Zaman: Sal Ağu 05, 2025 3:29

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Balyozcu Paşanın FETÖ savaşı / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Balyozcu Paşanın FETÖ savaşı

Dünkü gazetelerin hemen hepsinde İHA'nın servis ettiği Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ile ilgili haberi okuyunca 39 yıl öncesine gittim. Dile kolay 40 yıl olmuş... Çocukluktan gençliğe adım atarken 1978 yılında Kuleli Askeri Lisesi'nde başlamış arkadaşlığımız. Bugün darbe bahanesi ile kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'nde okuyanların aslında darbecilere karşı nasıl mücadele ettiğinin bariz örneğidir Ahmet Hacıoğlu.. Sadece Hacıoğlu mu? Albaylar Ali Demir, Aziz Yılmaz, Nurettin Alkan, Güven Şağban da o gece silahlarını kuşanarak FETÖ ...
Read more : Balyozcu Paşanın FETÖ savaşı / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 1638 | Yanıtlar : 0

"Hayır"lı Konvoy... / Selcan TAŞÇI

"Hayır"lı Konvoy...

Bugün affınıza sığınarak uzatacağım biraz...

* * *

Semih Çetin...

Emekli Tümamiral.

Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı'ydı; "Balyoz" kumpasına uğradı. Ki kendisi, "kumpas"tan ziyade "emperyalist darbe" demeyi tercih ediyor hakkın, hukukun, askerlik onurunun, silah arkadaşlığının, ordu-millet duygusunun katledildiği o sürece...

Tutuklandı.

Aylar-yıllarca Hasdal'da kaldı. Kızı Gökçe'yi gelinliğiyle oradan; hapishaneden uğurladı "damat evi"ne! 

"Balyoz Şeref Madalyası" aldı;

18 yıl! 

"Allah'a bir can borcumuz, verecek de bir canımız" var diyor; daha nesini alacak zaten faniler!

* ...
Read more : "Hayır"lı Konvoy... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 2142 | Yanıtlar : 0

Uyutma ve aldatma siyaseti / Sadi SOMUNCUOĞLU

Uyutma ve aldatma siyaseti

Bu siyaset Özallı yıllarda başlamıştı. Esası, gerçekleri Türk Milletinden ve devletinden gizlemeye dayanıyordu. Bunun için yapacaklarının tam tersini güçlü bir şekilde söylüyorlardı. Bilinen iki örneği hatırlatalım. Özal'ın yakınlarından Ekrem Pakdemirli şöyle diyor; "IMF heyeti ile görüşüyorduk. Verecekleri kredinin şartlarını saydılar. Özal sonuna kadar dinledi ve 'Bunları siz bize değil, biz size söylemiş, siz de kabul etmiş olacaksınız' dedi. Anlaşma sağlandı, açıklama böyle yapıldı. Halk da, IMF bizim şartlarımızı kabul etti sandı." ...
Read more : Uyutma ve aldatma siyaseti / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 1602 | Yanıtlar : 1

Gerçek Barbar Kim? / Rifat SERDAROĞLU

Gerçek Barbar Kim?

AKP üst yönetimi Türkleri-Türk Milletini hiç sevmez! “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözünü bu sebepten her yerden sildiler, “görüntü kirliliği yapıyor” (!) gerekçesiyle kaldırttılar. Milli andımızı bu nedenden dolayı yasakladılar. Bakmayın şimdi “Milliyetçik” söylemlerine! Referandum geçsin, yine “Biz Türk değiliz, AKP gelinceye kadar hepimiz zorla Türk’tük” demeye başlarlar! “Milliyetçiliği ayaklar altına aldık” diyen bunlar değil mi? Sadece milliyetçiliği değil, milliyetçi geçinen Bahçeli’yi de kendilerine benzettiler!

AKP üst yöneticilerin tamamında “Arap Milliyetçiliği” hakimdir! İkide ...
Read more : Gerçek Barbar Kim? / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 2220 | Yanıtlar : 1

AKP'de işler yolunda gitmiyor! / Batuhan ÇOLAK

AKP'de işler yolunda gitmiyor!

Referandumda geriye sayım sürerken, vatandaşların tercihleri de netleşiyor. Bahçeli'nin MHP tabanına hakim olmadığının anlaşılması üzerine, HDP'nin oylarını alabilmek için adeta yeni bir çözüm süreci başlatıldı. Yeni sürecin aktörü ise Barzani olarak konumlandırıldı.

Havalimanlarında kendi tarihine ihanet edercesine göndere çekilen paçavranın bir diğer anlamı da MHP seçmeninden gelecek "evet" oylarının tamamen yitirilmesi. AKP bunu bilmiyor mu? Elbette biliyor. Ancak yaptıkları hesaplamalar, anket ölçümleri HDP'den gelecek "evet" oylarının MHP'den gelecek "evet" oylarından kat ...
Read more : AKP'de işler yolunda gitmiyor! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 2816 | Yanıtlar : 0

"Ben darbeden ne anlarım" / Saygı ÖZTÜRK

"Ben darbeden ne anlarım"

Paraşüt eğitimi için Ankara'ya getirilen 142 Hava Harp Okulu öğrencisiyle ilgili olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı, soruşturmaya ışık tutması amacıyla soruşturma raporu hazırladı. Öğrencilerin tamamı serbest bırakıldı. Yalova'dan, İstanbul'a götürülen, bir kısmı otobüsten bile inmeyen, mermi sıkmayan 332 Harp Okulu öğrencisinin, Balıkesir'den İstanbul'a gönderilen Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencisinin tutukluluğu devam ediyor.

Askerde yatma-kalkma emirle olur. Hava Harp Okulu Yalova kampında 15 Temmuz gecesi saat 22.00 sıralarında öğrencilere “yat” içtiması verildi. Tabur ...
Read more : "Ben darbeden ne anlarım" / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1513 | Yanıtlar : 1

Başsavcı vekili sürüldü hukuk ise hapse girdi! / Necati DOĞRU

Başsavcı vekili sürüldü hukuk ise hapse girdi!

Burası Türkiye! Beklenmedik olaylar olur. Başsavcı vekilinin önce rütbesi indirilir, düz savcı yapılır, sonra sürülür. Hukuk böylece hapse girer. Yasama, yürütme, yargı, basın, ordu, polis, 80 milyon nüfuslu ülkenin devlet makinesi yani bütün güçler, kuvvetler, kamu imtiyazları, büyük ihaleler tek elde toplansın diye halk oylamasına başvurulur. Aynı günlerde bir adalet adamı başsavcı vekili Bayram Kuş, Cumhurbaşkanı'nın oğlu Bilal Erdoğan'ın adını, FETÖ üyesi suçlamasıyla tutuklanan Kaymakam Ali Türk'ün ifade ...
Read more : Başsavcı vekili sürüldü hukuk ise hapse girdi! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 3154 | Yanıtlar : 0

Eyalet sistemi neden şart? Az sonra! / Servet AVCI

Eyalet sistemi neden şart? Az sonra!

Tarih: 21 Haziran 2020... Televizyonda bir tartışma programı... Konu: Eyalet sistemi neden gerekli?

- Burhan Bey, bir hukukçu olarak sizden başlamak istiyorum... Neden böyle bir tasarı gündeme geldi? Eyalet sistemi tartışması hangi ihtiyaçtan doğdu?

- Bakınız Letafet Hanım... Şu anda 86 milyon bizi izliyor... Eyalet sistemi demek 250 yıllık vesayet sisteminin bitmesi ve şaha kalkmamız demek... Bizi küçük düşünmeye iten, bileklerimize pranga vuran, ilerlememizi engelleyen İngiliz ve Yahudi oyunlarıdır... ...
Read more : Eyalet sistemi neden şart? Az sonra! / Servet AVCI | Görüntüleme : 1441 | Yanıtlar : 1

Gecekondu Donanmaya Hukuksuz Bağış / Cem GÜRDENİZ

Gecekondu Donanmaya Hukuksuz Bağış

Umman Sultanlığı Savunma Bakanı Seyid Bedir Bin Suud Bin Hareb El-Busaid, 5 Kasım 2013 tarihinde GKRY’ye resmi bir ziyarette bulunur. Bir yıl önce Umman Sultanı Kabus da adaya ziyarette bulunmuştur. Bakan o kadar iyi ağırlanır ki dönüşünde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY)’nin sözde Deniz Kuvvetlerine Sultana ait büyük bir yattan destek gemisine çevrilen bir gemiyi hediye etme kararı alınır.

Umman’dan Kıbrıslı Rumlara Hediye

14 Şubat 2017 Salı günü GKRY’nin Larnaka limanında ...
Read more : Gecekondu Donanmaya Hukuksuz Bağış / Cem GÜRDENİZ | Görüntüleme : 1293 | Yanıtlar : 0

Rum Anne: Kültürümüz farklı / Prof. Dr. Ata ATUN

Rum Anne: Kültürümüz farklı

Politis gazetesinde 12 Ekim 2016 tarihinde benim ve eşimin çok dikkatini çeken bir haber yayınlanmıştı. Bize göre önemliydi bu haber ve bir gün gelir lazım olur diye beynimizin bir köşesine not etmiştik.

Aynı tarihlerde, yani Ekimin ayının ikinci haftasında, Kıbrıs Türk edebi eserlerinin tarih ve çağdaş Yunan dili derslerinde okutulması konusu Kıbrıs Rum Meclisine Rum Eğitim Bakanlığının önerisi ile hükümet tarafından önerilmiş ve Rum Meclisinin Eğitim Komitesi gündemine görüşülmek ve tartışılmak ...
Read more : Rum Anne: Kültürümüz farklı / Prof. Dr. Ata ATUN | Görüntüleme : 947 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148865 ileti • Toplam 46206 başlık • Toplam 25031 üye

x