Zaman: Cmt Eki 25, 2025 7:00

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Orduyu Terhis Etmenin Modern Yolu: Nimet Çubukçu’ya Brifing!

Orduyu Terhis Etmenin Modern Yolu: Nimet Çubukçu’ya Brifing!

Neden birileri çıkıp delikanlı gibi, “Biz, AB Konseyi’nin TSK’nın denetimi sivillere geçsin kararını uygulamaya koyduk, Türk ordusu bundan sonra sadece bir muhafız birliğinden ibarettir” demiyor da;

Yok Diyarbakır’a gezi düzenleyip halkla el sıkışmalar, yok Mustafa Karaalioğlu’nu karargâha davet edip kahvaltı ısmarlamalar, “Bana paşam demeyiniz” demeler…Böyle snoplukları demokratlık zannetmeler..

Gibi işlerle bizi oyalıyor?

Genelkurmay Başkanı’nı elinde ışıklı kalemle Bakanlar Kurulu’na brifing verirken düşününce, aklıma ilkokul kitaplarında kalan ...
Read more : Orduyu Terhis Etmenin Modern Yolu: Nimet Çubukçu’ya Brifing! | Görüntüleme : 772 | Yanıtlar : 0

20 soruda Ahmet Altan

20 soruda Ahmet Altan

Taraf’ın arka sayfasındaki standart sorulara her gün birbirinden ünlü kişiler, birbirinden ilginç cevaplar veriyor. Hiç düşündünüz mü aynı soruları gazetenin yayın yönetmeni cevaplasa nasıl bir tablo oluşurdu?

Velev ki...
Ahmet Altan

1. En sevdiğiniz kelime?
Para!

2. Nefret ettiğiniz kelime?
Namus...

3. Ne sizi heyecanlandırır?
Yaşlı kadınlar...

4. Heyecanınızı ne öldürür?
İnançlı insanların tabuları, ahlak kuralları, sınırlar...

5. En sevdiğiniz ses nedir?
Diyarbakır’da polislere sapanla bilye atan çocukların çıkardığı ...
Read more : 20 soruda Ahmet Altan | Görüntüleme : 630 | Yanıtlar : 0

Bir şartla ben de Fethullahçı olacağım

Bir şartla ben de Fethullahçı olacağım

Şu sıralarda Fethullah Gülen ile ilgili haberler gazetelerde yeniden boy göstermeye başladı.

Öyle ki kimi gazeteciler onun Türkiye'ye lider yapılmasını bile anıştırmaya başladılar. Alevi toplumuna liderlik iddiasında olan Prof. İzzettin Doğan da Fethullah Gülen'i, Nazım Hikmet ile kıyaslamak gibi müthiş bir buluşa bile imza atmıştı.

Doğan Yayın Grubu'nun patronu sayın Aydın doğan da bir nikah şahitliğinde Başbakan Erdoğan'la birlikte poz verdiğine göre; artık bu haberlerin daha çoğalacağını söyleyebiliriz. ...
Read more : Bir şartla ben de Fethullahçı olacağım | Görüntüleme : 756 | Yanıtlar : 2

Ekonominin ümüklüsü...

Ekonominin ümüklüsü...

Ben size söyleyeyim:

Başbakan; iyi bir atlı spor binicisi, iyi bir hızlı tren makinisti, iyi bir şiir okuyucusudur.

Aynı zamanda; iyi bir aile planlamacısı, iyi bir Mercedes camı test uzmanı, iyi bir anayasa hukukçusu, iyi bir demokrat, iyi bir gemi küçültme tasarımcısıdır.

Artı; iyi bir yabancı dil hatibi, iyi bir tesettür tasarımcısı, iyi bir hortum tesisatçısıdır...

*

Ve iyi bir ekonomist...

İşte; IMF ile yeni bir anlaşma aşamasında "Ümüğümü sıkmazlarla anlaşırız" demesi ...
Read more : Ekonominin ümüklüsü... | Görüntüleme : 515 | Yanıtlar : 0

Brifing...

Brifing...

Din ve Ahlak.

Milli Güvenlik.

Öğrenciler bu iki derse bayılır...

Çünkü, eğitim öğretim tarihimizde bu iki dersten çakan görülmemiştir.

*

Sınavları genelde şöyle yapılır:

- Sübhaneke oku...

- Mırıl mırıl...

- Aferin, otur, 100.

- Günaydın!

- Sağoool!

- Aferin, otur, 100.

*

Kakara kukara yani.

*

Netice?

Din meselesi kara cahil takunyalıların eline geçti. Milli güvenlik meselesinde ise, bu işi halletmekle sorumlu olan bakanlar kurulu duruma o kadar hákim ki, hepsini ...
Read more : Brifing... | Görüntüleme : 677 | Yanıtlar : 0

Homo Fobicus

Homo Fobicus

Homo fobicus insanının yapısal özellikleri ise şöyledir:

-Önündeki çiftçiye “al ananı da git” denilerek kovulduğunu gördükten sonra, “açım” bile diyemez.

-Her sokaktaki mobese kameralarına şüpheli izlenimi vermemek için özen gösterir.

-Kapı gıcırtısından ürker.

-Daima takip edildiğini ve telefonlarının dinlendiğini düşünür.

-Bir homo fobicus, bayramının ramazan mı, şeker mi olduğuna kendisi karar veremez.
Hem bireysel olarak, hem toplumsal olarak biat etmesi, veya daha güncel bir ifade ile “râm olması” zorunludur. Eğilebilmek için esnek ...
Read more : Homo Fobicus | Görüntüleme : 871 | Yanıtlar : 0

Cumhuriyet'in temeline ihanet mi yerleşti?

Cumhuriyet'in temeline ihanet mi yerleşti?

Yarın Cumhuriyetimizin 85. yılını kutlayacağız.

Bugün kendisine açıktan açığa her türlü hakaret edilen kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, “Cumhuriyet’in temeli kültürdür!” diyordu.

85 yıl sonra geldiğimiz yerde artık “Cumhuriyet’in temeline ihanet mi yerleşti?” sorusunu soruyoruz.

İHANET HARCI..

Çünkü, Cumhuriyet’in temel ilkeleri kimi zaman hakaretle, kimi zaman yasalarla, kimi zaman oldu-bitti uygulamalarla ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Küçümseniyor, aşağılanıyor. Sonra da “Ne var canım” havasına giriliyor.

Ankara şeklen başkent kalıyor, Brüksel ...
Read more : Cumhuriyet'in temeline ihanet mi yerleşti? | Görüntüleme : 746 | Yanıtlar : 0

Barzanigillerin Hedefi

Barzanigillerin Hedefi

Tam da, adına Ergenekon denen Ümraniye davasının başladığı gün terör örgütü PKK halkı zorla kışkırtmaya başladı.

Güneydoğu Anadolu’muzda yine lastik yakmalar, kepenk kapattırmalar ve 50-60 kişilik kışkırtıcıların (provokatörlerin) halkı zorla sokağa dökmeleri...

Dün Diyarbakır’da durum böyleydi. Aynı gün Başbakan Erdoğan da bu kentimize ziyarette bulunuyordu. Dicle Üniversitesi’nde de bir konuşma yaptı.

TBMM GRUP BAŞKANI ÖCALAN!..

Dış ve iç destekli ülkeyi bölmeyi amaçlayan terör örgütü PKK, her zaman yaptığı gibi “sözde ...
Read more : Barzanigillerin Hedefi | Görüntüleme : 657 | Yanıtlar : 1

Kaderin cilvesi...

Kaderin cilvesi...

Fenerbahçe hezimeti.

Terör.

Dolar.

Türban.

AKP kapatma davası.

*

Hangisini yazayım karar veremedim...

Hepsini birden yazayım bari.

*

Tayyip Erdoğan'ın takımı Fener'e rakip olarak kim çıkmıştı?

AKP!

A'rsenal.

K'iev.

P'orto.

Neticede, Tayyip Erdoğan'ın takımı Fener'e bitirici golü kim attı?

Ramsey!

*

Kaderin böyle cilveleri oluyor...

*

Bakın, "kader" dedim, aklıma geldi.

AKP'nin en sevdiği hukukçu kim?

Haşim Kılıç.

Anayasa Mahkemesi Başkanı.

Türban mürban konularında pek hassas olduğu için, AKP kapatma ...
Read more : Kaderin cilvesi... | Görüntüleme : 699 | Yanıtlar : 1

Başka Ergenekon’u yazdım kimse üzerine alınmasın!

Soner YALÇIN, 26 Ekim 2008

Başka Ergenekon’u yazdım kimse üzerine alınmasın!

Ergenekon duruşması başladı. Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Ukrayna, Gürcistan gibi renkli devrimlere sahne olan ülkelerde de birer "Ergenekon Davası" olduğunu biliyor muydunuz?

Bu ülkelerde de siyasi parti liderleri, askerler, kanaat önderleri, gazeteciler bir gece sabaha karşı gözaltına alınıp tutuklandı. Ardından yandaş medyanın yayınları başladı: Bunlar darbeci! Sahi, gerçekte bu ülkelerde neler olmuştu? Gelin bir komşu ülkede yaşananlarla başlayalım:

TARİH, 6 Eylül 2006.

Saat, ...
Read more : Başka Ergenekon’u yazdım kimse üzerine alınmasın! | Görüntüleme : 836 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149144 ileti • Toplam 46419 başlık • Toplam 25116 üye

x