Zaman: Sal Ağu 05, 2025 1:20

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tutturamadı! / Murat MURATOĞLU

Tutturamadı!

Ekonomi göstergeleri döviz, faiz, borsa üçgeninin içindedir. Özet niteliğindedir. Onlarca veriyi tek tek inceleyeceğinize bunlara bakarak genel gidişatı anlayabilirsiniz.

Endeks 100 bini görür!

Tarih 3 Haziran 2013… Bakın o tarihte Borsa endeksi 85.990 puandan başlamış, hızlı bir düşüş yaşayıp 76.984 seviyesinden kapamış.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan olarak borsa için yaptığı konuşmada; “Biz devralmadan önce neredeydi şimdi nerede? Bunları hiç düşünmüyorlar. Borsa bugün yarın düşer sonra 100 bini görür” deyiverdi.

Madem 100 bini görür, o zaman ...
Read more : Tutturamadı! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1060 | Yanıtlar : 0

Eski bakan Sema Ramazanoğlu'nun katıldığı 8 Mart programında kadına saldırı! (Video)

Haberin kaynağı ve Video görüntüleri:
http://t24.com.tr/video/eski-bakan-sema ... ldiri,5951

Eski bakan Sema Ramazanoğlu'nun katıldığı 8 Mart programında kadına saldırı!

ALİ KÜPELİ / NEW JERSEY AKP Kuzey Amerika Seçim Kooordinasyon Merkezi'nin (SKM) organize ettiği ve Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı ve Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu'nun da konuşmacı olarak katıldığı programda, içinde iki kadının da bulunduğu bir grup darp edildi. New Jersey eyaletinde Dünya Kadınlar Günü kutlaması adı altında organize edilen ...

Yunan Cumhurbaşkanı Muğla'ya askeri botla çıktı!.. / Ahmet TAKAN

Yunan Cumhurbaşkanı Muğla'ya askeri botla çıktı!..

Aynen öyle oldu!.. Yunanistan, Türkiye'ye karşı takındığı küstahça tavırlarına, elini kolunu sallayarak bir yenisini daha ekledi. Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, 7 Mart Salı günü işgal altında tuttukları Muğla Keçi Adası'nı ziyaret (!) etti. Bizim topraklarımızdan bize posta koydu, meydan okudu!.. Ne iktidardan ses çıktı ne de haklı eleştirilerden rahatsızlık duyan Genelkurmay karargahından... İktidar, referandum sandığı için Almanya ile kayıkçı kavgası yaparken, Genelkurmay karargahı Rakka'da Mehmetçiği nasıl ABD kara gücü ...
Read more : Yunan Cumhurbaşkanı Muğla'ya askeri botla çıktı!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2158 | Yanıtlar : 0

Atatürk ve inanç hürriyeti... / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Atatürk ve inanç hürriyeti...

Değerli okuyucum, Arif Nihat Asya'nın Atatürk için yazdığı bir dörtlükle başlayalım...

O dörtlük şudur:

Çevrendeki hıyanetleri yıksan yeniden!
Mel'unları topraklara tıksan yeniden!
Ey en büyük insandan alan ilk adını,
Bir bayrak olup Samsun'a çıksan yeniden!

Sevgili okuyucum
, tarihçi yazar Sayın Mustafa Solak, bakınız neler diyor:

"Referandum sürecinde 'Evet'çi cephenin kullandığı gerekçelerden birisi de "inanç hürriyeti". Hâlâ mağduriyet üzerinden söylem geliştiren bu cephe, hedefine de Atatürk'ün inancını koymuş durumda.

Atatürk'ün, dini inancına ...
Read more : Atatürk ve inanç hürriyeti... / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ | Görüntüleme : 970 | Yanıtlar : 0

Eksik Soruşturma / Rifat SERDAROĞLU

Eksik Soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “IŞİD’in Ankara Emiri” olarak bilinen Ebu Eslem kod adlı Ahmet Doğan’ın da aralarında bulunduğu 20 kişiye açtığı davanın iddianamesinde, Türkiye’nin Başkentinde SİNCAN-ALTINDAĞ-ETİMESGUT ve ÇUBUK ilçelerinde IŞİD’e militan yetiştirmek amacıyla okul açtıklarını ve buradaki çocuklara karne dağıtıldığını açıkladı…

Yazıya geçmeden önce IŞİD veya Hizbullah gibi Cumhuriyet ve Demokrasi düşmanı terör örgütlerine eleman sağlayan bu tarz kaçak okulların şu an İstanbul-Ankara-Adıyaman-Gaziantep illerinde ve Anadolu’nun ücra köylerinde binlerce olduğunun, AKP’li bazı belediyelerin bunlara ...
Read more : Eksik Soruşturma / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1334 | Yanıtlar : 0

Buldum Buldum Buldum... / Mahiye MORGÜL

Buldum Buldum Buldum...

Neyi buldun a yaramaz
Dur bağırma avaz avaz
Dallar çiçek açtı açtı
Kırlangıçlar uçtu uçtu
Oh ne hoştu oh ne hoştu

Bir şey buldum, sevinçten içimde kırlangıçlar uçuyor, anlatmadan duramam.

Yüz yıl önce yaşamış Gündoğdulu bir kemençe ustasını arıyordum, iki bin yıl öncenin türküsü düştü önüme. Hem de Görele’de. Neden orada kemençeyle aynı Rize havaları çalınıyor, cevabını buldum. O türküde Görele konaklarına gelin olan Rizeli Emine’yi anlatıyor, onu buldum.

Önce onu nasıl ...
Read more : Buldum Buldum Buldum... / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1165 | Yanıtlar : 0

Ali Tatarların kanı ellerinde müfterilere birilerinin dur demesi gerek / Em. Dnz. Kur. Alb. Ali TÜRKŞEN

Ali Tatarların kanı ellerinde müfterilere birilerinin dur demesi gerek

Bu yazı EVET ve HAYIR’a yönelik bir referandum yazısı olarak kaleme alınmak istense de aslında asıl sorunun İYİLİK ve KÖTÜLÜK mücadelesi olduğu sonucuna varılan bir yazıdır.

16 Nisan 2017 tarihinde Türkiye, anayasal sistemin değişimine ya da devamına karar vereceği bir referanduma gidecektir ve bu konuda yürütülen çalışmalar da her iki cephede olanca hızıyla sürmektedir. EVET cephesinin savları, HAYIR’cıları “FETÖ’cü, PKK’lı, çukurcu, 15 Temmuz bombacılarıyla aynı” gören ...

Barzani'nin de Başdanışmanı / Burhan AYERİ

Barzani'nin de Başdanışmanı

Cumhurbaşkanı'nın "iyi maaşlı" başdanışmanları bu aralar fazla revaçta. Kanal kanal gezip "evet" propagandası yapıyorlar. Milletvekili ve bakanlardan sonra bunlar cepheye sürüldü. En aktif olanı kesinlikle Mehmet Uçum. Kars kökenli eski pankartçı biri. Öyle üç beş dakikalık konuşmalarla yetinmiyor. Konuk edildiği ekranda saatlerce kalıyor. Çünkü emir büyük yerden.

Uçum'un, Haber Türk'te kullandığı cümleleri iyi incelediğimizde birtakım "ucu açık" yön vermeleri keşfediyorum. Başdanışmanın, Balçiçek İlter'e söylediklerini ilk çözenlere Arslan Bulut ve Yaşar Usluer'i dahil ...
Read more : Barzani'nin de Başdanışmanı / Burhan AYERİ | Görüntüleme : 1620 | Yanıtlar : 0

Barzani'nin Bezi "Teamülüne" Erdoğan Niye Uymadı? / Müyesser YILDIZ

Barzani'nin Bezi "Teamülüne" Erdoğan Niye Uymadı?

Suriye'de de Irak'ta da başımız fena halde dertte. ABD-Rusya arasında pinpon topuna dönmekten, Barzani'nin ipine sarılarak kurtulmaya çalışıyoruz.

Gündem yine Menbiç. ABD Mayıs 2016'da çoğunluğunu PYD/YPG'nin oluşturduğu “Demokratik Suriye Güçleri” eliyle Menbiç operasyonunu başlattığında Başkan Obama telefonla Erdoğan'ı aramış, Erdoğan, “Operasyon biter bitmez PYD Menbiç'ten çekilecek, bölge Araplara bırakılacak” şartıyla kabul etmişti.

10 ay sonra hâlâ PYD'nin Menbiç'ten çıkmasını, Fırat'ın doğusuna çekilmesini konuşuyoruz. Çünkü ABD sözünü tutmadı. Tutmadığı gibi ...
Read more : Barzani'nin Bezi "Teamülüne" Erdoğan Niye Uymadı? / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1425 | Yanıtlar : 0

Sözde kantondan nasıl geçilir!.. / Ahmet TAKAN

Sözde kantondan nasıl geçilir!..

Bir Almanya kavgasıdır gidiyor... AKP iktidarının değirmenine su taşıdığı açıktan belli olan bu kayıkçı kavgasına katkıda bulunmak için -maşallah (!)- yarışan, birbirini ezme noktasına gelenler var. Rakka, Münbiç efelenmeleri yerini Almanya'ya bıraktı. Dünya, Türkiye üzerinde büyük bir oyun kurguluyor. Tırnak içinde bizimkiler de Türkiye'de bizim üzerimize oyun kuruyor.

Bu arada, gündeme, Antalya'dan Türk, Rus, ABD Genelkurmay Başkanlarının bir araya geldiğine ilişkin "Suriye zirvesi" başlıklı bir fotoğraf düşüyor. Sadece görüntü karesi var ...
Read more : Sözde kantondan nasıl geçilir!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1338 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148865 ileti • Toplam 46206 başlık • Toplam 25031 üye

x