Zaman: Prş Mar 19, 2026 17:57

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Demiraldı Amiral / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Demiraldı Amiral

Kimileri vuslat dese de hep kalleş hissettim ölümü, zamansız gördüm vedayı. Belki de bu yüzden kabullenemiyorum hesaplaşmadan çekip gitmeyi. Oysa 44 yaşında ağabeyini, 57 yaşında babasını ve yüzlerce yakın arkadaşını toprağa zamansız veren bana hiç de yabancı değil ölüm. Cem Aziz Çakmak çok özel “adam”dı. Hasdal Askeri Cezaevi’nin demir parmaklıkları arasında başlayan tanışıklığımız Silivri’deki mahkeme salonu diye yutturulan mezbahada dostlukla perçinlendi. Özel Yetkili Mahkemeleri, yine özel yetkili itibar infazıyla görevli tetikçiler izlerdi. Gazeteci ...
Read more : Demiraldı Amiral / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 955 | Yanıtlar : 0

Günah Ortaklığı / Savaş SÜZAL

Günah Ortaklığı

Eh gözümüz aydın. Daha önce de yazmıştım. Türkiye’de, hep aynı senaryo uygulanır diye. Yeni oyun bulmaya bile üşenen bir milletiz. Yıllar önce oynanan oyun, gene tekrarlandı. Şaşırmadım, ama nedense üzüldüm. Oysa Baykal’ı da, günahım kadar sevmem. Devlet Bahçeli yıllar önce, erken seçime gitmek için koalisyonu bozup, AKP’nin önünü açmış, sonra da Öcalan’ı asmak için, meydanlara ip atıp, Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı olmasını sağlamış, AKP’nin, Cumhuriyet düşmanı birçok yasasına da destek olmuştu.

Erdoğan’a, meydanlarda esip, ...
Read more : Günah Ortaklığı / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 825 | Yanıtlar : 0

Erdoğan’ın önüne GES faturası konuldu... / Ahmet TAKAN

Erdoğan’ın önüne GES faturası konuldu...

Resim
Hatırlar mısınız?..

Kısa adı GES olan, Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı vardı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin eli-ayağı, gözü-kulağı, dış tehditlere karşı güçlü izleme, istihbarat ve erken uyarı merkezi.

Brüksel’in şefaatine sığınanlar, okyanus ötesinden aldıkları talimatla, TSK’yı göçertme operasyonları sırasında “askeri vesayetten kurtulmayı” , “istihbaratın tek elde toplanmasını” bahane ederek bu güçlü kurumu her şeyi ile Genelkurmay’dan alıp MİT’e bağlamıştı. TSK’nın gözü çıkartılmış, kulağı kopartılmıştı.

Recep Erdoğan’ın “istihbaratın patronu Hakan Fidan olacak” projesinin ...
Read more : Erdoğan’ın önüne GES faturası konuldu... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 715 | Yanıtlar : 0

“Kapan”daki Türklük; Doğu Türkistan / Selcan TAŞÇI

“Kapan”daki Türklük; Doğu Türkistan

Resim
“Niye yazmıyorsunuz” diye soruyorlar.

Çığ gibi mesajlar:

Bilmem hangi ünlü oyuncu “bile” profil resmini “Gökbayrak” yaptı; siz niye kör, sağır, dilsiz oldunuz?

Siz de yazmazsanız kim yazacak?

Siz de duyurmazsanız Türk’ün feryadını kim duyuracak?

* * *

Yazmamak değil yazamamak benimki...

Ben Doğu Türkistan Türklüğü’nün acısını tanımlayabilecek kelime bilmiyorum.

“Acı”;

Bu kadarcık mı?

Elem, keder, ızdırap, sancı, ağrı...

Bir bebeğin kemikleri çıtır çıtır kırılırken hissettiğini karşılar mı?

Okuduğum bütün büyük yazarların, ...
Read more : “Kapan”daki Türklük; Doğu Türkistan / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 650 | Yanıtlar : 0

Türkiye’yi ‘bataklık’ içine çekme tuzağı / İsrafil K.KUMBASAR

Türkiye’yi ‘bataklık’ içine çekme tuzağı

Resim
Sam Amca, anlaşılan o ki ‘Metal Fırtına’ adı verilen senaryoyu bir gün mutlaka filme çekmek için kararlı.

Amerikan İstihbarat Ajansı CIA’ya yakınlığı ile bilinen meşhur strateji uzmanlarından George Friedman, birkaç yıl önce piyasaya çıkan “Önümüzdeki 100 Yıl: 21’inci Yüzyıl için Öngörüler” (Next 100 Years: A Forecast for the 21’st Century) isimli kitabında aynen şu görüşlere yer veriyordu:

- “Rusya ve Çin gibi güçler için önümüzdeki yüzyılda endişelenmeye gerek yok. Bu ...
Read more : Türkiye’yi ‘bataklık’ içine çekme tuzağı / İsrafil K.KUMBASAR | Görüntüleme : 920 | Yanıtlar : 0

Köpekleri değil Türkleri yiyin! / Hasan DEMİR

Köpekleri değil Türkleri yiyin!

Resim
Çin’in Yuan kentinde düzenlenen “Köpek Yeme Festivaline” hayvan hakları savunucuları, Birleşmiş Milletler ve Batı dünyası öyle bir tepki verdi ki, Uygurlara, “Doğu Türkistan’da Türk olacağıma Yuan kenti dışında, Çin’in herhangi bir kentinde köpek olsaydım” dedirtti.

Evet, Çin köpekleri yiyince Batı’nın ayağa kalkması, amma sıra Türkleri imha etmeye gelince küçük harflerle konuşması, “Köpekleri değil, Türkleri yiyin” demek oluyor ki, Türklere yapılan Çin zulmü katlanarak artıyor. Doğu Türkistan’daki camilere ahır muamelesi yapılıyor, Uygur ...
Read more : Köpekleri değil Türkleri yiyin! / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 630 | Yanıtlar : 0

Cevap verebilecek varsa buyursun / Selcan TAŞÇI

Cevap verebilecek varsa buyursun

Resim
Bir yeni haftayı daha “Sizden Gelenler” le selamlıyoruz. Bu pazartesinin ilk mektubu hayli ilginç. “Mektubumu ısrarla, illa ki yayınlamanızı istiyorum, adımı gizlemeyin” diyen Afşin Kundak, AKP’nin “muhteşem 13 yılı”nı yazmış, neleri “başardığını”; aktaralım:

“Demokrat Parti ve Rahmetli Menderes’ten bu yana ülkemizde vuku bulan gelişme ve hizmetler bazı kör çevreler tarafından hiç anlaşılamadı ve inkâr ediliyor. Bu süreç Rahmetli Demirel ve Rahmetli Özal ile sürdü ve AK Parti ile sürüyordu ki, son ...
Read more : Cevap verebilecek varsa buyursun / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 614 | Yanıtlar : 0

‘İstiklal Marşı ve ırkçılık’ / Arslan TEKİN

‘İstiklal Marşı ve ırkçılık’ (1)

Resim
Selahattin Demirtaş İstiklal Marşı’ndaki “ırk”ı ırkçılıkla eş tutmuş. Selahattin diyor ki:

“Fakat bugün İstiklal Marşı... Herkes öyle hissetmeyebilir. Herkes öyle düşünmüyor olabilir ama bir ırkçı dayatma olarak da yapılmamalı. ’Kahraman ırkıma bir gül, ne bu şiddet bu celal’diyen bir marştır. Hangi ırktan söz ediyor o? Yıl 2015. Şüphesiz Akif bunları yazdığında belki başka duygu ve düşüncelerle yazmıştı ama etnik kimliklerin, ırkın, mezhebin, dinin, inancın bu kadar çoğulcu bir toplumda bir ...
Read more : ‘İstiklal Marşı ve ırkçılık’ / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 667 | Yanıtlar : 1

Meğerse Kürt Koridoru Kırmızı Kitap’ta da varmış!.. Erdoğan okumamış... / Ahmet TAKAN

Meğerse Kürt Koridoru Kırmızı Kitap’ta da varmış!..

Erdoğan okumamış.

Resim
Saray ve AKP, 13 yılın tüm günahlarını ve yolsuzluk dosyalarını ortak edecekleri bir koalisyon değneği ararken Türkiye’yi içine soktuğu bölünme/çözülme sürecine, yakın coğrafyamızda da mayaladıkları terör örgütleriyle izledikleri çukur ve hayalperest stratejilere Türk Ordusu’nu da ortak etmek istiyor.

Recep Erdoğan, milletin aklıyla alay edercesine çıkmış, “Suriye’nin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına izin vermeyiz” diyor. Bir zamanlar Türkiye’nin kırmızı çizgisi olan Kuzey Irak’taki sözde Kürt devletinin kurulmasına ...

Oruç istismarı / Selcan TAŞÇI

Oruç istismarı

Resim
Sabah 8.30, Bakırköy... Afyonu patlamamış halk otobüsü şoförü, “Kaçta kalkıyorsun” diyen kadını “Kamp kurmadık, saatini gelince kalkacak” diye payladıktan sonra homurdandı: Elinde su şişesi, utanma da kalmamış...

Akşam 18.30 civarı... Yenibosna... Şoför otobüsü durdurdu, “Sabahtan beri dilim damağıma yapıştı zaten bir de laf mı anlatacağım sana...” diye gürlediği yolcuya doğruldu, diğer yolcular araya girip şoförü tutarken hedefteki adam da orta kapıdan kaçırıldı!

Ülkenin herhangi bir şehrinde, herhangi bir saatte ama özellikle iftara doğru ...
Read more : Oruç istismarı / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 570 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x