Zaman: Çrş Tem 09, 2025 14:36

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Bu formülde bir hata var!

Ben de taktım bu Gazze kampanyalarına!

Kendi çocuklarımızın en büyük çoğunluğu sersefil şartlar altında yaşarken, "Gelin Gazze'li çocuklara bir kampanya gerçekleştirip para toplayalım." çalışmaları aralıksız sürüyor.

"Bağrı açık, baldırı çıplak, ümitsizlik içinde çırpınan kendi yavrularımıza el birliği ile yardım faaliyetleri hiç aklımıza gelmezken, Gazze'deki çocuklar için yanıp tutuşuyoruz!"

Bu derin bir vicdansızlık ve düşüncesizlik değil midir?

Geçen akşam CNN Türk kanalında izlediğim Anadolu'nun bir yöresindeki sahnelerden utanıp, yerin dibine girdim.

Bizim yavrularımız öyle bir yokluk ...
Read more : Bu formülde bir hata var! | Görüntüleme : 554 | Yanıtlar : 1

Asıl Çete

Acaba, “karanlıkta ıslık mı çalıyorum” , hamamda türkü mü söylüyorum yoksa boşuna mı yazıp duruyorum? Hayır; başkaları görmezler veya görmezden gelirlerse de, ben yazmaya devam edeceğim. Atatürk, T.C. ve ordu düşmanlarının pervaları yoksa, benim de hiç pervam yok!

El peşrevi başladı!
Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türk ordusuna ve milletimizin varoluşuna kastetmiş bir “asıl çete” var! Ülkenin hassas noktalarına, Emniyet’e, yargıya, yönetime ve güçleri yeterse, ordunun içine, insan “saatli bombaları” yerleştiren, karanlık amaçları istikametinde, seçme “Ergenekon” haberlerini sızdıran, ...
Read more : Asıl Çete | Görüntüleme : 576 | Yanıtlar : 0

Baba-oğul... (Bugünün en iyi köşeyazısı)

Resim

Sabah sabah babam aradı...

Canım çok sıkkın.

*

- Boyun bosun devrilsin...

- Hayırdır babacım?

- Babacım mabacım deme bana... Bu yaşa geldin bi pırlantacı açamadın!

- E sen de başbakan olamadın!

- Terbiyesiz herif! Boşuna mı okuttuk...

- Valla hiç kusura bakma babacım, ben sana dedim beni imam hatibe gönder diye, sen tuttun Atatürk Lisesi’ne gönderdin, geleceğimle oynadın... Yoksa ben de istemezdim böyle olmamı.

- Ananız şımartıyor zaten sizi...

- E anamı ...
Read more : Baba-oğul... (Bugünün en iyi köşeyazısı) | Görüntüleme : 623 | Yanıtlar : 0

Sadaka Ekonomisi ve Sömürü

SADAKA EKONOMİSİ VE SÖMÜR܅
ALİ ERALP

Seçim yaklaşıyor. Belediyeler yoğun bir çalışma içerisinde. Kömür kamyonları vızır vızır… Sokaklarda, caddelerde… Yoksullar yol gözlüyor, garibanlar ellerini açmış, yardım bekliyor.

Varsa sadaka, yoksa sadaka!.. “Siyasal sadakat, (bağlılık) sadaka ile sağlanmaya” çalışılıyor.
İki kilo pirinç, beş kilo makarna, üç kilo nohut, 10 torba kömür dağıtarak “memleketi kurtaracaklarını” sanıyorlar. Bugün içinde yaşadığımız sosyal sıkıntılar, halkımıza uygun görülen “dilencilik yaşantısı” hep bu sadaka ekonomisinin sonuçlarıdır. Sadaka ekonomisi demek, ABD, AB, IMF ...
Read more : Sadaka Ekonomisi ve Sömürü | Görüntüleme : 713 | Yanıtlar : 1

DAVOS, «Felâketimizin» Provası Mıydı?!..

12 Eylül ihtilalinden sonra yapılan ilk seçimi Turgut Özal'ın nasıl kazandığını hatırlıyor musunuz?

«Netekim Paşa», seçime bir gün kala, «Biz Sunalp'i istiyoruz» deyivermiş, millet de o öfkeyle, Özal'a koşmuştu. DNA'mız, galiba o gün çözüldü veya iğfal edildi!..Sonraki seçimlerin hepsinde de, benzer yöntemler uygulandı. AKP döneminde ise «psikolojik harp» tekniklerine tavan yaptırıldı.

Bu girizgahtan sonra sadede gelirken, yazının uzunluğu için peşinen sabrınızı istirham ediyorum. Türkiye ve dünya üzerinde projesi olanların, 29 Mart yerel seçimlerini AKP'nin kazanmasını ...
Read more : DAVOS, «Felâketimizin» Provası Mıydı?!.. | Görüntüleme : 575 | Yanıtlar : 0

Solun Kaçacak Yeri Kalmadı

Türkiye'de solun toplumsal tabanının çok ötesinde bir ağırlığı olduğu açık. Hiç kuşkusuz, bunda Türkiye burjuvazisinin sosyalizmi her ne olursa olsun somut bir tehdit olarak algılayıp, anti-komünizmden hiç vazgeçmemesinin payı büyük. Bu kadar saplantılı bir sol düşmanlığının solu her durumda gündemde tutması normal karşılanmalı. Ancak sola da haksızlık etmemek gerekiyor. Bizim bütün "iç" şikayetlerimize karşın, sol bu topraklardan sökülüp atılamadıysa ve onca yıldan sonra hâlâ hızlı bir büyüme için koşulları zorlayanlar meczup muamelesi görmüyorsa, solu var ...
Read more : Solun Kaçacak Yeri Kalmadı | Görüntüleme : 695 | Yanıtlar : 0

Asın Hepsini!

“Asın hepsini!”
Resim

(MansurSah tarafından güncel not: Ekim 2007'de kaleme alınmış bu yazıda geçen "bir, iki numara"nın, gündemdeki Ergenekon Tertibi'ndeki numaralarla ilgisi yoktur, zaten kimlerin kastedildiği, söyledikleri sözlerden ve yazının içeriğinden anlaşılmaktadır. Yazı, "İzmir'in Dağları'nda çiçekler açar" marşıyla da, Metallica'nın "No Remorse No Repent" yahut "The Four Horseman" şarkısıyla gayet güzel gitmektedir.)

--

Asın Hepsini!

Memleketin haline bak! Saç baş yoldurtan bir cehalet bu… Geceyi olabildiğince uzatan, güneşi silikleştiren bir giz, bir gizem… ...
Read more : Asın Hepsini! | Görüntüleme : 858 | Yanıtlar : 0

Uygunsuz işler ve mekânlar

Efendim Alman yargısının “yüzyılın en büyük bağış soygunu” dediği Deniz Feneri davası orada sonuçlandı ama “Türkiye’deki Deniz Feneri ile ortak çalışmışlar, olay AKP iktidarıyla bağlantılı ve asıl failler Türkiye’de” şeklinde görüş bildirdikleri davanın Türkiye ayağına hâlâ sıra gelmedi.

TV’lerde tartışılıyor, basın sürekli yazıyor ve soruyor ama Adalet Bakanı Şahin kendisiyle ilgisiz konularda öne atılıp açıklamalar yaparken bunları nedense hiç duymuyor. Başbakan’ın durumu da ondan farksız. Böylece yerinde oturmaması gerekenlerin hepsi memnun mesut koltuklarındalar, yolsuzluğun boyutu ...
Read more : Uygunsuz işler ve mekânlar | Görüntüleme : 925 | Yanıtlar : 0

Pembe incili kaftan filan...

Resim

Yedi bela bi şah varmış.

Azıcık öfkelensin...

Kelle alırmış.

Sultan, bu şaha elçi göndermek istemiş... İstemiş de, kimi gönderecekler? Maça ister... Aranmış, taranmış, şöyle gözünü budaktan sakınmayan, kodu mu oturtan, delikanlının hasosunu bulmuşlar... "Gider misin?" demişler. "Giderim" demiş. "Hadi uğurlar ola" demişler... Yola çıkmış... Ama, yola çıkmadan önce gitmiş, "pembe incili kaftan" almış... Dere tepe, varmış şahın sarayına, çıkmış huzura... Bi de bakmış ki, oturacak ne divan var, ne koltuk... Tabure bile yok... "Vay ...
Read more : Pembe incili kaftan filan... | Görüntüleme : 2854 | Yanıtlar : 20

Utanma duygusu...

Bir genç kızın şarkısıydı belki, hatırlıyorum; ilk kez yağmurlu bir havada sevgilisi ile öpüştüğü için, kasetlerde-plaklarda-radyolarda tekrarlıyordu durmadan:

"Ne zaman yağmur yağsa utanıyorum..."

(........)

Yağmur tanelerinden utanan o kızın aksine, utanmazlar ülkesinin bir yazarı olarak hep düşünürüm:

Ne oldu da biz utanma duygularımızı yitirdik?...

*

Utanma duygusu; tüm eylemlerimizin çıkış kapısındaki nizamiye görevlisi gibidir.

Aklının ermediği, hoşuna gitmeyen, kendisi ile bağdaşmayan tüm eylemlere kapatır o kapıyı, utanma duygusu...

İzin vermez...

Yalana, dolana, sahtekárlığa, üçkáğıtçılığa, hırsızlığa, ...
Read more : Utanma duygusu... | Görüntüleme : 507 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148759 ileti • Toplam 46128 başlık • Toplam 25017 üye

x