Zaman: Prş Mar 12, 2026 13:12

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

“Demokrasi” Söylemine Gizlenmiş Dikta Tehlikesi-Meyyal UYGUR

Bu şartlarda sizlere çok uçuk gelecek iki soru soracağım; İktidar, tüm ülkeyi ve kurumları, kendi anladığı şekilde “demokratik”leştirdikten sonra seçime giderse, acaba o seçimden nasıl bir sonuç çıkar?

Ya da zamanı geldiğinde bile, “Seçim falan yapmıyoruz” denirse, ne olur, “eline geçirdiği bu gücü” onlardan kim, nasıl alır?

Başbakan Erdoğan, partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında şöyle konuştu:

“Kavramak istemeyen herkese bir kez daha sesleniyorum; Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Demokrasilerde iktidarlar seçimle gelir, ...
Read more : “Demokrasi” Söylemine Gizlenmiş Dikta Tehlikesi-Meyyal UYGUR | Görüntüleme : 534 | Yanıtlar : 0

Günün yazısı "Diyalog kardeşliği..." / Selcan TAŞÇI

Diyalog kardeşliği...

Gazeteci Uğur Mumcu’nun, infazından hemen önce “MOSSAD kozası” dediği Barzani
Türkiye’deki muhafazakar yandaşlarıyla birlikte “Kürdistan” manifestosu yayınladı
İstanbul, 16 Ocak günü “Türkiye-Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi İlişkilerinde Medyanın Rolü” başlıklı, ilginç bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıya katılan isimler de, en az bu içerik kadar ilginçti:
ABD Başkanları Jimmy Carter, Richard Nixon ve ‘yeşil kuşak’ projesinin mimarı da olan, ABD Dışişleri Bakanlarından Yahudi kökenli Henry Kissinger ile yaptığı röportajlarla dikkat çeken Ardan Zentürk, ABD’de ...
Read more : Günün yazısı "Diyalog kardeşliği..." / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 970 | Yanıtlar : 0

Ermeni açılımı... / Hasan PULUR

Ermeni açılımı...

Bunun böyle olacağı belliydi ama çok kişi, pişmiş su katmayalım, diye sesini çıkarmıyordu.
Açılım furyası sırasında “Kürt açılımı”ndan sonra “Ermeni açılımı” da gündemde idi.
Gündeme geldi ne demek, Zürih’teki protokol imzasını hatırlamıyorsunuz?

Önde Türk - Ermeni dışişleri bakanları, kalemler ellerinde arkalarında Amerika ve Avrupa’nın güçlü temsilcileri, sanki “Hadi uzatmayın! İmzalayın” diyorlar. Zaten bir ara Ermeni Dışişleri Bakanı ortadan kayboldu, sünnetçiden kaçan çocuk gibi...

Neydi protokolün ana maddesi:
“Türkiye, Ermeni sınırını açacaktır!”
Azerbaycanlı kardeşlerimiz ...
Read more : Ermeni açılımı... / Hasan PULUR | Görüntüleme : 613 | Yanıtlar : 0

Örtüsüz Faşizm - "Türkiye'ye Balyoz"- Darbe yalanı

Resim

Al sana darbe planı

Darbe kabinesi açıklandı.
4’ü ölü.

Beni de askerci diye yazmışlar ama, o tarihte ben işsizdim aslında iyi mi... Mesela, darbe kapsamında bombalandığı öne sürülen HSBC havaya uçtuğunda, 2’si listede bulunan 3 arkadaşımla tavla oynuyordum... Hesapta işimiz askere destek vermek ama, işimiz yok! Dolayısıyla, kendimizi faydalandıracaktık da, nasıl faydalandıralım birader?

Neyse, boş verin... Hadi gelin, bir darbe planını da ben açıklayayım!
Kod adı, “yarından sonra”...

Anayasa lağvedilecek.

Parlamento lağvedilecek.

Sıkıyönetim ilan ...
Read more : Örtüsüz Faşizm - "Türkiye'ye Balyoz"- Darbe yalanı | Görüntüleme : 26618 | Yanıtlar : 70

Türkiye’nin sırtındaki hançerler… - Rifat SERDAROĞLU

Türkiye’nin sırtındaki hançerler…

AKP ve Başbakan’ın en çok sevdiği ve uçağından, evinden, arabasından hiç eksik etmediği iki gazete hangileridir bilir misiniz? Biri VAKİT, diğeri TARAF.

Vakit Gazetesi, sık aralıklarla ismine takılar yapar, sorumlu müdür değiştirir ki, mahkemelerce hakkında verilen tazminat davalarından kurtulsun. (Anadolu’da vakit- Türkiye’de vakit gibi).

Bu gazetenin birinci görevi Başbakan’ı tenkit edenlere küfre varacak kadar hakaret etmektir. Bayi Satışı sadece 12 bin olan bu gazetenin görevi, Lâik Cumhuriyete karşı olmak ve Başbakan’ın tetikçiliğini ...
Read more : Türkiye’nin sırtındaki hançerler… - Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 690 | Yanıtlar : 1

Pis tezgâh”ı aydınlatabilecek iki kişi var: Çandar ve Cemal

Sadece onlar bilebilir

Türkiye’de, “Akan kanı çoğaltmak için tezgâhlanan ve CIA’ya dayanan pis tezgâh”ı aydınlatabilecek iki kişi var: Akan kanı çoğaltan cinayetlerin izlerini temizleyen Cengiz Çandar ve Hasan Cemal!
Hayri Kozakçıoğlu’nun “Bugüne kadar susanlar konuşsun” çağırısına destek veren Necati Doğru, konuşması gerektiğine inandığı bir ismi işaret etti: Emekli Orgeneral Kenan Evren!
Doğru’nun yazısından kimi satırlar: “İpekçi’nin öldürüldüğü dönemde darbe yapmış komutanlar, 31 yıldır bize; ” memleketi kan gölünden kurtarmak için yönetime el koymak zorunda kaldık ...
Read more : Pis tezgâh”ı aydınlatabilecek iki kişi var: Çandar ve Cemal | Görüntüleme : 823 | Yanıtlar : 0

Haiti-İstanbul Fay Hattı'ndan Uğursuz Mesajlar -Meyyal UYGUR

Haiti-İstanbul Fay Hattı'ndan Uğursuz Mesajlar

Haiti’deki korkunç depremden sonra, Devlet Başkanı Rene Preval’in, 3500 Amerikan askerinin asayişi sağlamak üzere BM ve Haiti güçlerine yardımcı olacağını açıklaması üzerine başlayan tartışmaları takip etmişsinizdir. Başkan 3500 diyor, ama 12 bini geçmesi bekleniyor. Havaalanları ABD kontrolünde, diğer ülkelere yardım için bile geçiş verilmiyor. Adeta Haiti “gizlice işgâl ediliyor”!..

50 binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği, yapıların yüzde 80’nin yıkıldığı Haiti depreminden sonra nedense akla ilk gelen veya getirilen yer İstanbul ...
Read more : Haiti-İstanbul Fay Hattı'ndan Uğursuz Mesajlar -Meyyal UYGUR | Görüntüleme : 862 | Yanıtlar : 2

"AKP, kuruluşunda bile meşru değildi " İki önemli uyarı

AKP'ye iki önemli uyarı

AKP hakkında iki önemli değerlendirme yapıldı. Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, AKP’nin Anayasa Mahkemesi kararıyla meşruiyetini kaybettiğini söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de AKP’nin yönetme kabiliyetini kaybettiği üzerinde durduktan sonra yeni bir kapatma davası gelebileceğini hatırlattı.

* * *

AKP, köşeye sıkıştığı an yeni bir formül üreterek, önünü açmaya çalışıyor. Isıtıp ısıtıp gündeme getirdikleri Anayasa değişiklikleri gibi!
Daha önce bir Anayasa değişikliği paketi hazırlamışlar ve taslağı bir dinî cemaatin sponsorluğunda ...
Read more : "AKP, kuruluşunda bile meşru değildi " İki önemli uyarı | Görüntüleme : 592 | Yanıtlar : 0

Satılmış Bir TÜRKİYE Var

Özelleştirme

1980’lerle beraber ülkede neo liberal bir rüzgar estirildi.

Bu rüzgarla halka; devletin yapısının çok hantal olduğu, yüklerinden kurtulması gerektiği…

Ve aslında devletin aslı görevlerine dönmesi gerektiği propagandası yapıldı.

Buna göre

Eğitim,sağlık,sosyal güvenlik ve adalet devlete bırakılacak.

Bunun dışındaki işler devleti ilgilendirmeyecekti.

Medya gücüyle müthiş bir bilgi kirliliği yaratılarak toplum buna hazırlandı.

Herkes de sandı ki bu uygulamalar sadece bizde değil,tüm dünyada uygulanmaktadır.

Ama AB süreciyle de gördük ki gerçek bu değil…

Adamlarda devletin ülke ...
Read more : Satılmış Bir TÜRKİYE Var | Görüntüleme : 13591 | Yanıtlar : 32

Washington, Ankara'nın çöküşünü bekliyor - Savaş SÜZAL

Washington, Ankara'nın çöküşünü bekliyor

Öncelikle sizlere Washington’dan haberler vereyim. Biliyorsunuz, Büyükelçi Nabi Şensoy Washington’dan ayrılıyor. Bu nedenle geçen hafta içinde Elçilik konutunda bir veda resepsiyonu vardı. Bu toplantıya katılanlar ilginç kişilerdi. Gece içinde Washington’daki Musevi lobisinin katılımı dikkat çekecek boyutlardaydı. Sanki Ankara’ya mesaj veriyorlardı, sizin sevmediklerinizi biz seviyoruz diye. Benim duyduklarım yaşanan bu gerginlik oyunları kim ne derse desin Washington’da hoş karşılanmıyor.

Geceye katılanlar arasında eski Amerikan büyükelçileri ile milletvekili ve senatörler de vardı. Bunlar ...
Read more : Washington, Ankara'nın çöküşünü bekliyor - Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 731 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148852 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25120 üye

x