Zaman: Pzt Mar 16, 2026 2:20

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Hukuk mu gukuk mu? / Levent BULUT

2002'den bu yana kendileri ve AK Parti'yle ilgili yapılan her eleştiride devamlı olarak sandığı işaret ettiler. E haksız da değiller hani. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi sözü söylerlerse söylesinler, yurdum insanı yine oy vermiyor mu?
Veriyor...
İşte AK Partili yöneticiler bu verilen oylarla yaptıkları her işin doğru olduğunu sanıp, milletin kendilerine aynen devam et dediğini düşünüyor. Hatta bu durumu şöyle dile getiriyorlar, "Millet sandıkta neyi, kimi işaret ediyorsa, herkes buna boyun eğmek, bunu kabullenmek, bunun gereğini ...
Read more : Hukuk mu gukuk mu? / Levent BULUT | Görüntüleme : 616 | Yanıtlar : 0

Suriye Kuzeyi, Golan; Genişletilmiş Yeni Sevr Planı / Cahit Armağan DİLEK

Suriye Kuzeyi, Golan; Genişletilmiş Yeni Sevr Planı

Yerel seçimlere bir hafta kaldı. Türk kamuoyu, Türkiye'yi yönetenler, siyasi partilerin gündemi iç politika.

Ama dış politika içeriyi beklemiyor. Aksine bölgemizde ve Türkiye'nin çevresindeki gelişmeler hız kazandı. Türkiye zar zor tepki verebiliyor hatta hiç vermiyor desek abartmış olmayız.

Tabi dışarıdaki gelişmelerden kendini koparırsan gelişmelere yön vermek, olayların seyrini etkilemek adına da bir şey yapmak mümkün olmuyor. Örneğin Suriye. Trump'ın açıklamalarıyla da netleşti ki ABD Suriye'den çekilmiyor. Fırat'ın doğusunda ...
Read more : Suriye Kuzeyi, Golan; Genişletilmiş Yeni Sevr Planı / Cahit Armağan DİLEK | Görüntüleme : 912 | Yanıtlar : 0

Futbolcudan ucuz tank fabrikası! / Murat MURATOĞLU

Futbolcudan ucuz tank fabrikası!

Geçen hafta, Real Madrid Kulübü, Portekiz'in Porto Kulübü'nde forma giyen Brezilyalı savunma oyuncusu Eder Militao'yu transfer ettiğini açıkladı.

Real Madrid'den yapılan resmi açıklamada, Militao için Porto ile anlaşmaya varıldığı ve oyuncuyla 30 Haziran 2025 tarihine kadar sözleşme imzalandığı bildirildi.

Stoper mevkiinde görev yapan Brezilyalı futbolcu 21 yaşında… İspanyol basını, Real Madrid'in, Porto'ya 50 milyon Euro bonservis bedeli ödediğini açıkladı.

* * *

Beş gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Arifiye'de Ana ...
Read more : Futbolcudan ucuz tank fabrikası! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1194 | Yanıtlar : 0

İktidar Beka Derken Ne Demek İstiyor? / Türker ERTÜRK

İktidar Beka Derken Ne Demek İstiyor?

İktidarın en yetkili ağızları, devamlı olarak ve her ortamda Türkiye’nin beka sorunu olduğunu dile getiriyorlar. Arapça kökenli bir kelime olan beka; var olmak, sonsuza kadar varlığını devam ettirmek ve ölmemektir. Türkiye’nin beka sorunu var demek; Türkiye’nin varlığının ve bölünmez bütünlüğünün devamı açısından çok ağır ve yaşamsal tehditler var ve çok yakın demektir.

“Türkiye’nin gerçekten beka sorunu var mı?” diye bir soruyu bana sorarsanız; ben de var olduğunu söylerim. Ama ...
Read more : İktidar Beka Derken Ne Demek İstiyor? / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 898 | Yanıtlar : 0

Çok konuştun ben yoruldum! / Levent BULUT

Emekli bir Türk ile evlenen 72 yaşındaki Rus hanım, Türklere ait gözlemlerini anlatıyor:
"Ben Türkiye'ye geldi, evlendi. Türk erkek, Türk kadınlar çok yemek seviyor.
Hep çeşit istiyor.
Biraz oturuyor hemen yemek soruyor. Sonra hasta olmak anlatmayı çok seviyor.
Şikâyet çok.
Kadınlar kendine zaman ayırmak bilmiyor. Hasta olmak bekliyor, doktora gitmek sonra doktor diyecek; 'Dinlen çok yoruldun.' Bunu bahane ederek hep hastalık konuşarak geçiriyor.
Çocuklar hep televizyon başında.
Eşimin oğlu evlendi. Torun televizyon başında.
Geline dedim ...
Read more : Çok konuştun ben yoruldum! / Levent BULUT | Görüntüleme : 778 | Yanıtlar : 0

Şu F tipi İslamcılar / Barış TERKOĞLU

Şu F tipi İslamcılar

Gömleğin ilk düğmesini yanlış mı ilikliyoruz? Sonunda hatamız boğazımıza dayansa bile hâlâ akıllanmıyor muyuz?

FETÖ ile mücadelenin miladını iktidar belirledi! Onlara göre 17-25 Aralık’tı. Örgütün, AKP ile resmen karşı karşıya geldiği gündü. Haliyle, “paralel devlet”in yurttaşlara karşı işlediği suçlar değil, “AKP’nin meselesi” davanın kendisi haline geldi.

Bakın, bugün bir yandaşın FETÖ saflarında işlediği günahları karşısına çıkarın, yanıtı hazır: “Ama bu 17-25 Aralık’tan önceydi!”

Farkında mısınız, Hrant Dink’in katliyle hesaplaşma ya da ...
Read more : Şu F tipi İslamcılar / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 966 | Yanıtlar : 0

Diyarbakır'daki o baba! / Remzi ÖZDEMİR

Diyarbakır'daki o baba!

Ağla Türkiye. Çünkü Diyarbakır'da bir baba süpermarketten bir kutu mama çalarken yakalandı.

Market görevlisi tarafından yakalanan baba mamayı vermemek için direndi. Market sahibi ve çevredekiler tarafından etkisiz hale getirilen baba gözaltına alındı.

Mama çalan babayı polisin karakola götürdüğü saatlerde TÜİK işsizlik verilerini açıkladı.

Türkiye'deki işsizlik oranı geçen yılın aralık ayına oranla yüzde 3,1 puan daha arttı ve yüzde 13,5 seviyesine ulaştı. Böylece resmî işsiz sayısında yeni bir rekor daha kırıldı ve dört ...
Read more : Diyarbakır'daki o baba! / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 1651 | Yanıtlar : 0

Hakkımı helal etmiyorum!.. / Levent BULUT

Hikâyeyi bilirsiniz… Bir gün Hoca, komşusundan bir kazan ister, işini bitirince kazanın içine küçük bir tencere koyup geri iade eder. Kazan sahibi tencereyi görünce:

- Bu nedir? diye sorar.

Hoca cevap verir:

- Müjde! Kazanınız doğurdu.

Bu haber komşusunun hoşuna gider.

- Pekâlâ! diyerek tencereyi kabullenir.

Hoca yine bir gün komşusundan kazanı ister. Alır ama bu sefer iade etmez. Sahibi bir süre bekler. Kazanın gelmediğini görünce, Hocanın evine gelir, kazanı geri ister. Hoca üzüntülü bir ...
Read more : Hakkımı helal etmiyorum!.. / Levent BULUT | Görüntüleme : 615 | Yanıtlar : 0

4 harfli adamız Yunan sınırı ilan edildi!.. / Ahmet TAKAN

4 harfli adamız Yunan sınırı ilan edildi!..

"Yunan"... Kaç harften oluşuyor?.. Beş... Peki, doktor Devlet Bahçeli için "beka" tehlikesi kapsamına giriyor mu? Yook!.. Neden girsin ki?.. Adamlar, Türk topraklarını ellerini kollarını sallaya sallaya işgal ediyorlar ama büyük bir incelik gösterip Cumhur İttifakı'nın koltuklarına dokunmuyorlar, oraları hiç tehdit etmiyorlar!..

Kemal, Temel, Meral... 5 harfli... Türkiye için büyük tehlike!.. Meczuplar, iftiralar, şantajlar, tehditler, kumpaslar diğer yandan Cennet'ten vaat edilen sahte tapular... Dışarıdan birileri, Türkiye'yi seyrediyorsa, herhalde, "bu ...
Read more : 4 harfli adamız Yunan sınırı ilan edildi!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1605 | Yanıtlar : 0

Özhaseki'nin kurtulmak istediği mazisi / Barış TERKOĞLU

Özhaseki'nin kurtulmak istediği mazisi

AKP Sözcüsü, Mansur Yavaş’ı hedef alan kişiye “saygın işadamı” dedi ya... “Saygın” denilenin çocuk istismarından sahteciliğe bir dizi suç dosyası çıktı. Günlerce tartıştık.

Aksini söylemek ne mümkün. Bizde işadamları genelde “saygın”dır. Yüksek plaza katlarından gencecik kızlar camdan düşer. İşadamı saygındır! “Milletin şeyini şey edeceğini” söyler. İşadamı saygındır! Bank Asya’da milyonları çıkar. İşadamı saygındır! “Saygın” olmadığı haller, ancak kendinden daha “saygın” olanla kavga ederse ortaya çıkar.

Sahi bir zamanların o “saygın” işadamları ...
Read more : Özhaseki'nin kurtulmak istediği mazisi / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1615 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x