Zaman: Pzr Mar 15, 2026 17:40

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ne kadar çok İstihbarat Antlaşması Yapılırsa, O kadar Çok… / Bülent ESİNOĞLU

Ne kadar çok İstihbarat Antlaşması Yapılırsa, O kadar Çok…

Son zamanlarda, Amerika ile Türkiye arasında imzalanan o kadar çok istihbarat anlaşması var ki; neyin ne olduğunu kimsenin anladığını sanmıyorum.

Anlık İstihbarat Anlaşması, Gerçek Zamanlı İstihbarat Antlaşması, Amerika ve Türkiye Özel Kuvvetleri Arasında Ortak Operasyon Anlaşması v.s…

Bir taraftan Avrupa Birliği ile yapılan ekonomik ve siyasi kriter anlaşmaları, öte yandan, Amerika ile yapılan istihbarat anlaşmaları sonucunda, bağımsızlığın ne olduğuna siz karar verin

Ne kadar çok istihbarat ...

Son liman hangi liman ve/veya Acımayana, her kim kullandı ise o acısın?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR

Son liman hangi liman ve/veya Acımayana, her kim kullandı ise o acısın?!

“Amor patriæ nostra lex!”
“Vatan sevgisi kuralımızdır/yasamızdır!”

………………….

Karşı devrim’in Ar’sızı?!
Engin Ardıç!?

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ardic/2012/12/27/isi-bitenlerin-son-siginagi
http://saglik.bugun.com.tr/basbakan-da-gul-de-tehlike-altinda-haberi/216809/
http://haber.stargazete.com/politika/erdogan-ve-gulun-yedigi-her-yemekten-numune-aliniyor/haber-715181
http://haber.stargazete.com/yazar/siz-levent-kircadan-daha-mi-duzeylisiniz/yazi-715131
http://haber.gazetevatan.com/o-fotograf-yalan-cikti/502094/1/G%C3%BCndem
http://www.habervitrini.com/haber/arinc-seyini-sey-ettigimin-seyinin-kufur-olmadigini-soyledi-130996/
Bugünkü Sabah’ta, yine kendisine ayrılan alana yazı / yorum niyetine def-i hacetini bırakıp gitmiş!
Bu bağlamda “Ölümle bile beni korkutamazlar” demiş!
Ne büyük meydan okuma!
Hem Gülen’i, Gül’ü, Erdoğan’ı, Topaç’ı destekleyeceksin, bunun için el arabası yükünde para alacaksın, hem de BOP muhalifleri Silivri’de esir ...

GDO Destekçilerinin Psikolojik Savaşı: Altın Pirinç / Tayfun ÖZKAYA

GDO Destekçilerinin Psikolojik Savaşı: Altın Pirinç

Geçenlerde bir ilimizin üniversitesinin ziraat fakültesindeki konferansımda GDO’lu ürünler konusundaki eleştirilerimi açıkladığımda bir öğretim üyesi "altın pirinç denilen GDO’lu bir ürünün Asya’da A vitamini eksikliği çeken çocuklar için kurtarıcı olabileceğini" söyledi. Çocuklar kör olmaktan kurtulabilecekti. Normal olarak pirinç A vitamini içermez iken araştırmacılar bunu A Vitamini daha doğrusu onu üreten madde olan beta-karoten içerecek hale getirmişlerdi.

İsterseniz GDO’nun ne olduğunu bir kere daha hatırlatalım. Bunu altın pirinç adı verilen ...
Read more : GDO Destekçilerinin Psikolojik Savaşı: Altın Pirinç / Tayfun ÖZKAYA | Görüntüleme : 738 | Yanıtlar : 0

Sehven şaka ve/veya Deniz Fener'i düzüşmeleri?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR

Sehven şaka ve/veya Deniz Fener'i düzüşmeleri?!

“Demokratik bir rejimde, basın yalan söy­lerse, rejim de ölüme mahkum olur.”
Pierre Lazareff

……

Levent Kırca’nın gündem olan “düzüşmek” fiili bağlamında derinliği olan birkaç satır yansıtalım.
Öncelikle…
düzmek -er
1. -i Bir gereksinimi karşılamak amacıyla birçok şeyi birbirini tamamlayacak biçimde bir araya getirmek
“Oğlum Sıtkı için son zamanlarda epeyce temiz ev eşyası düzdü diyorlar.” - M. Ş. Esendal
2. Düzene sokmak, düzene koymak, sıralamak, elverişli, uygun bir duruma getirmek ...
Read more : Sehven şaka ve/veya Deniz Fener'i düzüşmeleri?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR | Görüntüleme : 821 | Yanıtlar : 0

İTÜ ve İÜ'ne "Yazıklar Olsun"! / Necdet SARAÇ

İTÜ ve İÜ'ne "Yazıklar Olsun"!

Dün de bugün de ODTÜ’lü olmak hep bir ayrıcalık olmuştur… Öğrenim kalitesiyle, hocalarıyla, kampüsüyle ve tabi “özgür üniversite” mücadelesi başta olmak üzere toplumsal mücadeledeki tavrıyla… ODTÜ’nün ayrıcalıklı ve başarılı olma hali yalnızca Türkiye ile de sınırlı kalmamıştır. Dünya’daki birçok farklı kaynağın yaptığı ve yayınlanan “en başarılı 500 üniversite” araştırmaları sıralamasında ODTÜ hep var: Sıralamadaki yeri değişse de ODTÜ ilk 500’de hep oluyor…

Devleti bütün kurumlarıyla, toplumun önemli bir bölümünü de ...
Read more : İTÜ ve İÜ'ne "Yazıklar Olsun"! / Necdet SARAÇ | Görüntüleme : 675 | Yanıtlar : 0

Yılmaz Dikbaş'ın Kitabını Okumak... / Bertan ONARAN

Yılmaz Dikbaş'ın Kitabını Okumak...

“Nedir en zor şey? Görmek gözünün önünde duranı!" demişti büyük ozan Goethe; Aziz Nesin gibi insanların %60’ın aptal saymadığından (bana sorarsanız, aslında, kendisinin dışında herkes aptaldı) şunu eklememiş: “gördüğünü doğru anlamak ve aynı doğrulukta anlatabilmek”.

Yılmaz Dikbaş’ın son kitabı “Atatürkçüler Yenildi” çıkalı beri tartışılıyor; haksız da değil bu tartışmalar, çünkü Yılmaz Dikbaş da onu tartışma yaratsın diye yazmış.
Tartışmaların bir bölümü yapıcı, yarınlarımız için ışık tutucu; ...
Read more : Yılmaz Dikbaş'ın Kitabını Okumak... / Bertan ONARAN | Görüntüleme : 670 | Yanıtlar : 0

Isparta'ya "Nur Üniversitesi" ve Müze Önerisi! / Yusuf YAVUZ

Isparta'ya "Nur Üniversitesi" ve Müze Önerisi!

Isparta Valiliği, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği 'Isparta Kahramanları Sempozyumunun' sonuç bildirgesinden: "Barla'ya Nur Üniversitesi ve müze kurulması" önerisi çıktı. Bildirgede: Said Nursi'nin sözlerini yazarak çoğaltan 'Isparta Kahramanları'nın 'Nur Risaleleri'nin yayılmasında öncü olduklarının altı çizilerek, "Belki bazıları yazdıkları metinleri anlamasalar bile, büyük bir sadakat ve metanet ile hizmet etmeye devam ettiler" ifadelerine yer verilmesi dikkat çekti.

Vali Oğuz, Said-i Nursi'nin Emrinde!.. ...
Read more : Isparta'ya "Nur Üniversitesi" ve Müze Önerisi! / Yusuf YAVUZ | Görüntüleme : 1671 | Yanıtlar : 0

Damızlık Erkekten Sonra, Damızlık CIA Ajanı İthalatı! / Bülent ESİNOĞLU

Damızlık Erkekten Sonra, Damızlık CIA Ajanı İthalatı!

Osmanlı Batıda yenilgiler ile tanışınca, ilk iş, orduda yenilenmenin şart olduğuna inanmıştır.

Çözüm konusunda, kendi içinde yeni örgütlenmelere gitmek yerine, dışarıdan uzman getirtmeyi kendine yol edinmişti.

Ya da, Batıya öğrenci göndererek, oradakileri kopya etmeye çalışmıştır.

İkisi de istenen verimi vermediği gibi, Osmanlıda yabacı hayranlığını artırmış, kendine güveni yok etmiş, kültürel bozuşmaya neden olmuştur.

Askeri uzmanlar getirme işi askeri danışmanlar( müşavirler) getirmeye dönüşmüş, sonunda Genelkurmay Başkanı ithal etmeye kadar ...
Read more : Damızlık Erkekten Sonra, Damızlık CIA Ajanı İthalatı! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 1615 | Yanıtlar : 0

Çağdaşlık yol’u ve/veya Kubilay’ı anlamak?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR

Çağdaşlık yol’u ve/veya Kubilay’ı anlamak?!

(ya da 29 Ekim’de Ankara’da çok şey değişti?!)

Tarih: 29 Ekim 2012
Yer: Ankara
Omuz omuza Anıtkabir’e doğru yürüyoruz.
Polis yolu kesmiş olsa da, milyonda bir’ler sel olup, Ata’sına doğru akmaya devam ediyor.
Biber gazı genizleri yaksa da, geri dönen yok.
Her kesimden insan var.
Çoluk çocuk, kadın erkek, yaşlı genç, başı örtülü ya da açık, her kesimden “Cumhuriyet vatandaşı” orada.
Rengarenk, cıvıl cıvıl, sımsıcak bir Ankara günü.
Uzun lafın ...
Read more : Çağdaşlık yol’u ve/veya Kubilay’ı anlamak?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR | Görüntüleme : 525 | Yanıtlar : 0

Teröre Güzelleme / Levent Bulut

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın maşallahı var, her konuda bir düşüncesi, herkese söyleyecek bir sözü var…

Bu aralar Arınç fırtınası yaşar oldu memleket…

Vajina ile başlayıp, Öcalan’ın imanından çıktı.

Yetmedi, “Ben bir BDP'li kadın milletvekiline çok kızıyordum, çok beddua ediyordum. Şimdi artık kızmıyorum. Çünkü o kadarahlaksızca işkenceye maruz kalmış ki o kadar kendisini zorlamışlar ki ben de aklıma gelse dağa çıkardım” dedi.

Öncelikle şunu belirteyim, işkenceye karşıyım ve işkence bir insanlık suçudur.

Ama bir hukuk devleti ...
Read more : Teröre Güzelleme / Levent Bulut | Görüntüleme : 435 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x