Zaman: Cmt Mar 14, 2026 4:38

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kapitalizmin krize karşı afyonu: HARRY POTTER

Üretim yok! Çözüm dersen salla sopanı al istediğini

Kapitalizmin krize karşı afyonu: HARRY POTTER

Günlük hayatın zorunluluklarıyla çalışarak baş etmek yerine bir el hareketiyle öğle yemeğinin hazır olması ya da parmağını şıklattığında istediğin ülkeye gidebilmek... Ya sonra? Erişkinliğe adım atan her genç, Harry Potter gibi “şanslı” olabilir mi?

Resim

ALİ RIZA ÖZKAN

Harry Pottter adlı büyücülük okulu öğrencisi bir gencin maceralarının anlatıldığı serinin son filmi “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 2” gösterime girdi. Böylece, J. ...
Read more : Kapitalizmin krize karşı afyonu: HARRY POTTER | Görüntüleme : 1081 | Yanıtlar : 0

Ötüken operasyonuna gizli tanık ayarlıyorlar! / Sabahattin ÖNKİBAR

Ötüken operasyonuna gizli tanık ayarlıyorlar!

Eşikte yeni bir operasyon dalgası var. Milliyetçi ve ülkücüleri hedef alacak. Operasyonun adı Ötüken!

PKK’nın iki numarası Murat Karayılan Kandil’de Hasan Cemal’e böyle bir açıklama yaptığında amacının bu tür bir operasyon için zihin açmak, yani teşvik etmek ve zemin yaratmak olduğunu düşünüp oralı olmadım ama, son günlerde böyle bir çalışmanın yapıldığını işittim.

Bana anlatılanlar eğer spekülasyon değilse, operasyon planlamasında finale gelinmiş ve yakın bir gelecekte düğmeye basılacak!

Peki, ülkücü ve ...
Read more : Ötüken operasyonuna gizli tanık ayarlıyorlar! / Sabahattin ÖNKİBAR | Görüntüleme : 973 | Yanıtlar : 0

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şeftaliyi Şitil Ettiği Görüşmenin Tutanağı / Kıymet N. BİNDEBİR

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şeftaliyi Şitil Ettiği Görüşmenin Tutanağı

Herkeslerin 'Sayın Başbakan' yazdığı yıllarda bile, ego balonunu patlatmak için 'Recep Bey' iğnesi dürttüm. Bazılarından yıllardır 'Hamdullah' diye bahsediyorum. Dalga geçmediğim, isim takmadığım siyasi kalmadı gibi.

Bu konuda sadece Kılıçdaroğlu'na ayrıcalık tanıdım. Parantez içinde 'ben herkese Sayın demem ama...' yazıp, kendisinden 'Sayın Kılıçdaroğlu' diye bahsettim.

Kılıçdaroğlu'nun dürüstlüğüyle, hesap soruculuğuyla, açık yürekliliğiyle Türkiye'ye 3 numara büyük geldiğini düşündüm. Gerçek demokrasilerde varolan siyasetçi tipi olduğunu, dokuz yıldır yoğunlaşan karşıdevrim ...

Bu vatan bu millet size n'eyledi? / Mustafa ASLAN

Resim
Beğler! Türklüğü kabul etmeseniz de, her türlü milliyetçiliğe karşı olduğunuzu söyleyip milliyetçi nutuklarla oy devşirseniz de, Türklüğün en özel sıfatlarından olan “Beğ”liği size lâyık görerek sesleneceğim!
Beğler! Bizi, milleti duymak zorundasınız!
Al Bayrağın mahzûnlaştığı gökyüzüne bakmaya utanır olduk! Bu cennet vatanı bize bahşeden ve emânet bırakan Şühedânın soluduğu, hür havayı solumaktan utanır olduk! “Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan şühedâ” tarifli Vatan toprağına ayağımızı basmaya utanır olduk! Toprak da vatanlıktan utanıyor olmalı ki her yerini asfaltla, ...
Read more : Bu vatan bu millet size n'eyledi? / Mustafa ASLAN | Görüntüleme : 614 | Yanıtlar : 0

“Müzakereciler” iki koldan bastırıyor / Selcan TAŞÇI

“Müzakereciler” iki koldan bastırıyor

İkisi de medyanın “derin”likleri konusunda şüphe duyulmayan isimlerinden!

Dün aynı sorunun cevabını ararken “pişti” olmaları sadece tesadüf mü? Hele ki o soru “Öcalan akil adam olur mu?”ysa!

1997 yılında Lübnan’da Abdullah Öcalan’la görüşen ve Türkiye’ye hemen hemen Hasan Cemal’in Kandil’den dönüşünde getirdiği cümlelerin aynılarıyla (hani şu bölücü değiliz minvalindekiler) dönen Fatih Altaylı “Olur mu? Olur!” dedikten sonra okuyucuya dönmüş final satırında:
“Olsun mu?”
“Açık toplum” oluyoruz ya; bu da “açık anket” ...
Read more : “Müzakereciler” iki koldan bastırıyor / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 605 | Yanıtlar : 0

Anahtar teslimi VATAN satışı / Salim YAVAŞOĞLU

Anahtar teslimi VATAN satışı!

Resim

Türkiye yüzölçümünün yüzde 19’u kadar olan 150 bin kilometrekarelik maden sahası tapularıyla birlikte 26 Anglo-Amerikan şirketine devredilecek

İşte ülkemizde bulunan Anglo-Amerikan maden şirketleri

1- RioTinto
2- BHP-Billuton
3- US.Boraks
4- Alcoa New Mont
5- Anglo Amerikan Corporation
6- De Beers
7- Pheps Dodge
8- Western Mining Corporation
9- Bp, Shell
10- Normandy
11- Amoco
12- White Mining
13- Gold Field
14- Magnesit A.S
15- Omya
16- Anotolia Minerals D
17- ...
Read more : Anahtar teslimi VATAN satışı / Salim YAVAŞOĞLU | Görüntüleme : 2819 | Yanıtlar : 1

MI9 operasyonu​?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR

MI9 operasyonu​?!

Sf: 199
“Dünyaya rasyonel gözle bakan kişiye, dünya rasyonel bir bakış açısı sunar.”
George W. F. Hegel
(İlker Başbuğ / Terör Örgütlerinin Sonu)
http://www.idefix.com/kitap/teror-orgutlerinin-sonu-ilker-basbug/tanim.asp?sid=KYEE5M0D058QLN7M2QCA

………………………

15 Temmuz 2011 sonrasına dair, İzmir Körfezi’ni ve/veya Karşıyaka”yı gören çatı balkonundan, gazete / televizyonlardan elde ettiğim yakın geleceğe dair birkaç izlenim notu daha yansıtayım…
Öncelikle…
Bir not:
AKP & Gülen iktidarında “Balkon demokrasisi” modası olduğunun altını çizmeliyim.
Yani “yüksek” bir seviyeden halka “olması gerekeni” söyleyeceksin, sonra da ...
Read more : MI9 operasyonu​?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR | Görüntüleme : 822 | Yanıtlar : 0

Stratejik düşman ABD Stratejik işbirlikçi AKP

Stratejik düşman ABD Stratejik işbirlikçi AKP

Bir ‘ortak’ düşünün.

‘Stratejik ortak’ ilan ettiği ülkeye karşı nerede bir ‘uluslararası tuzak’ varsa, altından hep o çıkıyor.

Stratejik ortağının ‘birlik ve bütünlüğünü’ hedef alan terör örgütüne el altından destek veriyor, denetimi altındaki topraklarda kamplar kurup ‘silahlı eğitim’ yapmasına göz yumuyor.

Ordusundan ‘çalınmış gibi’ gösterdiği patlayıcılar ve silahlar, terör örgütü tarafından düzenlenen ‘bombalı ve silahlı eylemlerde’ ortaya çıkıyor.

Stratejik ortağının yanıbaşında, ebediyen ‘çıbanbaşı’ olacak yeni bir ‘terör devletinin’kurulmasına zemin ...
Read more : Stratejik düşman ABD Stratejik işbirlikçi AKP | Görüntüleme : 771 | Yanıtlar : 0

Mustafa Balbay'dan Boşbakana Mektup!

Ak Parti grup toplantısında Nasreddin Hoca fıkrasıyla gönderme yapan Erdoğan'a Mustafa Balbay mektupla cevap verdi.

Başbakan Erdoğan'ın CHP'YE gönderme yapmak amacıyla grup toplantısında anlattığı Nasreddin Hoca fıkrasına Silivri cezaevinde bulunan tutuklu gazeteci milletvekili Mustafa Balbay'dan cevap geldi.

Sayın Başbakan,

Eksik Meclis krizi, hükümet programı ve güven oylaması sürecinde yaptığınız konuşmalar, seçim sonrasındaki balkon konuşmanızın “yapay” ve “gerçekdışı” olduğunu düşünenleri haklı çıkardı. “Acaba” diyenlerin beklentilerini de bir ay içinde boşa çıkarmayı başardınız. Aynı konuşma içine birkaç ...
Read more : Mustafa Balbay'dan Boşbakana Mektup! | Görüntüleme : 661 | Yanıtlar : 0

"Bizans'ın icabı budur!.." / Selcan TAŞÇI

"Bizans'ın icabı budur!.."

Uykularından fedakarlık yapmış, sabahın kör saatinde kuaför salonlarına koşmuşlar... Damat traşları olunmuş, en janti takımlar çekilmiş, gerçi ABD Başkanı şortla bile geziyor ama mazallah “madam” saygısızlık filan sanmasın diye kravatlar takılmış... Görücüye çıkan kızları andırıyorlar; sürmüş sürüştürmüş, cicilerini giyinmiş, hanım hanımcık oturmaktalar... Eee kolay mı; onlar Hillary Clinton’a “soru sormak(!)” üzere özenle seçildiler!

Bu “kutsal görev”i eda etmek üzere “Fransız Sokağı”nda, “Cezayir Restorant”ta yan yana dizildiler...

Ve “maviler içindeki Hillary”nin salona girişiyle ...
Read more : "Bizans'ın icabı budur!.." / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 932 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148846 ileti • Toplam 46381 başlık • Toplam 25117 üye

x