Zaman: Pzt Ağu 04, 2025 16:44

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AKP'de "Hayır" endişesi büyürken, Bahçeli'den ümit kesildi! / Batuhan ÇOLAK

AKP'de "Hayır" endişesi büyürken, Bahçeli'den ümit kesildi!

Referanduma sayılı günler kaldı... AKP'nin referandum kampanyası yalpalayarak yola devam ediyor. Belirli bir slogan, propaganda metni, kampanya teması hâlâ bulunamadı. Bu saatten sonra bulunması da mümkün gözükmüyor.

Yola, Devlet Bahçeli ile çıkılmanın etkisiyle milliyetçi çizgide tasarlanan söylemler de aniden terk edilmiş durumda.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Bahçeli'ye kızıp 'hayır' demeyin Ülkücü kardeşlerim" söylemi AKP'deki endişenin geldiği durumu gözler önüne seriyor. "Evet"e katkı noktasında Bahçeli'den ümitler tamamen kesildi.

3 ...

Milletimizi şimdilik 'tek' geçiyoruz! / Servet AVCI

Milletimizi şimdilik 'tek' geçiyoruz!

Referandum kampanyasındaki tuhaflıklar devam ediyor!.. "Tarafsız yargı için evet"... İyi de bu doğruysa, "Bugüne kadar yargı taraflıydı" anlamı çıkıyor... O hâlde bunun hesabını kimden soracağız? Türkiye'yi son 15 yıldır tek başına yöneten Makedonya hükûmetinden mi?

Çift başlılık ortadan kalkacakmış!.. Son 15 yıldır Türkiye'nin elini ayağını bağlayan, ülke ekonomisinin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesine taş koyan o sinsi 'ikinci baş' kimdir Allah aşkına? İsmini bilsek de taşa tutsak meselâ!.. Böyle yapalım ...
Read more : Milletimizi şimdilik 'tek' geçiyoruz! / Servet AVCI | Görüntüleme : 1479 | Yanıtlar : 0

Tek Adam Eğitim Modeli / Mahiye MORGÜL

Tek Adam Eğitim Modeli

DİK TEMEL HARF kandırmacası...

Bu yeni eğitim modeli kamuoyunda ve eğitim çevrelerinde hiç konuşulmadan milletin önüne düştü. İşte bu örnek TEK ADAM MODELİDİR.

Tek Adam ABD’li bir eğitim şirketiyle anlaşıyor, hiç kimseye haber vermeden, kendi danışmanlarıyla önüne getirilen bir şirketle anlaşıyor, pat diye önümüze getiriliyor. Buyurun, şimdi bunu yiyeceksiniz!

İçinde ne öğretildiğini bilmediğimiz programlar yüklenmiş tabletler evlerimize sokulacak.

Yeni atanan Talim Terbiye Kurulu başkanı Alpaslan Durmuş bu modelin içinde görünüyor, çünkü ...
Read more : Tek Adam Eğitim Modeli / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2791 | Yanıtlar : 0

Emir Taş'ı Eğitim Sistemi Kurban Aldı, Eğitim Şehididir / Mahiye MORGÜL

Emir Taş'ı Eğitim Sistemi Kurban Aldı, Eğitim Şehididir

Rize Pazar’da genç liseli evladımızın cenaze namazını kıldıran İmam Beye teşekkür yazımdır.

Emir Taş’ın ölümüne en doğru ismi koyan o olmuştur. Doğru tespittir. Eğitim sistemimiz artık o hale gelmiştir ki, gencecik evlatlarımız ya katil oluyor ya canından oluyor. 2005’te başlatılan yeni sistemin kurbanı olmuştur Emir Taş.

Madende ölen maden şehidi oluyorsa, okulda ölen de eğitim şehididir.

Biz çocuklarımızı korumayı beceremiyoruz, asıl sorun bu. İmam Bey, bizi bu ...
Read more : Emir Taş'ı Eğitim Sistemi Kurban Aldı, Eğitim Şehididir / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2614 | Yanıtlar : 0

Karadenizlinin Aile Yapısını Bozmak İçin Dizi / Mahiye MORGÜL

Karadenizlinin Aile Yapısını Bozmak İçin Dizi

Okurlarımdan bir mektup aldım. İzlediği bir dizide duyduğu haklı endişeyi çok doğru cümlelerle bana anlatıyor. Ben de aynen paylaşmaya karar verdim.

Sadece aile yapımızı değil, çocuklarımızın beyinlerini de bozmak üzere sinsi çalışan bir piyasa var. Örneğin, okullar kan gölüne döndüğü böyle bir zamanda, bir cinayet oyununu internetten ücretsiz indirin diye belediye otobüslerine ve metro vagonlarına reklam afişleri asılmasına izin verildi. Nasıl olabiliyor diye şaşırmayın, parayı veren düdüğü çalıyor, o ...
Read more : Karadenizlinin Aile Yapısını Bozmak İçin Dizi / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 724 | Yanıtlar : 0

Irak ve Suriye'ye çullanan ABD'nin asıl hedefi ne / Barış DOSTER

Irak ve Suriye'ye çullanan ABD'nin asıl hedefi ne

ABD Başkanı Trump; İngiltere, Almanya, Kanada, İsrail, Ürdün liderlerini misafir etti. Henüz ajandasında Türkiye yok. Buna karşın Türkiye, Trump yönetimine uyum sağlamak adına, FETÖ liderinin iadesi konusunda da, PKK-PYD terör örgütüne verilen ABD desteği konusunda da kısık sesle konuşuyor. Almanya, Hollanda, Irak söz konusu olunca “Eyyyy!” diye başlayan sert söylem, ABD söz konusu olunca gündeme gelmiyor. Trump, nüfusu Müslüman olan 7 ülkenin yurttaşlarına ABD’ye giriş yasağı koyduğunda ...
Read more : Irak ve Suriye'ye çullanan ABD'nin asıl hedefi ne / Barış DOSTER | Görüntüleme : 1199 | Yanıtlar : 0

Yalap! Şalap! El Bab! / Necati DOĞRU

Yalap! Şalap! El Bab!

Siz de örselenmiş bir dikkatle izlediniz. Başbakan, “Fırat Kalkanı” açıklamasını özel bir önem vererek yapmadı. Bir TV kanalında “evet çıkarsa Türkiye'yi uçuracakları…” türünden masallar anlatırken yaptı.

3 kelime 1 cümle:

“Fırat Kalkanı bitti…”

Üstün körü, yarım yamalak (yalap şalap) açıklama ile geçiştirdi. Oysa; “Suriye'ye zırhlı birlikler, tanklar, en iyi eğitilmiş askerlerimizi gönderdik. Askerlerimiz büyük kahramanlıklar gösterdiler, ABD Ordusu'nun bile karadan asker sokmadığı o kanlı topraklarda hedeflerine yürüdüler. Her türlü takdirin üstünde ...
Read more : Yalap! Şalap! El Bab! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 997 | Yanıtlar : 0

Milliyetçi kardeşim; sen de Şivan Perver misin! / Selcan TAŞÇI

Milliyetçi kardeşim; sen de Şivan Perver misin!

"Ben müziğe başladığımda PKK düşüncesi olabilir ama parti yoktu. Yalnız sayın Abdullah Öcalan'ı duymuştum. Unutmayayım, bir de rahmetli merhum Mazlum Doğan'ı görmüştüm. Okuluma gelmişti, gerilla mücadelesi vereceklerini anlatmıştı. O zaman tanıştık. Bir o iki kişiyi tanımıştım. Sonra ben Mazlum Doğan'a nerden getirdin bu fikirleri diye sorduğumda; bana, 'sen Apo'yu tanıyor musun?' demişti. Ben sadece bunları görmüştüm. Sonra faaliyetleşti, gelişti, ulusallaştı ve ben de en büyük hizmetleri yapanlardan biriyim." ...
Read more : Milliyetçi kardeşim; sen de Şivan Perver misin! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 2000 | Yanıtlar : 0

Zarrab davasında "insan avı" / Zeynep GÜRCANLI

Zarrab davasında "insan avı"

ABD'de görülen Zarrab davasında çok ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Türkiye, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın New York'ta tutuklanmasını konuşuyor.

Oysa çok yakın zamanda Zarrab davasıyla çok yakından ilişkili bir isim daha yakalandı.

Hem de ne yakalanmak! Tam bir “insan avı” şeklinde…

Yakalanan isim, Zarrab ve İran'daki ortağı Babek Zencani'yle birlikte bir yandan İran ambargosunu delip, diğer yandan İranlıları da dolandıran çetenin üçüncü kilit ismi Ali Reza Monfared.

Monfared, tıpkı Zarrab ...
Read more : Zarrab davasında "insan avı" / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 23473 | Yanıtlar : 0

Çarpık Çurpuk Yamuk Bir Kafa / Rifat SERDAROĞLU

Çarpık Çurpuk Yamuk Bir Kafa

Tabii ki bizim işimiz o kafanın içindekiler iledir. Şekil olarak kafanın durumu bizi değil, sahibini ilgilendirir, bizim umurumuzda bile olmaz!

Karşılıklı konuşarak, doğruyu bulmayı beraberce deneyelim;
– 2002 yılından beri Türkiye, Irak’ta Barzani’den yana tavır aldı. Barzani’nin bölgesinin tüm altyapısını, kamu binalarını, okulları Türkiye inşa etti! Barzani ile Türk Devlet yetkililerinin ilişkileri o kadar vıcık-vıcıktı ki, insan olanın midesi bu pisliği kaldırmaz.
*Irak Merkezi Hükümetinin haberi olmadan Irak ve IŞİD’ın ...
Read more : Çarpık Çurpuk Yamuk Bir Kafa / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 911 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148864 ileti • Toplam 46205 başlık • Toplam 25031 üye

x