Zaman: Cum Mar 13, 2026 19:34

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

El Cezire-CIA, Katar Emiri-Erdoğan! / Sabahattin ÖNKİBAR

El Cezire-CIA, Katar Emiri-Erdoğan!

El Cezire Televizyonunu biliyorsunuz! Orta Doğu coğrafyasında son dönem yükselen bir medya kurumu! CNN ya da BBC benzeri bir yayın formatı var. Bölgede kuş uçsa El-Cezire oradadır! Tunus-Mısır ve Libya’da uç veren halk isyanlarında El Cezire yine ön almış ve âdeta bu kalkışmalara yayınları ile önderlik etmişti.

Peki durduk yerde nereden çıktı bu El Cezire? Her ay onlarca milyon doları bulan büyük harcamaları nasıl karşılıyor?

Birkaç kez bu televizyona mülakat verdim ...
Read more : El Cezire-CIA, Katar Emiri-Erdoğan! / Sabahattin ÖNKİBAR | Görüntüleme : 930 | Yanıtlar : 0

Kimin Kaddafi’si daha acar? / Savaş SÜZAL

Kimin Kaddafi’si daha acar?

Başkent Washington’da ABD Başkanı Obama Libya’ya müdahale için büyük baskı altında. Yalnız Libya değil öteki Müslüman ülkelere de. Tombala çaktırmadan bize de vurabilir. Obama seçildiğinde kurban kesmedi mi bizimkiler? Tabii bizim BOP eş başkanı ile de görüşmüş olmalılar. Sanmayın burada endişe konusu zavallı halkın refahı. Hayır, hayır ellerindeki petrolün geleceği kaygı konusu.

Son günlerde Orta Doğu ve İslam ülkelerinde yaşananlar, aslında bize ve tüm Müslüman ülkelere ders olması gereken günler. İslam ...
Read more : Kimin Kaddafi’si daha acar? / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 794 | Yanıtlar : 0

Ekonomik Fırlatma! / Hulki CEVİZOĞLU

Ekonomik fırlatma! / Hulki CEViZOGLU

Sözde “Anayasa kitapçığı fırlatıldığı” için çıkan krizin 10. yıldönümündeyiz.
Başbakan dün, partisinin TBMM grubundaki toplantısında, o dönemden “pislik” devraldıklarını açıkladı.
Küresel güçlerin bugün “Akdeniz havzasında” düzenledikleri “halk ayaklanmaları!”, 10 yıl önce Türkiye’de “ekonomik ayaklanma!” biçiminde görülmüştü.
Başbakan Erdoğan, iktidar olmasını o krizin yarattığı etkiye borçlu değilmiş gibi, “pislik devraldık” diyor.
Bence, “yaratılan o krize” teşekkür etmeli.
Bir gecede milyarlarca doları ülkeden kaçıran, faizi yüzde birkaç bine çıkaranlar kimlerdi acaba?
Bu ...
Read more : Ekonomik Fırlatma! / Hulki CEVİZOĞLU | Görüntüleme : 1126 | Yanıtlar : 3

AKP’nin şapka çıkartan müthiş dış politika atağı / İsrafil K. KUMBASAR

AKP’nin şapka çıkartan müthiş dış politika atağı

Türkiye, son yıllarda dışarıda ‘çoook aktif’ (!) bir politika yürütmeye başladı çoook.

Erdoğan, Abdullah Gül, Ahmet Davudoğlu üçlüsünün imzasını taşıyan bu politika sayesinde Türkiye bölgesinde her geçen gün biraz daha güçlenerek ‘lider ülke’ (!) olma yolunda hızla ilerliyor.

Komşular ile ‘sıfır sorunu’ hedefleyen ‘oynak merkezli’ dış politika, ‘çatışma’ halindeki karşılıklı çıkarların ‘uzlaşma’ potasında eriyerek ‘ortak çıkar’ haline dönüştüğü meşhur ‘kazan-kazan’ (!) formülüne dayanıyor.

Bu formül, bazen Davos’ta ‘one ...

Konstantinopolis Yolunda Adım Adım İlerliyorlar

Konstantinopolis Yolunda Adım Adım İlerliyorlar

Rum Patrikhanesi artık doludizgin geliyor ya da hedefine doğru hızla yol alıyor. Önümüzdeki günlerde yine büyük bir hareketlilik var. Bazı simge isimlerin mezarlarını Türkiye’ye nakletmek için adımlar atıldı. Bunlar çok sempatik olarak Devlet makamlarına sunulmakta ve esas taşıdığı mana çok ustaca gizlenmektedir. Rum Patrikhanesi açısından simge haline gelmiş isim denildiğinde aslında çok ad sayılabilir ama bunlardan bazılarının mezarları Türkiye’de değil. Bunları tamamlamak, diğer patrik mezarları arasında yer almalarını istiyorlar. ...
Read more : Konstantinopolis Yolunda Adım Adım İlerliyorlar | Görüntüleme : 594 | Yanıtlar : 0

Mütareke Dönemi,Bekirağa Bölüğü,Mustafa Kemal Toros Dağlarındaki Karargahında...

Mustafa Kemal Paşa ve Bekirağa Bölüğü

Mustafa Kemal Paşa ve Bekirağa Bölüğü- Gebze Boğazı'nda Mavzer Sesleri- Umudun Gözyaşları...

Kolay mı olmuştu Mustafa Kemal Paşa'nın Milli Mücadele ve Anadolu İhtilali'ni başlatması. İhanetler, namussuzluklar, ihanet ve namussuz takımı az mı idi ki? "...Elveda Rumeli..." demeye başlamamız, sonra giderek genişleyen zamanın emperyalizmin siyaseti, elimizde son kalan Vatan Anadolu ve Trakya... Ve sonra Milli Mücadele ve Anadolu İhtilali...

MÜTAREKE ZENGİNLERİ...

Hani şu 30 Ekim 1918 Mondros Teslimiyet Anlaşması ...

Direniş başlıyor / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Direniş başlıyor

Hukukun bittiği yerde sözün anlamı olmaz. Cumhuriyetimizin yetiştirdiği en büyük hukukçulardan biri olan Vural Savaş bile, “Yazarak hiçbir şeyin düzelmeyeceğini anladım” sözleriyle yazı hayatına veda etti.

Üstelik son dileği olarak “Allah Türk milletini korusun” temennisiyle sessizce köşesine çekildi. Bu faşizan baskı karşısında direnebilmek zor zanaattır ama direniş sona ermeyecek. Üstelik bu defa direnişin meşalesi mahkeme kapısında yakıldı, cezaevinde devam edecek.

Üç günlük açlık grevini sürdüren Kurmay Albay Mustafa Önsel üçüncü kez tutuklandığında ...
Read more : Direniş başlıyor / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 789 | Yanıtlar : 0

Yeniden "Ulus Dağı'ndaki Ateş"i Yakmak!.. / Figen ÖZEN

YENİDEN “ULUS DAĞI’NDAKİ ATEŞ”İ YAKMAK!…

Bağımsızlık Savaşı Türk milletinin büyük utkusu ile sonuçlanmış, devrin emperyalist devleri ” Ya İstiklal – Ya Ölüm” anlayışı ile zafer ve bağımsızlık yolculuğuna çıkan Türk ordusunun önünde diz çökmüştür.

Barış sürecine gelinmiş, Lozan Barış Görüşmeleri başlamak üzeredir. TBMM’ne yurdun dört bir tarafından kutlama telgrafları gelmektedir.. Mustafa Kemal ziyaretine gelen Refik Şevket Bey’e telgrafları göstererek, şunları söylemiştir.

”… Biz can havliyle dirildik, uyandık, olağan üstü bir iş başardık. Şimdi bu ...
Read more : Yeniden "Ulus Dağı'ndaki Ateş"i Yakmak!.. / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 998 | Yanıtlar : 0

TSK ve MİT’te millî unsurlar harekete mi geçti? / Sabahattin ÖNKİBAR

TSK ve MİT’te millî unsurlar harekete mi geçti?

Soner Yalçın ile arkadaşlarının gözaltına alınması sonrasında ardı ardına tahminler yapılıyor.

Televizyon kurup muhalefet edecekti, onu önlemek istiyorlar diyenler var.

Çok yakında çıkaracağı kitapla ortalığı sarsacağını söyleyenler var.

Bana sorarsanız Soner Yalçın ile odaTV operasyonunun gerçek sebebi bunlar değil!

Peki ne midir?

Emniyet’teki malum çekirdek odakla CIA’nın beraber çalışmasını belgelemesidir.

Altını çizerek yazıyorum, o görüntüler yeni sürecin işaret fişeği gibidir!Belli ki devamı vardır ve bu birilerini ...
Read more : TSK ve MİT’te millî unsurlar harekete mi geçti? / Sabahattin ÖNKİBAR | Görüntüleme : 642 | Yanıtlar : 0

Rol model, Erdoğan mı yoksa bin Ladin midir? / İsrafil K. KUMBASAR

Rol model, Erdoğan mı yoksa bin Ladin midir?

Emperyalistler, doğrudan veya dolaylı yollardan ele geçirdikleri topraklarda hakimiyetlerini devam ettirebilmek, insanları ‘kendi kültürel değerleri’ dairesinde dönüştürüp ‘bağımlı’ hale getirebilmek için, bir takım ‘rol modeller’ kullanırlar.

‘Özel fonlar’ ile beslenip, ‘yoğun propaganda’ ve ‘reklam kampanyaları’ ile desteklenerek tedavüle sokulan rol modeller, ‘toplumu yönlendirebilecek’ etkinliğe ulaştıktan sonra, ‘konjonktüre’, ‘zemine’ ve ‘şartlara’ bağlı olarak, başlarlar efendilerinin kulaklarına üfledikleri şeyleri, ‘yükselen değerler’ olarak ince ince topluma enjekte etmeye.

Günümüzde rol ...
Read more : Rol model, Erdoğan mı yoksa bin Ladin midir? / İsrafil K. KUMBASAR | Görüntüleme : 541 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148846 ileti • Toplam 46381 başlık • Toplam 25117 üye

x