Zaman: Çrş Mar 11, 2026 7:06

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Gürsel Tekin: Seçim neyi gösterdi?

Seçim neyi gösterdi?

Bugün, ‘’gazete yazıcılığı’’nı bir kenara bırakıp sizinle bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak konuşmak istiyorum.

29 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını analiz edebilmek için henüz çok erken. Çünkü; tüm bölgelerde henüz resmi sonuçlar elimize geçmedi. Bazı bölgelerde, CHP’nin, bazı bölgelerde ise AKP’nin itirazları var. Bu itirazlar birkaç gün içinde sonuca bağlanacak. Belki bazı belediyelerde değişiklikler olacak. Belki de hiçbir şey değişmeyecek. Ancak gerçek tablo, itirazların ardından netleşecek.

Ortaya çıkan tabloya baktığımızda, ilk elden ...
Read more : Gürsel Tekin: Seçim neyi gösterdi? | Görüntüleme : 661 | Yanıtlar : 0

Kimse kendisini kandırmasın

Kimse kendisini kandırmasın

Seçimler bitti, tartışması bitmeyecek hemen tabii. Son 48 saattir her yerde seçim değerlendirmelerini dinliyoruz. Benim en keyifle ve gülümseyerek izlediğim sohbetler kimilerinin hiç inanmadıkları halde “seçmen hasletleri” üzerinde durduğu sohbetler oluyor.

Yok “Seçmen işaret verdi” diyorlar, yok “Seçmen one minute dedi” diyorlar, yok “Şaşmaz sağduyu yine kendisini gösterdi” diyorlar.

Bunların hiçbiri doğru değil. Seçmenin işaret verdiği, uyardığı falan yok, kimse kendisini kandırmasın.

Alın bakın bakalım sayısal sonuçlara. AKP’nin 2007’de aldığı oyla ...
Read more : Kimse kendisini kandırmasın | Görüntüleme : 856 | Yanıtlar : 2

Küçük Amerika'dan "Hukuk Devleti" Manzaraları

Küçük Amerika'dan "Hukuk Devleti" Manzaraları

Ergenekon Davası'nda esrarlı olan hiçbir şey yoktu; her şey bütün açıklığıyla ortadaydı. Bu gerçek, İkinci İddianame'den sonra artık kimsenin inkâr edemeyeceği kadar çıplaktır. Bu dava, ABD ve AB'nin, AKP iktidarı aracılığıyla Atatürk Devrimi'ni yıkma ve Türkiye'yi parçalama davasıdır.

YAPILAN DARBELER DEĞİL, YAPILMAMIŞ "DARBELER" YARGILANIYOR
Küçük Amerika "Hukuk devleti"nde, yapılan darbeler değil, yapılmamış olan sözümona "darbeler" yargı önüne getiriliyor.

CUMHURİYET YIKICILARINA CUMHURİYETİ YIKMA YETKİSİ
Anayasa Mahkemesi, AKP'nin, "Cumhuriyeti yıkma faaliyetinin ...
Read more : Küçük Amerika'dan "Hukuk Devleti" Manzaraları | Görüntüleme : 726 | Yanıtlar : 2

Yalaka liberale karşı liberalizm

Yalaka liberale karşı liberalizm

Güce tapan ve iktidara yalakalık yapan insanların elinden 'demokratlık', 'özgürlükler' gibi kavramları kurtarmanın, onların bu kavramları 'Türkiye'de sadece AKP'nin işine geldiği gibi demokrasicilik kurgulamak için kullanmalarının' zamanı çoktan geldi geçti bile.

Bu insanların bazı iyiniyetli olanları da, AKP'nin reformlar yapacağına ve Avrupa Birliği idealinin ön plana çıktığı dönemde hızla girdiler işe. AKP'nin Avrupa sevgisinin türban özgürlüğü ile sınırlı olduğunun ortaya çıkmış olmasına rağmen hızlarını kesmediler. Bir bölümünün kötü niyeti, bazılarının da ...
Read more : Yalaka liberale karşı liberalizm | Görüntüleme : 783 | Yanıtlar : 7

Ampulün voltajı ile birlikte AKP'nin süngüsü düştü!

Ampulün voltajı ile birlikte AKP'nin süngüsü düştü!

Seçim gecesi, Ankara ve İstanbul’da yaşanan elektrik kesintileri, AKP’de bir voltaj düşüklüğünün işaretleriydi. Ertesi gün elektrik kesintileri konusunda Ankara bürosundaki arkadaşlar daha ilginç bir bilgi verdi. Elektrikler her yerde kesilmemişti, ama voltaj düşmüştü ve bu sebeple bilgisayarlar çalışmamıştı!

YSK’nın bilgi işlem merkezindeki çökme de önemliydi. Diğer taraftan Yüksek Seçim Kurulu’nun bilgisayara girdiği her kaydın, Adalet Bakanlığı tarafından UYAP sisteminden takip edilebilmesi de bir skandaldır. Bu bilgiyi CHP ...
Read more : Ampulün voltajı ile birlikte AKP'nin süngüsü düştü! | Görüntüleme : 761 | Yanıtlar : 12

AKP Teşkilat Başkanı Aksu'dan son seçim yorumu

Aklım almıyor... Olacak şey değil. Gittim bizzat ben çalıştım. İnanılmaz hizmetler yaptık. Tek tek herkesin elini sıktık. Ben böyle bir sonucu bir türlü hazmedemiyorum

Miting meydanlarından gelen kısık bir ses söylüyor bunları... AKP Teşkilat Başkanı Abdülkadir Aksu ile kısa bir telefon konuşması yapıyorum.
Yukarıdaki bu sözleri Antalya için söylüyor…
Belli ki Antalya ciddi bir şok yaratmış...
Belki de deprem...
Soruyorum: Peki siz bu Antalya sonucunu neye yoruyorsunuz?
- Vallahi hiçbir şeye yoramıyorum. Oradaki belediye başkanı ...
Read more : AKP Teşkilat Başkanı Aksu'dan son seçim yorumu | Görüntüleme : 648 | Yanıtlar : 4

Eşek yazısı...

Eşek yazısı...

ZAMANI-günü geldiğinde ben hep bu yazıyı yazarım.

Bu yazıyı bütün okurlarım, eş-dost bilir. Vakti geldiğinde "Hazır mı?" diye sorarlar.

Kimi dostlar, "Şimdi şöyle yazacaksındır..." diye başlayıp, yazıyı eksiksiz satır satır adeta okurlar.

Ben boynumu büküp "Orada virgül olacak..." derim.

Bu; patates satıcısının her zaman "Patatesss..." diye bağırması gibi bir şeydir...

Ya da canı yananın her zaman "ay..." demesi gibi...

Vakti zamanı gelince okurlarım "Aynısını yaz da okuyalım... Şöyle noktası virgülüne kadar tıpatıp..." ...
Read more : Eşek yazısı... | Görüntüleme : 799 | Yanıtlar : 1

Yazıcıoğlu: "Bu ülkenin çocukları dağlarda karlar altın

Yazıcıoğlu: "Bu ülkenin çocukları dağlarda karlar altında yatarken..."

“Türk topraklarında yabancı asker istemiyoruz! Türk topraklarının savaşta tramplen olarak kullanılmasını istemiyoruz. Türk topraklarından komşu bir devletin vurulmasını kabullenmiyoruz. Türkiye, maddi karşılık bekleyerek savaş taşeronluğu yapamaz. Türkiye uluslararası meşruiyetten yoksun ve bu ahlâksız savaşın taşeronluğunu asla üstlenemez.”
(19 Şubat 2003)

“Türkiye AB macerasından dalı budağı kesilmiş, kimlik değerleri hırpalanmış, milli kaygılar içine düşürülmüş bir ülke haline getirilecek. Bugün Türkiye gemisi dümensiz Varyag gemisine dönüşmüştür. Meclis, AB’ye ...
Read more : Yazıcıoğlu: "Bu ülkenin çocukları dağlarda karlar altın | Görüntüleme : 1070 | Yanıtlar : 12

Zannedersin Himalayalar

41 derece, 3 dakika 44 saniye kuzey, 28 derece, 51 dakika 8 saniye doğu. Şu an... Bu satırları yazdığım çalışma odamın koordinatları. Çünkü... Abonesi olduğum GSM şirketinin böyle bir hizmeti var. "Neredeyim" yazıp, 7777'ye mesaj atıyorsun, bi kaç dakika sonra şak diye cevap geliyor. Şehir içinde 300-500 metre, şehir dışında en fazla 1-1.5 kilometre sapma gösteriyor. O kadar hassas. Ver bu koordinatları havacılık veya harita bilgisi olan birine, gözü kapalı eliyle koymuş gibi bulur beni. ...
Read more : Zannedersin Himalayalar | Görüntüleme : 728 | Yanıtlar : 5

Çeçenler Mazlum Halk değil mi?

İktidara geldiğinden beri her fırsatta mazlum halkların yanında olduğunu söyleyen Başbakan; İsrail, Filistin'e saldırınca daha bir popülaritesini arttırdı. Ancak Başbakanımıza göre tek mazlum olan halk Filistinliler herhalde... Peki ya Çeçenler ve diğerleri...

Çeçen halkı Türkiye'den en büyük kazığı AKP iktidarı döneminde yemiştir. Çok ilginçtir Çeçenistan'ın, Ruslara karşı direnişi AKP zamanında bitmiştir. Hatta Çeçen lider Şamil Basayev'in şehit edilmesinde, çeçen liderlere suikast düzenleyen Rus Gizli servisi FSB Başkanı Nikolay Patruşev, Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinde hazırlığı ...
Read more : Çeçenler Mazlum Halk değil mi? | Görüntüleme : 664 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148849 ileti • Toplam 46379 başlık • Toplam 25120 üye

x