Zaman: Pzt Mar 16, 2026 4:00

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ey Diyanet cevap ver! / Levent BULUT

150 bine yakın personeli olan ve 2019 yılında bütçesi 7,7 milyar TL'den 10,4 milyar TL'ye çıkarılan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, gelen sorular ve gündemdeki konulara göre verdiği fetvalar tartışılıyor. Hatırlarsanız daha önce "Haram parayla alınmış halı ya da yapımında haram kazanç olan camide namaz kılmanın mahzuru olmadığını" savunan Diyanet, "Haram parayla hac olur mu?" sorusuna da 'Pek uygun değildir ama hac geçerli olur." diye cevap vermişti.
Fetvalarını çağımıza göre güncelleyen Diyanet, meselâ, erkeğin "telefon, faks, ...
Read more : Ey Diyanet cevap ver! / Levent BULUT | Görüntüleme : 669 | Yanıtlar : 0

İlker Başbuğ'un deviremediği masa / Barış TERKOĞLU

İlker Başbuğ'un deviremediği masa

Kara Harp Okulu Kurmay Başkanı Hamdi Kızgınkaya, odasında dereceye giren öğrencileri ağırlıyordu. Biri “piyade olmak istiyorum” yanıtını verince şaşırdı. “Evladım notların yüksek, neden fen sınıflarından birini tercih etmiyorsun” dedi bu kez. “Atatürk piyade idi, ben de Atamızın sınıfından olmak istiyorum” sözleriyle karşılandı.

1962’de yaşanan bu karşılaşmayı İlker Başbuğ’un son kitabının eklerinde yer alan Kızgınkaya’nın mektubundan okudum. Mahpusa düşen Başbuğ’a, 51 yıl önce yaşadıkları olayı, o günkü komutanı hatırlatıyordu.

Günlerdir İlker Paşa’nın ...
Read more : İlker Başbuğ'un deviremediği masa / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1495 | Yanıtlar : 0

Beka sorunu ve 'gönül işi' / Örsan Kunter ÖYMEN

Beka sorunu ve 'gönül işi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP, önümüzdeki ay gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde, seçimleri kazanabilmek için olası bütün kurguları kullanmaya başladı. Halkı aldatma uzmanları yeniden devreye girdiler, olguları kurgu, kurguları olgu olarak halka anlatmaya başladılar.

Bu çerçevede AKP ve MHP ortaya bir “beka sorunu” safsatası sürdü. “Beka sorunu” Türkçe’de “kalıcı varlık sorunu” anlamına gelmektedir. Bununla anlatılmak istenen şey, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir var olma sorunuyla karşı karşıya olduğudur.

Aslında bu tespit doğrudur. ...
Read more : Beka sorunu ve 'gönül işi' / Örsan Kunter ÖYMEN | Görüntüleme : 1131 | Yanıtlar : 1

Müjde! Hizmeti yabancının ayağına götürüyoruz! / Servet AVCI

Müjde! Hizmeti yabancının ayağına götürüyoruz!

"Hem yabancıya hem de gurbetçiye konut satışını artırmak için tapu ve kadastro işlemleri yurt dışına açılıyor. Türk vatandaşlarının yoğun olduğu ve Türkiye'ye talep gösteren 12 ülkede temsilcilikler kurulacak..."

Bu gelişmede adı geçen ülkeler şunlar: Almanya, İngiltere, Yunanistan, Avusturya, Hollanda, Danimarka, Norveç, Rusya, Belçika, Katar ve Türk cumhuriyetlerinden ikisi...

İddia şu ki, bu ülkeler belirlenirken o ülkelerde yaşayan Türk vatandaşlarının sayısı, taşınmaz edinen yabancıların sayısı, potansiyeli yüksek ülkeler ile ekonomik ve ...
Read more : Müjde! Hizmeti yabancının ayağına götürüyoruz! / Servet AVCI | Görüntüleme : 794 | Yanıtlar : 0

Yeşil kuşak / Ergün POYRAZ

Yeşil kuşak

Silivri cezaevinde yazdığım ve yine ben cezaevindeyken yayınlanan ‘İplikçi’ adlı kitabımda nedense aklıma “yeşil kuşak” başlıklı yazım geldi.

Hadi gelin birlikte okuyalım;

İslam’ın kapitalizme karşı olmadığı, aksine kapitalizm ile kardeş olduğu tezi ile yola çıkan ve yeşil kuşak projesini hayata geçirmeye çalışan isimlerden Reagan döneminin Savunma Bakan Yardımcısı Grover Norguis, 1998 yılında merkezi

Washington olan İslam Piyasa Ekonomisi Enstitüsü’nü kuruyordu.

ABD ve İngiltere, Müslümanlara İslam’ı öğretme(!) yolunda nasıl yerden pıtrak gibi biten Yahudi ...
Read more : Yeşil kuşak / Ergün POYRAZ | Görüntüleme : 1071 | Yanıtlar : 1

Ödemişli İllallah Diyor! / Türker ERTÜRK

Ödemişli İllallah Diyor!

Geçtiğimiz hafta sonu (8-9 Şubat 2019), Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği (Ödemiş ADD) tarafından “Atatürk ve Çağdaşlık” konusunda düzenlenen konferansta konuşmacı olmak üzere Ödemiş’teydim. Konferans; katılımı, heyecanı ve sonrasında sorulan soruları ile her bakımdan başarılı geçti. Katıldığım bu tür organizasyonların benim için de iyi tarafı, gittiğim yöreyi, insanını, sorunlarını, duygu ve düşüncelerini yakından tanıma şansını yakalıyor olmam.

Konferansın benim için diğer bir önemi de Balyoz kumpası mağduru Ödemişli Dz.P.Kur. Albay Mücahit Erakyol’un konferansa ...
Read more : Ödemişli İllallah Diyor! / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 796 | Yanıtlar : 1

Türkiye'nin geldiği nokta kınayamamak! / Levent BULUT

Kanada'da 26 bin Türk, 57 bin Ermeni var.
İtalya'da 20 bin 840 Türk'e karşı 4 bin Ermeni bulunuyor.
İsveç'te 45 bin 998 Türk'e varken, Ermeni sayısı sadece 9 bin.
İsviçre'de 83 bin 199 Türk kökenli vatandaşa karşı, Ermenilerin sayısı 7 bin.
Hollanda'da Türk kökenli göçmenler 203 bin 483 iken, Ermeni sayısı 6 bin.
Almanya desen 3 milyonu aşan Türk varken, 48 bin Ermeni var.
Bir tek Fransa'da 259 bin 514 Türk'e karşı, Ermeni kökenli vatandaşların ...
Read more : Türkiye'nin geldiği nokta kınayamamak! / Levent BULUT | Görüntüleme : 600 | Yanıtlar : 0

Kim padişah olmak ister / Barış TERKOĞLU

Kim padişah olmak ister

“Türkiye’ye hangi ülkeden gelen, dönen bir kişinin jetlag olması beklenmez?”

6 yıl önce “Kim Milyoner Olmak İster” yarışmasında 7.500 lira kazandıran soruydu. Sunucu Kenan Işık, Padişah Abdülhamit’in torunu Nilhan Osmanoğlu’na sordu. Norveç’in, Japonya’dan ve ABD’den daha yakın olduğunu izleyici jokeriyle buldu.

Yarışmaya başvurduğunda hamileydi. “Kabul” telefonu gelince havalara uçtu. “Ders çalışmam lazım” diyerek oturup hazırlandı. Programa eşi ve kız kardeşiyle geldi. O dönem başı açıktı. Tesettür kıyafetleri de yoktu. Ticaretle uğraşan ...
Read more : Kim padişah olmak ister / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1295 | Yanıtlar : 0

Patlıcan eşittir mermi / Savaş SÜZAL

Patlıcan eşittir mermi

Artık Türk siyaseti için yazacak şey kalmadı gibi bir şey. Hani genç nesiller bilmez ama günün siyasi diyaloglarını dinlerken yeni bir şey bulamayan siyasetçilerin kazıyarak eskiyi kullanmaları da hiç eğlenceli değil. Tüm bunları çocukluğunda yaşamış biri olarak gülsem mi ağlasam mı artık bilemiyorum. Örnek mi, “patlıcan biber diyaloğuna mermi konusunu yerleştirme” çaresizliğin son misali.

Veya dahi damadın dâhiyane buluşu tanzim satışları. İsterseniz tanzim satışlarından başlayalım. Çünkü AKP iktidarının yeni bir şey sunuyormuş ...
Read more : Patlıcan eşittir mermi / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 818 | Yanıtlar : 0

Darlık Fonu / Murat MURATOĞLU

Darlık Fonu

Çıkan kısmın özeti; Türkiye'yi zenginleştirecek diye 3 yıl önce bir fon kurdular, adını “varlık” koydular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Resmi Gazete'de yayınladığı cumhurbaşkanı kararıyla kendisini Türkiye Varlık Fonu Başkanlığı'na getirdi.

Bu kararın ardından atama yetkisini kullanarak Türkiye Varlık Fonu Başkanvekilliği'ne, Hazine ve Maliye Bakanı şu şansa bakın ki aynı zamanda damadı Berat Albayrak'ı yerleştirdi.

* * *

Varlık fonunun mantığı nedir? Her şeyden önce bir varlık ya da kamu elinde oluşmuş bir gelir fazlası olması ...
Read more : Darlık Fonu / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 746 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x