Zaman: Pzr Mar 15, 2026 3:28

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İstanköy’deki Türk Defterdar Camisi AVM oldu... / Ahmet TAKAN

İstanköy’deki Türk Defterdar Camisi AVM oldu...

“Diyanet İşleri Başkanlığı Hıristiyan alemini ihya ederken, Patrik Bartholomeos’un metropolitleri dinimize, İslam dinine açık bir şekilde saygısızlık yapıyor."

Ege’deki Türk adalarının Yunanistan tarafından işgalini ve nasıl göz yumulduğunu ortaya koyan Emekli Kurmay Albay, Demokrat Parti Yüksek Danışma Kurulu üyesi Ümit Yalım, çarpıcı açıklamalarına devam ediyor:
- “Türkiye Batı’dan bölünmeye başladı” dediniz ve Patrik Bartholomeos’un bu oyunda büyük rolü olduğunu iddia ettiniz. Bu iddialarınızı biraz daha açar mısınız?

AKP ve ...
Read more : İstanköy’deki Türk Defterdar Camisi AVM oldu... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 823 | Yanıtlar : 0

Eğer Büyük Savaş Olacaksa... / Bülent ESİNOĞLU

Eğer Büyük Savaş Olacaksa...

Önce şunu bilmeliyiz ki, emperyal saldırganların dışında, hiçbir devlet savaşmayı istemez. Ama bazen devletler için savaş gelir, o devleti bulur.

Eğer büyük savaş olacaksa, savaşın yeri neresi olacaktır?

Bu sorunun çok belirleyici olduğunu sanıyorum.

Büyük Ortadoğu Projesinin uygulayıcıları olan, Amerika ve Avrupa, Tunus’dan başlamak üzere, Libya ve Mısır üzerinden Suriye’ye geldiler.

Doğu Bloğu, Rusya ve Çin’in, savaşı Amerika gibi, kendi toprakları üzerinde kabul etmeyeceği, şimdiye dek tutumlarından bellidir.

Uzatmayalım, büyük ...
Read more : Eğer Büyük Savaş Olacaksa... / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 826 | Yanıtlar : 0

Suriye kumpanyası, Büyük İsrail için mi?

Suriye kumpanyası, Büyük İsrail için mi?

Yerkürede kan ve gözyaşı üzerine bir ‘krallık’ kurmayı hedefleyen Siyonist terör örgütünün ele başlarından biri daha öldü. İkinci Dünya Savaşı yıllarında Adolf Hitler, çıbanbaşı olarak nitelendirdiği Avrupa’daki Yahudileri kesip biçerken, İzak Şamir de bir terör örgütünün şefi olarak Filistin’de ‘topraklarını’ satmaya yanaşmayan Müslümanları doğruyordu.

‘Siyonizm’ ve ‘masonluk’ üzerine araştırmaları ile tanınan Yüce Katırcıoğlu’nun verdiği bilgiye göre, Almanya’nın teslim olmasının ardından Ankara Büyükelçiği arşivlerinde yapılan aramada, çok önemli ve ilginç ...
Read more : Suriye kumpanyası, Büyük İsrail için mi? | Görüntüleme : 1084 | Yanıtlar : 1

Ben o camide namaz kılmam / Muharrem BAYRAKTAR

Ben o camide namaz kılmam

Başbakan Çamlıca’da cami yapmak istiyor. Öyle bir konu ki önümüze konulan, karşı çıkarsanız bu defa “vay camiye karşı çıkıyorsunuz!” diye üzerinize çullanacaklar. Çamlıca Tepesi’ni süsleyecek, İstanbul’un her yerinden görülebilecek büyük ve muhteşem bir camiye karşı çıkmak mümkün mü diyenleriniz olacaktır kuşkusuz.

Biz öyle düşünmüyoruz.

Bu caminin bir ihtiyaçtan dolayı değil siyasi çıkardan dolayı yapılmak istendiği aşikâr. Başbakan “cami yapacağım” derken halkın değil iktidarın camisini yapmayı planlıyor. Hiç kimsenin oturmadığı bir ...
Read more : Ben o camide namaz kılmam / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 575 | Yanıtlar : 0

Garip İlişkiler Ağı! / Selcan TAŞÇI

GARİP İLİŞKİLER AĞI!..

Ve emperyalizm “dinsel dönüşüm projesi”ni yarattı:
Protestan Hristiyanlar ile Ilımlı Müslümanlar...

Yargıtay’ın, Midyat’taki Mor Gabriel Manastırı arazisinin bir kısmının Hazine’ye devrini öngören kararını eleştiren Orhan Kemal Cengiz, dün Radikal’de “Misyonerler, Süryaniler, AK Parti” başlığıyla yayınlanan yazısında, 2002-2003 yıllarında yürüttüğü misyoner faaliyetten de söz etti:

“Türkiye’deki Protestanların durumunu analiz eden bir rapor hazırlamıştım o zaman ve Protestanların durumuna olumlu katkıda bulunabileceğini düşündüğüm kişileri ziyaret ederek lobi yapıyor, raporu tanıtıyordum. Rapor, Türkçe ve ...
Read more : Garip İlişkiler Ağı! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 873 | Yanıtlar : 0

Körfez Gambiti / Bülent ESİNOĞLU

Körfez Gambiti

Satranç oynayanlar bilir. Oyun açılışına piyon veya alet fedası ile başlanılmasına "gambit" denir. Bu fedalar, oyunu böyle başlatabilene stratejik üstünlük sağlar.

Atlantik ve onun müttefikleri ile Asya arasında oynanan bu satranç oyununda, Asya’nın, epey bir fedada bulunduğunu biliyoruz.

Rusya ve Çin şimdiye dek hangi gambitlerde bulundular bir bakalım:

Yugoslavya’nın parçalanmasında, Yugoslavya’yı feda ettiler.
Irak’ı feda ettiler.
Afganistan’ı feda ettiler.
Libya ve Tunus’u feda ettiler.

Atlantik ve Asya arasındaki savaşın merkez karesi Hürmüz ...
Read more : Körfez Gambiti / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 935 | Yanıtlar : 0

'Türkiyeli' Dincilerin Suriye-İran Sınavı / Yusuf DÜLGER

'Türkiyeli' Dincilerin Suriye-İran Sınavı

Türkiye’de kendisini “dindar” olarak tanıtan bir kesim var. Bu kesim genelde “Allah, Kuran, ahlak” kavramlarını kullanarak siyaset yapar, para kazanır.

Din üzerinden yapılan siyaset ve ticaret bu kesime bu dünyada kazandırıyor. O yüzden siyaset ve ticaret baronları dini-imanı ağızlarından hiç düşürmediler. Peki, bu “din-ticaret” baronları öbür dünyada da kazanacaklar mı?

Kuran’ın açıklamalarına göre kaybedecekler. Bunların öbür dünyadaki siyaset ve ticaretlerini bırakalım, bu dünyaya bakalım.

Türkiyeli dinciler

“Türkiyeli” sözcüğünü bilerek kullanıyorum; Türkiye’deki ...
Read more : 'Türkiyeli' Dincilerin Suriye-İran Sınavı / Yusuf DÜLGER | Görüntüleme : 695 | Yanıtlar : 0

Siz Hangi Milletin Vekilisiniz? / Levent BULUT

Yürüyorum, bir yandan da kendi kendime soruyorum.
Ne olacak bu memleketin hali diye.
Üzülüyorum…

O kadar da yazdık, çizdik, söyledik.
Anlatamadık derdimizi.
Kızıyorum…

Aslında anlattık ama anlamadılar.
Anlamak istemediler ya da işlerine geldiği gibi yorumladılar.
Biliyorum…

Karşımdan kalabalık bir genç grup geliyor.
Aralarında konuşuyorlar.
Belli ki maç yapacaklar.

Acaba her biri Türk mü, yoksa Kürt mü ?
Kendi aralarında bunun
Hiç önemi yok.

Düşünüyorum,
mahalleye, evimizin yanına taşınan komşuya
hoşgeldine gidiyoruz.
Türk müsün Kürt müsün ...
Read more : Siz Hangi Milletin Vekilisiniz? / Levent BULUT | Görüntüleme : 505 | Yanıtlar : 0

Bebek katiline ev hapsi hazırlığı mı? / İsrafil K. KUMBASAR

Bebek katiline ev hapsi hazırlığı mı?

Kervan yola çıktı bir kere.

Yeni bir ‘yol kazası’, ‘dozu tutturulamamış taşkınlıklar’ olmazsa hedefin ana hatları aşağı yukarı belli.

Özel Yetkili Mahkemeler’e çekilen ayarı da dikkate alırsak ufukta bir ‘genel af’ kokusu bile var.

Önce Aziz Yıldırım’ın tahliyesi, ardından 3 bin kişi için salıverme yolunun açılması ve ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın açıklamaları.

Bozdağ, tutuklu milletvekilleri hakkında mahkemelerin isterlerse ‘adli kontrol’ uygulayabileceğini ifade ediyor. Yani, tutuklu vekillere ‘tahliye’ yolu ...
Read more : Bebek katiline ev hapsi hazırlığı mı? / İsrafil K. KUMBASAR | Görüntüleme : 568 | Yanıtlar : 0

Suriye'yi Vururken Yok Olmak / Emekli Kur. Alb. Haydar ATEŞ

SURİYE İLE UĞRAŞMAK, KÜRT DEVLETİNİN KURULMASINA YARDIM, İSRAİL’İ GÜÇLENDİRMEK VE TÜRKİYE’NİN PARÇALANMASINA YARDIM ETMEKTİR

Türkiye, Suriye ile sınırları neredeyse kaldırmışken, iki ülke arasında pasaport kavramını tarihe gömmüşken,
iki ülkenin yöneticileri ve eşleri can ciğer kuzu sarması dostluk gösterileri yaparken ne oldu da birden Suriye düşmanı olduk, daha doğrusu oldular

Suriye Irak’a benzemez. Suriye’nin bütün olarak varlığı birçok ülkeyi rahatsız etmektedir. Türkiye’nin Suriye ile dostluk gösterileri ve iki ülke vatandaşları arasındaki ilişkiler, Suriye üzerinden hesap yapanları ...
Read more : Suriye'yi Vururken Yok Olmak / Emekli Kur. Alb. Haydar ATEŞ | Görüntüleme : 1134 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x