Zaman: Pzt Ağu 04, 2025 11:11

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Erdoğan'ı tutuklatan seçim başvurusu / Saygı ÖZTÜRK

Erdoğan'ı tutuklatan seçim başvurusu

Öyküyü dün ünlü avukat Turgut Kazan'dan dinledim. Recep Tayyip Erdoğan, 26 Mart 1989'da gerçekleştirilen yerel seçimde Beyoğlu Belediye Başkan adayıydı. Seçimi kaybetti. Erdoğan'ın, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Nazmi Özcan'a, “Şu haline bak sarhoş adam. Adalete bak, kimlere kalmış. Seni yakacağım, süründüreceğim” dediğine ilişkin seçim kurulu üyeleri tutanak düzenledi. Nazmi Özcan'ın şikayeti üzerine polis Recep Tayyip Erdoğan'ı 31 Mart 1989 tarihinde ifadesi alınmak üzere adliyeye getirdi. İfadeden sonra tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk ...
Read more : Erdoğan'ı tutuklatan seçim başvurusu / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 2163 | Yanıtlar : 0

Tek Millet İki Devlet / Rifat SERDAROĞLU

Tek Millet İki Devlet

Rahmetli Demirel’in sözü idi “Tek Millet İki Devlet!” Türkiye ve Azerbaycan Devletleri için söylemişti. Ne kadar doğru söylemiş, iki millet birbirine o kadar benziyor ki, gerçekten tek millet gibiyiz!

10 Ekim 2013’te Azerbaycan’da Genel Seçimler yapıldı ve tabii ki Aliyev kazandı. Azerbaycan Seçim Kurulu Başkanı bir yanlışlık yaparak, 9 Ekim’de yani seçimden bir gün önce, yabancı ajanslara ertesi günkü seçim sonuçlarını gönderdi!
Yabancı Haber Ajansları gönderilen sonuçları aynı gün açıklamadılar, ellerinde ...
Read more : Tek Millet İki Devlet / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1400 | Yanıtlar : 0

Bu neyin hazırlığı?.. İdari yapı değişiyor... 18 yeni il geliyor... / Ahmet TAKAN

Bu neyin hazırlığı?.. İdari yapı değişiyor... 18 yeni il geliyor...

Referandumun ardından dün Ankara'nın klasik Salı günlerine yeniden döndük. TBMM'de çalışmalara yeniden başlandı. AKP kulislerinde, derin kaygı ve endişe her haliyle kendini belli ediyordu. Referandum dolayısıyla verilen ara tatili öncesindeki havalarının yerinde yeller esiyordu. Gittikleri gibi geri dönememişlerdi!.. Şen gidip yaslı döndükleri her hallerinden belliydi. Her grup toplantısına getirilen amigolar bile neşelendiremiyordu yaslı AKP mebuslarını. Devlet Bahçeli'yi suçlayanı mı ararsınız... Faturayı Bülent Arınç'a, Abdullah Gül'e, ...

Meşru olmayan oylama! / Arslan TEKİN

Meşru olmayan oylama!

AGİT'in ön raporunu iyi okumalı... Türkiye'nin yarısının gördüğü raporlarında bir bir sıralanmıştır.

Tek Adam çıkıyor, bu rapor için: "Atı alan Üsküdar'ı geçti." diyor. Dahası sözünü pekiştirmek için: "Geçti Bor'un pazarı sür eşeğini Niğde'ye..." diyor.

Sizce ne demek istiyor? "Hile hurda... Ne dersen de, oyum yüzde 51,4. Sen karışamazsın!"

Raporunu kabul etmiyorsanız, başta Türkiye'ye gelmelerini engellemeliydiniz. Referandumu takip etmelerine izin veriyorsunuz, raporunu da göz önüne alacaksınız. Bizim kanunlarımıza aykırı bir söz etmişlerse sesinizi ...
Read more : Meşru olmayan oylama! / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 1352 | Yanıtlar : 0

Ağır baskılar getirecek olan bir rejime geçiyoruz (MEB ve MİLGRAM Deneyleri) / Mahiye MORGÜL

Ağır baskılar getirecek olan bir rejime geçiyoruz (MEB ve MİLGRAM Deneyleri)

Dünkü referandumla 200 yıl geriye götürüleceğimizi kulaklarımızla duyduk. İnsanlara bunu kabul ettirmek kolay değildir, o yüzden daha ağır baskılar gelecektir.

Hukuk dışı yollarla adım adım buraya geldik. Bu referandumda %43 Evet, %57 Hayır çıkmıştır. Aklımızın matematiğini bozdular, referandum yasasıyla seçim yasasının tarifini birbiri içine soktular, o yüzden anlayamıyoruz. Bakın, matematiksiz yaşamaya öyle alıştırıldık ki, alışverişimizi bile biz değil makine hesaplıyor, beyinlerimiz işlevsizleşti, tembelleşti. İnsan ...

Ekonomi için kalem kırılıyor! / Murat MURATOĞLU

Ekonomi için kalem kırılıyor!

Demek ki özgürlükler alkışlarla ve kutlamalarla bitiyormuş. Ülke gelirinin yüzde 67'sini kazanan şehirler “hayır” demişken, kalabalığın onayı ile “atı alan Üsküdar'ı geçti” açıklaması durumun vahametini anlatmaktan öte bir anlam taşıyor. Daha da kötüsü yolda! Ne o? Cumhurbaşkanı toplanan kalabalığın haykırışlarına kayıtsız kalmadı ve referandum sonrası yapılacak ilk işin idam cezasını geri getirmek olduğunu söyledi.

Ya sonra? Onu da size ben anlatayım…

Avrupa çok açık konuştu; “İdam cezasının olduğu bir ülkenin Avrupa ...
Read more : Ekonomi için kalem kırılıyor! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1555 | Yanıtlar : 0

Bunları öğrenince sizin de kaygınız artacak / Saygı ÖZTÜRK

Bunları öğrenince sizin de kaygınız artacak

Hakaretlere uğradılar, “terörist” ilan edildiler, her gün ekranlarda aşağılandılar, silah çekildi, kürsüleri yıkıldı, ancak onlar anayasanın ince hesaplarını sabırla ortaya koydular. Halk hareketinin isimsiz binlerce kahramanı da bu mücadelede yerini aldı. Hile olmazsa seçimi de mutlaka kazanacaklarına inanıyorlardı. Şimdi, seçim hilelerinin sonucu belirlediği konuşuluyor.

Resim

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP'li üyenin başvurusu üzerine, mühürsüz oy pusulalarını “geçerli” kabul etti. Oysa, aynı seçim kurulu yurtdışında kullanılan mühürsüz oy pusulalarını geçersiz ...
Read more : Bunları öğrenince sizin de kaygınız artacak / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 2748 | Yanıtlar : 0

YSK'ya İtiraz Dilekçesi / Mahiye MORGÜL

YSK'ya İtiraz Dilekçesi

Referandumda mühürsüz oy pusulalarına itiraz dilekçesi:

Resim

Eğitimci-Yazar Mahiye MORGÜL, 18 Nisan 2017
http://www.mahiye.net
mahiye@gmail.com
Read more : YSK'ya İtiraz Dilekçesi / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 843 | Yanıtlar : 0

Ortada bir YSK kararı yok / Çiğdem TOKER

Ortada bir YSK kararı yok

Pazar günü sahadaydım.

Ankara Barosu’nun “Her Okula Bir Avukat” projesine katılıp gönüllü müşahitlik üstlenen genç arkadaşlara eşlik ettim.

Onları izledim.

Sabahın 6’sından gece geç saatlere dek dere tepe dolaşıp, oy kullanma, sayım, döküm işlemlerini takip ederek ıslak imzalı tutanak almaya çabaladılar.

Ankara’nın özellikle “içeride” kalmış köylerinde, sahipsiz bırakılmış sandık kurullarını görmek düşündürücüydü. Bazı noktalarda, ana muhalefet partisinden bırakın müşadihi (gözlemci), sandık kurulunda yer alması gereken yasal üyesi bile yer almıyordu. ...
Read more : Ortada bir YSK kararı yok / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1116 | Yanıtlar : 0

"Ne gerekiyorsa yaparız abi" rejimi / Selcan TAŞÇI

"Ne gerekiyorsa yaparız abi" rejimi

Adını bir türlü koyamamışlardı;

Ürkütmesin diye "başkanlığı" fısıldayarak söylediler.

"Partili Cumhurbaşkanlığı" uymadı.

"Yarı başkanlık" zaten hiç değil.

"Türk tipi"; Türkler alındı "hakaret mi ediyorsunuz" diye...

YSK sağ olsun, 16 Nisan gecesi o işi de halletti.

Muhabir sordu:

Neden mühürsüz oylar geçerli sayılıyor?

YSK Başkanı Sadi Güven'in yeni rejime adını veren cevabı:

Öyle gerekti!

Bu yaklaşımı dilediğiniz kadar genişletebilir, çeşitlendirebilirsiniz.

Misal:

- Kardeş, ne iş; almışsınız eline bir koçan oy pusulası, ...
Read more : "Ne gerekiyorsa yaparız abi" rejimi / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1699 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148864 ileti • Toplam 46205 başlık • Toplam 25031 üye

x