Zaman: Çrş Mar 18, 2026 0:01

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Devlet Kurana Mı, Kurdurana Mı Bakalım? / Sadi SOMUNCUOĞLU

Devlet Kurana Mı, Kurdurana Mı Bakalım?

HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel’in, “Özerk Kürdistan’ı inşa etme sürecine geçtik” sözleri üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, terör örgütü PKK ve İmralı canisi Öcalan’ın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eliyle meşrulaştırıldığını belirterek, “Söyleyene değil söyletene bakmak lazım. PKK meşru bir zemine getirilmiştir” demiş. E.Tuğg. Nejat Eslen ise Kürdistan’ın bir plana göre inşa edildiğini; Güneydoğu’da fiili bir Kürt devletinin var olduğunu ifade ederek; “Parlamentosu, silahlı gücü var. Siyasi partisi, mahkemeleri ve bayrağı ...
Read more : Devlet Kurana Mı, Kurdurana Mı Bakalım? / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 614 | Yanıtlar : 0

Edebiyatın Sığlaşması, Milli Kimlik Aşınmasıdır / Prof. Dr. Nurullah ÇETİN

Edebiyatın Sığlaşması, Milli Kimlik Aşınmasıdır

Resim
Şiir, çok nadir ele geçirilen bir cevherdir. O yüzden edebiyatın en nadide çiçeğidir. Başka milletlerde olduğu gibi, bizde de en iyi şiirlerin bir seçkisi yapılsa yüzü geçmez. Büyük şairlerin bile şiir denmeye layık ürünleri üçü beşi geçmez. Şiir diye yazılan bir metin ya şiirdir ya değildir. Vasat şiir diye bir şey olmaz. Çünkü şiirde idare edelim olmaz. Eskiden şiirler, edebiyat encümenlerinin, büyük şairlerin sıkı denetimlerinden ve tartılarından geçerek divanlar tertip edilirdi. O yüzden klasik edebiyatımız, genellikle iyi şiirlerin kayda geçtiği metinlerdir.

Günümüzde ise popüler kültür modası yaygın. Matbaa, dağıtım, reklam gibi imkânların arttığı ve kolaylaştığı günümüzde iyi şair de kötü şair de parayı ...

İkinci tur başlamadan bitti / Hüseyin Macit YUSUF

İkinci tur başlamadan bitti

Resim
Rum tarafının müzakerelerle ilgili olumsuz tavrı sürmektedir. Müzakerelerin ikinci ve özlü aşamasının başladığı 6 Mayıs’tan önce, bu sürece zarar verecek birçok açıklamalar yapıldı.

Ruhani görev ve sorumluluklarının dışında, emlak komisyonculuğu da dahil, her işe karışan Güney Kıbrıs Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos her zaman yaptığı gibi sorumsuzca ve küstahça konuştu.

Rum tarafında yayınlanan Fileleftheros gazetesinin “Müzakereler İlerlemeyecek” başlığıyla yansıttığı haberinde, “Yeni Jüstinyen ve Kıbrıs Başpiskoposu” sıfatıyla lanse ettiği II. Hrisostomos’un, Baf’ın ...
Read more : İkinci tur başlamadan bitti / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 526 | Yanıtlar : 0

Çankaya Ötüken’dir! / Selcan TAŞÇI

Çankaya Ötüken’dir!

Resim
Aday, toplumu rahatlatacakmış... Aday, kadın olacakmış... Aday, bilmem kaç dil bilecekmiş...

Türkçe bilecek mi Türkçe?

Sen ondan haber ver önce!

Türkçe bakabilecek mi dünyaya; Türkçe okuyabilecek mi?

Anlayabilecek mi milletin dilinden;

15 yaşındaki çocuk kanlar içinde yatarken bir TOMA’nın gölgesinde “ileri demokrasi” mi diyecek mesela?

Bir anne ağıtlar yakarken ay-yıldıza sarılı evladına; “silahlar sustu” mu diyecek yine?

6 yaşındaki bir “ÇOCUK” un diri diri yakılmış bedeni soğumadan daha; “etek boyu”nun “tahrik edici” etkisinden ...
Read more : Çankaya Ötüken’dir! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 551 | Yanıtlar : 0

Bankaların büyük oyunu / Remzi ÖZDEMİR

Bankaların büyük oyunu

Resim
Cumartesi günkü yazımda bankaların hesap işletim ücreti almalarının ticari bir faaliyet gereği olduğunu yazmıştım.

Önemli olan bilinçli bir tüketici olarak az banka ile çalışıp ne tür ürün satın aldığınızı çok iyi bilmeniz gerektiğine dikkat çektim.

Çok sayıda elektronik posta aldım.

Bu postalardan bir de Naci Yapıcıoğlu’na ait.

Naci Bey, eski bir bankacı. Türkiye’nin en önemli bir bankasından yönetici olarak emekli olmuş bir isim. Bankacılık sektöründe tüketicinin bilinçlenmesine yönelik zaman zaman görüşlerini aktaran ...
Read more : Bankaların büyük oyunu / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 728 | Yanıtlar : 0

Bu “insanlık suçu”na son verin! / Selcan TAŞÇI

Bu “insanlık suçu”na son verin!

Bu haftanın ilk mektubu Mamak’tan...

Resim
Balyoz Davası kapsamında 135 Deniz Kuvvetleri, 41 Hava Kuvvetleri, 38 Kara Kuvvetleri ve 24 Jandarma personeli olmak üzere 238 TSK mensubunun “sözde bir yargılama ve üretilmiş dijital delillerle, haksız yere” 16-20 yıl ağır hapis cezalarına mahkum edildiğini hatırlatan Deniz Kurmay Albay Engin Kılıç, “düşman askerlerine dahi reva görülmeyecek şekilde esir alınmamız bir insanlık suçudur” diyor.

Kılıç’a göre, Balyoz Davası’nda “yeniden yargılama şartları” oluşmuş durumda:

“5271 ...
Read more : Bu “insanlık suçu”na son verin! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 662 | Yanıtlar : 0

Bütün dünya Ermeni “soykırımını” kabullenmiş: Türk Milletine doğru söylememek / Ümit ÖZDAĞ

Bütün dünya Ermeni “soykırımını” kabullenmiş: Türk Milletine doğru söylememek

Resim
Dün tarihin en büyük komplolarından birisi olan Balyoz komplosundan dolayı tutuklanan ve 16 sene hapse mahkum olan Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp, kalmış olduğu hapishanede geçirdiği beyin kanaması sonucunda kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve gerçek silah arkadaşlarına başsağlığı, Murat Albay ile aynı üniformayı taşıdığı halde Türk Ordusuna ve Milletine ihanet eden alçaklara, onları yönlendirenlere, yollarını açanlara da Allah’ın en sert ve acımasız ...

ABD Gülen’i iade etmez / Savaş SÜZAL

ABD Gülen’i iade etmez

Resim
Her zaman yazdığım gibi, cehaletle kavga ve ikna, imkânsız gibi. Güncel bir konuyu, kendi deneyimlerimden yola çıkarak anlatmak, sizleri aydınlatmak istiyorum. Fethullah Gülen’in iadesi konusundaki yanlış açıklamalar veya belki de bir kandırmacaya ışık tutmak istiyorum. Benim bu konudaki sunacaklarımı, ANAP döneminin ünlü yolsuzluk sanığı, Engin Civan’ı izlerlerken öğrenmiştim.

Evet, Türkiye ile ABD arasında, suçluların iadesi anlaşması var. Ancak bu iade, öylesine zor ve imkânsız ki çok, çok ender gerçekleşebiliyor. Öncelikle iadesi ...
Read more : ABD Gülen’i iade etmez / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 648 | Yanıtlar : 0

İçişleri Bakanı’na “Rapor” / Ümit ÖZDAĞ

İçişleri Bakanı’na “Rapor”

Resim
Sayın Bakan,

Son günlerde görüştüğüm bazı vali ve emniyet müdürleri benim ile Güneydoğu Anadolu illerimizdeki gelişmeler ile ilgili çok vahim olduğunu düşündüğüm bilgileri paylaştılar. Vali Beylerden birisine “Bu bilgileri bir rapor olarak Sayın Bakan’a sundunuz mu?” diye sorunca, “Ümit Bey, size anlattıklarımı bir rapor halinde İçişleri Bakanı’na sunmam durumunda derhal paralel vali olarak nitelendirilirim. Bundan dolayı hayır, sunmadım” cevabını verdi.

Sayın Bakan,

Vali Beyden aldığım bu cevap üzerine birkaç vali ve emniyet ...
Read more : İçişleri Bakanı’na “Rapor” / Ümit ÖZDAĞ | Görüntüleme : 571 | Yanıtlar : 0

En büyük mahkeme; yüreğinde... / Selcan TAŞÇI

En büyük mahkeme; yüreğinde...

Resim
Hani geçenlerde TCG Gediz fırkateynini yazmıştım; mektup, işte o geminin komutanlarından birinden, Balyoz hükümlüsü Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin’den... Bir okuyun... Lütfen ama bir kere okuyun:

“Ben, Çukurova’nın çiftçi kökenli bir ailesinin 7 çocuğundan 3’üncüsü olarak Adana, Kürkçüler, Göztepe köyünde dünyaya geldim. (...) Okur yazar olmayan fedakâr annem ve ancak ilkokulu bitirebilen babam, bizleri ellerinden geldiğince okutmaya çalıştılar. Hep devlet okullarında okudum; üniversite sınavında yüzde bire girmeme rağmen Deniz Harp Okulu’na ...
Read more : En büyük mahkeme; yüreğinde... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 872 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148822 ileti • Toplam 46383 başlık • Toplam 25117 üye

x