İslami cemaatler hakkında bilmedikleriniz?
İslami cemaatler herkes tarafından şeklen bilinir de gerçek yüzleri bir türlü deşifre edilemez.
Bugün size duyup okuduklarımdan hareketle değil, bire bir gözlemlerimden çıkardığım hükmümü paylaşmaya çalışacağım.
Türkiyede mübalağasız onlarca İslami cemaat var.
Ben bunların varlığına ilk kez üniversite yıllarımda şahit oldum.Bana komünistlerle boğuşmakla İslama ve Türklüğe hizmet olmaz diyen Nurcu bir sınıf arkadaşım beni cemaat mensuplarıyla beraber kaldığı evine götürüp Risale-i Nur seanslarına soktu... Ancak üç gün ...
News of Gazete Köşe Yazarları
Bilgisayarı olmadı.
Mayısın üçüncü haftası Amerikada yaşayan Türkler için önemli haftalardan biridir. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonunun, 1981 yılında Ermeni terörünü telin etmek amacı ile başlattığı ve 1991 yılından bu yana hafta boyu şenliklerle kutlanarak, geleneksel bir Türk-Amerikan dostluk bayramı haline gelen Türk Günü Yürüyüşü ve Türk Kültür Festivali etkinliklerinin 26.cısı , bu sene 19 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşecek. Geçen sene, 30 bin kişinin katıldığı Türk Günü Yürüyüşüne, katılımcı sayısı her geçen yıl artıyor. ...
Elimde, Metin Tokerin, Şeyh Sait ve İsyanı adlı kitabı var. Toker, önsözüne, Cumhuriyet tarihinin bir kaç önemli işaret noktası vardır. Bunları iyi bilmeden, bunları gereği gibi değerlendirmeden Cumhuriyeti anlamak imkanı yoktur. Bu işaret noktalarından bir tanesi Şeyh Sait isyanıdır diyerek başlamış...
ÜNİVERSİTELERDE türban serbest oldu.Herkes merakla bekliyor, şimdi ne olacak?