Zaman: Çrş Mar 11, 2026 20:14

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kevın... - Yılmaz ÖZDİL

Kevın...

Kevın Kostnır açılıma destek verdiğini açıkladı. Corc Kuluni, cumhurbaşkanımızı kıskandığı için biraz karşıymış galiba... Terminatör ise, “Ben zaten Ermeni açılımına destek veriyorum birader, her şeyi benden beklemeyin” demiş.

*

Sharon Stone’un, “Parayı bastırın, isterseniz gideyim Kandil’de açayım” dediği iddia ediliyor.

*

Rambo yeni filmini Kato Dağı’nda çekecekmiş bu arada, Sitivın Şipilbörg söyledi, Bucak Aşireti’yle vuruşacakmış, Emine Ayna’yı da Nikol Kidmın canlandıracakmış... Deni Devito’ya tak bıyığı, olsun sana Barzani... Betmen de aslında Batmanlıymış meğer, Atatürk ...
Read more : Kevın... - Yılmaz ÖZDİL | Görüntüleme : 1078 | Yanıtlar : 3

Türkiye ateş altında!..Siyasal taktik

İnançların gösteriş nedeni yapılması içtenliksizliğin dışavurumu, temizlik ve saygının yadsınmasıdır. İslâmiyetin zora dayandığı, savaşlarla yayılma dönemi çoktan geçmiştir. Günümüzde din savaşlarını anımsatarak, kimi uygarlık dışı yasaklamalar getirerek, insanları oruç tutmaya, namaz kılmaya zorlayarak dindarlık yaptığını sananlar kendisiyle birlikte toplumu aldatanlar, din bağını sarsanlar, inancı gölgeleyenlerdir. Halk dilinde “Dinden-imandan soğutanlar” denilenlerdir. Dini siyasete, ticarete araç kılanlar, çağdaşlığın gereklerinden inananları uzak tutarak kendi doğrultularında yaşamaların önerenlerdir.

Cuma namazlarındaki kalabalığı “Müslümanlığın şahlanışı” gibi gösteriyorlar. Ama Müslüman çoğunluklu ülkelerde ...
Read more : Türkiye ateş altında!..Siyasal taktik | Görüntüleme : 610 | Yanıtlar : 0

Mektup... - Yılmaz ÖZDİL

Mektup...

Sevgili Deniz

İlla “aç” dedin, yüreğimi açmak istiyorum sana... Yoruldum artık çünki...

Hamdolsun villalarım var, uçaklarım var, gemilerim var, etrafım yalaka dolu ama, neyleyim, sen yoksun... Yarımım adeta. Hislerimi dökme noktasında kelimeler kifayetsiz... Özlüyorum.

*

Kaç zamandır yoksun, kaç zamandır yokum kendimde, bu da böyle biline... Sevmiyorum Ankara’yı artık, kayboluyorum sensizliğimde, vuruyorum kendimi sokaklara, savruluyorum New York’lara... Beraber yürümedik belki bu yollarda ama, bana her şey seni hatırlatıyor, inan... Gücüme gidiyor. Gözüm kapıda, kulağım ...
Read more : Mektup... - Yılmaz ÖZDİL | Görüntüleme : 943 | Yanıtlar : 1

Tayyip Erdoğan Ermenistan'a rövanşı veriyor!

Türk-Ermeni ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerini inceleyerek bu alanda önemli bir eser veren Av. Gülseren Aytaş’dan yine önemli bir mektup aldım. Aytaş, “31 Ağustos Protokollerini, açıklandığı günden beri incelemeye çalışıyorum. Maalesef en sonunda Türkiye sanık sandalyesine oturmayı kabul ediyor. Türkiye, Ermeni iddialarını milletlerararası hukuk alanına taşıyor. Türkiye’nin sınırları hukuki tartışmaya açılıyor. Kars Antlaşması’ndaki haklarımız yok sayılıyor. İleride Kars Antlaşması’nın geçersiz olduğu iddia edilebilecek, başta Yunanistan ve Irak olmak üzere menfaati olan diğer devletler de uyuşmazlıklara müdahil olabilecek” ...
Read more : Tayyip Erdoğan Ermenistan'a rövanşı veriyor! | Görüntüleme : 625 | Yanıtlar : 1

Yahudi lobisinin Tayyip Erdoğan'a ihtiyacı var!

Tayyip Erdoğan, ABD’ye iner inmez New York’ta kaldığı The Plaza Oteli’nde, aralarında Abraham Foxman’ın başkanlığını yaptığı ADL kuruluşunun da bulunduğu New York ve Washington merkezli önemli Yahudi kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü.

Foxman, Davos konusu kendisine sorulunca, “Toplantıda ne Erdoğan ne biz bu konuyu açtık. Erdoğan da bu konuyu dile getirmedi. Biz zaten yaşananları unuttuk. Davos olayını tarihe gömdük”dedi.

Foxman, “Toplantıda Türkiye’nin, ABD, İsrail, Suriye ve İran ile ilgili ilişkilerini tartıştık, bazı endişelerimizi kendisine ilettik, ...
Read more : Yahudi lobisinin Tayyip Erdoğan'a ihtiyacı var! | Görüntüleme : 1671 | Yanıtlar : 3

Buruk Bir Bayram Sabahı... - Bedri Baykam

Buruk Bir Bayram Sabahı… Bedri Baykam

Bayram sabahı, bir an için yarı uyanıkken gözüm Boğaz Köprüsü’nün üstünde, ağarmak için gökle pazarlık eden bulutların camiyle, ışıklarla flörtüne takılıyor. Yataktan fırlayıp balkona koşup anın büyüsünü foto karelerinde yakalamaya çalışıyorum.

Birazdan oğlum ve eşimle bayram sabahı başlayacak: Mezar ve aile ziyaretleri, dostlarla kucaklaşmalar… Silivri’deki arkadaşlar bu güzellikleri ne yazık ki yaşayamayacaklar. Ayrıca bayram görüşmesi bile onlara çok görülmüş! Halbuki kulağımda Nejat Yavaşoğulları’nın sesinden Bulutsuzluk Özlemi’nin o nefis şarkısı ...
Read more : Buruk Bir Bayram Sabahı... - Bedri Baykam | Görüntüleme : 665 | Yanıtlar : 2

Cehalet paçalarından akıyor

Cehalet paçalarından akıyor

Ey Tanrım, bize böyle bir başbakan ihsan ettin ya, seni de güldürürler inşallah!

16 yüzyıl Osmanlı’nın şeyhüslamının yazdığı şiire bakar mısınız?
“Mescide değil meyhaneye gel. Burada ne riya olur ne de yalan!”

O dönemin İslam şeyhi böyle sesleniyor. Hangi din adamlarından bugünkü düzeye, geniş hoşgörüden bugünkü hoşgörüsüzlüğe geldik… Nedeni çok açık; cehalet! Cehalet arttıkça yobazlık, yobazlık arttıkça cehalet…Şaraba seslenen, şarap içen Osmanlı’nın din adamlarının listesini versem sayfa almaz ama, tekini bile duymamıştır ...
Read more : Cehalet paçalarından akıyor | Görüntüleme : 705 | Yanıtlar : 1

Esrarengiz İsrailliler!..

Esrarengiz İsrailliler!..

Gazeteci Reha Ören, Adana Söz Gazetesindeki köşesinde, çok ilginç bir olayı yazdı.. Gazeteci Ören, bir takım İsraillinin Pozantı Kamışlı bölgesindeki garip faaliyetlerini tesbit etti!..
Bu gazetecinin konu ile ilgili yazdıkları şöyle..
“ Pozantı / Kamışlı bölgesindeydik. Kamışlı sakinleri son 5 yıldan beri yabancı heyetlerin peşi sıra geldiklerini belirterek, bu kadar ilgi ve alakaya şaşırdıklarını belirttiler. Kamışlı sakinleri gelen heyetler arasında özellikle İsraillilerin dikkat çektiğini belirterek ” Hep aynı şahıslar düzenli aralıklarla Kamışlıya geliyorlar. ...
Read more : Esrarengiz İsrailliler!.. | Görüntüleme : 726 | Yanıtlar : 0

Fenerbahçeli Alex niye ‘Kürtçe’ bilmiyor - Soner YALÇIN

Fenerbahçeli Alex niye ‘Kürtçe’ bilmiyor

Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu Alex, Brezilyalı'dır, anadili Portekizce'dir. Beşiktaş’ın on numarası Delgado, Arjantinli'dir, anadili İspanyolca'dır. Şilili Tello’nun da anadili İspanyolca'dır. Galatasaray’ın büyük transferi Müslüman Keita’nın memleketi Fildişi Sahilleri’dir, anadili Fransızca'dır. Bu sezon Trabzonspor’dan Manisa’ya transfer olan İsaac Nijeryalı'dır, anadili Pidgin İngilizcesi'dir. Örnekleri artırmaya gerek yok. Gelelim meselenin bizi ilgilendiren tarafına...

Önce tavrımı belli edeyim:
Kürtçe Anadolu’nun zenginliğidir. Bizim kültürümüzdür.
Batı’nın dünyayı tek tip kültür haline getirmesine ne derece karşı çıkıyorsak, dünyanın ...
Read more : Fenerbahçeli Alex niye ‘Kürtçe’ bilmiyor - Soner YALÇIN | Görüntüleme : 722 | Yanıtlar : 0

Bölünen bir millet, nasıl uyutulur?

Kamuoyunu yönlendirmenin, hatta halkı uyutmanın bir yöntemi de yapılan gayrımilli işleri milli gibi gösterecek kavram seçimleridir.
Mesela “Ulusal Program” adı verilmiş bir belgenin AB’ye sunulması, aslında bu yapılanmanın hukukuna teslim olma şartlarının kabulü anlamını taşır. Ama “ulusal” kelimesi ile bu teslimiyetçilik örtülmeye çalışılmaktadır!
“Ulusal Program” ın ulusal niteliği bulunduğunu söylemek, insanları aptal yerine koymak anlamını taşır. Kendi ulusal egemenliğini, daha üstün bir mevkideki organizasyona; “Yeni Roma” ya devretmenin adımlarına nasıl ulusal denilebilir? Ulusu etnik ve ...
Read more : Bölünen bir millet, nasıl uyutulur? | Görüntüleme : 738 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148849 ileti • Toplam 46379 başlık • Toplam 25120 üye

x