Zaman: Çrş Mar 18, 2026 18:22

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

O gazi “intihar”ı düşündü! / Selcan TAŞÇI

O gazi “intihar”ı düşündü!

Resim
Başka yazarların kalemlerinden de okudunuz benzer cümleleri. Peşinen bilgilendireyim:
İntihal yok!

Çünkü bu sefer kalemlerimiz -sadece- elçi.

Yılmaz’ın “vatan” olan kolları, bacakları, gözleri kalemlerimiz. Koray’ın böbreği, dalağı, ciğeri.

* * *

Katillerine -daha nice Yılmaz’ı, Koray’ı kessinler, biçsinler; delip geçsinler diye- düzenlenen silah kuşanma törenlerini engelleyemedik. Resmi geçit yaptı katil sürüleri; izledik.

Ne sandıklar geldi geçti önümüzden; hukuk guguk guguk diye bilinmeyen bir dilde şakıyordu evet. Ama “oy” dan kelepçelerimiz vardı ...
Read more : O gazi “intihar”ı düşündü! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1126 | Yanıtlar : 0

MGK’dan HDP’ye sızıntı var!.. / Ahmet TAKAN

MGK’dan HDP’ye sızıntı var!..

Resim
Almanya’da bir gösteride terör örgütü PKK’nın paçavrasını açan Milletvekili Nicole Gohlke’nin dokunulmazlığının kaldırılmasına hayret ede durun!..

Hatta, “Allah Allah onlara de ne oluyor?” diye “cık-cık” ederek kafanızı sağa sola çevirin..

Başkent Ankara bu şaşırtıcı(!) durumu bile daha da geride bırakacak bir skandalla çalkalanıyor..

Tam manasıyla bir güvenlik krizi..

Başkentte “muhbir” aranıyor..

Oldukça sıkıntılı ve de vahim bir durum söz konusu..

Tarihi 30 Ekim MGK toplantısının hemen ardından HDP milletvekili Hasip Kaplan’ın ...
Read more : MGK’dan HDP’ye sızıntı var!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 627 | Yanıtlar : 0

Reaksiyon... / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Reaksiyon...

Resim
Millet olarak duygusalız. Tiyatroda, sinemada, dizi filmlerde kaptırırız kendimizi. Çok eski siyah-beyaz filmleri seyrederken göz yaşlarımıza hakim olamaz, ağlarız. Aksiyoner bir milleti reaksiyoner hale getirdiler televizyon ile. TRT’nin tek kanallı renksiz dönemlerinde “Kaçak. Doktor Richard Kimbıl” vardı.. Kovboy dizisi “Bonanza.. Küçük Ev” filan derken “Dallas” ve “Flamingo Yolu” adlı Amerikan dizileri yüzünden mahalle adlarımız, tanıdıklara taktığımız lakaplar değişti. Kurnazlığına, haksızlığına kızdıklarımıza “Ceyar” dedik yıllarca. Televizyonun insanımızın hayatındaki etkilerini keşfedenler zamanla bunu silah olarak kullanmaya ...
Read more : Reaksiyon... / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 793 | Yanıtlar : 0

Buraya nasıl ve niçin geldik? / Sadi SOMUNCUOĞLU

Buraya nasıl ve niçin geldik?

Resim
Türkiye bölünme noktasına durup dururken veya bölücü terör örgütünün eylemleriyle gelmedi. Bu duruma gelinmesinin baş sebebinin, bir ve bütün olan Türk Milletini, etnik ayrışmaya tabi tutan siyaset olduğu açıktır. Nitekim, Anayasaya rağmen AB uyum yasaları çerçevesinde, ülkemizi iki dilli ve iki etnikli hale getiren pek çok yasal düzenleme yapılmıştır. Ülkemiz bugünlere; Türkiye-AB Karma Parlamento Komitesi Bşk.Yrd. Andrew Duf’ın, “Türk Devleti terör örgütüyle aynı masaya oturmadıkça sorun çözülemez...” (Türkiye’nin Etnik Yapısı ...
Read more : Buraya nasıl ve niçin geldik? / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 2198 | Yanıtlar : 0

Haberiniz olsun; Taşnak pusuda... / Ahmet GÜRSOY

Haberiniz olsun; Taşnak pusuda...

Resim
Yine bölünmeyle karşı karşıya kaldık. Karamsarlık değil. Herkes biliyor ki Türkiye’nin doğusunda plan tamamlanmış durumda. İsyan Kobani meselesiyle denenmiş, tatbikat amacına ulaşmış, kaos düzeni hazır. Emir bekleniyor..

Alparslan’ın ayak bastığı, Anadolu’nun kilidini açtığı kapıdan içeri sızan bölücülük, alan tutmuş, yer kaplamış durumunda. Devletin önemli merkezleri tehlikenin kapıya dayandığını saklamıyor, herkesin duyacağı biçimde açık açık söylüyor. Hükümet, adım adım yarattığı canavarın kendi ayağına dolandığını görmenin şaşkınlığını yaşıyor.

Selçuklu sonrası ilk bölündüğümüzde tam ...
Read more : Haberiniz olsun; Taşnak pusuda... / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 1007 | Yanıtlar : 0

Ön Almayı Başaramayan Millet: Türkler! / Özcan PEHLİVANOĞLU

ÖN ALMAYI BAŞARAMAYAN MİLLET: TÜRKLER!

Türk Milleti,yüzyıllar boyunca göz göre göre aynen bugün olduğu gibi defaatle batağa saplanmış ve bu bataklardan ancak canla ve malla bedel ödeyerek kurtulmuştur. Bunun en önemli sebebi, üzerimize doğru gelmekte olan olayları hissedemeyişimiz ve göremeyişimizdir.

Başımıza gelen hiç bir hadise, tesadüf değildir. Hepsi bir plan üzerine gelişmiştir. Bu planların içimizden satın alınanlarca hayata geçirildiğinden de hiç şüphemiz yoktur.

Türk Milleti; meselelere böyle bir bakış açısı olmadığı için hem mağdur olmakta ...
Read more : Ön Almayı Başaramayan Millet: Türkler! / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 898 | Yanıtlar : 0

Türkiye’nin önündeki seçenekler: PKK’nın ezilmesi, bölünme, iç savaş, askeri müdahale / Ümit ÖZDAĞ

Türkiye’nin önündeki seçenekler: 1
PKK’nın ezilmesi, bölünme, iç savaş, askeri müdahale

Resim
Şehirlerimizde askerlerimiz kafalarına sinsice kurulan pusularda ateş edilerek öldürülmekte, asker eşleri evlerinde tehdit edilmekte, devlet memurları saldırılardan zırhlandırılmış otobüslere binerek korunmaya çalışmaktadır. Böyle bir ortamda Başbakan A. Davutoğlu, PKK açılımını Orta Doğu’nun büyük başarı hikayesi olarak nitelendirse de aslında bu nitelemenin hikaye olduğunu Afyon’da devam eden AKP kampında açılımın gittiği noktadan endişe duyan AKP’li milletvekilleri ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan arasındaki tartışmanın niteliği gösteriyor. ...

ABD seçimleri ve Türkiye / Savaş SÜZAL

ABD seçimleri ve Türkiye

Resim
Bugün sizlerle, çok ilgilendiğiniz, hayati bir konuyu tartışacağız; Amerika seçimleri. Nasıl abartıyorum değil mi? Yok canım. Obama başkan seçildiğinde, Amerikalı seçmen değil de, sizler kurban kesmemiş miydiniz? Erdoğan’ı fırçaladığında, onun değil de Obama’nın yanında yer almamış mıydınız? Aldınız. Sonra Kobani’ye peşmerge gönderme talimatı ve izni verildiğinde peşmergeleri “Biji Obama” (Yaşa Obama) diye sizler karşılamadınız mı? Yaptınız yaptınız, daha unutmadık, her şey taze.

Öyleyse ABD’deki bu ara seçim, Amerikalı seçmenden daha çok ...
Read more : ABD seçimleri ve Türkiye / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 589 | Yanıtlar : 0

Demirtaş rahat rahat dolaşırken ben neden yargılanıyorum? / Ahmet TAKAN

O komutan sordu:
Demirtaş rahat rahat dolaşırken ben neden yargılanıyorum?

Resim
Ankara boğuluyor.. Çözüm adına çözümsüzlükler, derin çelişkiler ve had safhadaki kafa karışıklıkları.. Ne MGK toplantıları ne güvenlik zirveleri ne de brifingler!..

Kati çözüm bulunamıyor; sözde çözüm süreçlerine, ayaklanmalara, Kobani’ye, Esad’a, Kuzey Irak’a, terörle mücadeleye..

Fırtınalı havada açık denize düşmüş sandal misali gibi Ankara..

Kurumlar arasındaki derin görüş ve uygulama farklılıkları, tıkanan iktidarı ve muhalefeti ile birlikte iç siyaset, dün senin bugün benim olan yargı, günü ...
Read more : Demirtaş rahat rahat dolaşırken ben neden yargılanıyorum? / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 802 | Yanıtlar : 0

“Çözüm süreci” gerçekleri ve MGK masasına konulan vahim rapor!.. / Ahmet TAKAN

“Çözüm süreci” gerçekleri ve MGK masasına konulan vahim rapor!..

Resim
Çok “çözüm süreci” masalı yedik(!) Oldukça sıcak geçen(!) 30 Ekim MGK’sından sonra AKP’nin de içi karıştı. Ahmet Davutoğlu ve ekibi duygusal (!) tedbirlerle iç karışıklığı bastırmaya çalışırken ipine sarıldıkları Öcalan’ın Kandil’den çözüm iksiri keşfetmesini bekliyorlar..

AKP ile HDP arasında devam ettirilen kayıkçı kavgasından son fotoğraf;

“Çözüm süreci” masallarında yaşanan bir gerçeğin daha perde arkasını aralayalım. Ajanslardan dün haber havuzumuza şöyle bir haber düştü:

“Şırnak’ta jandarma ekiplerinin ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x