yazılmalı, her yönüyle anlatılmalı, tanıtılmalı. Bu tamam ama bu "çok yazılmalar" göz korkutmamalı, okumaktan alıkoymamalı. Bugün bu çokluk, böylesi korkulara yol açıyor ne yazık ki… Atatürk, şöyle derli toplu ve ayrıntılı olarak ve tabii ki doğru olarak, tek bir kitapta anlatılabilinmeli öncelikle. İvedi gereksinme bunadır. Dileyen bundan sonra daha derinlere dalabilir, ayrıntılı ve akademik okumalara girişebilir.

Bu dediklerim yapılmaz, bu tür ana yapıtlar yazılmazsa ortalığı sahtekârlar bürüyor, görüyorsunuz işte, ...
Read more : Ataname / Cazim GÜRBÜZ | Görüntüleme : 686 | Yanıtlar : 0

Haram Helal mi? / Levent BULUT

117 bin 378 personeli olan ve kendisine ayrılan 4 milyar 368 milyon liralık ödeneğin yüzde 97'sinden fazlasını 7 ayda harcayarak, bütçeden aldığı pay ile birçok bakanlığı geride bırakan Diyanet, gelen sorular ve gündemdeki konulara göre fetva veriyor.
Kimi zaman bu fetvaları kamuoyunda günlerce tartışılıyor.
Hatırlarsanız "haram parayla alınmış halı ya da yapımında haram kazanç olan camide namaz kılmanın mahzuru olmadığını." savunan Diyanet, "Haram parayla hac olur mu?" sorusuna 'Pek uygun değildir ama hac geçerli olur.' ...
Read more : Haram Helal mi? / Levent BULUT | Görüntüleme : 561 | Yanıtlar : 0

İşte, bakanın "Görev alanımıza girmiyor" deyip açıklamadığı şehitlerimiz / Saygı ÖZTÜRK

İşte, bakanın "Görev alanımıza girmiyor" deyip açıklamadığı şehitlerimiz

Güneydoğu'da kahramanca mücadele ederken şehit düşen askerimiz, polisimiz ve güvenlik korucularımızın sayısı bilinmez mi? Tabii ki bilinmesi gerekir. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bu konuda yazılı soru önergesi verildiğinde bile “Şehit ve gazi sayıları görev ve faaliyet alanımıza girmiyor” dedi. Peki, kaç askerimizin şehit edildiğini, kaç gazimiz bulunduğunu Milli Savunma Bakanlığı bilmeyecek de kim bilecek?

15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra Olağanüstü Hal Kanunu'na dayanarak 28 Kanun Hükmünde ...

Adım adım! / Meriç VELİDEDEOĞLU

Adım adım!

Değerli dostlar bu yazıya da yine geriye dönüp, “94 yıl” öncesine kısaca değinerek başlasak diyorum; 1919’dan 1923’e dek dört yıl süren “Ulusal Kurtuluş Savaşı”nın, “Lozan Antlaşması”yla noktalanmasının ardından, kurulacak yeni yönetimin yapısı gündeme gelir.

Gerçi bir “Meclis”, bir “Meclis Hükümeti”, “Bakanlar Kurulu”nun Başkanı olarak, alınan kararları onaylayacak “Meclis Başkanı” vardı, ama bu “Başkan”ın, “Devlet Başkanı” olduğunu belirten bir yasa olmadığını vurgular Atatürk.

Ve bu belirsizlikten, “Padişah” yanlısı milletvekillerinin nasıl yararlandığını “Söylev”de (Nutuk), “Padişahlık ...
Read more : Adım adım! / Meriç VELİDEDEOĞLU | Görüntüleme : 719 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148895 ileti • Toplam 46226 başlık • Toplam 25039 üye

x