Zaman: Cmt Mar 14, 2026 19:21

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Erdoğan'ın Kuzucukları / Rifat SERDAROĞLU

Erdoğan'ın Kuzucukları

Kuzu gibi sevimli ve masumdur bu çocuklar. “Örgüt” bile kuramamışlar, ağız tadıyla “dolandırıcılık” yapamamışlar. Sütte leke var, bunlarda yok. Ağızlarından bakın, diplerini görürsünüz. O kadar temizler yani, Arap sabunuyla yıkanmış kuzucuklar. Avro’lar yetmez dolarlar, pırlantalar kurban olsun onlara…

Biri, Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanlığından beri hep yanında olmuş, Erdoğan’ın çantasını emanet edecek kadar sırdaşı, yanından ayırmadığı arkadaşı. Sadaka paralarıyla kurulan Kanal 7’nin güvenilir elemanı.

Başbakan Erdoğan’ın RTÜK gibi ülkenin en önemli kurumuna başkan yaptığı, ...
Read more : Erdoğan'ın Kuzucukları / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 610 | Yanıtlar : 0

Benim Vicdanım Da YCHP'yi Reddediyor!!! / Lâle GÜRMAN

Benim Vicdanım Da YCHP'yi Reddediyor!!!

YCHP tam da kendinden bekleneni yaptı: VİCDANSIZ ORTAKLIK kurdu! Kiminle mi? BDP ile!

Vicdani red denen vicdansızlıkta YCHP başı çekmekte! Zaten kimin elinde bir salatalık görse, "tuzu benden!" diye ortaya çıkan Soros beslemeleri ile doldurulmuş olan bir parti!

İhanetin bu boyuta varacağını CHP seçmenleri pek beklemiyordu! Ve beklemediği, YCHP'yi hâlâ CHP sandığı için vekillerin partiyi babalarının çiftliği gibi idare etmekte olduğunu yeni yeni anlamaya başladılar. Fakat ne ilginçtir ki milletin ...
Read more : Benim Vicdanım Da YCHP'yi Reddediyor!!! / Lâle GÜRMAN | Görüntüleme : 3711 | Yanıtlar : 0

Graham E. Fuller ve CIA’nın solcuları! / Atilla AKAR

Graham E. Fuller ve CIA’nın solcuları!

Frances Stonor Saunders’ın “Parayı Verdi Düdüğü Çaldı / CIA ve Kültürel Soğuk Savaş” (Doğan Kitap. 2004) kitabınızı okudunuz mu? “İnsanların kafalarını ele geçirme savaşı” veren CIA’nin entelektüel, ideolojik süreçleri nasıl etkilemeye çalıştığı anlatılır. Aynı kitapta bir de çok doğru “Psikolojik savaş” tanımı verilir. Buna göre psikolojik savaş “Söz konusu kişinin kendisinin inandığını sandığı nedenler yüzünden, sizin arzu ettiğiniz yönde hareket etmesidir.”

Burada kilit kelime “İnandığını sandığı nedenler”dir. Bu, kişiler ...
Read more : Graham E. Fuller ve CIA’nın solcuları! / Atilla AKAR | Görüntüleme : 743 | Yanıtlar : 1

Fuller ile Erdoğan: Tanzim ya da taksim / Özcan YENİÇERİ

Fuller ile Erdoğan: Tanzim ya da taksim

Önümüzde Irak, İran ve Suriye’nin mevcut yönetimleriyle köprüleri atmış bir Türkiye var. O, Türkiye’nin İsrail’e “One Minute” , ABD’ye ise “Okey” diyen bir Başbakanı var. Bu Türkiye’yi, Kıbrıs’ta “Yes Be Annem” diyenlerin yönettiği hükümeti var.

Libya’ya, Afganistan’a asker gönderen bu Türkiye’nin, sınırına yirmi kilometre mesafedeki terörist kampları imha edecek iradesi yok.

Türkiye’ye yönelik fitnenin kaynağı olan Kandil üzerine planlar yapacak yerde, Suriye’nin rejimine karşı uluslararası komplo hazırlamakla meşgul. ...
Read more : Fuller ile Erdoğan: Tanzim ya da taksim / Özcan YENİÇERİ | Görüntüleme : 601 | Yanıtlar : 0

ABD’nin Yeni Aşkı / Ergin YILDIZOĞLU

ABD’nin Yeni Aşkı

Geçen hafta “herkes” Müslüman Kardeşler’in (MK) “beklenmedik” bir biçimde devlet başkanlığı seçimlerine katılmaya karar vererek kendi adaylarını açıklamalarının “şaşkınlığını” yaşıyordu. Aynı günlerde, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’dan Müslüman Kardeşler’in “kardeş” örgütleri olarak bilinen partilerden temsilciler Washington’da ABD’li yetkililerle görüşüyorlardı. Perşembe günü ABD’nin en etkili dış politika düşünce kuruluşu (think-tank) Council on Foreign Relations Müslüman Kardeşler heyetini ağırlıyordu.

‘Pasif Devrim’ denen şey...

Ancak, Mısır’da Müslüman Kardeşler örgütünün 35 yıllık serüvenini, bizim gibi bir “pasif ...
Read more : ABD’nin Yeni Aşkı / Ergin YILDIZOĞLU | Görüntüleme : 569 | Yanıtlar : 0

Bir MHP Klasiği / Rifat SERDAROĞLU

Bir MHP Klasiği

Geçtiğimiz günlerde 4+4+4 denen kesintili eğitim görüşmelerinde, MHP’nin önerisiyle eğitim sistemimize, Kur’an dersi şimdilik seçmeli ders olarak eklendi.

Bu kanun Anayasa Mahkemesi’ne gittiğinde Anayasanın 174. maddedeki “Tevhidi Tedrisat” kanunu ile nasıl bağdaştırılacak, çok merak ediyorum.

Ancak bugün değinmek istediğim bu değil. Ben MHP’yi birlikte mercek altına alalım diyorum.

Zira 4+4+4 görüşmelerinde MHP’nin tutumu çok çarpıcı değildir. MHP klasiği haline gelen politik davranışlara yeni bir örnektir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde, türban konusunda da benzer politikalar ...
Read more : Bir MHP Klasiği / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 566 | Yanıtlar : 0

Suriye'yi bırakıp kendi nehirlerine, göllerine baksana! / Afet ILGAZ

Suriye'yi bırakıp kendi nehirlerine, göllerine baksana!

Suriye ile uğraşacağına kendi nehirlerine, göllerine baksana! Filyos Çayı’nda kaybolan 15 kişinin yakınlarına bakıyorum. “Bu dalgalardan geri dönülür mü” diye ağlıyorlar.

Erzurum’daki gölde tamirat yaparken soğuktan ve boğularak ölenlerin yakınlarına bakıyorum; 15 dakika içinde tamir edilecek bir yerin tamiratı için ne kadar gecikilmiş.

Bu iki hadise arasında Tuzla tersanesinde gaz patlamasından iki işçi öldü.

Başbakan ise nafile ikna turlarını tamamlamak üzere Çin’e gitti. İnallaha maasabirin!

İkna turlarının mahiyetini biliyorsunuz. ...
Read more : Suriye'yi bırakıp kendi nehirlerine, göllerine baksana! / Afet ILGAZ | Görüntüleme : 515 | Yanıtlar : 0

Moena Türklerini Duymuş Muydunuz? / Afşin SELİM

Moena Türklerini Duymuş Muydunuz?

İtalya’da, “Vox Populi” (Halkın Sesi) adlı, Düşünce ve Araştırma Kuruluşu Başkanı Dr. Ermmano Visintainer’in rapor haline getirilen çalışması, bir müddet evvel, ORSAM (Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi) tarafından, Türkiye’de yayımlandı: “İtalya’da Unutulmuş Türk Varlığı: Moena Türkleri”. İtalya’daki Türkolojik bulguları ihmal etmeyen, Dr. Ermmano Visintainer’in bir Türkolog olduğunu, hassaten hatırlatalım. 2011 senesinde, kendisiyle gerçekleştirilen bir söyleşide, İtalya üzerinden Moena Türkleri’ne temas etmişti zaten: En eski zamanlardan beri İtalyanlarla Türkler arasında yakın ilişkiler yaşandığına, ...
Read more : Moena Türklerini Duymuş Muydunuz? / Afşin SELİM | Görüntüleme : 641 | Yanıtlar : 0

Graham Fuller ve Kaliteli Sol Arayışı / Bülent ESİNOĞLU

Graham Fuller ve Kaliteli Sol Arayışı

6.4.2012 Tarihli Radikal Gazetesi, CIA’nin eski Bölge İstasyon Şefi Graham Fuller’in “Türkiye’de daha çok sol hareket” görmek istediğini birinci sayfadan haberleştirdi.

Arkasından Zaman Gazetesi köşe yazarlarından Turan Alkan, kendince “kaliteli sol” tartışması başlattı.

Birçok gariplik varmış gibi duruyor da, aslında ortada hiçbir gariplik yok.

Radikal Gazetesinden başlayalım. Bu gazete vahşi liberalizmi savunan bir yayın organıdır. Amerikan liberalizmini sol diye safdillere yutturma çabasında olan bir yayın organıdır.

Çünkü Türkiye’de liberalizmi ...
Read more : Graham Fuller ve Kaliteli Sol Arayışı / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 753 | Yanıtlar : 0

Neyi Övelim! / Levent Bulut

Neyi Öveyim!

10 yıl önce PKK terörü bitme noktasındayken, şimdi yandaşları "iki ayrı dil, iki ayrı bayrak" diyebiliyor..

Oysa biz uyardık, ikaz ettik.
Bir de meseleye bizim gördüğümüz yerden bakın dedik.

Çoğulların demokratları takmadılar,üstüne bir de kızdılar.

Hep eleştiriyorsun, övülecek işleri yok mu, doğru tarafları hiç mi yok dediler..
"He" dememi beklediler...

Ama neyi öveyim kardeşim..
Sınavlarda bile üç yanlış bir doğruyu götürürken;
Ayrımcılığı mı?
Ötekileşmiş Türkiye'yi mi?
İnsanların hukuka karşı güven kaybedişlerini mi?
Sosyal ...
Read more : Neyi Övelim! / Levent Bulut | Görüntüleme : 453 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148846 ileti • Toplam 46381 başlık • Toplam 25117 üye

x